• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

ya arkadaşlar, o dizileri boşverin :)))
bizim kuş var annemlerde... kuş var ya, deli eder insanı..... zırt pırt 8-10 tane yavru yapıyor. 2 ayda bir yavruları oluyor yumurtalarda.. hemen hemen hepsi de dolu çıkıyor.

ya iki dakka once takmamalıyız akışına bırakmalıyız die yazdık ama gelde takma:)))))))

ben kızıma hamileyken, bazı belirtiler saptamıştım. işim gücüm olmadığı için, her gün kendimi dinliyordum evde yapayalnız. Hatta o derece dinlemişim ki, tam tamına döllenmenin ne an olduğunu ve ne zaman rahmime düştüğünü bile biliyorum. içimdeki o mucizevi aktiviteyi anlatmaya imkan yok tabi ama, gerçekten kafayı takıp dinleyince, farketmek mümkün.

ÇOK ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ:

- döllenme gününden 3-4 gün sonra, kasıklarda hafif çekilmeler. (oturup kalkarken özellikle, kasıkta çekilme)
- döllenme gününden 1 hafta kadar sonra, göğüslerde hafif damarlanma.
- döllenme gününden 10 gün kadar sonra, göğüslerde irileşme ve damarlarda belirginleşme.
- döllenme gününden 10 gün sonra, kasıklarda ve karnın alt tarafında hafif sancımalar, kasıklarda belirgin çekilmeler.
- döllenmeden 1 hafta 10 gün sonra, akıntıda artış. 12-13 gün sonra akıntıda birden azalış. ve regl gününden 2-3 gün önce birden akıntıda artış. sulu ve kıvamsız akıntı. sürekli ıslaklık hissi.
- regl gününden 1-2 gün önce, karnın altında hafif sertleşme, kasıklarda çok belirgin ve zaman zaman rahatsızlık veren çekilmeler.
- regl gününde, kırmızıları görmemek :))

umuyorum, şüphesi olan veya nelerden şüphelenmesi gerektiğini bilemeyen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.

VE ÖNEMLE BELİRTMEK İSTİYORUM;
ben de ilk hamileliğim için epeyce çabalamıştım. Okuduğum her şeyi yapmıştım falan filan....
ama ne zaman bu konudan ümidi kestik, ne zaman 'aman artık olmuyor bu iş, bi uzmana başvurmak lazım'' falan dye saldık kendimizi... rahatladık, çabalamayı kestik..... o zaman geldi bebeğim.
sadece zamana bırakmak lazım kızlar, psikolojik her şey (eğer tıbbi bi sıkıntı yoksa tabi). rahat olmak lazım, kafayı takmamak lazım. aktiviteyi iş olarak görmemek lazım.

hepimize kolay gelsin, hayırlısıyla alalım bebişlerimizi kucağımıza.

Teşekkürler tatlım...İnşallah bizler de önümüzdeki ay belirtilerimizi yazarız:)

ben kızıma hamileyken, bazı belirtiler saptamıştım. Işim gücüm olmadığı için, her gün kendimi dinliyordum evde yapayalnız. Hatta o derece dinlemişim ki, tam tamına döllenmenin ne an olduğunu ve ne zaman rahmime düştüğünü bile biliyorum. Içimdeki o mucizevi aktiviteyi anlatmaya imkan yok tabi ama, gerçekten kafayı takıp dinleyince, farketmek mümkün.

[sıze=3]çok erken gebelik belirtileri:

- döllenme gününden 3-4 gün sonra, kasıklarda hafif çekilmeler. (oturup kalkarken özellikle, kasıkta çekilme)
- döllenme gününden 1 hafta kadar sonra, göğüslerde hafif damarlanma.
- döllenme gününden 10 gün kadar sonra, göğüslerde irileşme ve damarlarda belirginleşme.
- döllenme gününden 10 gün sonra, kasıklarda ve karnın alt tarafında hafif sancımalar, kasıklarda belirgin çekilmeler.
- döllenmeden 1 hafta 10 gün sonra, akıntıda artış. 12-13 gün sonra akıntıda birden azalış. Ve regl gününden 2-3 gün önce birden akıntıda artış. Sulu ve kıvamsız akıntı. Sürekli ıslaklık hissi.
- regl gününden 1-2 gün önce, karnın altında hafif sertleşme, kasıklarda çok belirgin ve zaman zaman rahatsızlık veren çekilmeler.
- regl gününde, kırmızıları görmemek :))[/sıze]

umuyorum, şüphesi olan veya nelerden şüphelenmesi gerektiğini bilemeyen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.

