İyi yaptın evet bayadır yoksun pek. Biz aynı denemelere devam
hayırlı olsun senin de tedavin inşallah güzel sonuç alırsınız.
Ona da çok takılma bebeğim. Yana dönük olması da çok sıkıntı değil. Ha rahim ağzı eğriliği varsa o ayrı. Öyle bir durumda burada birçok mesaj okudum aşılamada bile spermleri içeri sokmaya zorlanıyorlar. Ama rahimin yana sağa sola öne dönük olması sperm girişiyle de alakalı değil. Meni malesef çok akıyor geriye ama hücreler çoktan gidiyor gitmesi gereken yerlere.
Benim de bayağı arkaya dönük. Senin şu olmuş olabilir, normalde de arkaya dönüktür ama sezaryen kesisi veya farklı karın içi ameliyatlar, ya da endometriozis gibi hastalıklar içeride yapışıklık oluyor. Yani kulak deliğinin bazen küpeye yapışması ya da hemen tam iyileşmeden açık bırakılırsa kapanması gibi düşün, birbirine yakın dokular iyice yapışıp bağlantılı bir hal alıyor. Senin de geriye dönük olup içeride yapışıklık varsa iyice arkaya doğru bağlanmış olabilir rahmin. Gebe kalmanda hiçbir etkisi olmaz yine, belki gebelikte bel sırt ağrıların normalden fazla olabilir arka tarafı çok çekiştireceşi için kaslar.
Dediğim gibi karın içi her operasyon zaten bu riskleri barındırıyor. Rahmin geriye dönük olması bir şeyin sonucu olarak olduysa anca o zaman belki sorun olabilir yani altta yatan başka bir sorun varsa. Benim okuduğum bütün yazılar görüştüğüm bütün doktorlar böyle diyor.