- 20 Eylül 2014
- 1.933
- 2.633
Cok tuhaf bir sekilde klomenin kullanma kulavuzunda endeometriosize yol acabilie veya endometriosizi cogaltabilir diyo ama tup bebekte kullanilan gonal veya menopur sa bu yazmio.Ah fionacığım çok sağol ya minseo de söyledi. Bu forumda başkaları da söylemişti ben aslında iki aydır falan bu konuda hep araştırmalar yaptım yerli yabancı makaleler okudum kafam öyle karıştı ki. Malesef bu kist östrojene duyarlı olduğu için yumurta geliştirici veya herhangi östrojen içerikli başka tedavi bu kisti illa ki büyütüyor. Hatta doğum kontrol hapı kullanıp östrojeni baskılamadığım sürece kistim yine büyüyor. Dolayısıyla benim durum karışık ne yapsalar o kist büyüyecek. Hatta hiçbir şey yapmasalar ve benim korunmayıp gebe kalmadığım her ay kistim yine büyüyecek.
Tüp bebekte de mecburen bunları kullanıyorlar ama tabi riskli bir durum olduğu için bu riski ciddi bir tedavi olan tüp bebekte harcamak daha mantıklı aslında. Çünkü zaten olasılık düşük bir tedaviye böyle riski olan bir uygulamayı yapmak mantıklı mı ben de emin olamıyorum. Ama izlediğim videolar ve okuduğum makalelerde de bu ilaçların verildiğini hep duydum. Evre 1 ve 2de işe yaradığını söylüyorlar ancak onlar genelde aşılama ile birlikte bu ilaçları öneriyorlar. O nedenle doktora bir bunu da sorayım diye düşündüm açıkçası. Bir de ben bu doktordan önce çok iyi farklı bir özel doktora gitmiştim. O da 2 3 ay bu şekilde ilerlemeyi önermişti. O zaman bebek düşünmüyordum. O da böyle deyince biraz içim rahatladı ama sizin söyledikleriniz yine kafamı karıştırdı. Malum kaş yapalım derken göz çıkarmayalım böyle bir şeyle yarın doktoru aradığımda sonuçlara göre doz belirlemiş olacak ve muhtemelen yarın başlamam gerekecek başlarsam. Aslında bugün annem rahatsızlanmasaydı arada farklı bir doktora da mı hızlıca görünsem diye aklımdan geçmişti ama gidemedim. Okudukça kafam iyice karışıyor yani güvenmek de istiyorum çünkü biz ne kadar okur ve öğrenirsek onların deneyimi bildikleri kadar olamaz diyorum. İyice çorba oldum anlayacağın çok sağol eğer yarın farklı bir doktorla online bile görüşme imkanım olursa bakacağım duruma göre pek de zamanım kalmadı. Çok sağol ilgilendiğin için
Gonal menopur direct fsh galiba, klomen ostrojen ondan mi anlamadim