Ve önemle belirtmek istiyorum;
ben de ilk hamileliğim için epeyce çabalamıştım. Okuduğum her şeyi yapmıştım falan filan....
Ama ne zaman bu konudan ümidi kestik, ne zaman 'aman artık olmuyor bu iş, bi uzmana başvurmak lazım'' falan dye saldık kendimizi... Rahatladık, çabalamayı kestik..... O zaman geldi bebeğim.
Sadece zamana bırakmak lazım kızlar, psikolojik her şey (eğer tıbbi bi sıkıntı yoksa tabi). Rahat olmak lazım, kafayı takmamak lazım. Aktiviteyi iş olarak görmemek lazım.

Hepimize kolay gelsin, hayırlısıyla alalım bebişlerimizi kucağımıza.
sanırım en güzel belirti kırmızıları görmemek ,,,kırmızıları görmemek umudyla....
ya sorma, kadına dokunsa hamile kalıo ya. Aşkı memnu daki peykerde ole, daha ilk cocugu yasına basmadan ikinciyi yaptı. Firdevs hn ın kızmayacagını bilse 3-4-5 ler di.:)))
hahaha aynen vallaha
aaa tamam aynı gun yapalım testlerı once evde yaparız sonra kan testı:))ayy sankı gunumuz gectıde sımdıde gelın guvey olduk:52:
He bıde hurrem var dimi o dızıyı ızlemıyorum aklıma gelmedı onunda maşallahı var yanı :)
yaparız tabi arkadaşım beraber yaparız.. Hem umut etmeden birsey olmaz varsın gelin güvey olalaım...zaman geçirmeye çalışıyoruz burada..

ya tatlım su yumurtlama tarıhını bır anlamadım gıttı burdan netten hesaplıyorum 18 ıle 25 arası dıyo benım ıcın en verımlı tarıhler sızlerde 9.gunu baslıyosunuz sımıd 9.gunden tutup 25 kadar gun asırı ılıskıye gırmek benı yorar kı:)) benım mart 9 da adet gunum senın adet gunun ne zman acaba doktoroda gıdemıyorum merkeze cok cok uzagım zaten buraların yabacıda old ıcın esımı beklıyorum oda ancak hafta sonları musaıt oluyo sımıdı bu konuda bana yardımcı olurmusunuz:))

adet döngün kaç günde bir hayatım? önce onu bilmek lazım.. adet döngüsü 27 günde bir olanla 32 günde bir olanın yumurtlama günleri farklıdır..

Teşekkürler tatlım...İnşallah bizler de önümüzdeki ay belirtilerimizi yazarız:)

inşallah banucum.

bu bahsettiğim belirtileri ben bi birikim sonucu oluşturdum :))))))))
allah beni napmasın... 6 kere başıma geldi, anca birini doğurup ortaya çıkartabildim. onu da binbir çabayla... offf offf

şimdi yine istiyorum bebek, yine bize bi dünya masraf görünüyor. daha birincinin borçlarını bitirememiştik... allah hayırlı zamanda nasip etsin... hepimize inşallah....

inşallah banucum.

allah beni napmasın... 6 kere başıma geldi, anca birini doğurup ortaya çıkartabildim. onu da binbir çabayla... offf offf

şimdi yine istiyorum bebek, yine bize bi dünya masraf görünüyor. daha birincinin borçlarını bitirememiştik... allah hayırlı zamanda nasip etsin... hepimize inşallah....

canım benim, Allah kolaylıgını verir, yeterki sen saglıkla gebe kalıp sağlıkla kucagına al ikinici bebişini.

kaç gün sürüyor 8 günse yumurtlama 12 14 16. günler arası olur yani 11. gündesindir ve oluşmaya başlamıştır

yanı tatlım bu gunler mı ılıskıye gırmem lazım dı ben onumuzde kı hafta ıcı baslıcak dıye bılıyordum 7 gun suruyo benım de sımdı hangı gun calısmaya baslmam lazım kızlar ben onumde kı hafta dıye bılıp oyle baslayacaktım...

inşallah banucum.

