Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yani cnm bana biraz düşük geldi... bana önce 50 verdi, sonra kan değerime baktı, yetmemiş dedi 100 e yükseltti, ben uyuyamıyorum gece uykum kaçıyor hep iş yapasım geliyor, çok aktifim etrafta fır fır dönüyorum, gözlerim çöktü uykum var ama uyuyamıyorum dedim, fazla geldi o zaman dedi 50lik yaptı. şuan iyi. 3 ayda 1 kontrol ediyor ama. senin önceki değerler kaç?İlk 8 küsürdü kuzum sonra 50 lik içtim 4 küsüre düştü sonra 75 lik verdi 3 lere düştü ama tekrar gittiğimde hala bu seyirde olunca 100 lük verdi 0.13 çok mu düşük demek oluyor
ben ilk baktığımda anaa dedim kocaman yılan ve başı... dur birdaha bakim başka ne görecem :))Aa, hakketten gııı sen öyle diyince farkettim ona da benziyo kafası kopasıca yılanlar eksik olurlar mı hiç
denizatı var, güzel haberler gelecek, yollar da açık cnm...ben ilk baktığımda anaa dedim kocaman yılan ve başı... dur birdaha bakim başka ne görecem :))
Öyleymiş ama bana hemşire göbek yağ dokusuna yap dediBazilari bacaga vuruyo ama ben orda kasa gelir diye korkuyorum. Karin daha kolay
Oh gözün aydıııınAn itibariyke regl oldum. Bi igne daha vurulmaktan yirttim
Valla faldan hiç anlamam anlasam keşke bide bu vardı insan vucudu suratı gülüyor. Bak bunu anladım mesela koca kafalı eltimden başkası olamaz nerde görsem tanırım neye gülüyorsaben ilk baktığımda anaa dedim kocaman yılan ve başı... dur birdaha bakim başka ne görecem :))
OleeeeyAn itibariyke regl oldum. Bi igne daha vurulmaktan yirttim
Yok ben bahara giderken için yazmıştım. Ben daha çatlatma deneyeceğim ama yolum tüpçüye gidecek gibi duruyor bakalım. Ama gitsede o kadar bekleyemem heralde aylarca, çok stres yaparım bilmiyorum ya.Sen de rapor için mi başvuracaksın. Devlette birkaç defa sperm örneği verildiğini bilmiyordum. Biz 2,5 aydır devlette eşimin genetik test sonucunu bekliyoruz. Tüpçü bilsek de bir şey değişmeyecek dedi ama ürolog aklımıza soktu gidip yaptırdık öyle
He ben de şaşırdım birden. Du bakalım senin operasyon pozitif gördürecek belki. Hiçbir şeye gerek kalmaz o zaman. Ben de stres olurum o süreçte rapor için hastaneye gide gele.Yok ben bahara giderken için yazmıştım. Ben daha çatlatma deneyeceğim ama yolum tüpçüye gidecek gibi duruyor bakalım. Ama gitsede o kadar bekleyemem heralde aylarca, çok stres yaparım bilmiyorum ya.
A genetik testi duymuştum sormayı unutmuştum doktora, değiştirmiyor mu bir şey cidden, neden değiştirmiyor?
Yok devlette yapılıyor mu onu öğrenince dedim canım benimKuzum bak
Canim cok tesekkurler benide atlamadigin icin.. bende tum can tasiyan anneler icin duaciyim.. rabbim saglikla kavustursun sizleriKızlar nasılsınız nasıl gidiyor Okuyorum arada mesajlarınızı dualarim hep sizinle. Özellikle aklimda kalanlar sizlere çok dua ediyorum minseo @Uzaygemisi35 MEMUR54 Cartedor @zeynep-ahmet @Duygu933
Canim ozelde tup bebis deniyorsundur.. ben sordugumda 8000 tl demislerdi arti tetkikler..yumurta saklamak icin 5000 tl.. tamam ama diyelim ki 1.ci tutmadi 2. Transferdede 8000 tl mi aliyorlar...benim femara ile de olmadi adeti bekliyorum.. bu arada allahim yardim etsin insalllah tek kalan yumurta tutar..Ya benim 2 tüp denememde de 5. Güne giden 1 tane embriyom kaldı. O yüzden her seferinde en baştan başladım. Yine öyle olacak. Bunun da sperm seçilme kısmıyla ilgili olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bir dahaki sefere ıcsı mi diyorlar muhakkak onu yapılmasını isteyeceğim.
