- Konu Sahibi Flamingo00
-
canım ben 4. Denememı kasım ayında negatıf sonuç aldım şuan beklemedeyım bır kaç ay ben devlet hastanesınde yaptırcagım büyük ıhtımalle devlet destegımı kullancagım
amın canım esım azospermı canım malesef doğal yolla olmuyor ınslahh bu sefer son olur hepımız ıcınBenim bulunduğum şehirde malesef tüp bebek yapılan bir merkez Yok ne özel ne devlet
Kontroller için sürekli işten izin alıp şehir dışına çıkmam gerekiyor
Biraz yorucu ve stresli bi dönem benim için
Sizdeki sıkıntı nedir
İnşallah en kısa sürede hem de doğal yolla bebeğine kavuşursun
Sınavımız büyük allah güç ve sabır versin hepimiZe
Hem maddi hem manevi
amın canım esım azospermı canım malesef doğal yolla olmuyor ınslahh bu sefer son olur hepımız ıcın
Bebegin sımsıkı tutunur inş canımKısmen okudum yorumların çoğunu
Bende 4 yıllık evliyim ve hiç hamile kalamadım
Ve sebepsiz nedenini bilmiyorsun ne kullanacağını bilmiyorsun neyin iyi geleceğini bilmiyorsun çareyi nerede arayacağını bilmiyorsun
Ne kadar zor değil mi
Ama tek gerçek var Allah
Vardır bir bildiği diyoruz
Vakti gelmemiştir diyoruz
Hayırlı değilse olmasın bile diyoruz öyle değil mi
Ama nasıl diyoruz
Tabiki inancımız tam ama içine söz geçirememek sadece dilinin söylemesi ama içinin seni yiyip bitirmesi diye de bi gerçek var
Bunu evlat sahibi olmak için uğraşmamış, sen bunun için uğraşıp üstüne bi de zor bela milyarlar harcarken yine olmayıp ama çevrende çocuk istiyoruz artık diyip ertesi ay hamile olduğu haberini almamış biri kesinlikle benim ve benim gibi süreçlerden geçmiş biri kadar bu acıyı iliklerine kadar yaşayamaz
Bende sabahlara kadar ağladığımı bilirim
İnsan senden 6 yaş küçük öz kardeşinin baba olacağı haberine sevinemez mi
Hala olacağına yeğeninin olacağına sevinemezden mi
Bu tabiki de kıskançlık asla değil ama tam olarak anlatılamayan ifade edilemeyen bi duygu
Eksiklik duygusu mu yetememezlik duygusu mu işe yaramamazlık duygusu mu bilmiyorum
Kendimi çok önemsiz çok sıradan hissediyorum
Kendime güvenim kalmadı
Artık hiç çocuk sahibi olamayacakmışım gibi hissediyorum
Mesela kendimi hiç hamile hayal edemiyorum
İlerde çocuğum olursa ismi şu olsun diye düşünecek aşamaya bile gelemedim
Tek düşüncem hamile kaldığımı aileme duyurduğumdaki herkesin nasıl sevinçten ağlayacağı düşüncesi
Ötesi hayalime bile gelmiyo
Bu noktaya gelene kadar çok fazla bu yanımın üzerine gittim
Hiç bi ortamda sırf hamile yeni doğmuş bebek var diye gitmemeliler yapmadım
Hatta ve hatta yakın arkadaşıma süpriz baby shower yaptım hem de kendi evimde hemde o süsleri hazırlıkları organizasyonları eşimle ağlaya ağlaya yaptık belki de bir daha öyle bir hazırlık yapmak nasip olmayacak
Ama artık gücüm kalmadı
Şuan hıçkıra hıçkıra ağlıyorum
Bunları buradaki çoğunuzu anladığım çektiğiniz acıları misli misli yaşadığım için yazdım
Yalnız olmadığınızı bilin ve acınızı hafifletin
Bu arada Şuan tüp bebek tedavimin 4.günü
Duanızı eksik etmeyin nolur
Kısmen okudum yorumların çoğunu
Ve sebepsiz nedenini bilmiyorsun ne kullanacağını bilmiyorsun neyin iyi geleceğini bilmiyorsun çareyi nerede arayacağını bilmiyorsun
Ne kadar zor değil mi
Ama tek gerçek var Allah
Ama nasıl diyoruz
Tabiki inancımız tam ama içine söz geçirememek sadece dilinin söylemesi ama içinin seni yiyip bitirmesi diye de bi gerçek var
Bunu evlat sahibi olmak için uğraşmamış, sen bunun için uğraşıp üstüne bi de zor bela milyarlar harcarken yine olmayıp ama çevrende çocuk istiyoruz artık diyip ertesi ay hamile olduğu haberini almamış biri kesinlikle benim ve benim gibi süreçlerden geçmiş biri kadar bu acıyı iliklerine kadar yaşayamaz
Bu tabiki de kıskançlık asla değil ama tam olarak anlatılamayan ifade edilemeyen bi duygu
Eksiklik duygusu mu yetememezlik duygusu mu işe yaramamazlık duygusu mu bilmiyorum
Kendime güvenim kalmadı
Tek düşüncem hamile kaldığımı aileme duyurduğumdaki herkesin nasıl sevinçten ağlayacağı düşüncesi
Hatta ve hatta yakın arkadaşıma süpriz baby shower yaptım hem de kendi evimde hemde o süsleri hazırlıkları organizasyonları eşimle ağlaya ağlaya yaptık belki de bir daha öyle bir hazırlık yapmak nasip olmayacak
Ama artık gücüm kalmadı
Bunları buradaki çoğunuzu anladığım çektiğiniz acıları misli misli yaşadığım için yazdım
Sanki ben yazmışım gibi hissettim yazınızı..
