Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Aynen oyleeee bu da ego dan kaynaklı benin doktorum çok egolu mesela hep ben bilirim kafasında bu yüzden başka doktora o yokken bile gitmem yasak başka doktor bilr kabul etmiyor bu yüzden de tahlil vb ilac hic bi seyde ağzımı açamıyorum hemen kendi bildiğini okuyor
E belki acil bişey olcak, o yokken nasıl gitmiceksin

Kizlar pazartesi regl olcam zamanlı gelirse ve perşembeye de randevu aldım doktor bir yumurta ile ilerleriz zaten gebelik için yeter dedi ama ben sans artsın diye birden fazla yumurta olsun istiyorum klomen malum bu yüzden femara istemeyi düşünüyorum onda da garantisi yok tabi iki yumurta olacağın ama denemek istiyorum doktorum büyük ihtimalle kabul etmeyecek ısrarcı olmalı miyim ??
canjm esas femara bir
yumurta geliştirmeye yönelik oluyor bi olsun kaliteli olsun.

Kizlaaar yumurtlama zamanında lekelenme yaşayan var mı aranızda az once degisik bisey oldu ayağa kalktım birden bi akinti boşaldı ama normal degildi bildim gittim baktım hemen pembemsi akinti gelmis peçeteyle sildim bu sefer de kan renginde böyle akinti içinde ince ince kan şeklinde geldi tahminen yumurtlama gunlerindeyim dünden beri çünkü kasiklarimda ara ara bıçak sağlanması gibi agri oluyor kalcama vuruyor agrisi sizlerde oluyor mu yumurtlama kanaması oluyorsa nasil oluyor deyin hele bi korkmadim da değil çünkü başka bisey mi var diye😔

Kizlaaar yumurtlama zamanında lekelenme yaşayan var mı aranızda az once degisik bisey oldu ayağa kalktım birden bi akinti boşaldı ama normal degildi bildim gittim baktım hemen pembemsi akinti gelmis peçeteyle sildim bu sefer de kan renginde böyle akinti içinde ince ince kan şeklinde geldi tahminen yumurtlama gunlerindeyim dünden beri çünkü kasiklarimda ara ara bıçak sağlanması gibi agri oluyor kalcama vuruyor agrisi sizlerde oluyor mu yumurtlama kanaması oluyorsa nasil oluyor deyin hele bi korkmadim da değil çünkü başka bisey mi var diye😔
ben canım yaşıyorum böyle bi
iki ayda bir bazen üç. benim yumurtlama kanamam olduğu ay progestanım 32 çıkmştı. çok iyi demişti doktor yani sonuç olatak bence iyi bişiy.

benim nacizane fikrm ise bilimsel dayanağı var mı bilmiyorum inan ama yumurta gerektiğinden fazla büyüp çatlamay çalışırsa eğer kanama oluyor .

ama çok normal yani ben geçen ay da yaşadım üç gün hem de doktorum normal dedi.

canjm esas femara bir
yumurta geliştirmeye yönelik oluyor bi olsun kaliteli olsun.
Ben suan şok oldum ama hep okuyorum buralarda polikistik over olana klomeni vermiyormuş bile çoğu doktor direk femara veriyormuş daha güzel etki ediyor diye onlardan da hep duyduğum en az iki yumurta
Bir kere geldi basima ara kanama da olabilir pko kaynaklı ara kanama da çok yaşıyorum ama o yumurtlama kanamasiymis doktor böyle durumda ilişkiye girebilirsin kanama dan dolayı cinsel ilişkiden uzak durma değerlendir demişti

Ben suan şok oldum ama hep okuyorum buralarda polikistik over olana klomeni vermiyormuş bile çoğu doktor direk femara veriyormuş daha güzel etki ediyor diye onlardan da hep duyduğum en az iki yumurta

Bir kere geldi basima ara kanama da olabilir pko kaynaklı ara kanama da çok yaşıyorum ama o yumurtlama kanamasiymis doktor böyle durumda ilişkiye girebilirsin kanama dan dolayı cinsel ilişkiden uzak durma değerlendir demişti
ben hiç femara kullanıp 4-5 yumurta gelişen görmedim canım 😕

En az iki yumurta diyorum canimm bir den daha fazla şans vardır iki de bile bence tabi bilemem belki yine bir olacak ama hep çevremde pko ya klomen değil direk femara veriliyor diye duydum
en az 2 nin makbulu normalde 4-5 yumurtadır ya, ondan dedim. doktor sana en az 2 gelişebilir derse bence ortalamada normalde 4-5 gelişmeli.
ben 2. ayımdayım suan.
yarım doz seklinde ilerliyor doktorum.
yani femarada normalde 5 gün *2 içiliyor ben 1 içtim.

