Anne olamamayı kabullenmek

Aslında bu çocuk konusu biriyle evlenme niyetindeyken en basta koinusulmali. Hatta net kaç çocuk istendiği ne kadar süre istenmediği de.
Ha siz konuştunuz ama adam şimdi yan çiziyor. O da onun karaktersizligi. Adam nasılsa benim cocugum var. Onları büyütmüş baba olmuş daha önce şimdiden sonra yine bir bebek ağlaması bakması zor gelecek maddi olarak da ona bütçe ayıracak bu sebepten istemiyor zten daha önce yaşamış bunları. Ha yaptığı bencillik o ayrı.

Evlenmeden önce konuşmadınız mı diye soranlar için tabi ki konuştuk. Hatta ilk konuştuğum konu bu idi. O zaman allah nasip ederse olur demişti. Şimdi de herhangi bir korunma yoluna filan gitmiyor. Ovulasyon testi ile takibimi yapıyorum. Doğal kürleri bir kaç ay kullandı sonra bıraktı ben hala kullanmaya devam ediyorum. Sadece tüp bebek tedavisine yada herhangi bir tedaviye çok karşı. Bunu anlayamıyorum işte. Mutsuzluğumun farkında ve sürekli neyin var diye sorup duruyor. Ona göre herşey normal çünkü.

Evlenmeden önce konuşmadınız mı diye soranlar için tabi ki konuştuk. Hatta ilk konuştuğum konu bu idi. O zaman allah nasip ederse olur demişti. Şimdi de herhangi bir korunma yoluna filan gitmiyor. Ovulasyon testi ile takibimi yapıyorum. Doğal kürleri bir kaç ay kullandı sonra bıraktı ben hala kullanmaya devam ediyorum. Sadece tüp bebek tedavisine yada herhangi bir tedaviye çok karşı. Bunu anlayamıyorum işte. Mutsuzluğumun farkında ve sürekli neyin var diye sorup duruyor. Ona göre herşey normal çünkü.
herhangi bir koruma yoluna gitmiyorsa tedaviye niye karşı çıkıyor ?
Çok mantıksız bir adam

Neyin var dediğinde “ elinin körü var “ de sen de

herhangi bir koruma yoluna gitmiyorsa tedaviye niye karşı çıkıyor ?
Çok mantıksız bir adam

Neyin var dediğinde “ elinin körü var “ de sen de
Aman dert etmiyor iste
Olursa olur olmazsa olmaz
Bencil işte
Kendisinin var kenarda herşeyi yaşamış tatmış.
Kadına empati yapmak zor geliyor

Eşiniz tedavi olmak istemiyorum deyince,peki deyip oturdunuz mu ? Bu alelade bir konu değil ki,tatile gitmek istemiyorum,yeni koltuk takımı istemiyorum gibi. Bunun kavgasını vermediniz mi ? Küsüp gidince konu kapandı mı yani. Ne münasebet ! Sizin anne olabilme şansınız, iki çocuk sahibi adamın iki dudağı arasında olmamalı,olamaz.Bu hakkı kendinde nasıl görür,ve siz buna nasıl izin verirsiniz.

Çocuk sahibi olmak bir tarafa,böylesine bencil, anlayışsız bir adamla hayatınızı devam ettirip,bir de onun çocuklarına bakma fikrini tekrar gözden geçirin derim.

Aman dert etmiyor iste
Olursa olur olmazsa olmaz
Bencil işte
Kendisinin var kenarda herşeyi yaşamış tatmış.
Kadına empati yapmak zor geliyor
aynen öyle

Böyle olunca kadında ister istemez çoluğundan çocuğundan görsün diye içinden geçiriyordur

Kendinizi iyice ifade edebildiniz mi peki? Oturup yaşadığınız hislerinizden anlstmaya başlayın, içinizde ne varsa söyleyin bu duruma dair. İnsanı zaten en çok konuşamamak yaralıyor. İçinizi açtığınjz her kişi bir yakınından örnek veriyor ya da bitkisel bişeyler tarif ediyor. Siz her ay beklentiye giriyosunuz umudunuz yıkılıyor ve beklediğiniz desteği göremeyince sürekli evliliğinizi sorguluyorsunuz. Bu durumları inanın çoğumuz yaşadı. Siz tedavi olmak istiyorsanız lütfen kararlı olun. Kadınların yumurta rezervi anne karnında belli olur ve değişmez, belki de her geçen gün aleyhinize işliyordur. Eşinizin yaptığı bencillik yüzünden ömür boyu keşke deneseydim dememek için lütfen kararlı olun. İnanın hiçbir erkek kolay kolay tedaviye yanaşmıyor, gurur meselesi yapıyor. Lütfen eşinizin küsmesini değil kendi isteklerinizi önemseyin. Sürekli dua ediyorum, kalbi bir çocuğua annelik yapma ateşiyle yanan kim varsa en kısa zamanda evladına kavuştursun 🙂🙏🏼

