Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Bişey dicem iğneyi yapmadan önce o bölgeyi uyuştursan hani o tarz kremler oluyor ya emla vs. Bi sorsana doktoruna belki daha rahat yaparsın öyle
Yarın pazar zaten. Mecbur öyle bir müdahale olmadan deneyeceğiz. Bakalım hallederiz inşallah. İğnesi böyle bak bana bayağı uzun geldi. Köküne kadar da soktu
AAECDF07-E73B-47E0-9BF6-94427E3599F7.jpeg

Bir tek cumayı atlamışsınız o da bu sabah ilişki olduğu için tam da atlanmış sayılmaz. Bir de günaşırı ilişki yeterli zaten sağlıklı sperm olunca. Sakın kendini gerip kitleme üreme organlarını. Arkadaşıma doktor her gün ilişki demiş. Yapamışlar, günaşırı ilişkiyle hamile kalmış. Sağlıklı sperm zaten içerde 72 saat canlı kalıyor. Üstelik hsg'deki sıvının tutunma ihtimalini artırdığını hatırla
Haklısın canım inşallah bakalım vardır bunda da bi hayır
Yarın pazar zaten. Mecbur öyle bir müdahale olmadan deneyeceğiz. Bakalım hallederiz inşallah. İğnesi böyle bak bana bayağı uzun geldi. Köküne kadar da soktu
Eki Görüntüle 2811170
Ovitrelle de böyle kuzu etini sıkarak mı soktu peki?

• KAÇ YAŞINDASIN? ➔27
  • KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔2senedir :/
  • İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔olacak inşaallahh
  • KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK ilk
  • KAYBIN VAR MI? ➔ yok
  • REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ Sayılır
  • EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ sağlık problemimiz yok ikimizdede ama herhangi bişekilde hamile kalamadım :KK43:
  • KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔hayıt tohumu, kekik çayı,
  • HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔klomen ve aşılama aldım tutunma olmadı 2 hafta sonra allahın izniyle tüp bebek :KK68:
  • OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ evett
  • HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ 3 günde bir veya yumurtlama günleri
  • BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ -
  • ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN?➔ Göreceğim inşaallahh:KK68:
  • BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN NELERDİR?➔ tavsiyem stres etmemeleri boşuna aşılama yapmamalarını öneriyorumm tutma oranı düşük olduğu için masrafa bile gereksiz aklım olsaydı direk tüp bebek yaptırırdım şimdide bekleme sürecindeyim reglimin başlamam içinn:işsiz:

herkese merhaba aranıza ilk ve yeni katılıyorummm :halay:

Haklısın canım inşallah bakalım vardır bunda da bi hayır

Ovitrelle de böyle kuzu etini sıkarak mı soktu peki?
Ohooo sen çoktan koyvermişsin bile 😒 Böyle bir günde kendine niye yapıyorsun bunu? Böyle böyle bozduk biz bütün vücudumuzu ben size diyeyim. Benim bahsettiğim arkadaşım ovülasyon testi nedir, çatlatma iğnesi nedir bilmiyordu bile. Ben söyledim şaşırdı öyle şeyler mi varmış diye. Onlar benek olmayınca doktora gitmiş. Prolaktini yüksekmiş, düşürmüşler, denemiş hamile kalmış. Bizim yaptıklarımıza bak bir de. Yani sen daha ne yapacaksın. Yapabileceğin her şeyi yaptın. Sende sorun kalmadı. Eşinin değerleri arşa dayanmış durumda. Bırak artık akışına. İlla ki olacak. Öyle değilse böyle, bir şekilde olacak

