Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Çok teşekkür ederim canım Ama hemen istemiyorım en az 6 ay istemiyorum psikolojik olarak toparlanmam lazım gerçekten çok zor Allah bağışlasın paşayı ❤️
Amin inşallah canım tabiki kendini psikolojik olarak yıpratma herkesin yaşayabileceği bir durum inşallah bir gün postta görürüm seni bebeğime kavuşuyorum yazmanı

İns olur hayirlisiyla peki çok düşünüyor musun bn stresten duramıyorum canlı ders yapiyorum onun dışındaki zaman full bebekte kafam neden olmuyor olacak mı kaç gün var olmazsa böyle böyle kendimi yedim ne tavsiye edersin
Canım ben artık olmucağını yüzde 80 inanıyorsam olacağına yüzde 20 inandığım için stres olmuyorum deniyorum ama olmama ihtimali yüksek olursa da sürpriz olur kafasındayım, rahim filmine odaklandım şubatı bekliyorum. o yüzden sanırım çok üstünde durmuyorum belirti benzeri şeyler olsa bile iğne etkisidir diyip geçiyorum
Kızlar ya benim hiç vitamin değerlerime falan bakmadı doktorum sağolsun da, kafama d vitamini takıldı şimdi. Benim oldum olası hep düşüktü zaten. D vitamini içeren folik asit var mı bildiğiniz? Cuma günü gittiğimde isteyeyim doktordan tahlil bari
Sen önce bi dahiliyeye gidip tam teşekküllü değerlerine baktır sağlık ocağı ile olacak iş değil sağlık ocağının lab sonuçları çok güvenilir olmuyor D vit sağlık ocağı bakmaz hastanede D vit B12 ins direncin Tsh+antikorların kan değerlerin hepsine baktır kadın doğumcunun eline bırakma kendini her doktorun alanı farklı onun önemsemediğini dahiliyeci önemsiyor
Kizlar y’a ben bazen igneleri unutuyorum 5-6 dakika bisey olurmu
Canım alarm kursana ben şuan hap içiyorum her gün aynı saatlerde çalıyor alarm kaçırmamış oluyorum saati. 5-6 dk dan bişi olmaz

Günaydın arkadaşlar herkese 🖤etiketlediğim çoğu kişiden dönüş alamıyorum regl oldu mu, olmadı mı bilgi gelmiyor. Aktif olmayan, dönüş yapmayan arkadaşları listeden çıkarmak durumundayım. Zaten liste yeterince uzun, onca işimin arasında tek tek uğraşıp herkesi ekliyorum ama bat sorunca cevap verilmiyor 🙂 lütfen aktif olmayacak, listeye isim verip takibini yapmayacak arkadaşlar listeye eklenmeyi talep etmesin. Bizim derdimiz listeyi uzatmak değil, aktif şekilde birbirimizin durumunu takip edip haber alabilmek ✌️

Ben bunun için sağlık müdürlüğünü aradım.Malesef sağlık ocağında d vitamine prolaktine bakılmıyor.Kadın doğumcuna gittiğinde yazdırabilirsin.Eğer yazdıramıyorsan eczaneden coledan damla alıp düşük dozlarda kullanabilirsin.
Tamamdır. Çok teşekkür ederim ☺️

Canım ben artık olmucağını yüzde 80 inanıyorsam olacağına yüzde 20 inandığım için stres olmuyorum deniyorum ama olmama ihtimali yüksek olursa da sürpriz olur kafasındayım, rahim filmine odaklandım şubatı bekliyorum. o yüzden sanırım çok üstünde durmuyorum belirti benzeri şeyler olsa bile iğne etkisidir diyip geçiyorum

Sen önce bi dahiliyeye gidip tam teşekküllü değerlerine baktır sağlık ocağı ile olacak iş değil sağlık ocağının lab sonuçları çok güvenilir olmuyor D vit sağlık ocağı bakmaz hastanede D vit B12 ins direncin Tsh+antikorların kan değerlerin hepsine baktır kadın doğumcunun eline bırakma kendini her doktorun alanı farklı onun önemsemediğini dahiliyeci önemsiyor

