Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kızlar bir şer soracağım şimdi dış gebelikten ameliyat oldum ya bir de bana rahim kalınlaşması var dedi doktor ve minicik bi kese demişlerdi ya o zaman sonra bana kürtaj onayı imzalattılar yani hem karnımdan hemde alttan kürtaj yapmışlar yani bu durumda rahimde bir bebek tüpte bir bebek mi oluyo ben aklımı kaybetcem ne olduğunu anlayamıyorum zaten kafam yerimde değildi o an bir şeyler söylendi ama kanamam olduğu için bir türlü odaklanmadım kürtaj yapmaları orda bir bebek olduğunu mu gösterir
Bende malesef ki bir dış gebelik geçirdim laparoskopi olmak zorunda kaldım bebek için oluşan ilk kere rahimin içinde değilde dışına yapışık olarak oluşmaya başlıyo yani içinde bebek yok zaten değerlerin bu yüzden önce yükselip sonra düşüşe geçiyor çok zor bir durum ama hiç üzülme 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şimdi 4 yaşında bir oğlum var seninde hemen bi bebeğin olma şansın çok yuksek

Kızlar ya benim hiç vitamin değerlerime falan bakmadı doktorum sağolsun da, kafama d vitamini takıldı şimdi. Benim oldum olası hep düşüktü zaten. D vitamini içeren folik asit var mı bildiğiniz? Cuma günü gittiğimde isteyeyim doktordan tahlil bari

Pes etmek yok canım, hiçbiri zafere çiçekli yoldan gidilmiyor!...Bu konuda sabır ve ısrar çok önemli!...Bir video paylaşacağım vakit bulup tüm arkadaşların izlemesini rica ediyorum.Gürkan hocanın ,Banu çiftçinin ve ve Aret KAMAR ın tüm videolarını izledikçe içimdeki umut yeşerdikçe yeşerdi.Lütfen kendinizi bırakmayın.Kendi sağlığınızı ihmal etmeyecek şekilde dinlenip tekrar deneyebilirsin.

Saol. Hic gebelik elde etmedim ki simdiye kadar.

Kızlar ya benim hiç vitamin değerlerime falan bakmadı doktorum sağolsun da, kafama d vitamini takıldı şimdi. Benim oldum olası hep düşüktü zaten. D vitamini içeren folik asit var mı bildiğiniz? Cuma günü gittiğimde isteyeyim doktordan tahlil bari
Ben folattro kullanmıştım canım B12 ve D3 vitamini var içinde.

Eklentiler

• Screenshot_20210106_230340_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210106_230340_com.android.chrome.jpg
    51,8 KB · Görüntüleme: 34
Kuzum ne oldu senin gebelik kimyasal falan mı oldu ? Oyleyce çok geçmiş olsun

Bilior musun hemen hemen herkes senin yaşadıklarını yaşuyordur, benim kız kardeşim de çok çocuk istediğimi eşimin rahatsız olduğunu biliyor,kendisinin 2 tane sağlıklı kızı var, benle ne zaman konuşsa konu çocuğa geliyor ve bana hep ay ben 3. Yü yapcam galiba diyor, dedim biraz daha dur seninkiler hem küçük hemde benim olsun annem hem sana hem bana gelmek zorunda kalmasın azıcık destek olsun benim ilk benim olacak,yanımda kimsem yok onun görümcesi kaynanası herkes yanında, annemin de yardım edeceği yok biliyorum oda bu süreçte bana hiç anlayışlı değil hem benden hem eşimden ötürü olmuyor bizim biliyorum ben ona da anlattım ama hala diyor ki sen niye bir şey yapıyon bırak kocan tedavi olsun sen gitme onun yüzünden olmuyor anne diyorum onun yüzünden olmasına sevinelim mi yani nedir, sonuçta biz bir aileyiz bizim olmuyor çocuğumuz, kendimden başka kimsem yok eşim bile pes ediyor, allah yardımcımız olsun senin benim tüm isteyenlerin, stresten saçım kalmadı,
Benim de eşimde sıkıntı var anneme anlatıyorum ameliyat oldu vs. Annem sizin çocuk yapacağınız yok ben sizin yerinize yapıvereyim dedi 😔Anneme çok bağlıyızdır normalde ailede herkesten çok ben düşünürüm onu ama bunu söyledikten sonra belli etmedim ama bi yerde soğukluk oluşmuş farkediyorum 😔

Ben folattro kullanmıştım canım B12 ve D3 vitamini var içinde.
Canım çok teşekkür ederim ❤️

Kuzum ne oldu senin gebelik kimyasal falan mı oldu ? Oyleyce çok geçmiş olsun
Valla kimyasal diyen var, düşük diyen var bilemedim kuzum. Kimyasalda 10 gün gecikme olmazmış. Ben de kese için doktora gidemedim zaten. Galiba düşük oldu. Sağolasın canım 🙏

Canım vitamin ve kan değerleri çok önemli!...Ben gebelik düşündüğüm zaman korunmayı bırakmadan önce kan değerlerime baktırıp ayrıca diş hekimine gidip diş sağlığımı kontrol ettiriyorum.Genelde kan değerlerim için aile hekimine gidip planlı gebelik düşündüğümü gerekli tüm tetkiklerin yapmasını rica ediyorum.

