Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
İnşallahı maşallahı kalmadı kuzum, kesinleşti. Ağrım da dayanılmaz oldu artık. Yarın sabah iğne yapacaklar. Iyi ki bu profa gitmişim. Hem erken farkettik hem de geçirdiğim rahatsızlıklar ve ameliyatları öğrenince sonrasında neler yapmam gerektiğini detaylıca anlattı. Gebelik sonlanınca herşeyle de ilgilenecek. O açıdan kafam rahatladı. Pıhtılaşma öncelikli olarak, sonrasında rahim filmi falan.. Bi de rahimde duvar çıktı 🤦‍♀️ şimdiye kadar hiçbi doktor söylememişti. Gösterdi bana resmen rahmi ikiye ayıran bişey. Amaaan neyse şu süreci bi atlatayım da salıcam kendimi bu profun ellerine. Şimdi tek korkum yan etkileri, baya ağır bi ilaçmış, aslında kemoterapide kullanılıyormuş. Bu psikolojiyi nasıl atlatıcam onu da bilmiyorum. Hala da şoktayım
Merhaba canım . O iğnelerden ben yoğun şekilde kullandım kemoterapide mol gebelik geçirdiğimde .Kemoterapi dediklerinde insan direk bunalıma giriyor ama Kendini korkutma , üzme , yıpratma. Kemoterapideki gibi saç dökülme , mide bulantısı gibi etkileri olmuyor. Bağışıklığına dikkat et sadece . Umarım tek iğneyle halledilir, dış gebelikte çok öyle tek iğneyle çözülen vakalar var . İnş ameliyatsız kısa sürer 🙏

kızlar tam kapanmamı geliyor bugun toplantı varmış dün sinyalleri verildi felan deniyor ya ramazanda tam kapanma olcak galiba . dun 276 kişi ölmüş baksanıza:S
toplantıda konuşulur bugün detayları belirlerler açıklama olur heralde akşam saatlerinde, vaka sayıları inanılmaz bir noktaya geldi :KK43:

R Random3 cnm benim cok üzüldüm çok geçmiş olsun şu an seni hiç bi söz teselli edemez biliyorum çünkü aynisini ben de yaşadım 6 yıl önce aylardır sabırla hevesle beklediğin yavrunun suan senden sorunsuz bir şekilde ayrılması için dua ediyorsun bu duyguyu benden iyi kimse bilemez ama şunu da bil bu da geçecek ve sen bunu unutacaksın ve üzüntün zamanla şüküre birakacak yerini çok şükür erken farkedildi bu kadarla atlattim diyeceksin insallah Rabbım bunu unutturacak sevinçler yaşatsın insallah tez zamanda senin için duam bu 🤲iğneye gelince evet kemoterapide kullanılan bi ilacmis gerçekten ben cok bi yan etkisini görmedim cnm korkma sadece aciyor vurdururken ve ilk gün halsizlik oluyor ama sonraki gün hic bisey kalmamıştı bende sadece tedbir olarak korunma süresini 3 aydan az tutma derim ben tabi doktorun da söyler bunu benimki garantisi bi doktordu 6 ay korunun demisti bakalim seninki ne dicek tekrardan çok geçmiş olsun cnm Rabbım yaşatmasın bi daha bu kadarla kalsın insallah😘😘

