Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
benim de aynı canım en sinir bozucu kısmı da bu zaten hiç bir sorun gözükmezken olmaması :KK43: ben 20 martta çekilicem rahim filmini bu ay tam 1 yıl doldu benim

aynen bazen diyorumki bi sorun olsaydı ona yoğunlaşırdık ama belirsizlik nedeni belli olmaması.... insanı daha kötü etkiliyo ya. Bende bu reglim gelsin bakalım ne dicek doktor..
Ben bu ay çekilmeye karar verdim çukum. Mart kampanyası beni tersinden vurdu

İnşallah bebeler gelir hemen kuzum. Siz çekilin bende peşinizden gelicem sanırım🥲

Sağol canım inşallah 🥰 yok canım sadece eşime keçiboynuzu özü kullanmıştık, benim amh düşük, eşimde büyük bir problem yoktu. Tüp bebeğe karar vermiştik adetimi bekliyordum o ay hamile kaldım. Hep derler ya kafa rahat olmalı. Sanırım tüp deniycez diye kafamız rahattı o vesile oldu 😅 hep dualarımdasınız, bi sürpriz de sizlere olsun 😍❤️
canım çok şükür ki doğal yollardan hamile kalmışsın, Hormon tedavisi, aşılama derken birçok kimyasal şeyi de vücuda alıyoruz.. sağlıkla ilerlesin hamileliğin :dua:
Keçi boynuzu özü dediğin pekmez değil mi canım?

aynen bazen diyorumki bi sorun olsaydı ona yoğunlaşırdık ama belirsizlik nedeni belli olmaması.... insanı daha kötü etkiliyo ya. Bende bu reglim gelsin bakalım ne dicek doktor..
Aynen canım böyle boş boş geçiyor zaman gibi geliyor sen hiç klomen vs. kullandın mı ?

Ne demek 😇 Ben rahim filmini her halükarda çektireceğim canım zaten tüp bebeğe kesin karar vermiş olsam yine mutlaka çektirecektim. Tüm tetkiklerimiz yapılmış, hiçbir şey atlanmamış olsun istiyorum. Hatta tüp bebeğe net karar verirsek dna hasarı da baktıracağım transfer öncesi. Açık ihtimal kalmasın ki tekrar tekrar deneyip hüsranla sonuçlanmasın.

İki aile de yardım eder. Benimkiler hayatta lafını bile etmez. Ev alacağız diye babamdan borç aldık. Biz geri ödedikçe adamın bize karşı boynu büküldü bunu geri almamam lazımdı diye. Asla lafını etmez memnuniyetle verirler ama çok üzülürler. Babamın üzüntüyle hemen tansiyonu yükseliyor zaten ilaç kullanıyor. Bu tedavi süreçlerini bilip üzülmelerini istemiyorum. Bir de bize de teselli veriyoruz sanıp yüklenecekler. Kimsesen nasihat ya da teselli cümlesi duymak istemiyorum ben. Kendimiz zorlansak da aramızda halledelim istiyorum.

Eşimin gittiği ürolog EuroFertil'de çalışıyormuş daha önceden. Tüp bebek konusuna fazlasıyla hakim. Eşimin sonuçlarına bakar bakmaz isterseniz önümüzdeki ay tüp bebekle hemen çocuk sahibi olabilirsiniz ama sakin kalalım. Önce eşine tedavi deneyelim. Siz de bu arada doğal yoldan deneyin dedi. Çok iyi yaklaştı ama her ihtimali de açıkça söyledi. Morfoloji kaynaklı düşük ve anomali ihtimalini de anlattı yani. Eşimin tedavis önümüzdeki hafta bitecek işte yeniden spermiogram verecek, kontrole gideceğiz aynı doktora ama doğru düzgün değerlendiremedik eşimden dolayı. Doktora da ne diyecek çok merak ediyorum. Ben haliyle şöyle düşünüyorum. Elimizde tedavi fırsatı varken bile sanki çatır çutur çocuğumuz oluyormuş gibi rahat davranan kocam bu saatten sonra niye tavır değiştirsin. Yine gamsız ve rahat takılacak. Olan bana olacak. Bekle Allah bekle, kocam iki günde bir ilişkiye girecek mi diye stres ol. O kadar strese zaten hamile kalamam yani. Fulya da zor bizim için. Gidersem Anadolu yakasındaki Bahçeci bize epey yakın. Görümcem de orada tüp bebekle çocuk sahibi oldu ama kuzenimi kandırdı orası. Hem de embriyo karıştırdı bu Bahçesi skandalları çıktı haberlere. O yüzden kafamı kurcalıyor orası
anladim canim, evet Bahceci Umut ile ilgili oyle durumlar olmus okumustum ben de haberlerde, belki de o olaydan snra sistemlerini degstrmisler ve her sey cok skiydi transfer gunu ve anina kdr, ama cok zor tabi hem maddi hem manevi olarak, dilerim en kisa zmnda hc gerek kalmadan kndilinginden hamis kalirsin