ilk ay 1 ikinci ay 2 oldu. ama tabi kaliteleri konusunda bi fikrimiz oluşmuyor malesef :KK43:

en az 2 nin makbulu normalde 4-5 yumurtadır ya, ondan dedim. doktor sana en az 2 gelişebilir derse bence ortalamada normalde 4-5 gelişmeli.
ben 2. ayımdayım suan.
yarım doz seklinde ilerliyor doktorum.
yani femarada normalde 5 gün *2 içiliyor ben 1 içtim.

ilk ay 1 ikinci ay 2 oldu. ama tabi kaliteleri konusunda bi fikrimiz oluşmuyor malesef :KK43:
Keske kalitesini bilecek bi alet çıksa tüp bebek hariç demi haklısın ben de bu yumurta kalitesi olayından çok bunalıyorum yok yanlış yazmışım canım bari 2 olsun demek istedim en az derken 1 çok şansı az gibi geliyor ne kaaa yumurta o kaaa şans 🤭🤭 tabi kalitesi bilinmez ama insan birden fazla yumurtası olunca sanki daha olacak gibi hissediyo bir yumurta olunca sanki şans da çok az gibi geliyor tabiki gebelik için bir yumurta yeter ama insan psikolojik olarak da daha iyi hissediyor bi de benimkiler acayip baskın pko ve inatçı olduğu için femara daha etkili diye bir de onu denemek istiyorum ne kaybederim ki ama iste doktorum biraz ters adam vermeyebilir

Keske kalitesini bilecek bi alet çıksa tüp bebek hariç demi haklısın ben de bu yumurta kalitesi olayından çok bunalıyorum yok yanlış yazmışım canım bari 2 olsun demek istedim en az derken 1 çok şansı az gibi geliyor ne kaaa yumurta o kaaa şans 🤭🤭 tabi kalitesi bilinmez ama insan birden fazla yumurtası olunca sanki daha olacak gibi hissediyo bir yumurta olunca sanki şans da çok az gibi geliyor tabiki gebelik için bir yumurta yeter ama insan psikolojik olarak da daha iyi hissediyor bi de benimkiler acayip baskın pko ve inatçı olduğu için femara daha etkili diye bir de onu denemek istiyorum ne kaybederim ki ama iste doktorum biraz ters adam vermeyebilir
aynen canjm ama ben senn yerinde olsam bir ay tam doz femara alırdım tepki vermezse üzerne bi kaç doz gonalf verip çatlama yapıyorlar. yani bu da bi seçenek tabi rahim duvarı uygun olursa yumurta tam olgunluğa gelidğinde. bazen gelişsin derken duvar dökülmeye başlıyo. o zaman çatlamayı boşa oluyosun işte sadece kiste dönmesinn diye.

aynen canjm ama ben senn yerinde olsam bir ay tam doz femara alırdım tepki vermezse üzerne bi kaç doz gonalf verip çatlama yapıyorlar. yani bu da bi seçenek tabi rahim duvarı uygun olursa yumurta tam olgunluğa gelidğinde. bazen gelişsin derken duvar dökülmeye başlıyo. o zaman çatlamayı boşa oluyosun işte sadece kiste dönmesinn diye.
Tam doz dediğin günde iki demi ya benim de istediğim o yazdığım gibi ama doktor ne der bilmiyorum gitcem işte regl olunca .. Ben de gonalf i düşündüm ama kadin doğum doktoru aşılama tüp bebek hariç sadece yumurta gelişimi için igne raporu veremiyor dedi buradaki kizlar bilgi verdi sagolsun sadece tüp bebek doktorları aşılama hariç yumurta gelişimi için igne raporu verebilirmis

ben canım yaşıyorum böyle bi
iki ayda bir bazen üç. benim yumurtlama kanamam olduğu ay progestanım 32 çıkmştı. çok iyi demişti doktor yani sonuç olatak bence iyi bişiy.

benim nacizane fikrm ise bilimsel dayanağı var mı bilmiyorum inan ama yumurta gerektiğinden fazla büyüp çatlamay çalışırsa eğer kanama oluyor .

ama çok normal yani ben geçen ay da yaşadım üç gün hem de doktorum normal dedi.
Cnm benim de Bayadır olmuyordu yani en azından son 3 4 aydır olmuyordu bu ay oldu iste simdi de kahveye döndü rengi 3 gün mü sürmüştü senin ne bilim ya insallah dediğin gibi iyiye işarettir yumurtlamadir gerci cok da önemli değil çalışma falan yok bebek adına eşimde bi kaç gündür halsizim hastayım falan diyo korkumdan yaklasamiyorum adama

Ben de daha önceden çok yaşıyordum cnm smear falan yaptırmıştım bisey cikmadi doktor da yumurtlama kanaması olabilir dedi çok önemsemedi ama Bayadır olmuyordu yani zayifladigimdan beri hiç yasamamistim simdi yine olmaya başladı insallah iyiye işarettir

X