Evet bayağı dışarı çekti derimi. Yağ dokusuna yapıyoruz bunu böyle dedi

Ona dedim zaten kendi gibi depresif mesajları da 🤣

Allah razı olsun hepinizden. Menopur'la başlattı bugün. Reglim çok tuhaf olduğu için onlar da şaşırdı, düşündü taşındı. Beklersek geç kalmış olacağız dediler. Zaten sökülme olduğu için normal regl olarak kabul ettik. Sadece başlangıcı iki gün rötarlı oldu bir de kanama az oldu diye başta şüpheye düştük hep birlikte. Üç tane daha iğne verdiler. İksirli deneysel karışım resmen ya. 4 toz iki su var. Tozları sulandırıp belli bir sırayla enjektöre çekip yapacakmışım. Hazırlama kısmına kadar tamam da ben kendime o iğneyi yapamam bence. Hemşire yaparken hatta yaptıktan sonra bile acıdı. Acımıyor diyenle bozuşuruz.
Tiroid düşmüş 2.8'e ama daha da düşsün diye düşük doz ilaç başladı. Prolaktin için de ilaç başladı. Ferritin düşük çıktı yine ama buna şimdilik bir şeye gerek yok dedi. İnositol'ü hemşireye sordum. Onu şimdi karıştırmayalım hiç dedi. Folik asit olarak Folidays'e devam. Çarşamba kontrol var. O zaman gerekirse doz ayarlaması yapılacakmış işte.

Merkezde angut adamın teki olay çıkardı. Verdikleri formu dolduramazmış, ne anlaşmasıymış, orda sahne mi alacakmış, bankalar bile bu kadar kağıt vermiyormuş. Adama gidip "Karınızın nasıl riskler aldığının farkında mısınız?" dememek için zor tuttum kendimi.

Bu arada herkese toplu bilgi olsun. Hemşire bilgilendirmeyi yaparken dedi ki "Çay çok içme, günde 1-2 bardak olsun. Kahve illa içeceksen bir fincan Türk kahvesi" ama bunu derken de içmesen daha iyi der gibi yaptı suratını. Sigara alkol hiç yok. "Bol su iç, bol protein al" dedi. İlişki yasak değilmiş ama ne zaman ilişkiye girebileceğimizi onlar söyleyecekmiş. Tutarsa şimdiden kayıtlara geçsin "Korunurken hamile kalacağım"

minseo minseo U Uzaygemisi35 yumurta toplamadan iki gün önce pcr testi yapılacak çünkü anestezi alacaksın, uyutulacaksın dedi 🤨

Öp, sarıl, sev, abla gibi bir hemşire ya. O kadar tatlıydı ki. Yaklaşık bir 15 gün kadar beraberiz. Corona'ya çok çok dikkat edin ki tedaviniz boşa gitmesin dedi gönderdi bizi öyle.
Bende acıdığını düşünüyorum iğneleri görünce, belki üstüste çok yapıldığı için artık acımamaya başlıyordur alışkanlıktan. Yinede kendin yapmaya çalış, ilk birkaçı elbet zor olur ama onuda halledersin sen, istedin mi yapamayacağın hiçbir şey yok 🤗💪
Tedavi süresince uzak durursun çaydan da kahveden de nolucak.
Kan testi istedi mi anesteziden önce? Öyleyse genel anestezidir muhtemelen. Ama hiç farketmez nasıl uyutursa uyutsun hep aynı uyanıyorsun, farklı bir etkisi olmuyor. Sorgulamıyorum demişsin en iyisini yapıyorsun, kendini sürece, akışına bırak. En önemlisi kafanın rahat olması. Umarım her şey gönlünce olur. 😇

Ohooo sen çoktan koyvermişsin bile 😒 Böyle bir günde kendine niye yapıyorsun bunu? Böyle böyle bozduk biz bütün vücudumuzu ben size diyeyim. Benim bahsettiğim arkadaşım ovülasyon testi nedir, çatlatma iğnesi nedir bilmiyordu bile. Ben söyledim şaşırdı öyle şeyler mi varmış diye. Onlar benek olmayınca doktora gitmiş. Prolaktini yüksekmiş, düşürmüşler, denemiş hamile kalmış. Bizim yaptıklarımıza bak bir de. Yani sen daha ne yapacaksın. Yapabileceğin her şeyi yaptın. Sende sorun kalmadı. Eşinin değerleri arşa dayanmış durumda. Bırak artık akışına. İlla ki olacak. Öyle değilse böyle, bir şekilde olacak

Evet bayağı dışarı çekti derimi. Yağ dokusuna yapıyoruz bunu böyle dedi
Aman ne bilem ya artık uğraşmaya hevesim kalmadı günleri bile hesap edemiyorum. Bugün kontrole gidecektim ona bile gitmedim.

