• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamanın acısı

Rica ederim cok haklisin bende 2yildir ugrasiyorum 4.5 yillik evliyim his.lap.oldum kaliteli embriyoydu ama tutunma olmadi gunlerce agladim fakat taktir Allahtn elimizden geleni yapiyoruz ins rabbim bizlerede nasip eder birgun umidimi yitirmedim yaza kdr ara verip silbastan baslicam moralini yuksek tut kayserinin 2 iyi uzmani arastirin hak vereceksinz hocaliktan ziyade insanliklari cok mutevazi semih hoca seker gibidir istda olmasam hic tereddut etmezdim keza mehmet beyde ole sonu guzel olur ins
Ne yaparsak yapalım demekki olmayınca olmuyor
Rabbimin ol demesi lazım bizede sabretmek düşer
Olacak inşAllah canım benim

Ah bu kulaklar neler duydu..
Sabaha kadar ağladığım günleri geceleri bilirim ...

Bu dogurana kadar ben 3. Çu yu doğururum diyenler..
Bi beceremedinmi diyenler ...
Al benim bebegimi kokla cennet kokusu sen bilmezsin diyen...
Çocugun artık sana nine der yaşın kac oldu diyenler...
Ne koşuyorsun sanki evde çocuğun mu ağlıyor diyenler...
Sabaha kadar saysam kitap olur...
Acıtıyor yıpratıyor allah biliyor allah görüyor.. beni veren allah sabrı da veriyor elhamdülillah...
O nasıl bir vicdansızlık ve cahilliktir
Allah'ım önce o insanlara vicdan ve merhamet versin diyecek birşey bulamıyorum gerçekten
Bana denmiş gibi yaşadım resmen yazdıklarınızı insanlığın geldiği son nokta bu işte
Bugünde başkalarının adına utandik aman eksik olmasınlar
Allah'ım bol sabır versin bizlere...

Ben 8 yıldır evliyim ve malesef anne olamadim :KK43:( benim yerimde olsan ne yapardın neler yasadim ne günler gördüm ve hala doktor umut vermiyor :KK43:( ama benim umudum Allah Allah Allah inanıyorum.birgun bende anne olacağım insalinş
Kimsenin açısı kimseyle kıyaslanamaz herkesin içinde yaşadığı acı başkadır.
Anlıyorum sizi Allah sabır versin
Dr lar birer vesile biliyoruz ki Rabbim verirse olur
Umudunu kesme olacaktır elbet
Dr larin nice çocuğunuz olmaz dediği insanlar çocuk sahibi olabiliyorsa hala umut var demektir

Bizim iki taraflı sıkıntı, tüp bebek bile zor olur. Anne olmaya hazır değilim diye geçiştiriyorum kendimi bile. Boşver , çıkar aklından. Dünyada bebek dışında da güzel şeyler var. Onlara odaklan
Allah'tan ümit kesilmez canım benim
Benim eşimin sperm sıkıntısı vardı bir ara şimdi düzeldi hareket hiç yoktu benimde tüpler tıkalı hala her ay nasıl beklerdim bu ay oldu kesin diye
Evet o halde olmustuda ama düşük oldu
Olacak bir gün umutsuz olma

Ah bu kulaklar neler duydu..
Sabaha kadar ağladığım günleri geceleri bilirim ...

Bu dogurana kadar ben 3. Çu yu doğururum diyenler..
Bi beceremedinmi diyenler ...
Al benim bebegimi kokla cennet kokusu sen bilmezsin diyen...
Çocugun artık sana nine der yaşın kac oldu diyenler...
Ne koşuyorsun sanki evde çocuğun mu ağlıyor diyenler...
Sabaha kadar saysam kitap olur...
Acıtıyor yıpratıyor allah biliyor allah görüyor.. beni veren allah sabrı da veriyor elhamdülillah...
Konuyu takip ediyordum ama hiç yorum yapmamıştım, ama yorumunuzu görünce dayanamadım. Ben de henüz tadamadım anne olmayı.

Ama bunlar nasıl cümleler, bu nasıl bir insafsızlıktır hayretler içerisindeyim. Kendime gelemiyorum.

İnsanların anlayamadığı nokta, çocuğu onlar yapmadı. Allah nasip etti, emanet olarak gönderdi onlara.

Bu tür yorumları duymak da sizin anne olamama imtihanınızın çabucak bitmesi için bir vesiledir.

Allah size, bize, isteyen herkese tez zamanda nasip etsin. Burada okuduğum bir çok yorum içimi acıttı.