Kendinizi iyice ifade edebildiniz mi peki? Oturup yaşadığınız hislerinizden anlstmaya başlayın, içinizde ne varsa söyleyin bu duruma dair. İnsanı zaten en çok konuşamamak yaralıyor. İçinizi açtığınjz her kişi bir yakınından örnek veriyor ya da bitkisel bişeyler tarif ediyor. Siz her ay beklentiye giriyosunuz umudunuz yıkılıyor ve beklediğiniz desteği göremeyince sürekli evliliğinizi sorguluyorsunuz. Bu durumları inanın çoğumuz yaşadı. Siz tedavi olmak istiyorsanız lütfen kararlı olun. Kadınların yumurta rezervi anne karnında belli olur ve değişmez, belki de her geçen gün aleyhinize işliyordur. Eşinizin yaptığı bencillik yüzünden ömür boyu keşke deneseydim dememek için lütfen kararlı olun. İnanın hiçbir erkek kolay kolay tedaviye yanaşmıyor, gurur meselesi yapıyor. Lütfen eşinizin küsmesini değil kendi isteklerinizi önemseyin. Sürekli dua ediyorum, kalbi bir çocuğua annelik yapma ateşiyle yanan kim varsa en kısa zamanda evladına kavuştursun 🙂🙏🏼
Burada erkek gurur yapmıyor
Erkeğin çocuğu var o yüzden umursamıyor.

Burada erkek gurur yapmıyor
Erkeğin çocuğu var o yüzden umursamıyor.
Farkındayım, erkeklerin çeşitli sebeplerle tedaviye yanaşmadığını belirtmek istedim. Kimisi umursamazlıktan kimisi bencillikten kimisi de maddiyat sebebiyle... Empati yapabilecek kadar aynı yoldan yürümüş birisiyim. Mesajımdan sadece bunu anlamadığınızı umuyorum.

Farkındayım, erkeklerin çeşitli sebeplerle tedaviye yanaşmadığını belirtmek istedim. Kimisi umursamazlıktan kimisi bencillikten kimisi de maddiyat sebebiyle... Empati yapabilecek kadar aynı yoldan yürümüş birisiyim. Mesajımdan sadece bunu anlamadığınızı umuyorum.
İşte gururla alakası yok diyorum bende
Adamın çocuğu olmasaydı tedavi olurdu
Şuan olmaması işine geliyor
Hayırlı akşamlar.

40 yaşındaYım. 2 senelik evliyim. 4 kez Tüp bebek denemesi yaptım. Şu an 5.deyim. Maddi manevi psikolojik inanılmaz zor bir süreç. Klinikte gözlem yapıyorum. Çiftlerin çoğu o kadar mutsuz ki. Bağını bahçesini, tarlasını bu uğurda satanlar var.
Başlarda ben de çok hırs yapıyordum ama şu an daha rahatım. Çocuk güzel bir şey, her isteyen kadının yaşaması gereken bir şey ama çocuk bir evliliği sürdürmek için yeterli değil.
Geçen gün eşime dedim. Aslında biz ikimiz seninle bir aile olduk dedim. Bir çocukla bunu taçlandırsak tadından yenmez ama Allah yazmadıysa da yapacak bir şey yok. Allah’tan gelen herşeye razı gelmek lazım. 🙏🏻🤲🏻
çok özel değilse adetlerinizde bir sıkıntı mı var? yani olmamasının nedeni tam olarak neymiş?
yani hani biz hep deriz ya adetlerimiz düzenli oluyorsa çocuk da olabilir.. bununla bir ilgisi var mı olup olmamasının?

çok özel değilse adetlerinizde bir sıkıntı mı var? yani olmamasının nedeni tam olarak neymiş?
yani hani biz hep deriz ya adetlerimiz düzenli oluyorsa çocuk da olabilir.. bununla bir ilgisi var mı olup olmamasının?
Yok adetlerim düzenli. Benim yumurtam var, eşimde sperm var. Yumurtalarım dölleniyor. embriyolarım 5. Güne gidiyor ama kalitesizmiş. Genetik taramaya yolladım sağlıksız geldiler.

Yaşı 38-40 aralığında olup bu zamana kadar hiç hamile kalamamış ve bebek sahibi olamayan kadınlar var mı aramızda? Ben anne olamayacağım maalesef doktorlar çok zor dedi. Eşim bazı sebeplerden tedaviye sıcak bakmıyor zaten tedavi sonuç verir mi onuda bilmiyorum. Kabullenmeye çalışıyorum. Bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum ama kalbim bir cenderenin içinde sıkışıyor gibi. Böyle benim durumumda olanlar bu duyguyla nasıl başettiniz? Belki hamile kalırım diye bir kaç bebek kıyafeti bile alıp koymuştum kenara. Şimdi onlar önümde bakıp duruyorum. Ramazan günü ne orucumdan bişey anlıyorum ne iftarımdan. Elimin kolumun dermanı kalmadı sanki. Geçer mi bu üzüntü. Eski halime dönebilir miyim ki
Belki bir umut vardır tedavi ile ama illa doğurmak gerekmiyor anne olmak için bu dünyadaki sınavın budur öteki dünyada mükafatın olur ama herseyin hayırlısı sıkmayın canınızı Allah gönlünüze göre versin..😐

