Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Merhaba beni hatirladin mi gecen ay seninle adet gunlerimiz ayniydi bu ay durum ne
Merhaba canımm hatırlamadım ama ismin tanıdık geldiii aynı gün oldugunu unutmusum ama :dua: canm ben bu ay ılk defa klomen kullandım vehıc yumurta gelişmedi. ovüde bile pik gormedım. gectıgımız aylarda goruyodum ama .inş mart ayı ile bırlıkte yenı bır doktora gıdıp onla devam edıcem. sen ne durumdasın.

Merhaba canımm hatırlamadım ama ismin tanıdık geldiii aynı gün oldugunu unutmusum ama :dua: canm ben bu ay ılk defa klomen kullandım vehıc yumurta gelişmedi. ovüde bile pik gormedım. gectıgımız aylarda goruyodum ama .inş mart ayı ile bırlıkte yenı bır doktora gıdıp onla devam edıcem. sen ne durumdasın.
Benim de uygulamaya gore dun adet olmam gerekiyodu son 7 ayda 5 ay 26. Gun 2 ay 27. Gun adet olmusum bugun 27. Gunum test yapicam

Çok leş bir durum gerçekten. Hiçbir kadının bu duruma düşmesini istemem. Düşenlere de Allah kolaylık versin. Ben artık nasıl dua edeceğimi de neyle nasıl mücadele edeceğimi de şaşırmış durumdayım. Sorun şu ki karşınıza çıksa ve anlatsa dünyanın en iyi eşi ve en ideal babası diyebilirsiniz. Nasıl bir isteksizlik ve umursamazlık içinde olduğunun, gururumu ne kadar ayaklar altına aldığımın o kadar farkında değil ve o kadar inkarda ki burada üç beş satırla anlatabilmem mümkün değil. Adam en ufak nazımı ve ilgi beklentimi bile algılayamadığı gibi kendisi yeni gelin gibi nazlanıp benden ilgi bekliyor. Tedavi konusunda sıkıntı yaşamadık. O test sonucunu görür görmez kötü etkilendi ve ilaçlarını düzenli kullanmaya başladı. Hatta ben çocuk fikrinden vazgeçtiğimi söylediğim halde hala içiyor sanırım. Sorun şurada. İlaçlardan birini piyasada bulamayabileceğimizi söylemişti doktor. Eczane eczane ben dolaştım. Üç şehirde onlarca eczanede telefonla ilaç aradım bulurlarsa kargo ücretini ödeyelim göndersinler diye. En önemli ilaçlardan biriydi bu hormon ilacı ve maalesef muadili de yok. Biraz da sen ara dediğimde verdiği cevap "Buluruz ya". E bul ya da en azından ara ben de göreyim. Yok. İki kutu bulduk zar zor. Onlar bitti. Bir kutu daha kullanması lazım. Hala arayacak. Seneye arayacak herhalde. Korunmayı bıraktığımızdan beri her ay istisnasız yumurtalama haftamda en az bir kez tartışma çıkardı. Her seferinde alttan almaya çalıştım. Bu sefer artık ilgisizliğine daha fazla tahammül edemedim. Ben ilaç kullandım prolaktinimi düşürdüm. Onun tedavisinde ikinci ay. Mart başında kontrole gideceğiz. Doktora ne diyecek çok merak ediyorum. Bana ilgisiz davrandığını söyledim diye yeni gelin gibi küstü günlerce ve yumurtlama haftamdı. Yani önemli bir aydı ve "Tam değerlendiremediysek nolmuş? Bu ay son şansımız mıydı?" kafasında. Ben de artık şöyle düşünmeye başladım. Biz 150 ay da tedavi olsak demek ki bu hep "Amaaan bir ay deneriz nolmuş her ay denememiz mi lazım" diyecek. Ben böyle rahatlık görmedim ve kabul etmiyor çocuk istemediğini. Bu çocuk isteyen bir insan tavrı mı ben anlamadım gitti. İlişki konusundaki isteksizliğini başka başka şeylere bağlıyor. Ne kadarı doğru ne kadarı yalan artık şüpheliyim ama çocuk isteği konusunda kesinlikle çok emin. Çok ilginç bir vaka yani. Psikiyatriste o da gidiyor ama onu da umursadığı yok. En son bizim talebimiz üzerine, morfolojiyi etkiliyoe mu diye görmek için ona antidepresanı bıraktırdı doktor. Şimdi ben tek görüşmeye gideceğim. Ben ondan daha sık gidiyorum zaten bu ilk gidişim olmayacak
ah canım ya. bırak ya naaprssa yapsın sen kendını bukadar kastığınla kalıcaksın kendıne zarar cok zor bi durum ve senı yıpratmasına ızın verme. olağan akışına bırak napıcak bakalm

Evet cnm ya sorma icim parça parça çok kötü oldum o resimlerinin olduğu mezar taşlarını oyle yerlere atılmış görünce bunu hakedecek ne yaptılar ki Allahtan bulsunlar yapanları Allaha havale ediyorum dedemin de dahil olmak üzere bir çok akrabamizinkini de kırmışlar ölü insanların ne zararı olabilir de böyle yaparlar anlamadim ki ne mantıkla hangi vicdanla böyle yapabildiler amaçları ne hic bilmiyorum eniştem teyzem kötü haldeymis arayamadım bile arayanları da acamamislar zaten 😥😥zaten gencecik bedenleri toprağa vermek yıktı bizi bir de böyle şeyler yaşayınca her seferinde tazeleniyo acımız
canım bende minseo minseo dıyınce hatırladım. Allah kahretsın o yapanlarıda yatacak yerleri olmasın inşallah

Fiziken de ruhen de toparlanıp bir şeyleri yoluna koyabilirsem çocuk planıyla yeniden dönebilmeyi çok istiyorum. Öpüyorum hepinizi. Dönebilirsem hepinizi bebek yüklenmiş bulayım. Amin.
tabi ki dön ve buralardan da çok kopma en buyuk destek bızız bırbırımıze benı bırakrsan gun de on kre ovü yaparım :KK70::KK70:

Bende cumartesi benzer bir durumdan dolayi sabah ani bir kararla doktorda aldim soluğu yumurta falan yoksa boşuna uğraşmayayim diye.eşimin seninkine benzer bu tavrindan dolayı uğraşmaktan yoruldum😪 sürekli kendimden vermekten,tek başima uğraşmaktan,herseyi tek başina düşünmekten...burda da yazdim ama çoğu arkadaş görmedi 😏,ama yine de yazmak iyi bir şey belki beni başka okuyanlar vardır diye

@terelellidenhalliceyim sen kendine sağlığina dikkat et,isteksizlik olayını umarım cozersiniz daha yolun çok başındasınız çünkü 🙏diger mutlu haberde inşallah kendiliginden gelecektir 🙏
canım ben hatırlamıyorum ne yazdın sen haftasonuysa cok bakamamsıtım

X