Lütfen kendinize dikkat edin olur mu. Sevgiler

Allah varsa imkansiz diye bir sey yoktur.
Musa Peygamberin cocugu olmayan ciftle alakali hikayesini okumanizi tavsiye ederim.
Bazen imtihan olur bazen de hayirlisi olmadigindan gerceklesmez.
Her cocuk sahibi mutlu degil veya ne yazik ki evladi hayirli degil.

Sağol canım. Ama belli bir şey yani. Tıbben mümkün değil çocuk sahibi olmam. Ama anne olmanın doğurmakla, olmadığını gördüm. Dediğim gibi bir gün olursa, evlat edineceğim bir çocuğu.

Allah isteyen herkese nasip etsin inş emekleriniz boşa çıkmasın bol bol inşirah duası oku int de bulursun rabbim kalbini ferahlatsin ins tahmin ederim zor bir surec bende yaşadım tek seferde ol darısı başına umudunu keseme allah sığın sıkıntı yapma

Canim benim iste bu dunyada hepimizin sinavi baska. ALLAH'tan umit kesilir mi hic? Isyan etme rabbine sigin. Hersey onun elinde. Vakti saati vardir elbet. Benim ablamin dogal yollarla cocugunun olmasi mumkun degil. Ancak ALLAH nasip etti ve ikiz evlat verdi ona. Biliyorum biz uzulme desekte sana insaniz iste bu duyguda yuklebmis fitratimiza. Rabbim hayirlisi ile evladini hatta evlatlarini kucagina almayi nasip etsin insallah. Allaha emanet ol.

3 yillik evliyim cocugum olmadi ama kendime guvensizligimden maddi guvensizlikten hatta belki baska da sebeplerden hic bu kadar kötü hissetmedim anne olamamama.. Etrafta benden sonra evlenen herkes anne baba ama önce hayirlisi olsun sağlık olsun bundan asagi olmayalim...
Herkes baska baska cesit cesit..

Konu sahibi sizin ozelinizde degil, genel olarak evli ciftler cocuk konusunda cevreden gelen yorumlari neden bu kadar takiyorsunuz ki?
Ve kusura bakmayin ama bazen de cok gereksiz alinganlik yapiyorsunuz, hayretle okudum bazi yorumlari, kimi cocugunu yanimizda seviyor diye alinmis, kimi aksine sakiniyor diye, bir dusunun acaba siz mi fazlaca inceliyorsunuz insanlarin tavirlarini?
Bilmeden konusanlardan degilim, evliligimin 7. Yilinda anne oldum, evet dalga gecen de oldu, tohuma kactin diyen de, ama kimseyi bana bunu dedi diye aglayacak kadar onemsemiyorum ki, siz de onemsemeyin.
Karsiniza gecip karnini seven de hamileyim aldiracagim diyen de bunu size yonelik olarak yapmiyor, insanlar acilarini da mutluluklarini da paylasirken baskalarinin kiskanabilecegini hesap etmezler genelde. Bos yere kirilmayin kimseye, onunuze bakin ve bir seyi isterken hep hayırlısıyla isteyin, bir anne icin evladiyla sinanmak, hic anne olamamakla kiyaslanamayacak bir acidir.

Bence hayretlere düşmenize gerek yok. İnsan kendi içini birtek kendisi bilir. Duygular insana has ve özeldir. Keşke herkes sizin gibi olsa dünyada kimse göz yaşı dökmez. Kimileri daha hassas kırılgan. Kimileri darbeleri ala ala güçlenir kimileri de çöker. Ne diyelibilirimki elbette güçlü olmayı kırılmamayı bende çok isterim. (İnsanların gereksiz hareketlerinden bahsetmiyorum) mesela 5. Denemenin sonucunun negatif oldugunu bugün ögrenen biri olarak bence bunu çok görmeyin. Eminimki bu konu başlıgı adı altında yazan biçok insanın bunları konusabilceği insan yok etrafında ve bu sebeple bu zamana kadar birikmişliğin dışarıya aktarmasını çok görmeyin bence. Kaldıki bende dahil herkes acısını 7/24 yaşamıyordur sadece an gelir direncinin düşük oldugu zaman herşey olumsuz gelir göze batar.