Aynen o şekilde daha az acıyor ben de kendime öyle vurmuştu en yağlı kısmı bul o şekilde acımıyor fazla

Sağ olasın canım. Ben böyle daha iyiyim ya. Dün gece iğne araştırmaktan heyecandan uyuyamadım. Gittim Gonal-f uygulama videosu falan izledim. "Ben bunu nasıl yapacağım" dedim. Sonra bana o iğneyi vermediler. Yapması daha zor bir iğne verdiler ve araştırmadım gerçekten. Merkezde kullanılan oda spreyine bir şey katıyor olabilirler. Soru soran yerlerim devre dışı kalıyor orada 😂 Geçen sefer bütün sorular eve gelince üşüşmüştü kafama. Bu sefer o da olmadı 🤨
En iyisini yapıyorsun aman ha rahat ol, gerilme, takılma hiçbir şeye. O neyse öğrenmen lazım hepimiz evimize ondan alalım 😂

Bende acıdığını düşünüyorum iğneleri görünce, belki üstüste çok yapıldığı için artık acımamaya başlıyordur alışkanlıktan. Yinede kendin yapmaya çalış, ilk birkaçı elbet zor olur ama onuda halledersin sen, istedin mi yapamayacağın hiçbir şey yok 🤗💪
Tedavi süresince uzak durursun çaydan da kahveden de nolucak.
Kan testi istedi mi anesteziden önce? Öyleyse genel anestezidir muhtemelen. Ama hiç farketmez nasıl uyutursa uyutsun hep aynı uyanıyorsun, farklı bir etkisi olmuyor. Sorgulamıyorum demişsin en iyisini yapıyorsun, kendini sürece, akışına bırak. En önemlisi kafanın rahat olması. Umarım her şey gönlünce olur. 😇
Amin hepimizin inşallah. Olabilir bilemedim. Bakalım deneyeceğiz bir şeyler. Anesteziyi öteledim ben bir şey sormayacağım. Onlar da şimdilik sadece bu kadar bilgi verdi. Gerisini zamanı geldiğinde onlar beni anestezi uzmanıyla görüştürdüğünde soracağım. Şimdi bilsem de yapabilecek bir şeyim yok zaten 🤷🏻‍♀️

En iyisini yapıyorsun aman ha rahat ol, gerilme, takılma hiçbir şeye. O neyse öğrenmen lazım hepimiz evimize ondan alalım 😂
Çaktırmadan bakayım bir daha gidince. Hayır beni psikologla da görüştürmediler hani öyle olsa acaba hipnoz mu edildim diyeceğim

Aman ne bilem ya artık uğraşmaya hevesim kalmadı günleri bile hesap edemiyorum. Bugün kontrole gidecektim ona bile gitmedim.
Tamam kontrol zaten hayati değil. Enfeksiyon geçmiş mi diye bakacaktır. Ona da çok gerek yok zaten antibiyotik aldın. Baktın beklemek yoruyor. Aşılama alternatifi elinin altında. İstediğin zaman deneyebileceksin. Bunu düşün gerisini bırak. Zaten dediğim gibi yapabileceğin daha fazla bir şey yok. Daha ne yapacaksın?
Aynen o şekilde daha az acıyor ben de kendime öyle vurmuştu en yağlı kısmı bul o şekilde acımıyor fazla
Sağa yaptı, ben sola deneyeceğim bakalım

Sonunda bu kızdan yine bir bomba bekliyordum ama böyle bir bomba beklemiyordum. Kim bilir ne hayallerle çekmişti o ilk videoyu

Miss Bride Miss Bride tünelin ucu da şeymiş baksana
Ben şimdi de biraz öyleyim, nasılsa pandemi var evden çıkmıyoruz diye. :KK70: :KK70: Yabancılık çekmiycem sanırım çocuk doğunca da tarz konusunda.