Canım alarm kursana ben şuan hap içiyorum her gün aynı saatlerde çalıyor alarm kaçırmamış oluyorum saati. 5-6 dk dan bişi olmaz
Haklısın canım ok ilk fırsatta halledeceğim

Çıkar canım hayırlısı olsun 🤗
Gunaydın canım ben aranıza dun katıldım ınsallah rabbım kucagımızı bos bırakmaz evlat hasreti ile yanmak çok zor konuya şöyle girmek istiyorum biz 3,5 yıllık evliyiz ilk 1 sene cocuk ıstemedık ondan sonra korunmayı bıraktık doktora gıtmeye karar verdık testlerimizi yaptılar hic bir sıkıntı cıkmadı cok sukur hsg amh teslerine kadar cektırdım hsg de iki tupum açık amh degerim ise 6 cıktı esimin spermiyografisi ıyı dedı bu arada yasım 30 iki ay önce doktorum klomen verdi sabah aksam 1 olarak iç dedi bebek olmadı gecen ayda klomenı aynı anda 2 tane almamı soyledı o sekıl kullandım 4-5 ay kadar bu sekılde deneyelım eger olmazsa tup bebek dedı sebepsız gebe kalamama olabılıyormus bakalım bu ay gebe kalacakmıyım sat 8 aralık hafif kasık agrım var ınsallah adet agrısı değildir arkadaşlar

Başka bir doktora gittim kızlar bana tarlusal verdi . Bir de insülin direnci ve pko için diaformin verdi regl olunca gel yumurta tedavisine başlayalım dedi ilk kez deneyeceğim bu klomen tedavisini hadi hayırlısı bismillah. 50 gün oldu hala regl olmadim bi an önce olayım da başlayalım

Ben seni şuracıkta çok iyi tanıdım hiç merak etme, 3 gün yazmadın bi şeylerin ters gittiğini anladım mesela. O kadar olumsuz şey yaşamana rağmen yeri geldi bana yeri geldi diğer arkadaşlara destek oldun. Umudunu hiç yitirmedin, pes etmedin. Sen çok güçlü bi kadınsın ve anne olmayı çok hakediyorsun. Allahım o kadar büyük ki seni öyle güzel mükafatlandıracak ki buna inancını hiç yitirme. Kırıldığın yerden çiçekler açacak. Seni üzenleri de Allaha havale et. Kendini sakın salma, kendini suçlama. Eşine sarıl ondan destek al, bizle dertleş, doktorunla dertleş.Biz bu süreçten birlikte çok güzel çıkacağız, sonra dönüp bugünleri konuşacağız bebeklerimiz kucağımızdayken 🥰
Canımmmmmm çok ama çok teşekkür ederim Allahım razı olsun ❤️ O kadar mutlı oldum ki böyle şeyler yazmana Rabbim tez vakitte yaşatsın sana ve isteyen herkese anneliği ❤️

Sizin sürecinizde cidden zor olmuş. Eşlerden biri istemeyince daha sancılı oluyor.😐 Tabi biyolojik yaşta gün geçtikçe işliyor, kalite olayı çok etkili gebe kalma da malesef yaş ilerledikçe kalite azalıyor umarım hap tedavisi ile gebe kalırsınız
Evet tek başına bir yola çıkmak gerçekten çok zor.. Hislerimi, düşüncelerimi kimselerle paylaşamıyorum.. Burada yazmak bana iyi geldi.. geçtiğimiz Aralık ayında ofisten bir arkadaşımız 3. tüp bebek denemesinde hamile kaldı, tabi hepimiz çok sevindik.. ben de onun adına çok sevindim ama bir yandan da kendimle kıyaslamaktan kendimi alamıyorum.. eşi her konuda çok destekliyor, en başta çocuk çok istiyor.. çok yakından gözlemliyorum ve bu süreç gerçekten çok zor, önceki 2 denemesinde tutmadı ve perişan oldu, maddi, manevi büyük yıkımdı ama yılmadı devam etti, kredi alıp yine başladı tedaviye.. bu sefer de olmazsa yine yapacaktım diyor.. işte benim ne yazık ki böyle bir şansım yok.. bir yandan kendi içimde isyan ediyorum, benim en büyük hakkımı eşim elimden alıyor diye.. ona karşı öfke patlamaları yaşamaya başladım.. bazen de ona da hak vermek istiyorum.. tüp bebek istemeyebilir, onun fikrine de saygı duymam gerek.. bazen kendime öfke duyuyorum.. şimdiye kadar hep bu işi erteledim diye.. ama bu işlerin negatif düşüncelerle, stresle hiç olmayacağını, bazı şeyleri akışa bırakmam gerektiğini de biliyorum.. burası benim için günah çıkarma duvarı oldu adeta..