Kimsenin açısı kimseyle kıyaslanamaz herkesin içinde yaşadığı acı başkadır.
Anlıyorum sizi Allah sabır versin
Dr lar birer vesile biliyoruz ki Rabbim verirse olur
Umudunu kesme olacaktır elbet
Dr larin nice çocuğunuz olmaz dediği insanlar çocuk sahibi olabiliyorsa hala umut var demektir
Kesinlikle bende oyle düşünüyorum.asla çocuğun olmaz denilen kaç kişinin oldu Allah büyük""kunfe yekün""" ol der oluverir

Bence hayretlere düşmenize gerek yok. İnsan kendi içini birtek kendisi bilir. Duygular insana has ve özeldir. Keşke herkes sizin gibi olsa dünyada kimse göz yaşı dökmez. Kimileri daha hassas kırılgan. Kimileri darbeleri ala ala güçlenir kimileri de çöker. Ne diyelibilirimki elbette güçlü olmayı kırılmamayı bende çok isterim. (İnsanların gereksiz hareketlerinden bahsetmiyorum) mesela 5. Denemenin sonucunun negatif oldugunu bugün ögrenen biri olarak bence bunu çok görmeyin. Eminimki bu konu başlıgı adı altında yazan biçok insanın bunları konusabilceği insan yok etrafında ve bu sebeple bu zamana kadar birikmişliğin dışarıya aktarmasını çok görmeyin bence. Kaldıki bende dahil herkes acısını 7/24 yaşamıyordur sadece an gelir direncinin düşük oldugu zaman herşey olumsuz gelir göze batar.

İste boyle yaptiginiz icin kimse sizinle gorusmek istemiyor, nazariniz deger diye degil...
Dusunsenize bir yakininiz var ve onun yaninda cocugunuza nasil davranacaginiz konusunda surekli diken ustundesiniz, ne yapsaniz surati asiliyor, tribe giriyor, gorusmek ister misiniz? Kimse yasam enerjisini boyle sömüren biriyle gorusmek istemez, ama bunu bile cogunluk ay nazarim deger diye beni evine cagirmiyor, seklinde yorumlamis....
İnsan empati beklerken biraz da kendisi empati yapmali.

Kısmen okudum yorumların çoğunu
Bende 4 yıllık evliyim ve hiç hamile kalamadım
Ve sebepsiz nedenini bilmiyorsun ne kullanacağını bilmiyorsun neyin iyi geleceğini bilmiyorsun çareyi nerede arayacağını bilmiyorsun
Ne kadar zor değil mi
Ama tek gerçek var Allah
Vardır bir bildiği diyoruz
Vakti gelmemiştir diyoruz
Hayırlı değilse olmasın bile diyoruz öyle değil mi
Ama nasıl diyoruz
Tabiki inancımız tam ama içine söz geçirememek sadece dilinin söylemesi ama içinin seni yiyip bitirmesi diye de bi gerçek var
Bunu evlat sahibi olmak için uğraşmamış, sen bunun için uğraşıp üstüne bi de zor bela milyarlar harcarken yine olmayıp ama çevrende çocuk istiyoruz artık diyip ertesi ay hamile olduğu haberini almamış biri kesinlikle benim ve benim gibi süreçlerden geçmiş biri kadar bu acıyı iliklerine kadar yaşayamaz
Bende sabahlara kadar ağladığımı bilirim
İnsan senden 6 yaş küçük öz kardeşinin baba olacağı haberine sevinemez mi
Hala olacağına yeğeninin olacağına sevinemezden mi
Bu tabiki de kıskançlık asla değil ama tam olarak anlatılamayan ifade edilemeyen bi duygu
Eksiklik duygusu mu yetememezlik duygusu mu işe yaramamazlık duygusu mu bilmiyorum
Kendimi çok önemsiz çok sıradan hissediyorum
Kendime güvenim kalmadı
Artık hiç çocuk sahibi olamayacakmışım gibi hissediyorum
Mesela kendimi hiç hamile hayal edemiyorum
İlerde çocuğum olursa ismi şu olsun diye düşünecek aşamaya bile gelemedim
Tek düşüncem hamile kaldığımı aileme duyurduğumdaki herkesin nasıl sevinçten ağlayacağı düşüncesi
Ötesi hayalime bile gelmiyo
Bu noktaya gelene kadar çok fazla bu yanımın üzerine gittim
Hiç bi ortamda sırf hamile yeni doğmuş bebek var diye gitmemeliler yapmadım
Hatta ve hatta yakın arkadaşıma süpriz baby shower yaptım hem de kendi evimde hemde o süsleri hazırlıkları organizasyonları eşimle ağlaya ağlaya yaptık belki de bir daha öyle bir hazırlık yapmak nasip olmayacak
Ama artık gücüm kalmadı
Şuan hıçkıra hıçkıra ağlıyorum
Bunları buradaki çoğunuzu anladığım çektiğiniz acıları misli misli yaşadığım için yazdım
Yalnız olmadığınızı bilin ve acınızı hafifletin
Bu arada Şuan tüp bebek tedavimin 4.günü
Duanızı eksik etmeyin nolur