:)))))))) ama artık biliyorsun en azından ne olup bittiğini.. Allah sağlık sıhhat versin ödenir borçlar tatlım.. Hem hazır borç varken 2. de olsun bari toptan geri ödeme olur:))

sanırım en güzel belirti kırmızıları görmemek ,,,kırmızıları görmemek umudyla....

hahaha aynen vallaha

yaparız tabi arkadaşım beraber yaparız.. Hem umut etmeden birsey olmaz varsın gelin güvey olalaım...zaman geçirmeye çalışıyoruz burada..

evet canım aynen öyle bu sefer olmasada zaten uzulmeyelım :29:

yumurtlama zamanıyla ilgili buldum bunu paylaşayım dedim.. bi de ben galiba yumurtladım mı ne dün akşam yine huzursuz uyudum, hatta bir ara o kadar sıcak bastı ki kendimi yataktan atıp bi 10 dakka dolandım evin içinde..

DİKKAT
Aşağıdaki yumurtlama ve gebe kalabilme günleri düzenli adet gören kadınlar için geçerlidir.

Yumurtlama günleri her ay aynı günlerde olmayabileceği için bu günlerdeki cinsel birliktelik, gebe kalabilmeyi garanti edemez.
Ayrıca, yumurtlama günlerinin her ay aynı günlerde olmaması nedeniyle, aşağıdaki tabloyu gebelikten korunmak amacıyla kullanmayınız.

Adet düzeni önceki adet kanamasının ilk gününden, sonraki adet kanamasının ilk gününe kadar geçen süredir.

Adet düzeni ve Olası yumurtlama ve gebe kalabilme günleri

22 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 6 - 10. günler arası
23 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 7 - 11. günler arası
24 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 8 - 12. günler arası
25 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 9 - 13. günler arası
26 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 10 - 14. günler arası
27 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 11 - 15. günler arası
28 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 12 - 16. günler arası
29 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 13 - 17. günler arası
30 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 14 - 18. günler arası
31 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 15 - 19. günler arası
32 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 16 - 20. günler arası
33 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 17 - 21. günler arası
34 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 18 - 22. günler arası
35 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 19 - 23. günler arası

banu nsılsın tatlım ya bu peyotta normalde normalde 29 yada 30 gun de hasta olan bırı bu ay 34.gunumde hata oldum sımıdı benım yumurtlama tarıhım hangısı oluyo bu ay kı ^^34 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 18 - 22. günler arası ^^bu zman mı olacak duzensılıkte olunca boyle oluyo ıste

lata ağzı kapalı kaynatacaksın. o kadar buharlaşma olmamalıydı. 1 bardaktan biraz fazla olmalıydı. altını mı fazla açtın galiba? bir de canım şekersiz içmeye alışsan iyi olacak. saraçoğlu bir şey eklemeyin diyor. sadece biraz limon damlatabilirsiniz diyor. ben de ilkinde valla ağlıyordum bunu nasıl içeceğim diye ama şimdi seviyorum tadını. hatta hmm canım istedi şimdi :) o kadar kötü değil.

