Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kızlar izlediniz mi ? Azıcık başını ve sonunu kaçırdım birkaç dk. Ama pek de umutlu şeyler söylemedi ya o kadar pozitif kadın bile fazla umutlu konuşmadı bana mı öyle geldi ben biraz çöktüm
Izledim ben kuzum, bildiklerimi soyledi sanki baya. Cokta olumsuz bulmadim ben bilmiyorum. Daha hastaligin tam ne oldugunuda bilmedikleri icin belkide.
Sebebsiz infertilitelerin cogunun endometriosiz dedigini duymadim, orayi kacirmisisim.
Ben tanimiyorum bu doktoru, siz soyleyince dinledim, oteki infertilite sebebleri hakkinda cokmu umutlu konusuyo?

Canım hayırlı olsun, Allahım kucağına almayı nasip etsin
Antibyotiği bu ay mı kullandınız?

Evet benim de baya bildklerimdi aslında ama tüp bebek başarısının bile düşük olduğunu embriyo tutunmasını zorlaştırdığını bizim her ay gebe kalma olasılığımızın yüzde ikilerde olduğunu (diğer insanlarda sağlıklı doğuma kadar giden olasılık yüzde 15ken bizdeki karşılığı bu, ilk ay için böyle giderek artıyor ama çok düşük) falan söyleyince düştü baya modum. Tabi normal olarak da gebe kalabilir diyor ama işte biz çikolata kisti diyoruz ama içerideki durum çok kronik devamlı ilerleyen bişi ve gebe kalmak için doğum kontrol haplarını bırakınca bu da ilerlemeye devam ediyor lanet bişi gerçekten. Bu doktoru sağolsun kızlar söyledi daha önce buradan. Ben ilk olarak sebepsiz gebe kalmads güçlük videosunu izledim inanılmaz ısındım o videosunu yine de izlemeni tavsiye ederim. Sonra pcos videosunu izledim yani o iki konuşması tedavi sonuçları açısından daha olumlu pozitif gelmişti bana. Burada böyle ameliyat da yapsak olasılık artmıyor, tüp bebekte de olasılık artmıyor çok gibi şeyler diyince baya çöktüm ne bileyim aslında dediğin gibi bldğimiz şeyler ama her ay heveslenip çocuğa ufak bir şeyler alıp duruyoruz böyle kendi kendimize gelen güvey oluyoruz gibi geldi. Öyle aslında tabi ortada hiçbir şey yok ama çok abartmadan ufak tefek şeyler alıp hayalini kurarken böyle gerçekleri çat çat duyunca her şeyden elimi eteğimi çekesm geldi. Zaten bu ay ovulasyon testini fln da bıraktım. Yoğunluklardan doğru düzgün ilişki de olmadı baya karamsarlığa doğru geçiyorum galiba gerçi hepimizin böyle dönemleri oldu bu da normal sürecin parçası belki de.. sen nasılsın ?

Ameliyatin etkileri cok iyi canim endometriosizde. 3 veya 4 evrede. Ameliyattan sonra 6 ay icinde hamile kalan cok var, cunku yapisikliklar aliniyo ve intaap cok azaliyor. Ben ameliyat olmadan once ca 125 cok fazlaydi, sonrasinda normale döndu, intaap falan kalmadi.
Ameliyat + tup bebek yapinca iyice cogaliyo gebelik.
Benim amh dusuk olmasa hic takmazdim bile.
Dusurme modunu bosuna, endometriosiz olan kadinlarin cogu sonuc olarak hamile kaliyo. Kalamayanlar ya yaslari ileri yada gerekli tedavileri gormeden pes ediyolar. Saglikli bi kadina gore belki daha cok ugrasicaz orasi dogru ama bu kadae karamsar bakma. Onemli olan konu o kadar ugrasmak icin motivasyon ve istek varmi
Biz esimle tartistik, su an cocuk falan istemiyorum isyeaaan yarin ultrason kontrolum var bide, esime trip atiyorum kendi basima gidicem diye

Canım eğer alırsan kesinlikle tahta plastik harici metal demir bir şey kullanma bir de uzun süredir arı ürünü kullanmadıysan dilinin ucuna hafif al toplu iğne ucu kadar, 24 saat sonra bir şey olmazsa kullan.

Hiç kullanmadım ben , direk karışımlarda satılıyor aslında, arı sütü polen bal propolis gibi.Sen direk kendi sitesinden mi aldın

Allahım yıllardan sonra nasip etmiş
bi kaç aydır antibyotik üzerine bi düşüncem var ve bugün Gereksiz06 arkadaşımdanda hamilelik haberini aldık o da antibiyotik kullandı. Gereksiz06 C Capanin Gururu Teyom LaRisaCca Lumix Mucizemibekliyorummm Omur-un Hatunu H halleycik L Limonlu Su E emir91 edaecoo Nureella
Kızlar B bitkiselhayat arkadaşımızda 2 yıldır hamile kalmak istiyormuş ve tesadüfen Antibyotik kullanmış daha yeni hamile.
Eğer extrem bir durum yoksa, sebepsiz infelite ise, Ben size diyorum bu antibiyotikte var bi keramet

Son düzenleme:
Allah iyiliğini versin yaa bi ara kamu spotu vardi ya gereksiz antibiyotik kullanmayin diye, aklıma o geldi ama bu durumda gerekli diyosun heralde yani bilemiyorum enfeksiyon varsa doktor zaten veriyo antibiyotik ama doktor enfeksiyon yok dedigi halde antibiyotik kullanımı nasıl olur bilemiyorum canım. Bu tezin icin birkac denek daha lazim galiba

Canım başka arkadaş dişi için antibyotik kullandı, yıllarca hamile kalamıyordu, o antibyotik kullandığı ay hamile kaldı.
Bence bazı kadınlarda çok bi enfeksiyon belirtisi olmuyor ama hafif hafif iltihap oluyor ve bu gebeliği engelliyor. Tabii dediğim gibi extra başka bir durum yoksa

Olabilir mantıklı ve dediğim gibi akıntı olmayınca enfeksiyon yok saniliyo ama benim ablamda da yokmus ama muayenede görünmüş enfeksiyon oldugu. Vajinadaki enfeksiyon/mantar spermin gecisini yavaslatiyomus, zavalli spermcikler akıntıya karşı yüzüyor gibi oluyo yani zaten çoğu yarı yolda kaliyo bide bu engel olunca iyice is zorlaşıyor galiba

Viş gidemde bi kutu antibiyotik daha alayimm

Benim teyzeminde iki yıl çocuğu olmamış antibiyotik kullandıktan sonra olmuş. Ama bilmiyorum herkeste aynı etki olmayabilir bakalım bende yarayacak mı bana diyordu teyzem antibiyotik bitince hamile kalırsın diye ama inşallah bakalım evlendikten sonra bu kaçıncı antibiyotigim

Teyzene benden selamlar
Oda benim kafadan
Bende ilk defa bu ay antibiyotik kullandım, bekleyelim görelim

valla bir düşünmedim değil, doktor yazmadan antibiyotik de alamıyoruz galiba dimi, ben de gidip istiyim ya, ne diyim de alayım antibiyotik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…