İyiki gitmişsin cidden, iyi doktora denk gelmekte şans aslında bundan sonra onunla devam edersin. Duvar dediği perde mi acaba öyle bir şeyler okumuştum bir ara?
Zor bir süreç yaşadığın, üzülme vs demek boş olur ama bunuda yaşaman gerekiyormuş demek ki, zamanla geçecek ve mutlu sona ulaştığında sadece hatırladığın bir anı olarak kalacak. 😔
Evet iyi ki acilen bu profa gittim çünkü benim doktoruma kalsa 1 hafta arayla hcg baktır diyor, ağrım var diyorum bişey olmaz diyor.. Şu anda öncelikli olarak benim sağlığım önemli. 2 çocuk var bana muhtaç. Umarım kolay atlatırım. Sağol canım 🙏
Çook üzüldüm ama bazı şeylerin önüne geçilmiyor inşallah tez zamanda bu üzüntünü unutturacak haberler alırsın dilerim canım 🙏🏼
Duvar dediği şey perde mi acaba? Size şundan bahsetmek isterim eğer perde gibi birşeyse. Benim düşüğüm olmadan doktor rahminde perde var bebeğin düşebilir dedi öyle de saçma şey yaşadım ki benim bebeğim düştü ben dedim acaba perde demişti doktor o mu sebeb oldu dedim 🙄 araştırmaya koyuldum doktora böyle dediniz dedim bu film istedi rahimden gel buradan yak hamileyken olan bölen şey yok 😏olmamasına sevindim amma hala aklım alamadığı perde ise ikiye bölen şey perde doğuştan olan birşey ve asla operasyon olmadan kaybolmaz bunu değiştirdiğim doktora anlattım o da hgs çekince anlarız amma olsa ultrasonla filmde de çıkardı dedi. Yine öyle birşey çıkmadı 🙈 Artık nefret ettim o bölen şey hamileyken mi ortaya çıktı yoksam doktor hayal mi gördü doktorlar unutuyor dediklerini zaten. 😢Bakalım sizde işlem sonrası o bölen şey olacak mı onun merağındayım çünkü bende hamişken görülen durum oldu 😔 bunu bana yazar mısınız 😕bencil gibi olmuş olmayayım şu haliniz içinde ama bilmek istiyorum ❤️
Sağolasın canım 🙏 kendi de söyledi aslında bazen gebelik yanıltıcı olabilir bu perde konusunda. Hamile değilken bakmak daha doğru dedi. Seninki de ondan öyle görünmüştür. Belki bende de yoktur normalde. Takılma yani
R Random3 kaçta gideceksin hastaneye? Kolaylıkla geçsin inşallah her şey sıkıntısız bir şekilde yatış yapacak mısınız?
11 de orada olacağım kuzum. Sordum şimdilik yatışa gerek yokmuş. Her şey yolunda giderse 1 hafta sonra kontrol hcg düşmüş mü diye heralde
Ya inanmıyorum yaa off cok cok geçmiş olsun canım butun testlerinizi yaptırın bence ya sen hamile hemen kalabiliyosn ama farklı bir sıkıntı var demek ki çok üzüldüm ya
Evet bi sıkıntı var belli ki. Aslında bacağımdaki toplar damarın alınması pıhtılaşmanın bi işaretiymiş ama bana kimse bugüne kadar söylemedi böyle bişey. Hatta oğlumun erken doğmasının sebebi de rahatsızlıklarımdan dolayıymış. Allahtan ona bişey olmamış 🙏 her şey normale döndüğünde her şeyi araştıracak zaten, önceliklerimiz bunlar olacak, kan sulandırıcı ilaç kullanmadan sağlıklı gebelik elde edemezsin dedi. Tabii tüplerde de sıkıntı olabilir dış gebelik olduğuna göre. Zaten iğneden sonra 3 ay korunma diyorlarmış. Hayırlısı kuzum yaa çocuk fikrinden bile uzaklaştım zaten artık 😔
Merhaba canım . O iğnelerden ben yoğun şekilde kullandım kemoterapide mol gebelik geçirdiğimde .Kemoterapi dediklerinde insan direk bunalıma giriyor ama Kendini korkutma , üzme , yıpratma. Kemoterapideki gibi saç dökülme , mide bulantısı gibi etkileri olmuyor. Bağışıklığına dikkat et sadece . Umarım tek iğneyle halledilir, dış gebelikte çok öyle tek iğneyle çözülen vakalar var . İnş ameliyatsız kısa sürer 🙏
Evet tek iğneyle hallolabilir belki erken olduğu için. Ama iğneyle ilgili de o kadar korkunç şeyler okudum ki.. Bulantı, kusma, saç dökülmesi, çektiğin müthiş ağrılar cabası... İnşallah bende öyle bi etkisi olmaz. Ne yalan söyliyim çok korkuyorum. Düşük yaparken çektiğim sancıyı hatırladıkça ödüm kopuyor
canım çok üzüldüm rabbim yardımcın olsun :KK43:
Sağolasın kuzum amin 🙏