Benim de eşimde sıkıntı var anneme anlatıyorum ameliyat oldu vs. Annem sizin çocuk yapacağınız yok ben sizin yerinize yapıvereyim dedi 😔Anneme çok bağlıyızdır normalde ailede herkesten çok ben düşünürüm onu ama bunu söyledikten sonra belli etmedim ama bi yerde soğukluk oluşmuş farkediyorum 😔
ÖYle canım benim annem çok zorluyor babam da eh işte iletişimimiz yanlış galiba bana çocuğun olsa sıkılmazsın diyor siZin çocuk yok gelmeyim diyor kardeşim uzak bir yerde oturuyor oraya gidiyorlar torunları görmek için sırf, bunların hepsi üzücü durumlar ve bende tek mücadele ediyorum , insanın annesi de olsa kocası bile olsa bu hissi anlamaları zor, hele de çabalamadan buna sahip olanlar için, benim kız kardeşim benden önce evlendi büyük kızı daha 9 aylıkken yanlışlıkla oldu dedi o zaman evli değildim bu konulardan çok uzaktım inanmıştım kızmıştım hatta büyük yeğenime haksızlık olduğunu düşünmüştüm kıyamamıştım hiç ona ama , sonra evlenince bu işlerle uğraşınca okuyunca edince asla yanlışlıkla hamile kalımacağını düşünmüyorum ancak okuma yazması olmaz insanın adet günlerini not edemez aklında tutamaz o zaman olur başka türlüsü sanmam bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama korunmayan insan için zaten yanlışlık olmaz ki,

ÖYle canım benim annem çok zorluyor babam da eh işte iletişimimiz yanlış galiba bana çocuğun olsa sıkılmazsın diyor siZin çocuk yok gelmeyim diyor kardeşim uzak bir yerde oturuyor oraya gidiyorlar torunları görmek için sırf, bunların hepsi üzücü durumlar ve bende tek mücadele ediyorum , insanın annesi de olsa kocası bile olsa bu hissi anlamaları zor, hele de çabalamadan buna sahip olanlar için, benim kız kardeşim benden önce evlendi büyük kızı daha 9 aylıkken yanlışlıkla oldu dedi o zaman evli değildim bu konulardan çok uzaktım inanmıştım kızmıştım hatta büyük yeğenime haksızlık olduğunu düşünmüştüm kıyamamıştım hiç ona ama , sonra evlenince bu işlerle uğraşınca okuyunca edince asla yanlışlıkla hamile kalımacağını düşünmüyorum ancak okuma yazması olmaz insanın adet günlerini not edemez aklında tutamaz o zaman olur başka türlüsü sanmam bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama korunmayan insan için zaten yanlışlık olmaz ki,
Canım regli dönemini,yumurtlama dönemini not etmeye gerek yok.Kadın erkek korunmasız cinsel ilişki yaşadığı müddet her daim çocuk olma ihtimali vardır.Çocuk olmasını istemeyen insanlar korunmasız cinsel ilişkiden kaçar ,hiç birşey yapmazsa ertesi gün hapı alır.Yap et sonra kaza süsü ver🤣🤣Sen hiç o tatlı canını üzme rabbim senide elbet sevindirektir.

Üzülme der Mevlana ve devam eder, bir yanda korku bir yanda ümit varsa iki kanatlı olursun, tek kanatla uçulmaz zaten.
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?

Biz aynı durumda olan insanlar bile yeri geliyor birbirimizi anlamadığımız konular oluyor onların bizi anlaması çok zor. Yanlışlıkla nasıl oluyor bende anlamıyorum bi arkadaş vardı 4 sene sonra oldu çocukları oda hep derdi nasıl yanlışlıkla hamile kalıyorlar, tecavüze uğrayanlar hemen hamile kalıyor bi bizde olmuyor derdi. Görümceminde 2 yaşında çocuğu vardı yanlışlıkla 2.ye hamile kaldı ayrıntılı da soramadım nasıl oluyor o iş bizde yapalım diye 🙄

Canım vitamin ve kan değerleri çok önemli!...Ben gebelik düşündüğüm zaman korunmayı bırakmadan önce kan değerlerime baktırıp ayrıca diş hekimine gidip diş sağlığımı kontrol ettiriyorum.Genelde kan değerlerim için aile hekimine gidip planlı gebelik düşündüğümü gerekli tüm tetkiklerin yapmasını rica ediyorum.

Ben de söyledim hem aile hekimine hem de kadın doğum doktoruma. Zaten kendisi sağlık ocağında yaptırdığım tahlil sonuçlarına baktı. O tahlillerde hormon, tam kan sayımı ve idrar tahlili vardı. Ama d vitamini değeri yok mesela. Hormon tahlili içinde folik asit demir B12 falan var ama niye d vitamini yok anlamadım

Ben de söyledim hem aile hekimine hem de kadın doğum doktoruma. Zaten kendisi sağlık ocağında yaptırdığım tahlil sonuçlarına baktı. O tahlillerde hormon, tam kan sayımı ve idrar tahlili vardı. Ama d vitamini değeri yok mesela. Hormon tahlili içinde folik asit demir B12 falan var ama niye d vitamini yok anlamadım
Ben bunun için sağlık müdürlüğünü aradım.Malesef sağlık ocağında d vitamine prolaktine bakılmıyor.Kadın doğumcuna gittiğinde yazdırabilirsin.Eğer yazdıramıyorsan eczaneden coledan damla alıp düşük dozlarda kullanabilirsin.

Bende malesef ki bir dış gebelik geçirdim laparoskopi olmak zorunda kaldım bebek için oluşan ilk kere rahimin içinde değilde dışına yapışık olarak oluşmaya başlıyo yani içinde bebek yok zaten değerlerin bu yüzden önce yükselip sonra düşüşe geçiyor çok zor bir durum ama hiç üzülme 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şimdi 4 yaşında bir oğlum var seninde hemen bi bebeğin olma şansın çok yuksek
Çok teşekkür ederim canım Ama hemen istemiyorım en az 6 ay istemiyorum psikolojik olarak toparlanmam lazım gerçekten çok zor Allah bağışlasın paşayı ❤️

X