yarın dogum günüm 28 e giricem. keşke hamile olsaydım da öyle gırseydım ben hamıle kalcamda doğacakta pof yaş gecıyor mu sabır mı tükeniyor bılmıyorm

canım çok şükür ki doğal yollardan hamile kalmışsın, Hormon tedavisi, aşılama derken birçok kimyasal şeyi de vücuda alıyoruz.. sağlıkla ilerlesin hamileliğin :dua:
Keçi boynuzu özü dediğin pekmez değil mi canım?
Aynen tatlım, aminn inşallahh 🥰
Pekmez gibi evet ama keçi boynuzu özü yazıyor üzerinde, bi farkı var mı bilemedim canım. Öyle denk gelmişti bunu aldık

aynen canm bakalm artık devlet hastanesındkı doktor adetın ıkıncı yarısı rahım kalınlasmıs demıstı ozaman neden olmadı blmıyorum. su ehlıyetle oyalanmasam acayıp kafama takıcam gece ama bılınc altı zorluyor kabus goruyom . nese enazıdnan en kotu ılacla olucam napalm az daha sabır.
buaraaa bugun ehlıyet hocamdan aferım aldım. vıteslerı atmada baya ıyıleştirdim hatta 3 e felan attırdı. şeridimden gıtmeyıde ogrendım cok nadır kaydım. hatalarım oldu ama hoca baya ıyıyız eskısıne gore dedı. bakalım su derste bıtınce kendımı neyle oyalıcam bakalm
Evet canım o da ilginç ama rahim kalınlaşıp dökülmeyedebiliyor demek ki. Bence de yarın bi kan ver ona göre ilaçla devam edersin. Yolların ustası olmuşsun bile şoför Nebahat 😎süpersin canım daha da iyi olur inşallah. iyi bence kafa dağıtman iyi olmuş ben de değişik hobilere kitaplara falan sardım.
Pekmez gibi evet ama keçi boynuzu özü yazıyor üzerinde, bi farkı var mı bilemedim canım. Öyle denk gelmişti bunu aldık
Kızlar Nm88326 Nm88326 keçiboynuzu özü ve pekmezi farklı. Çok benziyor ama aynı işi görmüyorlar. Özü soğuk pres oluyor ve çook sağlıklı. Özellikle solunum sıkıntısı yaşayanlar, astımı alerjisi olanlar (@terelellidenhalliceyim bak buralar senin için!) Ne bileyim sigara içip öksürüğü olanlar veya işte kışın boğaz kuruluğu vs yaşayanlar inanılmaz rahatlatıyor çok iyi geliyor. Bütün ciğerleri temizliyor bu gibi durumlarda çok öneriliyor. Ne ilaçlar tedaviler kullanıp fayda göremeyen akraba ve arkadaşlarım astımları çok ciddiydi bununla inanılmaz rahatladılar. Sabah akşam birer kaşık yutacaksınız. Çokk sağlıklı gerçekten ama soğuk pres olmasına ve üniversite onaylı falan olmasına dikkat edin. Hacettepeninkileri beğeniyorum ben. Tabi spermlere cinsel güce falan da çok faydalı ama ben bu kısmını biliyorum sadece 🤷 bağışıklık için falan da şok iyi şekeriniz falan yoksa herkes kullanabilir bence

yarın dogum günüm 28 e giricem. keşke hamile olsaydım da öyle gırseydım ben hamıle kalcamda doğacakta pof yaş gecıyor mu sabır mı tükeniyor bılmıyorm
Canım benim nice sağlıklı mutlu yaşların olsun inşallah sevdiklerinle.
Seneyeki doğumgününe kucağında bebişin kusmuklu kıyafetin ve lohusa topuzunla girersin inşallah 🥰🥰

Keçi boynuzu özü bende eşime içiriyprum her sabah 1 kaşık ama akşamda mı versem diye düşünmüyorda değilim 🙈 tadı kötü diyor hiç memnun değiiiil

Hadi bakalım hayırlısı güzel sonuçları olsun inşallah kaçıncı kullanımdı canım? Bu arada sen bu önceki hamileliğinde de ilaçla mı kalmıştın canım?