R Random3 cnm benim cok üzüldüm çok geçmiş olsun şu an seni hiç bi söz teselli edemez biliyorum çünkü aynisini ben de yaşadım 6 yıl önce aylardır sabırla hevesle beklediğin yavrunun suan senden sorunsuz bir şekilde ayrılması için dua ediyorsun bu duyguyu benden iyi kimse bilemez ama şunu da bil bu da geçecek ve sen bunu unutacaksın ve üzüntün zamanla şüküre birakacak yerini çok şükür erken farkedildi bu kadarla atlattim diyeceksin insallah Rabbım bunu unutturacak sevinçler yaşatsın insallah tez zamanda senin için duam bu 🤲iğneye gelince evet kemoterapide kullanılan bi ilacmis gerçekten ben cok bi yan etkisini görmedim cnm korkma sadece aciyor vurdururken ve ilk gün halsizlik oluyor ama sonraki gün hic bisey kalmamıştı bende sadece tedbir olarak korunma süresini 3 aydan az tutma derim ben tabi doktorun da söyler bunu benimki garantisi bi doktordu 6 ay korunun demisti bakalim seninki ne dicek tekrardan çok geçmiş olsun cnm Rabbım yaşatmasın bi daha bu kadarla kalsın insallah😘😘
Allahım kimseye yaşatmasın 🙏 daha önce düşüğümde de söylemiştim. Regl olduğunuzda bu kadar üzülmeyin. Ona sahip olup da kaybetmek çok daha ağır bi yıkım çünkü. Psikolojik olarak çok yorgunum zaten kuzum yaa bi süre çocuk fikrine yaklaşamam artık 😔 umarım ben de kolay atlatırım. Çok sağol tatlım Allah razı olsun 🙏

Evet iyi ki acilen bu profa gittim çünkü benim doktoruma kalsa 1 hafta arayla hcg baktır diyor, ağrım var diyorum bişey olmaz diyor.. Şu anda öncelikli olarak benim sağlığım önemli. 2 çocuk var bana muhtaç. Umarım kolay atlatırım. Sağol canım 🙏

Sağolasın canım 🙏 kendi de söyledi aslında bazen gebelik yanıltıcı olabilir bu perde konusunda. Hamile değilken bakmak daha doğru dedi. Seninki de ondan öyle görünmüştür. Belki bende de yoktur normalde. Takılma yani

11 de orada olacağım kuzum. Sordum şimdilik yatışa gerek yokmuş. Her şey yolunda giderse 1 hafta sonra kontrol hcg düşmüş mü diye heralde

Evet bi sıkıntı var belli ki. Aslında bacağımdaki toplar damarın alınması pıhtılaşmanın bi işaretiymiş ama bana kimse bugüne kadar söylemedi böyle bişey. Hatta oğlumun erken doğmasının sebebi de rahatsızlıklarımdan dolayıymış. Allahtan ona bişey olmamış 🙏 her şey normale döndüğünde her şeyi araştıracak zaten, önceliklerimiz bunlar olacak, kan sulandırıcı ilaç kullanmadan sağlıklı gebelik elde edemezsin dedi. Tabii tüplerde de sıkıntı olabilir dış gebelik olduğuna göre. Zaten iğneden sonra 3 ay korunma diyorlarmış. Hayırlısı kuzum yaa çocuk fikrinden bile uzaklaştım zaten artık 😔

Evet tek iğneyle hallolabilir belki erken olduğu için. Ama iğneyle ilgili de o kadar korkunç şeyler okudum ki.. Bulantı, kusma, saç dökülmesi, çektiğin müthiş ağrılar cabası... İnşallah bende öyle bi etkisi olmaz. Ne yalan söyliyim çok korkuyorum. Düşük yaparken çektiğim sancıyı hatırladıkça ödüm kopuyor

Sağolasın kuzum amin 🙏
Ben haftada 4 tane olarak 14 hafta geçirdim. Gerçekten yapmadı ben de ; halsizlik oluyordu haliyle sadece . İnşallah sende hiç bir yan etki olmayacak İnan şimdi saçım daha çok dökülüyor. Ben hiç bilgi bulamamıştım böyle iğne olan kişilerden. İçin rahatlasın diye paylaşmak istedim .

X