• KAÇ YAŞINDASIN? ➔27
  • KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔2senedir :/
  • İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔olacak inşaallahh
  • KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK ilk
  • KAYBIN VAR MI? ➔ yok
  • REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ Sayılır
  • EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ sağlık problemimiz yok ikimizdede ama herhangi bişekilde hamile kalamadım :KK43:
  • KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔hayıt tohumu, kekik çayı,
  • HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔klomen ve aşılama aldım tutunma olmadı 2 hafta sonra allahın izniyle tüp bebek :KK68:
  • OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ evett
  • HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ 3 günde bir veya yumurtlama günleri
  • BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ -
  • ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN?➔ Göreceğim inşaallahh:KK68:
  • BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN NELERDİR?➔ tavsiyem stres etmemeleri boşuna aşılama yapmamalarını öneriyorumm tutma oranı düşük olduğu için masrafa bile gereksiz aklım olsaydı direk tüp bebek yaptırırdım şimdide bekleme sürecindeyim reglimin başlamam içinn:işsiz:

herkese merhaba aranıza ilk ve yeni katılıyorummm :halay:
Hoş geldin. Hamile kalınca yapılıyor soru-cevap ama olsun bilgilerini paylaşmış oldun sen de

Hsg'ler dizi dizi, sayamıyorum. Histereskopi desen o da var ( sleepy05 sleepy05 ). 5 üstü beta hcg mevcut ( R Random3 ). Her an her şey olabilir 🤩
Ay hadi İnşallah ilk güzel haberi R Random3 ten qlalım sonra devamı gelecek inşallah 🤗
Amin amin amin inşallah 😇
Prospektüs açıp okumadım, hiçbir şeyi araştırmadım. Niye bunu vermediler de diğerini verdiler diye sorgulamadım. Kafam daha bi rahat sanki. Sürecin sonuna kadar böyle devam edebilirim inşallah. Deştikçe bir şey çıkıyor çünkü. Sonu gelmiyor. Sonra gelsin kaygılar... Gelmesin yani 😬 Uyutulma konusunu da aynı sebepten hiiç kurcalamadım. Tamam dedim geçtim. O gün gelince konuşurum. Şimdiden uykularımı kaçırmayayım onu düşünüp
Ennn güzeli valla harika canım. Şimdiden hiç strese girme hepsini zamanı gelince öğreneceksin. İnşallah böyle devam edersin ve hayatta böyle bir insan oluvermişsin belki de🤗
Aşırı ötesi kaygılı bir arkadalım hamile kaldığında yandık demiştim her gün bir krizle gelecek fwlan. Kız öyle rahattı ki o süreçte inanamazsın. Baya rahat bir insan oldu hamilelik ve doğumdan sonra 🙈 senden de o performansı bekliyorum 🙈
Ben bi salaklık yaptım cumartesi pik olur diye dünü değerlendirmedim şimdi takvime detaylı bakınca 14.gün pik oluyor benim o da cuma günü. bugün çatlama görünüyor. Bu sabahı ve en son çarşamba-perşembe değerlendirmiştim. Bir miktar moralim bozuldu umarım çatlayan yumurtayı yakalamışızdır.
Ben de salaklık deyince bir şey sandım kız. Saçmalama sperm zaten 3 gün yaşıyor. Senin kocanınki 3 ay bile yaşar hatta 🤣🤣nsqçmalama hem bu sabahı değerlendirince de denk gelmiş sayılır gün aşırı yeterli oluyor zaten. Ama önceki günlerden spermler zaten hazır asker orada bekliyordur merak etme 🤗
Cnm yakalamışsın zaten arada bir geceyi boş bırakmışsın sadece
.eşinin spermlerde sıkıntı yok ki senin hic sıkıntı etme kendine eğer yakalanmicak olsa doktorlar iki güne bir yapın der mi her gün yapın der
Aynen öyle katılıyorum ben de 🤗
Sağ olasın canım. Ben böyle daha iyiyim ya. Dün gece iğne araştırmaktan heyecandan uyuyamadım. Gittim Gonal-f uygulama videosu falan izledim. "Ben bunu nasıl yapacağım" dedim. Sonra bana o iğneyi vermediler. Yapması daha zor bir iğne verdiler ve araştırmadım gerçekten. Merkezde kullanılan oda spreyine bir şey katıyor olabilirler. Soru soran yerlerim devre dışı kalıyor orada 😂 Geçen sefer bütün sorular eve gelince üşüşmüştü kafama. Bu sefer o da olmadı 🤨
Ohh valla harika. O oda spreyinden biz de alalım 🤣