Evet canım aynen hatta gitmişken belki fizik tedaviye de bir gözükürüm diye düşündüm. Bir de tansiyonla ilgili sıkıntım olduğunu düşünüyorum gittiğimde müsait Dr varsa kalbe de baktırmayı düşünüyorum bakalım 🤷 yarın sanırım reglin 11. Günü olacak bu sefer erken oldu sanki ama bakalım ne diyecek 🙄

Dimi ya 🙈 her şeye uygun valla 🙈

İnşallah canım amin dualarınızı bekliyorum 🙏
2 ay kullanmıştım, ıkincisinde hamile kalmıştım evet. 3 regl ara verdik. Şimdi 3.kez kullanmış olucam

hahaha yalnız bişi dicem maydonoz buharından sonra 2-3 gün çok açık yeşil akıntı geldi kaygan sanırım iltihabik bişileri söktürüyor şaşırdım ben çok

resim atsana neler yaptın ilham olsun bize de :halay:

canım bence yumurtlama olmadığı için düzen şaştı :KK43:

senin de mi sebepsiz canım ?

attırıversinler artık :KK70:

o da alınacaklar listemde :KK45:
E ne güzel işe yarıyor demek ki 😍 inşallah senin için de o ay bu aydır kuzum 🥰

Bilmiyorum ki işte epey ilaç var diye biliyorum. Kuzenime de ilaçlar çok yan etki yapar. Hastanelik olmuştu o tedavilerden birinde. Diğerlerinde de zorlandı. Kafam allak bullak. Yaptırsam hangi merkeze gideceğim o da muamma. Bahçeci skandalından ve kuzenimi hayvanlar gibi sömürüp düdüklemelerinden sonra oraya çok mesafeliyim ama EuroFertil için de iyi şeyler duymadım pek. Laboratuvarı başarılı değil miymiş ne üff

Yok canım öyle talep malep beklenti bir şeyim kalmadı adamdan ama o inanılmaz derecede inanıyor düzenli değerlendirebileceğimize. Yaptıkların yapacaklarının teminatıdır, geçmiş koca beş ay var "bu ay olmadıysa nolmuş" dediğin, benim beklediğim her ay zamanımdan ve rezervimden gidiyor. Sonra gebelikte riskler de artacak diyorum. Sen beni mi suçluyorsun diyor. Annemi mi suçlayayım? Sakin haliyle böyle konuşuyor yaparız ederiz ben eminim ufacık tartışmada yemişim deyip yataktan gidecek diye ben mal gibi kalıcam öyle bu ay da gitti geçmiş olsun diye. Beş aydır öyle oldu diye bu ay da öyle olacak diye bir şey yokmuş. Duy da inanma

Düşük olur demelerinin sebebi morfoloji. İki kadın doğumcu (biri özel biri devlet) bir de ürolog aynı şeyi söyledi. Morfoloji düşük olunca maalesef düşükle sonuçlanma ihtimali artıyor dediler.

Benim (birkaç gün ileri geri oynama paylı) uygulamada 29 mart görünüyor ama yazsan mı yazmasan mı? Bekarmışım, hayatımda da kimse yokmuş da buraya tarih yazdırıyormuşum gibi

Memory foam yastıklardan kullanıyorsun değil mi? O bayağı iyi geliyor.

Arkandayız reyiz. Bu maçı al 💪🏼

Ben de tüp sonrası doğal yolla hamile kalanları duyuyorum. Hatta tüpe gideceği ay hamile kalan bir sürü insan var. İkisi direkt tüp dedi biri önce aşılama denenir dedi. Ya bu arada bize bırakıyorlar. Yani "sizin için tüp daha garanti ama doğal yolla deneyin isterseniz. Yalnız düşükle sonuçlanabilir ona göre" diye uyarıyorlar. 4 ay sonra benim yaş 34. Artık ne yapacağımı ne düşüneceğimi hç bilemiyorum. Tüp bana hiç cazip gelmiyor hem aşırı yapay oluşundan hem de ilaçlardan iğnelerden dolayı ama eşimin tedavisi biraz düzeltme yapsa bile doğal yoldan düşükle sonuçlanma ihtimali de beni ayrıca geriyor. Zaten doğru düzgün değerlendiremeyebiliriz yine
Bizim kaleci baya profesyonel ama benim de inadım inat kıçım 2 kanat 😂😂 gol olacak bu sefer inşallah 💪😂

Keçi boynuzu özü bende eşime içiriyprum her sabah 1 kaşık ama akşamda mı versem diye düşünmüyorda değilim 🙈 tadı kötü diyor hiç memnun değiiiil
Ya ben çok farklı markalar kullandım mesela bir tanesi gerçekten çok kötü tadı yakıyor resmen mideyi sanki. Bence farklı markalar da deneyin sevebilir. Arkasından bir bardak su içerse pek tadı kalmıyor zaten. Gece de içirin bence :) hatta günde bir içecekse de akşam daha faydalı sanki.
Sanırım rahim filmi çekileceksiniz endişelenmeyin ben de sanırım Aralık'ta çekildim doktora ve tüplerin durumuna bağlı acı değişebiliyor ama nerdeyse hiçbir şey hissetmedim diyebilirim. İnşallah güzel çıkar sonucumuz da.
2 ay kullanmıştım, ıkincisinde hamile kalmıştım evet. 3 regl ara verdik. Şimdi 3.kez kullanmış olucam