Ve sebepsiz nedenini bilmiyorsun ne kullanacağını bilmiyorsun neyin iyi geleceğini bilmiyorsun çareyi nerede arayacağını bilmiyorsun
Ne kadar zor değil mi
Ama tek gerçek var Allah
Ama nasıl diyoruz
Tabiki inancımız tam ama içine söz geçirememek sadece dilinin söylemesi ama içinin seni yiyip bitirmesi diye de bi gerçek var
Bunu evlat sahibi olmak için uğraşmamış, sen bunun için uğraşıp üstüne bi de zor bela milyarlar harcarken yine olmayıp ama çevrende çocuk istiyoruz artık diyip ertesi ay hamile olduğu haberini almamış biri kesinlikle benim ve benim gibi süreçlerden geçmiş biri kadar bu acıyı iliklerine kadar yaşayamaz
Bu tabiki de kıskançlık asla değil ama tam olarak anlatılamayan ifade edilemeyen bi duygu
Eksiklik duygusu mu yetememezlik duygusu mu işe yaramamazlık duygusu mu bilmiyorum
Kendime güvenim kalmadı
Tek düşüncem hamile kaldığımı aileme duyurduğumdaki herkesin nasıl sevinçten ağlayacağı düşüncesi
Hatta ve hatta yakın arkadaşıma süpriz baby shower yaptım hem de kendi evimde hemde o süsleri hazırlıkları organizasyonları eşimle ağlaya ağlaya yaptık belki de bir daha öyle bir hazırlık yapmak nasip olmayacak
Ama artık gücüm kalmadı
Bunları buradaki çoğunuzu anladığım çektiğiniz acıları misli misli yaşadığım için yazdım

Allah gonlunde olanı hakkinda hayirli
Hakkinda hayirli olani da gonlune razi etsin ins..
Cumlemizin...

Ne kadar zor değil mi
Ama tek gerçek var Allah
Ama nasıl diyoruz
Kendime güvenim kalmadı
Ama artık gücüm kalmadı
senı en ıyı anlayanlardan bırısı benum canım stres yapma kendıne bak tedavı oluyormuşun ınşallah bu sefer olumlu olur nerede tedavı oluyorsun aceba bırde kacıncı deneme bu

senı en ıyı anlayanlardan bırısı benum canım stres yapma kendıne bak tedavı oluyormuşun ınşallah bu sefer olumlu olur nerede tedavı oluyorsun aceba bırde kacıncı deneme bu

2.tüp bebek olacak
Öncesinde tabi bi çok kez aşılama yapıldı
Anatolia Hakan hocaya gidiyorum
Sen peki ne aşamadasın

Nereden nasıl başlayacağım,bilemiyorum
Öyle içim yanıyor ki her geçen gün daha da artıyor anne olamamanin acısı....
Başkalarının hamilelik haberlerini almak,başkalarının bebeklerine imrenerek bakmak
Ve hayalini kurduğum miniğime kavuşamamak
Ne acıymıs meger..
Ben ne zaman anne olacağım,ne zaman o mis kokusunu içime çekeceğim
Artık ne kimseyi görmek istiyorum nede konuşmak biri daha hamileyim diyecek diye ,biri yok mu daha bebek diyecek diye
O kadar yoruldum ki yüzümün gülüp içimin kan ağlamasindan
Ve gene birinin hamilelik haberiyle bu acım daha da depreşti.
Ağlamamak için kendimi o kadar zor tuttum ki yanında
Ne mucizeymis meğer, ne güzel duygudur kim bilir
Nasıl imtihanmis bu böyle içimi yakıp kavuran
Belki de hiç anne olamayacağım,
Belki de çok yakın dır kuzum bana
Rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın
İçimi biraz da olsa döküp biraz rahatlamak istedim.
Tüp bebek sürecindeyim dualarınızı esirgemeyin lütfen kızlar
İnşAllah ben ve isteyen herkese nasip etsin Rabbim
İnşallah sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin Allah.
Hemde Çifter Çifter

2.tüp bebek olacak
Öncesinde tabi bi çok kez aşılama yapıldı
Anatolia Hakan hocaya gidiyorum
Sen peki ne aşamadasın
canım ben 4. Denememı kasım ayında negatıf sonuç aldım şuan beklemedeyım bır kaç ay ben devlet hastanesınde yaptırcagım büyük ıhtımalle devlet destegımı kullancagım

Back