Yaşı 38-40 aralığında olup bu zamana kadar hiç hamile kalamamış ve bebek sahibi olamayan kadınlar var mı aramızda? Ben anne olamayacağım maalesef doktorlar çok zor dedi. Eşim bazı sebeplerden tedaviye sıcak bakmıyor zaten tedavi sonuç verir mi onuda bilmiyorum. Kabullenmeye çalışıyorum. Bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum ama kalbim bir cenderenin içinde sıkışıyor gibi. Böyle benim durumumda olanlar bu duyguyla nasıl başettiniz? Belki hamile kalırım diye bir kaç bebek kıyafeti bile alıp koymuştum kenara. Şimdi onlar önümde bakıp duruyorum. Ramazan günü ne orucumdan bişey anlıyorum ne iftarımdan. Elimin kolumun dermanı kalmadı sanki. Geçer mi bu üzüntü. Eski halime dönebilir miyim ki
Zor olsa da imkansız değil gün gelir Allah ol der olur 🤲🏻 Rabbim size de hayırlısıyla bir evlat nasip etsin ama vazgeçmeyin boyun eğmek zorunda değilsiniz yaşınız çok geç değil 45 yaşında hamile kalan insanlar var . Her batan güneş sabahında doğuyorsa ümit vardır . Eşiniz neden istemiyor bilmiyorum ama eşiniz istemiyor diye hayallerinizden vazgeçmeyin . Benim ablamında çocuğu olmuyor hiç tedavi görmedi eşi hep reddetti ablamın içinde hep istek var ama eşine söz geçmiyor hayat işte herkese adil davranmıyor ama sen kendine adil ol eşinin önünde dik dur . Eğer olmayacaksa da biz uğraştık rabbim vermedi dersin ama hiç olmasa bir şeyler yapmış olursun . Bende 25 yaşındayım tüp bebeğe başladık hiç garantimiz yok borç batağındayız ama vazgeçmek için çok erken olmaZsa yine deneriz yine deneriz yine çünkü hayallerimiz var . Siz de öyle olmalısınız . Ablama da diyorum hep ama bizden geçti diyor ki daha 31 yaşında o da 🥺

Ben de çocuklu adamla evlenecektim direkten döndüm vallahi. Düşündüm onun çocuklarına katlanabilecek miyim? Hayır, çok zor . İnsan kendi çocuğuna tahammül edemiyor bazen. Ama siz artık evlenmişsiniz . Benim yazdıklarım evlilikten önce düşünülen şeyler. O çocuklar ve senin gebe kalmama ihtimalin şu anki sınavin . Lütfen sabret ve dua et . Allah yardımcın olsun

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yazdıklarınız içime su serpti. Her şey nasip eğer kaderimde anne olmak varsa mucize eseri olur. Ben yine de sonuna kadar elimden geleni yapmak istiyorum ne zaman gücüm tükenir o zaman bu iş biter derim. Maddi olarak sorun ettiğini çok düşünmüyorum çünkü benim bu konu için para biriktirdiğimi biliyor. Erkekler bu konuda gurur yapıyor diyenler olmuş evet bu bir sebep olabilir benim sorunum yok benim tedaviye ihtiyacım yok demişti çünkü bir konuşmamızda. Konuşmalarımızın sonu hep benim kalp kırıklığımla bitiyor. Sonra gönül almaya çalışıyor. Ama git gide uzaklaşıyorum eşimden. Soğuyorum. Belki bir müddet sonra çocuk bile yapmak istemeyeceğim ondan. Son zamanlarda mantığım değil tamamen hormonlarımla düşünüyorum. Panik duygusu içindeyim aslında.

Yahu kadın, kocam tedavi olmamı istemiyor izin vermiyor vs diyor siz ne diyorsunuz. Allahım allahim
Ya duygularıma tercüman olmuşsunuz.

Bi de evlatlık alin diye duyar kasanlar yok mu.

Adam kendi çocuğunu istemiyor . ISTEMIYOR .

Birileri evlatlık alın diyor.

Okur yazar mı değiliz, okuduğumuzu mu anlamıyoruz bilemiyorum

Tedaviye hayır diyen adam evlat edinir mi yani birşey yazilacaksa bi anlami olsun ne olur ya.

38 de dogurdum... ayrica bi arkadasim kanser tedavisi gorurken yumurtaliklar zarar gordu olmaz dediler olsa bile kanseri tetiklermis tedavisinin bitmesini beklediler o ara yumurtalari dondurdular. sonra duydukki kiz hamile. dogurdu hicde bisey olmadi.sadece gogus yok diye emziremiyor drlar.yok olmaz der ama neyin nasi olacagini kimse bilemez menopoz tedavisi gorurken hamile kalan tup bebekleri tutmazken dogal hamile kalan var. uzulme herkes anne.olacak yada olmali diye bisey yok nasipden oteside yok. eger hayirli bi evlat olacak ise rabbim en kisa zamanda versin insallah

X