Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
minseo canım kan pıhtılaşma testleri gebelikte olmuyor. Çok yanıltıcı oluyormuş. Hatta gebelik sonrası 2-3 ay sonra yapılıyor testler.

Bir gün sonrası olması anlamsız mı acaba kan vermeye gidicem ama pazartesiye kaldı şimdi heyecandan ölücem sanki teşekkür ediyorum cevabınız için
Dünden kalma testin mi attığın fotoğraf? Öyleyse başka bir test daha yap çünkü 15 dakikadan sonra dikkate almamak gerekiyor. Yeni testte evet kırmızı çizgi silik var

Dünden kalma testin mi attığın fotoğraf? Öyleyse başka bir test daha yap çünkü 15 dakikadan sonra dikkate almamak gerekiyor. Yeni testte evet kırmızı çizgi silik var
Evet dünden kalma ama adetim 3gün sürdü normalde 6 gündür birde hep pembelik şeklinde oldu acaba yerleşme kanamasımı diye test yaptım ama şuan umutlarım çöp ilk 15dk negatifti çünkü.. hayırlısı...

5000 euro ilaclarda dahilmi canim ?
Sigorta icin oldugu icin yazmislardir isciyi. Benimde sigorta icin doktorum oyle yazmisti. Boylece isci gerekecek durum olursa sigortadan zaten onay gelmis olucak.
Burda bana 12000 tl dediler. Icinde ilaclar dahil degil, dondurma islemi dahil degil. Sadece takip, yumurta toplama islemi ve transfer icin. Sonrasinda dondurmak falan gerekirse ek ucret aliyolar, 2500 mu oyle biseydi

Ne kadarlık bir doz önerildi sana canım?? Ya açıkçası aylardır deniyorum olmuyor bu yüzden denemeden geçmek bana bi sey ifade etmiyor bir de bizim daha burdan gitmemize nerden baksan 7 ay var yedi ay vakit kaybetmek istemiyorum sanirim bir kere doz ayarlaniyor gebe kalirsam gerekirse sehir dışına giderim perinatoloji bölümüne bir kere diye düşünüyorum bilmiyorum hata mı ediyorum

Ben 0.4 kullandım canım. Ve corasprinle birlikte gebelik oluşsaydı aynen devam edecektim.
Ya benim doktorum 40 im cikinca çağırdı kontrole o zaman yaptırdık ama hiç demedi ay yanıltıcı olur mu cidden tekrar yaptırsam mi acaba
Ya bana doktor öyle demişti. Senin de yine 1.5 ay geçmiş aslında. Sıkıntı olmaz bence

Kızlar merhabalar
Benimde size danışmak istediğim bir konu var
Sat başlangıç:18 mart
Sat sonu:22 mart
Eşim yurt dışı görevinde olduğu için 23-24 martda ilişki yaşayıp bidaha ilşki olmadı ve ovulasyonu 28den itibaren yapmaya başladığımda 31 aralıkda çatlama gördüm.Aslında bana her ne kadar bu ihtimal imkansız gelsede şuan rahimimde ve yumurtalıklarımda çok fazla batmalar yaşıyorum.Krem kıvamında akıntılar var.2 gündür sürekli başım dönüyor.Adetime 4-5 gün var sizin fikirleriniz nedir?

Ben 0.4 kullandım canım. Ve corasprinle birlikte gebelik oluşsaydı aynen devam edecektim.

Ya bana doktor öyle demişti. Senin de yine 1.5 ay geçmiş aslında. Sıkıntı olmaz bence
Bunu çok sorguladım beklemeli miyim ankara ya dönmeyi diye ama evlat hasretim ağır bastı klomene başladım o yedi ay bana yedi yıl gibi geçecekti biliyorum bak geçen ay klomene rağmen olmadı bu ay da olmaz ben en azından burada şu klomen sürecini tamamlayım ki ankara ya dönünce hemen aşılama ya gecebileyim istiyorum

Kızlar idrar tahlilimde enfeksiyon çıkmamasına rağmen sadece açık sarı akıntım var diye doktor fitil verdi.
Enfeksiyon yoksa ben niye bu fitilli kullanıyorum bi türlü anlamlandıramadım.

Kızlar idrar tahlilimde enfeksiyon çıkmamasına rağmen sadece açık sarı akıntım var diye doktor fitil verdi.
Enfeksiyon yoksa ben niye bu fitilli kullanıyorum bi türlü anlamlandıramadım.
Fitilin içeriği ne canım? Prospektüste endikasyonlar kısmında ne yazıyor?

Selam
Bildiğim kadarıyla krem kıvamlı akıntı, kasıkta batma vs senin yumurtladığını gösterir. Bunlar progesteron hormonunun etkileri. Yumurtlama olunca yumurtanın çıktığı folikül progesteron hormonu salgılıyor ve döllenme olsa da olmasa da bu hormon adet olmanı bir süre engelliyor. Sürenin sonunda hamile değilsen progesteron düşüyor ve adet oluyorsun. Hamile isen beta hcg hormununu tanıyor progesteron hormonunu salgılamaya devam ediyor bir süre daha. Adet öncesi gebelik belirtilerinin hepsi aslında yumurtlama belirtileri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…