- 21 Kasım 2017
- 980
- 1.501
- 33
- 31
- Konu Sahibi Flamingo00
-
Ha bu arada şunu da ekleyeyim, bu memlekette evlenmeyene de laf ederler, cocugu olmayana da, hatta tek cocugu olana da.
Mesela bu forumda ne zaman tek cocukla ilgili konu acilsa, yorumlarin yarisi: "bir annenin cocuguna yapacagi en buyuk iyilik ona bir kardes vermektir" "kardes yapmamak haksizliktir" "kardes yapmamak çocuğa en buyuk kotuluktur!"
Bunlari diyen de kadin... Be kadin sen bunu derken nerden biliyorsun benim sagligim bir çocuk daha yapmaya musait mi, benim bir cocuga daha bakacak maddi manevi gucum var mi, yasim, ekonomik durumum uygun mu... Bilmeden beni cocuguna en buyuk kotulugu yapmakla suclayabiliyorsun.
E simdi bu insani takmaya deger mi, bence degmez, ayni sekilde cocugun olmuyor eksiksin diyeni, evlenememissin bile ne anlarsin diyeni, bunlarin hicbirini umursamayin, yoksa asla mutlu olamazsiniz.
Rabbim başka dert vermesinMerhaba konu sahibi :) ben tam 10 yıl sonra kavuştum bebeklerime (ikizler) şuan 1,5 yaşındalar ama neler yaşadım bi ben bi Allah bilir,yokluklarında bir üzüldüysem şuan bin üzülüyorum,çünkü erken doğdular,her hafta hastaneye koşuyoruz çok çok hastalanıyorlar,o bir tarafa gelişimleri genel olarak normal ama bilen bilmeyen işinin ehli veya değil kim erken doğduklarını öğrense,başlıyor yorumlamaya,kafası mı büyük,gözü mü kayık,ayağı mı ufak,saçı mı dökülüyor vs vs vszaten zorlu süreçlerden geçtim bi de bu insanlarla uğraşıyorum,Rabbime bin şükür sağlıklılar sadece zor çocuklar biraz,yemek olsun uyku olsun herşeyleri çok zor..Seni çok anlıyorum duygularının belki kat be katını yaşadım ama şuan pişmanım hayatımın en güzel günlerini üzülerek geçirdiğim için...
Çünkü henüz 28 yaşındayım,17de evlenen ve bu kadar şeyi yaşayan biri olarak söylüyorum pişman olacak kadar üzülme,zamana bırak,varsa kaderinde zaten olacak,hayatını yaşamaya bak lütfen,hoşça kalın :)
Bende yanlızım sanıyordumGüZel dileklerin ve duan için çok teşekkür ederim canım
İnsan buraya yazınca rahatlıyormuş
Şimdiye kadar sadece okuyordum
Ama okuyup yalnız olmadığını bilmek bi nebze rahatlatıyor açıkçası
İnsan kimseyle bu kadar açık konuşamıyor içini dökemiyor
Eşine bile anlatsan sen çok takıyosun bu kadar hırpalama kendini bi daha duymıcam böyle şeyler Rahat ol diyo ve mecbur içine atıyorsun
Tabi içimiz attıklarımızla doluyor
O yüzden yazalım görüşelim birbirimizin enerji kaynağı olalım güç verelim birbirimize
Dua edelim
Müminin mümine ettiği dua daha makbuldür derler
Bende senin için dua edicem
Gelişmeleri bildiririm
Amin inşAllahAhh çocuk dendiğinde içim sızlıyor,canımın acısını tarif etmeye kelimelerim yetmez işte o kadar derin bir yaradır bu konu benim içimde ben de sizdenim yanihergün her dakika acaba bir gün çocuğum olacak mı ben de anne olabilecek miyim diye düşünmekten deliricem. İşte o kadar çaresizim her günüm bir kâbus gibi geçiyor.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ne diyim.
