Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
yani cnm bana biraz düşük geldi... bana önce 50 verdi, sonra kan değerime baktı, yetmemiş dedi 100 e yükseltti, ben uyuyamıyorum gece uykum kaçıyor hep iş yapasım geliyor, çok aktifim etrafta fır fır dönüyorum, gözlerim çöktü uykum var ama uyuyamıyorum dedim, fazla geldi o zaman dedi 50lik yaptı. şuan iyi. 3 ayda 1 kontrol ediyor ama. senin önceki değerler kaç?
8.73 tü ilk değerim 50 verdi 1 ay sonra yine gittim bu sefer 4.17 olmuş 75 lik verdi gebelik düşündüğüm için o zaten arttırcak dedi 1 ay sonra yine gittim bu kez az düşmüş istediim değerde değil dedi 3.17 olmuş gitmeden 2 gün öncede bebek için tedavi gördüğüm hastahanede 2.17 çıkmıştı 2 gün sonra yükselince bunu doktora sordum o zaman dalgalanmalar var demekki dedi 100 lük verdi en son gidemedim iş yerinden izin konusunda sıkıntı olunca özele gittim bu kez başka birine cumartesi günü sonuç böyle çıktı korkuyorum çatlatma iğneside oldum önümüzdeki hafta gebelik testi yapcağım buda böyle çıkınca üzüldüm kötü bişeymi bu sonuçlarım ya 🙁🥺

Merhaba kızlar, sizin adetiniz biterken 2-3 gün koyu renk siyah siyah lekelenme şeklinde bittiği oluyor mu, eskiden normak başlayıp biterdi şimdi biterken böle siyah siyah leke şeklinde oluyor günlük ped yetiyor ama bir türlü bitmiyor, başına böyle bişey gelen varmı
Benim uzun zamandır böyle. Siyah değil ama kahverengi lekelerle günlük pedle geçiriyorum. 4 gün falan böyle hatta

Ben de üç yıl dolmadı diye hiç başvurmadım. Bir de benim okuduğum yazılarda erkek infertilitesine verilmiyor, verilmesi için azospermi mi olması gerekiyormuş ne şimdi tam hatırlamıyorum da bizim hiçbirini sağlamadığımız kriterler yazılıydı. Yanız yine de sonradan forumda okuduklarıma göre uygulaması hiç öyle değil. Erkek infertilitesi olup evlilikte üç yılı doldurmayanlar da rapor almış gibi şeyler okudum. Biz o sırada merkeze karar vermiştik. Hsg ve diğer bütün tetkiklerimiz de yapılmıştı. Yaşımız da ilerliyor diye daha fazla beklemek istemedik. Proxeed ve kürlerden @KelebekkB 'in eşi çok güzel sonuç aldı bak. İnşallah eşinde de işe yarar. Genetik test olayını siz yine de bir ürologunuzla görüşün istersen. @Bahara giderken beni de şüpheye düşürdü biraz
Evet bende bir sorayım sonraki gidişimde genetik testini, kriterleri bizde karşılaşmıyoruz ama dediğin gibi alanda var bilemedim. Ben şu çatlatma iğnesi olayını denemesem içimde kalırdı olurmuydu diye. Keçiboynuzu özü filanda aldım bakalım.
Bence sen iyi yaptın bir anda oldu belki evet ama yollar seni öyle götürdü hayırlısı buymuş demekki bazen akışa bırakmak gerek.

Evet bende bir sorayım sonraki gidişimde genetik testini, kriterleri bizde karşılaşmıyoruz ama dediğin gibi alanda var bilemedim. Ben şu çatlatma iğnesi olayını denemesem içimde kalırdı olurmuydu diye. Keçiboynuzu özü filanda aldım bakalım.
Bence sen iyi yaptın bir anda oldu belki evet ama yollar seni öyle götürdü hayırlısı buymuş demekki bazen akışa bırakmak gerek.
Öyle canım zaten. Benim kararıma kalsa muhtemelen ıncık cıncık edip kalan aklımı da tüpten önce oynatacaktım. Hayırlısı böylesidir inşallah. Hepimiz güzel güzel sonuçlar alalım, emeklerimiz sağlıklı bebeklerle bulsun karşılığını 🙏

canım mlde ve totalde sayı kaçtı sizin ?

8.73 tü ilk değerim 50 verdi 1 ay sonra yine gittim bu sefer 4.17 olmuş 75 lik verdi gebelik düşündüğüm için o zaten arttırcak dedi 1 ay sonra yine gittim bu kez az düşmüş istediim değerde değil dedi 3.17 olmuş gitmeden 2 gün öncede bebek için tedavi gördüğüm hastahanede 2.17 çıkmıştı 2 gün sonra yükselince bunu doktora sordum o zaman dalgalanmalar var demekki dedi 100 lük verdi en son gidemedim iş yerinden izin konusunda sıkıntı olunca özele gittim bu kez başka birine cumartesi günü sonuç böyle çıktı korkuyorum çatlatma iğneside oldum önümüzdeki hafta gebelik testi yapcağım buda böyle çıkınca üzüldüm kötü bişeymi bu sonuçlarım ya 🙁🥺
canım senin suan çatlamadan kaç gün geçti bence varsa çıkar artık gibi geldi bana ama

