Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Özele gittiğimiz zaman illa bır senedir ugrastık olmadı dememıze gerek varmı. Benim daha bir sene olmadıya. Normal desem kac aydır ugrastıgımızı olmadıgını felan gnede hormon testlerını yparlarmı

Özele gittiğimiz zaman illa bır senedir ugrastık olmadı dememıze gerek varmı. Benim daha bir sene olmadıya. Normal desem kac aydır ugrastıgımızı olmadıgını felan gnede hormon testlerını yparlarmı
Bence de. Bir sene denedik olmadi dedikten sonra önemsiyorlar yoksa yok burda öyle. Yoksa saha erken acele etmeyin stres etmeyn diyip kana hormonlara vs bakmiyolar

Bence de. Bir sene denedik olmadi dedikten sonra önemsiyorlar yoksa yok burda öyle. Yoksa saha erken acele etmeyin stres etmeyn diyip kana hormonlara vs bakmiyolar
hımm ozaman 1 sene oldu dıyım gercı 7 ay bıtıyo zaten ıkı ay hap kullandıgımı saymazsam. . ıns sıkıntısz gecerde

Bebek düşündüğünüzü söylerseniz ultrason ve kan alıp hormonlara bakacaktır..Aslında ilk defa gidecekseniz adetinizin 3. Günü gitseydiniz daha iyi olabilirdi çünkü hormonlar en sağlıklı sonucu o günlerde veriyor.. fsh tsh e2 prolaktin tüm kan sayımı insülin direnci gibi değerlerinize baktırın😊
Devlete gideceğim ya 3. Günü cumartesiye denk geliyordu zaten bilseydim özele giderdim ben adetin bitmesini bekleyeyim demiştim yinede belli olmazmı ya yumurtlamamı falan görür belki olmadı gelecek ay 3. Gün giderim ilk defa gidiyorum nerden bileyim ben kimseyede sormk istemedim kimse bilmesin. Keşke buraya sorsaydım neyse geçti artık zaten yapacak bişey yok 😂
Bende normal muaneye gıtmıstım bıkac kere ama ilk defa persembe gidicem daha tam bir sene olmadı ama bir sene oldu dıcem tahlıllerım felan yapılsın ama reglının üçuncu gunu gtmek lazmmıs sanırım
Normal muayeneye adetkenmi gittin canım gittiğinde neye bakmıştı

1 yıldır istiyoruz de. 5 6 ay diyince ciddiye almıyorlar geçiştiriyorlar. Ben o hatayı yaptım o yüzden insülin direncim olduğunu aylar sonra öğrendim.

1 yıldır istiyoruz de. 5 6 ay diyince ciddiye almıyorlar geçiştiriyorlar. Ben o hatayı yaptım o yüzden insülin direncim olduğunu aylar sonra öğrendim.
ozaman kesın 1 sene dıyeyım. peki eşiminde benımde normal cıkarsa testler nolcak. doktor bir sene oldu dıye bıldıgı ıcın belkı asılama felan der ne dıcem ya pardon bızım daha bır sne olmadı:KK70:

minseo minseo ya rıca etsem musaıt olunca benm bekledıgım ayımı 8 ay yaparmısın ocakta 8 ay olcak dusunuyorumda ılk bebek ıstedık kıst olustu ıkı ay dogum kontrol hapı kulandım gectı. ıkı ay korunduk bunun yuzunden dıye o ıkı ayı saymıyordum ama zaten ama sonucta bebek ıstedıgımız başlama tarıhımız 8 aya denk gelıyo

Devlete gideceğim ya 3. Günü cumartesiye denk geliyordu zaten bilseydim özele giderdim ben adetin bitmesini bekleyeyim demiştim yinede belli olmazmı ya yumurtlamamı falan görür belki olmadı gelecek ay 3. Gün giderim ilk defa gidiyorum nerden bileyim ben kimseyede sormk istemedim kimse bilmesin. Keşke buraya sorsaydım neyse geçti artık zaten yapacak bişey yok 😂

Normal muayeneye adetkenmi gittin canım gittiğinde neye bakmıştı
daha gıtmedm persembe gıdcem reglının ucuncu gunu. hormon testlerıne ozaman bakılıyormus

@venushatun28 evet sende pco da vardı di mi yumurtlama takibi yapıyorsan şöyle söyleyim çatlamayı gördüğün günü 1. Gün sayacaksın 14. Gün regl tarihin olacak
Evet kuzum çatlamayı 18 aralık diye hesapladım, testle takip edemedim, ama anlıyorum artık,o zaman bu uygulama da öyle hesapladı ay yine mi değişti adet tarihim, neyse buraya yazdığım kalsın da olması değişirim, adet olurum muhtemelen umudum yok ,

Uygulamanin adi ne? Ben merak ettm bakalm hangi günü gösterecek. Flo diye bir app var onu indirdim onun verdigi tarihle akintim uyustu
Bende flo da var ama bu daha güzek femometer diye bir uygulama bilgilendirmeleri güzel, ben de pko var bana uygun ama düzenli adet görenler için gerek yok, hem sıcaklığımı da takip ediyorum,

Ne güzel ya türkiyede burda asla kan alip rahime falanda bakmazlar basta bebek düşünüyoruz desen bile. En kisa zamanda görüsürüz diyip yolluyorlar. Anca 1 seneyi gecerse bakiyorlar kana falan yoksa yok
Ben doktorun muayenehanesine gitmiştim pandemi yüzünden hastaneye girmek istemedim.. 3. günümde gittim vajinal ultrason ve tahlillerimin hepsine baktırdım.. bebek düşüneli 1 sene olmadı daha özel olduğu için istediğim gibi baktı sanırım bilemiyorum orasını🤷🏼‍♀️

Kızlar bende pazartesiye randevu aldım ilk defa doktora gideceğim adetim bugün bitti adetkenmi gitmem gerekiyordu ya gidince neler isteyeyim ne diyim hiç bişey bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz ilk defa muaeyene olacağım
Adetin 2. Veya 3. Günü gitmen lazım canım, doktor yönlendirecektir zaten

24 kasım da adet oldum döngüm çok karışık ortalama olarak 38 gün diyor uygulamadan hesapladım, yumurtlamayı ise 16 aralıkta gördüm
Döngün karışıksa uygulamalar ile hiç zaman harcama canım yumurta takibi ile devam et
ozaman kesın 1 sene dıyeyım. peki eşiminde benımde normal cıkarsa testler nolcak. doktor bir sene oldu dıye bıldıgı ıcın belkı asılama felan der ne dıcem ya pardon bızım daha bır sne olmadı:KK70:
Aynı doktorla mı devam edeceksin? Öyle derse daha düşünmüyoruz, biraz daha denemek istiyoruz diceksin🙂

X