Canim akinti genelde hamilelerin %90 inda oluyormus sadece bir kiside hic akinti olmadi diye yazdigini hatirliyorum...benimde hic akintim yok canim bende bu ay adeti bekliyorum catlatmadan tam 14 gun sonrami oluyor regli bilgin varmi acaba?Tatlım gerçekten hiç belirti arama. Benim de akıntıdan başka hiçbişey olmadı. Memeleri her gün kontrol ediyordum tık yoktu. Adet gününde anca belli belirsiz ucunda acı vardı o kadar. Hala bile yumuşacık ilaçlara iğneye rağmen bile kasık ağrım vs de olmadı. İnşallah inşallah öyledir
Ürologla bunu da konuşmuştuk biz. Zaman kaybetmeden artık tüpe geçebilirsiniz dediğinde çok panikledim. O zamana kadar çok da araştırmıştım. Pgt mi deniyordu işte DNA hasarı baktıralım mı dedik. O da dedi ki ilk denemede bakılması pek tercih edilmiyor. Biz zaten yaptırdık genetik testleri. Bir tanesi çıktı da tek başına yorumlanamaz deyip çıktısını vermediler. İnternette de sonuç görüntlenmiyor. Sadece sonuç çıktı bilgisi veriyorlar. İki hafta içinde öteki de çıkar diye bekliyoruz ama bilemedim. Gerekli görürlerse sanırım söylerler tüpçüdekiler. Bir de bu şununla da alakalı olabilir gibi geldi bana. IVF'de spermler seçilip yumurtanın etrafına bırakılıyor ve kendisinin döllenmesi bekleniyormuş. ICSI'de spermler bilmem kaç kat büyütülüp incelenip ona göre seçilip yumurta içine direkt enjekte ediliyormuş. Bir de embryoskop diye bir şeyden bahsetti ürologumuz. Gittiğimiz merkezde de bunu anlatan kartı verdiler de ayrıntısını hatırlamıyorum. İnceleniyor onunla da embriyolar.@NealStreet canım genetik testinin tüp bebekle şöyle dolaylı ilgisi var. Eğer genlerde bir sorun varsa embriyolara genetik test yapılıyor. Sağlam embriyolar transfer ediliyor. Aslında çok önemli bir şey tüpçünün ve embriyoloğun bu ihtimali atlamaması gerekir. İnşallah tertemiz çıkar orası ayrı ama herhangi bir gen lokasyonunda sorun olması sakat, hasta (Allahım korusun) bebek olma ihtimalini doğuruyor. Bir çok insan embriyosunu genetiğe gönderiyor artık Fakat inanılmaz maliyetli embriyo başı 295 dolar istiyorlar. O 40000 tlyi buldu diyen arkadaşlar genetik tarama yaptıran insanlar. Diyelim 5 embriyo iyi kalitede 5 ini de göndermek istiyorlar. 5*295 hesap ettiğinde tüp bebek maliyetinden bile fazla ediyor.
Evet ilaçlada çok artmadı proxeed plusa başladık işte o nasıl etkileyecek bakalım. Morfoloji 2, hareket 25. Çatlatma deneyelim demişti regl olunca gideceğim. Genetik bakılmasına gerek olmadığına sevindim ya birde onu dert etmeyeyim. Tüp olursa zaten mikroenjeksiyon olur kesin.He ben de şaşırdım birden. Du bakalım senin operasyon pozitif gördürecek belki. Hiçbir şeye gerek kalmaz o zaman. Ben de stres olurum o süreçte rapor için hastaneye gide gele.
Şöyle ki ürolog da zaten bir işimize yaramayacağını söylemişti. Hatta başka bir tüpçünün embriyologuyla telefonda görüştüğümde o da baş, boyun, kuyrul anomalisi ayrıntısı için aynısını demişti; çünkü genetiğini sonradan değiştiremezler yani. Bir sorun varsa zaten vardır, yapacak bir şey yok dediler. Mikroenjeksiyona bu yüzden yönlendirildik. Orda sağlam spermler seçileceği için gerisi bizi ilgilendirmez dediler. İnşallah sağlam ve kaliteli sperm ve yumurtalar çıkar da kaliteli ve tutunacak embriyolar elde edilebilir.
Senin eşinin değerlerinde var mıydı düşüklük?
Ben de üç yıl dolmadı diye hiç başvurmadım. Bir de benim okuduğum yazılarda erkek infertilitesine verilmiyor, verilmesi için azospermi mi olması gerekiyormuş ne şimdi tam hatırlamıyorum da bizim hiçbirini sağlamadığımız kriterler yazılıydı. Yanız yine de sonradan forumda okuduklarıma göre uygulaması hiç öyle değil. Erkek infertilitesi olup evlilikte üç yılı doldurmayanlar da rapor almış gibi şeyler okudum. Biz o sırada merkeze karar vermiştik. Hsg ve diğer bütün tetkiklerimiz de yapılmıştı. Yaşımız da ilerliyor diye daha fazla beklemek istemedik. Proxeed ve kürlerden KelebekkB 'in eşi çok güzel sonuç aldı bak. İnşallah eşinde de işe yarar. Genetik test olayını siz yine de bir ürologunuzla görüşün istersen. Bahara giderken beni de şüpheye düşürdü birazEvet ilaçlada çok artmadı proxeed plusa başladık işte o nasıl etkileyecek bakalım. Morfoloji 2, hareket 25. Çatlatma deneyelim demişti regl olunca gideceğim. Genetik bakılmasına gerek olmadığına sevindim ya birde onu dert etmeyeyim. Tüp olursa zaten mikroenjeksiyon olur kesin.
Bu rapor içinde 3 yıllık evlilik gerekiyor diye okumuştum oda dolmadı daha zaten.