E ne güzel işe yarıyor demek ki 😍 inşallah senin için de o ay bu aydır kuzum 🥰
İnşallah yine işe yarar canım sağlıkla sonuçlanır inşallah 🙏🙏

Ya ben çok farklı markalar kullandım mesela bir tanesi gerçekten çok kötü tadı yakıyor resmen mideyi sanki. Bence farklı markalar da deneyin sevebilir. Arkasından bir bardak su içerse pek tadı kalmıyor zaten. Gece de içirin bence :) hatta günde bir içecekse de akşam daha faydalı sanki.
Sanırım rahim filmi çekileceksiniz endişelenmeyin ben de sanırım Aralık'ta çekildim doktora ve tüplerin durumuna bağlı acı değişebiliyor ama nerdeyse hiçbir şey hissetmedim diyebilirim. İnşallah güzel çıkar sonucumuz da.

İnşallah yine işe yarar canım sağlıkla sonuçlanır inşallah 🙏🙏
İnşallah tatlım yaa hepimiz çabaların karşılığını alırız 🥰

Canım benim nice sağlıklı mutlu yaşların olsun inşallah sevdiklerinle.
Seneyeki doğumgününe kucağında bebişin kusmuklu kıyafetin ve lohusa topuzunla girersin inşallah 🥰🥰
teşekkür ederım canım benmm aminn canımmm inşallahh hepimiz öyle gireriz :KK70: tırnaklarımızın bırı kısa bırı kırılmış kaş bıyık cıkmıs Allah aşkına biri beni kuafore atsın der gibi gezelim gerekırse ama bebişimiz olsun :KK70:

Evet canım o da ilginç ama rahim kalınlaşıp dökülmeyedebiliyor demek ki. Bence de yarın bi kan ver ona göre ilaçla devam edersin. Yolların ustası olmuşsun bile şoför Nebahat 😎süpersin canım daha da iyi olur inşallah. iyi bence kafa dağıtman iyi olmuş ben de değişik hobilere kitaplara falan sardım.

Kızlar Nm88326 Nm88326 keçiboynuzu özü ve pekmezi farklı. Çok benziyor ama aynı işi görmüyorlar. Özü soğuk pres oluyor ve çook sağlıklı. Özellikle solunum sıkıntısı yaşayanlar, astımı alerjisi olanlar (@terelellidenhalliceyim bak buralar senin için!) Ne bileyim sigara içip öksürüğü olanlar veya işte kışın boğaz kuruluğu vs yaşayanlar inanılmaz rahatlatıyor çok iyi geliyor. Bütün ciğerleri temizliyor bu gibi durumlarda çok öneriliyor. Ne ilaçlar tedaviler kullanıp fayda göremeyen akraba ve arkadaşlarım astımları çok ciddiydi bununla inanılmaz rahatladılar. Sabah akşam birer kaşık yutacaksınız. Çokk sağlıklı gerçekten ama soğuk pres olmasına ve üniversite onaylı falan olmasına dikkat edin. Hacettepeninkileri beğeniyorum ben. Tabi spermlere cinsel güce falan da çok faydalı ama ben bu kısmını biliyorum sadece 🤷 bağışıklık için falan da şok iyi şekeriniz falan yoksa herkes kullanabilir bence
aynen canm bakalm gorcez süreç ne olcak. aynen iyi yapmısın ben kafam doluyken kıtaba odaklanamıyorum ama okumadıgım bır ıkı romanım var onu da deneyeyim bari

teşekkür ederım canım benmm aminn canımmm inşallahh hepimiz öyle gireriz :KK70: tırnaklarımızın bırı kısa bırı kırılmış kaş bıyık cıkmıs Allah aşkına biri beni kuafore atsın der gibi gezelim gerekırse ama bebişimiz olsun :KK70:
Ayy ayy inşallah valla 🙈 bitmeyen minik minik çamaşırlar olsunn diye hayal ediyorum 🤣
aynen canm bakalm gorcez süreç ne olcak. aynen iyi yapmısın ben kafam doluyken kıtaba odaklanamıyorum ama okumadıgım bır ıkı romanım var onu da deneyeyim bari
Evet ben de çok zorlanıyorum. İşim de sürekli okuma üzerine ve baya performansımı da etkiledi bu bebek konusu. Deniyorum sürekli odaklanmayı 🙄

Kizlar erken gebelik testi yaptım sonuç negatif bat yarın. Bence ben bugün yumurtluyorum. Akıntı göğüs dolgunluğu kasik batmasi ondan. Ne garip bünyem var.😭😔

X