Böğürme refleksini önlemesi için bir yudum almadan önce ve yuttuktan sonra nane koklayabilirsin. Tarçın da koklayabilirsin.

sagol tatlım alıstım bende gercekten o kadar kotu tadı yok ılk tecrubesızlıktı toz seker falan kattım artık yapmıyorum ılıyınca hemen bır bardak ıcyorum aynen kızlarda tavsıyem korkmasınlar ıcılmeyecek gıbı degıl..:)

banu nsılsın tatlım ya bu peyotta normalde normalde 29 yada 30 gun de hasta olan bırı bu ay 34.gunumde hata oldum sımıdı benım yumurtlama tarıhım hangısı oluyo bu ay kı ^^34 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 18 - 22. günler arası ^^bu zman mı olacak duzensılıkte olunca boyle oluyo ıste

bence öyle bi düzensizlik varsa işi sağlama almak için sen 13. gün başla 22. güne hatta 24. güne kadar gün aşırı deneme yap tatlım, daha sağlam olur bence...

Son düzenleme:
Günaydııııııııııııııın kızlaaaar...:) Hepinize harika keyifli bir gün dilerim.. Mart başı bat tarihliler, nasıl gidiyor durum, asayiş berkemal mi, yumurtalar hazır mı?:))
Listemizin son halini de paylaşayım hemen.. Canommmm şubattan umutluymuş hala, kendisine bol şans diliyorum..

Derda, sen gittin mi kan testine tatlım? Aklım sende valla..

:nazar:

ahirimsin_S = 1 Mart
9ay = 2 Mart
Banu_K = 2 Mart
ayseem = 2 Mart
kandilll = 2 Mart
simsiyah83 = 4 Mart
furtadoo = 5 Mart
kullanilmayannick = 6 Mart
tulins = 6 Mart
mukut31 = 7 Mart
ebru_1907 = 7 Mart
Berrak = 8 Mart
lata = 9 Mart
gulden59 = 9 Mart
derda_ = 9 Mart (inşallah hamile)
yasenyasar = 9 Mart
nurdansvs = 10 Mart
YAPRAK15 = 10 Mart
yalel = 11 Mart
elabebek = 13 Mart
ilkbhr = 16 Mart
nariko = 18 Mart
Ozlem2334 = 24 Mart
ramrod = 26 Mart

sesise

:nazar:

Liste güzel olmuş canım,ellerine sağlık :))

inşallah. saçma sapan düşüncelerden kurtulmak ve buradan bişiler öğrenebilmek için kayıt oldum bu forumada. güzel şeyler de okudum, en azından artık kendi başıma düşünüp kurmayacağım sizlerle paylaşacağım

evet adasım benım ısmımde ozlem sakın umutsuzluk ıcınde kalma pozıtıf dusun herseyın en guzel yanından bak burda tek degılısın herkez senın ve benım gıbı kucuk de olsa hepmız umutluyuz ve tek degılız burada herseyımızı konusabılıyoruz bende ılk senın gıbıydım ınsan esı ıle bıle bazı seylerı paylasamıyo en olumsuz tarafından bakıyo soyledgım gıbı morelını cok saglam tut once ALLAH nasıp edecek sonra dualarını eksk etme ve unutma burada oldugun surece hıc yalnız degılsın rahat ol anlıyorum bende senın gıbıydım:)

evet adasım benım ısmımde ozlem sakın umutsuzluk ıcınde kalma pozıtıf dusun herseyın en guzel yanından bak burda tek degılısın herkez senın ve benım gıbı kucuk de olsa hepmız umutluyuz ve tek degılız burada herseyımızı konusabılıyoruz bende ılk senın gıbıydım ınsan esı ıle bıle bazı seylerı paylasamıyo en olumsuz tarafından bakıyo soyledgım gıbı morelını cok saglam tut once ALLAH nasıp edecek sonra dualarını eksk etme ve unutma burada oldugun surece hıc yalnız degılsın rahat ol anlıyorum bende senın gıbıydım:)

canım benim cok saol, memnun oldum bu arada adaşım:) ya iki gündür zaten arkadaslar sayesinde pozitif düşünüyorum artık:) en azından kafamda net olan bazı şeyler var. bundan işyerinde işlerim musait oldugu surece buradayım artık, kendimle ilgili gelişmeleri aktarmak için, ve sizlerden gelen guzel haberleri almak için

Back