Asıl sorunumuz bu biz kimsenin çocuğunu hamileligini kıskanmıyoruz bunu ifade edemiyorum.. başkasının çocuğuna benim nazarım değemez çünkü ben ona o gözle bakmıyorum .. üstüne para verseler yine istemem.. sadece sanki herkesde var bitek bende olmayan ve asla olamayacak olan bişey.. kendimi anlatamıyorum.. artık hayal edemiyorum.. o kadar uzak o kadar imkansız geliyor ki.. sanki bu kısır döngü hiç bitmeyecek gibi... etrafimda herkes hamile yakın arkadaş elti fln fln..
Sanki bitek ben varım bu dünyada bunu yaşayan gibi hissediyorum...
Allah sonumuzu hayır etsin...
Haklısınız tabiki ama malesef her insan aynı olmuyor .Konu sahibi sizin ozelinizde degil, genel olarak evli ciftler cocuk konusunda cevreden gelen yorumlari neden bu kadar takiyorsunuz ki?
Ve kusura bakmayin ama bazen de cok gereksiz alinganlik yapiyorsunuz, hayretle okudum bazi yorumlari, kimi cocugunu yanimizda seviyor diye alinmis, kimi aksine sakiniyor diye, bir dusunun acaba siz mi fazlaca inceliyorsunuz insanlarin tavirlarini?
Bilmeden konusanlardan degilim, evliligimin 7. Yilinda anne oldum, evet dalga gecen de oldu, tohuma kactin diyen de, ama kimseyi bana bunu dedi diye aglayacak kadar onemsemiyorum ki, siz de onemsemeyin.
Karsiniza gecip karnini seven de hamileyim aldiracagim diyen de bunu size yonelik olarak yapmiyor, insanlar acilarini da mutluluklarini da paylasirken baskalarinin kiskanabilecegini hesap etmezler genelde. Bos yere kirilmayin kimseye, onunuze bakin ve bir seyi isterken hep hayırlısıyla isteyin, bir anne icin evladiyla sinanmak, hic anne olamamakla kiyaslanamayacak bir acidir.
Rabbim sabrınızı artırsın .Kısmen okudum yorumların çoğunu
Ne kadar zor değil mi
Ama tek gerçek var Allah
Ama nasıl diyoruz
Kendime güvenim kalmadı
Ama artık gücüm kalmadı
Kayseri'de yaptırıyorumNerde yaptırıyorsun tüp bebek
Kanına baktırdın mi pıhtılaşma var mi
Amiiiin inşAllahİnşallah sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin Allah.
Hemde Çifter Çifter
Ah bu kulaklar neler duydu..
Sabaha kadar ağladığım günleri geceleri bilirim ...
Bu dogurana kadar ben 3. Çu yu doğururum diyenler..
Bi beceremedinmi diyenler ...
Al benim bebegimi kokla cennet kokusu sen bilmezsin diyen...
Çocugun artık sana nine der yaşın kac oldu diyenler...
Ne koşuyorsun sanki evde çocuğun mu ağlıyor diyenler...
Sabaha kadar saysam kitap olur...
Acıtıyor yıpratıyor allah biliyor allah görüyor.. beni veren allah sabrı da veriyor elhamdülillah...
Bende 2 ,5 yıllık evliyim. 1 yıl önce eşimin azosperm olduğunu öğrendik. Yani çocuk sahibi olmamız zor gözüküyor Allah bilir yinede
Açıkçası ben çok çocuk düşkünü değilim. Duyduğumda da sadece o gün ağladım sonra farkettim ki en çok ağlama sebebim eşimin ağlaması ve üzülmesinden dolayıymış. Çünkü onu çok seviyorum.
Ama tabi ki eşimden bir çocuğumun olması evliliğimize yeni bir renk heyecan gelmesi ikimizden olan çocuğumun kime benzeyeceğini görsem çok güzel olurdu.