Tamam kontrol zaten hayati değil. Enfeksiyon geçmiş mi diye bakacaktır. Ona da çok gerek yok zaten antibiyotik aldın. Baktın beklemek yoruyor. Aşılama alternatifi elinin altında. İstediğin zaman deneyebileceksin. Bunu düşün gerisini bırak. Zaten dediğim gibi yapabileceğin daha fazla bir şey yok. Daha ne yapacaksın?

Sağa yaptı, ben sola deneyeceğim bakalım
Evet malesef daha da yapabileceğim bişey kalmadı artık hayırlısı diyeceğiz🙏 dene bakalım canım acımayan yeri bulursun yapa yapa

Ben şimdi de biraz öyleyim, nasılsa pandemi var evden çıkmıyoruz diye. :KK70: :KK70: Yabancılık çekmiycem sanırım çocuk doğunca da tarz konusunda.
Evde makyaj yapıp parfüm sıkıp kocana hazırlandığını unutmadık. Bunlar hep kayıt altında. Bizi depresyonlu ev tarzınla kandıramazsın!!! 😎

Evde makyaj yapıp parfüm sıkıp kocana hazırlandığını unutmadık. Bunlar hep kayıt altında. Bizi depresyonlu ev tarzınla kandıramazsın!!! 😎
İşte ayda bir hafta süs kotamı dolduruyorum. O gidince de aslıma dönüyorum. :KK70: :KK70: Ama gece gündüz makyajdan cildim fosluyo, sürekli işlemden saçlarım yıpranıyo, her seferinde başka gecelik başka elbise derken, eşim gidince üç makine çamaşır yıkıyorum. :KK70: :KK70:

Ennn güzeli valla harika canım. Şimdiden hiç strese girme hepsini zamanı gelince öğreneceksin. İnşallah böyle devam edersin ve hayatta böyle bir insan oluvermişsin belki de🤗
Aşırı ötesi kaygılı bir arkadalım hamile kaldığında yandık demiştim her gün bir krizle gelecek fwlan. Kız öyle rahattı ki o süreçte inanamazsın. Baya rahat bir insan oldu hamilelik ve doğumdan sonra 🙈 senden de o performansı bekliyorum 🙈
Bütün gereksiz kaygı kredimi bu yaşıma kadar kullanmış olayım mesela. Bundan sonra raad bi kafa olayım vs. Güzel bir rüya. Ne taraftan uyanıyoruz? 😁
Ben de salaklık deyince bir şey sandım kız. Saçmalama sperm zaten 3 gün yaşıyor. Senin kocanınki 3 ay bile yaşar hatta 🤣🤣nsqçmalama hem bu sabahı değerlendirince de denk gelmiş sayılır gün aşırı yeterli oluyor zaten. Ama önceki günlerden spermler zaten hazır asker orada bekliyordur merak etme 🤗
Hatta bunlarda spermler o kadar kalabalık ki Turan taktiği de deniyor olabilirler 🤣 Her şey olası

Ohh valla harika. O oda spreyinden biz de alalım 🤣
Sırrını öğrenir öğrenmez ilk burada açıklıyorum. Özetsiz yeni bölüm 😎

İşte ayda bir hafta süs kotamı dolduruyorum. O gidince de aslıma dönüyorum. :KK70: :KK70: Ama gece gündüz makyajdan cildim fosluyo, sürekli işlemden saçlarım yıpranıyo, her seferinde başka gecelik başka elbise derken, eşim gidince üç makine çamaşır yıkıyorum. :KK70: :KK70:
Bırak şimdi seninki ayın 32 günü evde olsa yine yapardın hadi hadiiiii.
Ben makyaj nasıl bir şeydi unuttum ya. Çamaşır makinesinin üstünde toz kaplı bir şeyler var, onları mı kullanıyorduk?

X