Pgt nedir bilmiyorumMaddi durumun yerinde ise
Lütfen embriyolarını Pgt ye de yolla
Bende yanlızım sanıyordum
Burada aynı derdi paylaştığın insanlarla konuşmak ve dualarını almak çok iyi geldi bana
Dediğin gibi yeri geliyor eşlerimiz bile anlamayabiliyorlar
Konusucak birilerini arıyor insan
Konuşalım canım iletişimimizi kesmeyelim
İnşAllah birbirimize güzel haberler vericez.
Unutmuş demekki yaşadıklarınıBi akrabam var 8 yıl çocuğu olmamis sonra 3 tane peşpeşe olmus..
Bize misafirliğe gelmişti...
Neler neler dedi bana o kadar üzüldüm ki..
Aynı şeyleri yaşayan kadın nasıl unutmuştu o günlerini..
Nasıl acitabildi içimi...
Ahhh insanlar herşeyi bilipde kendini bilmeyen insanlar...
PGT embriyolarını transferden evvel genetiğe yollamak demekPgt nedir bilmiyorum
Ve maddi durumumuz da şu an hiç uygun değil malesef
Yoksa insan engel teşkil edecek herşeyi denemek istiyor
Hayırlısı bakalımErkenden çıktım yola
Gidiyorum bakalım
2.kontrol
Evet güzel dostluklar kurabiliriz
İnşAllah amiinİnşallah tutar tüp bebek
Bende o aşamalardan gecicem rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Anladım tamam sağolunPGT embriyolarını transferden evvel genetiğe yollamak demek
mesela doktorların 5. güne gelip çok sağlıklı dediği bir embriyo pgt den sağlıksız cıkabılıyor
dolayısı ıle transfer olursa ya tutmuyor ya düşüyor
İnsallah allah tez zamanda muradınıza erdirsinAnladım tamam sağolun
Malesef maddi imkan olsada keşke yaptırabilsek
Ama kısmet değilmiş demekki
İnşAllah bir sorun yoktur
ben evlenmeden önce filan çocuk sahibi olmayı çok istiyordum tutkuyla böyle.hani evlendikten sonra oluşan bir şey değildi. ama inanır mısın evlenir evlenmez sürekli test yaptım. 3 aylık evliyken hamileydim ama o aradaki 2 ay varya bana öyle bir zulüm öyle bir çaresizlik hissettirmişti ki... hiç unutmam teste bakarken ki çaresizliğimi. Ben o kadar süre de ne hallere girmiştim4 yıllık evliyim
Okurken keşke bizimde böyle olsaydı dedim vallaben evlenmeden önce filan çocuk sahibi olmayı çok istiyordum tutkuyla böyle.hani evlendikten sonra oluşan bir şey değildi. ama inanır mısın evlenir evlenmez sürekli test yaptım. 3 aylık evliyken hamileydim ama o aradaki 2 ay varya bana öyle bir zulüm öyle bir çaresizlik hissettirmişti ki... hiç unutmam teste bakarken ki çaresizliğimi. Ben o kadar süre de ne hallere girmiştimsizin gibi çok bekleyenlerin Allah önce sabrını sonra da bebeğini sağlıcakla kucaklarınıza verir inşallah
Tüp bebek olabilir sizin bizimde aynı sorunumuz var rapor çıkartmaya uğraşıyoruz. Eğer sorun erkekten ise hiç bir şart yok evlilik yılı yaşın önemi yok yaşadığınız ilde devlet hast veya tıp fak raporunuzu çıkartın ve raporunuzun geçerli olduğu kliniklere bi müracaat edin derim sizinle durumumuz aynı çünkü
Hayırlısı bakalım
Güzel haberlerle gel inşAllah
Her şey normal çok şükür
Çarşamba tekrar kontrol olcak
Teşekkür ederim ama eşimde sprem çıkışı yok ameliyet olduk hücre yok dedi gönderdi doktor. Rapor çıkartmamıştık o zamanda. Ama şuan önemi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?