Öyle canım zaten. Benim kararıma kalsa muhtemelen ıncık cıncık edip kalan aklımı da tüpten önce oynatacaktım. Hayırlısı böylesidir inşallah. Hepimiz güzel güzel sonuçlar alalım, emeklerimiz sağlıklı bebeklerle bulsun karşılığını 🙏
Öyle hep hayırlısı olsun diye dua ediyorum zaten, amin inşallah canım hepimiz 🙏🏻

Canım toplam 120 milyondu galiba ama konsantrasyon 9 milyon önemli olanda oymuş.
emin misin canım ml de 9 ise volum 13 çıkması lzım hiç 13 hacim görmedim.
o yüzden sordum ml önemli. benim eşim gitti ürologa sonunda . bize de ml sayı ve total iyi diye yorumladılar .
yani morfolojiye pek düşmemiş doktor

emin misin canım ml de 9 ise volum 13 çıkması lzım hiç 13 hacim görmedim.
o yüzden sordum ml önemli. benim eşim gitti ürologa sonunda . bize de ml sayı ve total iyi diye yorumladılar .
yani morfolojiye pek düşmemiş doktor
Sizde de sayı iyiymiş yalnız ya. Sayı iyi olduğunda morfolojiyi tek başına çok da şey etmiyorlar aslında. Tabii ki önemli ama sayı çok olduğunda şans da yükseliyor
Ürologla görüştük ilk o tüp bebek doktoruna yönlendirdi, dediğin değerlere bir bakayım ama zor diyorlar. Aşılama hiç önermiyorlar, toplam sayı değil konsantrasyon önemliymiş.

Canım ben regli oldum sonunda 😍 ama yeni bat ne desem bu düzensizlikle bilemedimkii 🤷🏼‍♀️ minseo minseo
1 ay sonrasını yazarız canım
Merhaba kızlar, sizin adetiniz biterken 2-3 gün koyu renk siyah siyah lekelenme şeklinde bittiği oluyor mu, eskiden normak başlayıp biterdi şimdi biterken böle siyah siyah leke şeklinde oluyor günlük ped yetiyor ama bir türlü bitmiyor, başına böyle bişey gelen varmı
Normal canım o içerde bekleyen kan oksitleniyormuş o yüzden siyaha yakın çıkıyormuş benim de öyle oluyor

M minik mucize92 canım senin eşte sıkıntı yoktu di mi? Ben de 2 ay sonra falan çipli aşılama düşünüyorum yaptırmışken onu yaptırayım eşimde sorun yok ama ihtimal artıyomuş normal aşılamaya göre doktor yüzde 40 dedi bize. Normal aşılamada yüzde 15 falanmış

Ürologla görüştük ilk o tüp bebek doktoruna yönlendirdi, dediğin değerlere bir bakayım ama zor diyorlar. Aşılama hiç önermiyorlar, toplam sayı değil konsantrasyon önemliymiş.
Bizim ilk raporda semen hazırlama diye bir sonuç vardı, yıkama sonrası oluyor bu. Orada 2 milyon sperm vardı tamamı hareketli. Bunun en az 5 milyon olması lazımmış aşılama için. Yine de devletteki doktor tamamı hareketli olduğu için 2 milyon yeterli demişti ama sonuçlar sonraki testte daha düşük çıktı. O yüzden bize hemen tüp dediler. Siz olmadı başka bir doktordan daha görüş alın

canım sey demek istedim ml de 9 çıkıp toplam sayı 120 nasıl çıkıyor maks volum 5 olsa total sayı 45 çıkar , ondan sordum

Bizim ilk raporda semen hazırlama diye bir sonuç vardı, yıkama sonrası oluyor bu. Orada 2 milyon sperm vardı tamamı hareketli. Bunun en az 5 milyon olması lazımmış aşılama için. Yine de devletteki doktor tamamı hareketli olduğu için 2 milyon yeterli demişti ama sonuçlar sonraki testte daha düşük çıktı. O yüzden bize hemen tüp dediler. Siz olmadı başka bir doktordan daha görüş alın
Baktım öyle bir şey yazmıyor, toplam 112 ymiş bu arada, konsantrasyonda referans değeri 15 milyon üzerini göstermiş. Baş anormalisi 95, ileri hızlı hareket 0, ileri harekette 25. Hemen tüp yapalım diye girmedi doktor olaya, o yüzden devam ediyorum bende.

canım sey demek istedim ml de 9 çıkıp toplam sayı 120 nasıl çıkıyor maks volum 5 olsa total sayı 45 çıkar , ondan sordum
Volüm 11.6 yazıyor canım, konsantrasyon 9.7 çarpınca toplamı verdi bilmiyordum bu hesabı 🙈

Baktım öyle bir şey yazmıyor, toplam 112 ymiş bu arada, konsantrasyonda referans değeri 15 milyon üzerini göstermiş. Baş anormalisi 95, ileri hızlı hareket 0, ileri harekette 25. Hemen tüp yapalım diye girmedi doktor olaya, o yüzden devam ediyorum bende.

Volüm 11.6 yazıyor canım, konsantrasyon 9.7 çarpınca toplamı verdi bilmiyordum bu hesabı 🙈
ooo volum oldukça fazla canım sizde ilk kez bu kdar yüksek hacim gördüm. :) biz northvital kullanıyıruz içeriğine bak istersen. ben bir haftadır e vitamini de veriyorum eşime solgar 200iu. bir de iki gğnde bir 1000lik c vitamini. burda arkadaş önermişti sonuç alan.
keçiboynuzu olayına hiç ısınamadı malesef. yani artış olabilir değerlerdir belki denemekte fayda var .

X