- Konu Sahibi EU1
-
acaba anneler gununu bende yasayabilecekmiyim bugun anneler gunu bu gun benim gunum saka gibi
Anatomik bozukluğu olmayanların sorunu tıbbi bir mesele değil. Hormonal dengesizlik ve üreme sistemindeki işlev dengesizlikleri. Bu çok hassas bir mekanizma arkadaşlar. Biz köydeki kadınlar gibi bir hayata sahip değiliz. Onlar doğduktan itibaren yaşam amaçları evlenmek ve çocuk yapmak. Bu o kadar doğal ki onlar için, sanki bir kadın bu dünyaya evlenip çocuk yapmaya gelirmiş gibi. O sebepten onlar daha kolay buna sahip oluyor. Ama biz de başka şeylere onlardan daha kolay sahip oluyoruz değil mi? Eşimizden saygı-sevgi, para (çoğu zaman), kariyer ve kendimiz için hakkaten bir işe yarama duygusu vb.vb. Diğer taraftan bu işi başardığınızda, hayatta bşaramayacağımız başka hiçbirşey olmadığını hissedeceksiniz. Ben öyle hissediyorum şu an. Çünkü diğer herşey sanki daha çok bizim elimizde gibidir. Ne bileyim para kazanmak, işimizde yükselmek filan. Hatta iyi bir eş bulmak bile çocuk yapmaya uğraşmaktan daha kolay değil mi? Ne dersiniz? Çocuk olması daha çok Allah'a kalmış gibi. Daha çok bilinmeyenli çünkü. Ama tabii bizim için artık öyle değil, değil mi? Evet dediğinizi duyayım.
Ve böyle annelere sahip olan çocukların nasıl yetişeceğini bir düşünün. Bizim 30'lu yaşlarımızda keşfettiğimiz hayat ilkelerini onlar doğuştan itibaren bizden öğrenecek. Müthiş birşey. Şanslı keratalar!!
Ben diyorum ki buradaki herkes önce şu doğru düşünce konusunu bir halletsin. Diğer yapılacaklar çok daha kolay. Onları da yakında konuşmaya başlarız. Çünkü etkilerini maksimize etmek ve hızlandırmak böyle mümkün olacak.
Size bir önerim var: Gelecek seneki veya en geç 2009'daki anneler gününüzü şimdiden planlamaya başlayın. O günü eşiniz ve çocuğunuzla ya da çocuklarınızla nasıl geçirmek istersiniz? Bu kadar zamandır beklenen böyle bir günü hayal etmeye planlamaya başlayın. Ailenizdeki herkes için çok özel birgün olacağından eminim. Tüm kayın akrabalar için de, anneniz babanız kardeşleriniz. Düşünsenize.
Küçük bir not defteri edinin. Oraya yazın. Hayatımın 2008'deki görüntüsü:
1- Hamile kalmışım
2- Sorunsuz bir hamlelikten sonra sağlıklı bir doğumla anne olmuşum
3- Eşim de baba olmuş..
Gerisini siz yazın...
ben hep aglayar geciridim anneler günün hic kutlayacak bir cocugum olmayacak diye hep buruk hep bir acı ama birden bire degisi verdi ve simdi kutlayacak cocuklarım var 10 yıldan sonra ümidi kesmeyin ve hep olacak diye bekleyin bir gün bakmısınız cocuklarınız ellerinde cicekler cıvıl cıvıl etrafınızda zor deyil birden bire degisiyor bir bakmısınız hamilesiniz
HEPİMİZİN ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERİR İNŞALLAH !!!!
Merhaba ben tup bebek denememin negatif sonucunu 28 subatta aldim.Simdi 3 ay sonra tekrar deneyecegiz dediler.Ben kendimde yasadigim tuhafliklari paylasmak istiyorum. Lutfen bana yardimci olurmusunuz
Yumurta toplamada benden 14 yumurta alindi.Yumurta toplandiktan bir gun sonra bende kusma ve ishal oldu.Ben cok halsiz dustum.Transfer sonrasindaki 2 gunde ishal devam etti.Korkudan bisey yiyemiyordum.Birde bu yogun ilac kullanmalar sirasinda benim yuzumde yogun fakat kucuk isilik gibi kabarmalar olustu ve tedavi sonuclaninca ilaclari kesmeme ragmen kabartilar hala devam ediyor.Birde karin bolgem asiri sisti.2 haftadir yogun spor ve diet yapmama ragmen kilo veremiyorum.Bir de transferden sonra hemen tuvalete gidiyorsun sonrada normal ayaklari kaldirmadan yarim saat yattik.Ayaklari kaldirin demediler duz yatin dediler.Bunda bir anormallik var mi.Benim embriyolarin hepsi 1.kaliteydi.3 tane 1.kalite kondu.Rahim kalinligi da cok iyiydi.Fakat sonuc negatift
Ben yaptigim her tedavide 1.kalite embiriyoyu goruyorum ama sonuc negatif cikiyor.Bu konuda hep boyle devam edecek diye korkularim var.Boyle embriyolari ve rahim durumu iyi olupta tanidiginiz sonuc alan var mi.Bana rahim filmi cekildi birde histeroskopi cekildi.Histereskopi iyi cikti.Rahim filmiimdeKanallar 2003teki filmimde acikken simdi kapanmis.Bu bir etken mi.Cok soru sordum ve durumumu tamamen anlattim.Lutfen bana yardimci olun.
Selam canim
Senin cevabiniokuyunca biraz rahatladim.cok tesekkurler.Ben ilk tup denememi 2003 te Almanya da yaptim.Orda hic yatirmadilar.Digeride 16 Subatta oldu.Orda da daha once belirttigim gibi oldu.Fakat Almanya da gun asiri progesteron folik asit ve asprin kullanilmiordu.Tedavi sekli farkli epey.Bilmiyorum bu ucuncu tup denememiz olacak.Heyet raporumuz var.Rapora gore iki hakkimiz var.Iki kere daha deneyip olmazsa kanallarimi actirip birakayim diyorum.Cunku ben calismayada baslayamadim tekrar.Eger bu denemelerden sonra olmazsa ise girip calisayim diyorumTedavi huzurlu bir donemde gecsin diye iste bakmadim cunku.Keci boynuzu olayina gelince biz 6 aydir kullaniyoruz ve mone denen bir vitamini balcaviz vs. ama bir gram iyilesme yok.Birde akapunktura zaman zaman kafam takilioyr.Bazi kisilerde akapunktur destegi aliyorlarmis rahimde tutunma olasiligini artirmak icin.
Neler dusunursun.Ben heyet raporunu alinca bizim uc deneme hakkimiz var ve problem tek tarafli.Spermin bir tanesi bile yetiyor.Zaten embriyolarda olabilecegi en iyi kalitede.Ben bu heyet raporunun verdigi uc deneme hakkiyla kesin sonuca ulasirim diyordum ama negatif sonucunu alinca iyice gozum korktu.Iki deneme daha yapacagim ama bazen bosuna olacakmis gibi gelior
Sizi cok opuyorum ve ayirdiginiz zaman icin de tesekkur ediyorum
Tekrar gorusmek uzere.Bana ayirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?