hiçç sıkma canınıı hiççç.. kendini üzersen tedavinede yansır. kalp attığı sürece ümit var Allaah korusun doğuştan kısır felan değiliz ki umudumuzu keselim. bırak seni yaralayan uzak kalsın daha iyi. hıcte kendını kapama daha çok gül eğlen hayatın akışına bırak kendini. üzgün mutsuz kaldıkça evren bize sadece üzüntü gönderiyor. herseyın zamanı var olacak sabırrr. bırak hatalarını anlar herkes merak etme.
İnşaAllah anlarlar hatalarını ama günler geçti halimi dahi sormadılar 😔 gerçi sorsalarda cevap vermem sanırım ama insan bekliyor sanırım kuzum 😔 çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun 🌺

Evet tek başına bir yola çıkmak gerçekten çok zor.. Hislerimi, düşüncelerimi kimselerle paylaşamıyorum.. Burada yazmak bana iyi geldi.. geçtiğimiz Aralık ayında ofisten bir arkadaşımız 3. tüp bebek denemesinde hamile kaldı, tabi hepimiz çok sevindik.. ben de onun adına çok sevindim ama bir yandan da kendimle kıyaslamaktan kendimi alamıyorum.. eşi her konuda çok destekliyor, en başta çocuk çok istiyor.. çok yakından gözlemliyorum ve bu süreç gerçekten çok zor, önceki 2 denemesinde tutmadı ve perişan oldu, maddi, manevi büyük yıkımdı ama yılmadı devam etti, kredi alıp yine başladı tedaviye.. bu sefer de olmazsa yine yapacaktım diyor.. işte benim ne yazık ki böyle bir şansım yok.. bir yandan kendi içimde isyan ediyorum, benim en büyük hakkımı eşim elimden alıyor diye.. ona karşı öfke patlamaları yaşamaya başladım.. bazen de ona da hak vermek istiyorum.. tüp bebek istemeyebilir, onun fikrine de saygı duymam gerek.. bazen kendime öfke duyuyorum.. şimdiye kadar hep bu işi erteledim diye.. ama bu işlerin negatif düşüncelerle, stresle hiç olmayacağını, bazı şeyleri akışa bırakmam gerektiğini de biliyorum.. burası benim için günah çıkarma duvarı oldu adeta..
Özel degilse eşin neden tüp bebek istemiyor tüm zorluğu yaşayan kadın orda da her zamanki gibi fizyolojik olarak da psikolojik olarak da erkekler için bir zorluğu yok

Başka bir doktora gittim kızlar bana tarlusal verdi . Bir de insülin direnci ve pko için diaformin verdi regl olunca gel yumurta tedavisine başlayalım dedi ilk kez deneyeceğim bu klomen tedavisini hadi hayırlısı bismillah. 50 gün oldu hala regl olmadim bi an önce olayım da başlayalım

Benim de bu ay 1 hafta adetim gecikti, doktora gittim, bana da tarlusal verdi. Tarlusal kullanmama gerek kalmadan 1 gün sonra adet oldum ancak bana şunu söyledi, klomen tedavisine bu ay adet olunca başlayamayız, düzene girmesi gerekiyor dedi. O yüzden ben gelecek ay başlayacağım.. Bende pko yok, benim stresten gecikti.. belki sizin pko olduğu için ve her ay düzensiz olduğunuz için direk klomen ile başlarız dedi.. Bir de pko için vitamin olarak inofolic combi kullanıyorlar canım, istersen bir doktoruna sor bunu da.. düzene sokması konusunda bayağı iyi geliyormuş, içinde folik asit de var.