Çevremizde artık herkes başladı çocuk yapın demeye inşallah deyip geçiyorum :)
Beni bu süreçte en çok yoran eşim. Atlatamadı üzgün arada bir ayrılalım deyip duruyor, konuşuyorum düzeliyor ama sonra birinin hamile haberini alıyoruz doğum haberini alıyoruz hobaa eşimi toparlayamıyorum.
Ailelerimiz en çok tabi eşime destek oluyor. Bakıyorum kimse sen nasılsın demiyor?
Sonuçta onun olmayınca benimde olmuyor ama ailelere göre de eşime göre de herkes benden destek bekliyor.
Çok zor bir imtihan. Bu aralar baktım bende çocuk istemeye başladım kafama takıyorum farkında olmadan normalde cok neşeliyimdir onuda kaybediyorum.
İnançlı bir kızım dua ediyorum olmuyosa vardır bir hayır diyorum. Ama bazen bağıra bağıra ağlayasım da gelmiyor değil=)
Okuyunca çok üzüldüm arkadaşım ama bak ne güzel senin en azından tüp bebek umudun var bende o da yok ama bu kadar üzülmek sanada eşinede zarar hayat böyle geçmez.
İnşallah Allah tez zamanda sana da isteyen herkese de evlat nasip eder.. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun..
Rabbim sabrınızı artırsın .
Nasıl da yazmişsiniz içinizdekileri öyle duygulandım
Kendimden çok sizin olması için dua edeceğim
Hissettim yaşadıklarınızı
İnşAllah tedavinizin sonucu olumlu olur inşAllah tüm kalbimle dua ediyorum herkes için
Pozitif olursa buraya yazın olur mu sizin adınıza bizde sevinelim
Geleceğin anneleri olarak
Sizde duanizi eksik etmeyin
Haklısınız tabiki ama malesef her insan aynı olmuyor .
Siz başkalarının söylediklerini yada hareketlerini umursamazken bir çoğumuz buna aliniyoruz
Ve böyle hassas bir dönemde daha da hassaslaşiyor insan
Tamam herkes kasten yapmasada bizler bu durumda üstümüze alınabiliyoruz
Yazan arkadaşların yorumlarını da okumuşsunuzdur kasten yapan insanlarda mevcut malesef .
Bu durumda siz güçlü durabilmişsiniz ne güzel
Ama bizler duramıyoruz
Allah herkese sabır ve dayanma gücü versin
Konunun bütün mesajlarını okuyamadım ama özellikle N Nihna1718 in yazdıkları içimi acıttı beni tarif ediyor dedim içimdenher ay belirti arayıp boşa çıkması çok ağır geliyor nefsime. İşyerinde arkadaş dediğim insanların tavrı o kadar incitici ki laflarını giç sakınmıyorlar. Tatlı yemek istiyorum hemen hh bu hamilede saklıyor diyorlar öbürü ordan atlıyor yok değildir diğeri cevaplıyor niye ya kısır mı!ki olmasın bebeği diye. Bunu diyenin çocuğu var ya sen bi insanı böyle rahat yaralıyorsun hiç mi Allahtan korkmuyorsun ben bir gönül kırıyorum çocuğumdan bulurum diye. Ben bu yaşıma kadar kimsenin kusur saydığına laf etmedim yaralamadım Allahtan korktum insanları kırmadım. Allah bilsin diyorum İnşallah hayırlısıyla kucaklarımız dolsun bizlerde o sevinci yaşayalım istiyorum.
Ahh çocuk dendiğinde içim sızlıyor,canımın acısını tarif etmeye kelimelerim yetmez işte o kadar derin bir yaradır bu konu benim içimde ben de sizdenim yaniNereden nasıl başlayacağım,bilemiyorum
Öyle içim yanıyor ki her geçen gün daha da artıyor anne olamamanin acısı....
Başkalarının hamilelik haberlerini almak,başkalarının bebeklerine imrenerek bakmak
Ve hayalini kurduğum miniğime kavuşamamak
Ne acıymıs meger..
Ben ne zaman anne olacağım,ne zaman o mis kokusunu içime çekeceğim
Artık ne kimseyi görmek istiyorum nede konuşmak biri daha hamileyim diyecek diye ,biri yok mu daha bebek diyecek diye
O kadar yoruldum ki yüzümün gülüp içimin kan ağlamasindan
Ve gene birinin hamilelik haberiyle bu acım daha da depreşti.
Ağlamamak için kendimi o kadar zor tuttum ki yanında
Ne mucizeymis meğer, ne güzel duygudur kim bilir
Nasıl imtihanmis bu böyle içimi yakıp kavuran
Belki de hiç anne olamayacağım,
Belki de çok yakın dır kuzum bana
Rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın
İçimi biraz da olsa döküp biraz rahatlamak istedim.
Tüp bebek sürecindeyim dualarınızı esirgemeyin lütfen kızlar
İnşAllah ben ve isteyen herkese nasip etsin Rabbim
Maddi durumun yerinde iseKayseri'de yaptırıyorum
Evet baktirdim kanda pıhtılaşma var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?