" Kendini bulmak, başkalarının seninle ilgili ne düşündüklerinden kurtulmaktır.."bak az önce notlarımın arasında buldum.Aklıma sen geldin.Artık kendini bulma vaktin gelmiştir o yüzden yalnız kalmayı tercih etmiştir olabilirisin.😉Herşey çok güzel olacak inan buna🤗🤗🤗
Süpersinnnn yaa ❤️ Moral oldunuz bana gerçekten çok sağolun canlar 🌺

hadi hayırlısı olsun canım doktor kontrolünde ilerlemek daha iyi olur
Canımmmmmm çok ama çok teşekkür ederim Allahım razı olsun ❤️ O kadar mutlı oldum ki böyle şeyler yazmana Rabbim tez vakitte yaşatsın sana ve isteyen herkese anneliği ❤️
amiiiin kuzum hepimize nasip etsin inşallah
yaşınız genç olsa 20 li yaşlarınızda olsanız eşinizin çocuk istememesini anlayabilirim ama yaş faktörü çok büyük etken ve sizin anne olma hakkınızı bence bu şekilde baltalaması çok kötü bir davranış. çünkü bu süreçte tek başına savaş vermek çok ama çok zor, eş desteği çok önemli kendimden biliyorum eşim bu kadar destek olmasa şimdiye he şeyi bırakmıştım

Benim de bu ay 1 hafta adetim gecikti, doktora gittim, bana da tarlusal verdi. Tarlusal kullanmama gerek kalmadan 1 gün sonra adet oldum ancak bana şunu söyledi, klomen tedavisine bu ay adet olunca başlayamayız, düzene girmesi gerekiyor dedi. O yüzden ben gelecek ay başlayacağım.. Bende pko yok, benim stresten gecikti.. belki sizin pko olduğu için ve her ay düzensiz olduğunuz için direk klomen ile başlarız dedi.. Bir de pko için vitamin olarak inofolic combi kullanıyorlar canım, istersen bir doktoruna sor bunu da.. düzene sokması konusunda bayağı iyi geliyormuş, içinde folik asit de var.
Gynisitol ve inofolic hep denedim ama bende işe yaramıyor canim ya pko etkisi fazla sanirim bilmiyorum

Gunaydın canım ben aranıza dun katıldım ınsallah rabbım kucagımızı bos bırakmaz evlat hasreti ile yanmak çok zor konuya şöyle girmek istiyorum biz 3,5 yıllık evliyiz ilk 1 sene cocuk ıstemedık ondan sonra korunmayı bıraktık doktora gıtmeye karar verdık testlerimizi yaptılar hic bir sıkıntı cıkmadı cok sukur hsg amh teslerine kadar cektırdım hsg de iki tupum açık amh degerim ise 6 cıktı esimin spermiyografisi ıyı dedı bu arada yasım 30 iki ay önce doktorum klomen verdi sabah aksam 1 olarak iç dedi bebek olmadı gecen ayda klomenı aynı anda 2 tane almamı soyledı o sekıl kullandım 4-5 ay kadar bu sekılde deneyelım eger olmazsa tup bebek dedı sebepsız gebe kalamama olabılıyormus bakalım bu ay gebe kalacakmıyım sat 8 aralık hafif kasık agrım var ınsallah adet agrısı değildir arkadaşlar
Benimde sat 8. Aralikti test yaptinmi? Bende kasik agrisi var gögüs ucu hassasiyeti. Senin bat dündü ozaman benim gibi tahminen?

Yani benim düzene girmiyor ben de hiç düzene girme pko dan dolayı pek mümkün değil csnim şuan 50. Gun regl olmadim ve 50 gün önce de regl yine 65 gün olmadim ilac ile olmustjm bende hep böyle yani

X