Anne olamamanın acısı

Canım umutsuz olma Rabbim verdikten sonra olur.
Duymuşsunuzdur mutlaka ama mikrotese ameliyatı ile sperm bulabiliyorlar denedinizmi böyle bir şey
Yakınımda birinde eşi azosperm di tüp bebekle olmadı bir süre sonra kendiliğinden oluverdi o yüzden kendinizi bırakmayın lütfen
Erkekler böyle bir durumda daha çok etkileniyor toparlanamiyorlar.
Rabbimin vardır bir bildiği bizi böyle sınıyor işte isyan edecekler mi diye
Dua et sabret canım

ayni seyleri yasadim cok ugrastim cabaladim kac kere tup bebek denedik en sonunda tup bebek yontemiyle hamile kaldim :) insallahhhh senin de olur canimmm umudunu hicc kaybetmee Rabbim kimseye evlat acisi evlat hasreti yasatmasin.. Dualarim seninle her nasip vaktine esirmis bunu yasayarak ogrendim.. darisi basina :)

4 yıllık evliyim
Ben de 3 yıllık evliyim 1 başarısız aşılama, sayısız yumurta takibi ile olmadı umudumu o kadar kaybettim ki kedi aldım evlat olsun diye. Sebepsiz infertilite diyorlardı ki bence en zoru da bu. Sonra bu yaz tüp bebek denedik ilk defa ve tuttu. Psikolojim bozulmuştu sürekli ağlıyordum ölmeyi bile cok istedim Allah affetsin. Nolur umudunu yitirme iyi araştır testlerinin hepsini yaptır. Mesela genetik tanı bölümüne git genetik tarama yaptır eşinle. Kendine pıhtılaşma testi yaptır. Eşinin sperm dna hasarına bakılsın. Sperm baş anomalisi yüksekse ve hareketli sayısı az ise imsi yöntemi ile tüp bebek dene. Tüo bebekte pgt yaptır embriyoya. Rahime cizik attır. Rahimde tutunmayı kolaylaştırıcı serum kullan... evet maliyetli ve varını yoğunu götürüyor maddi olarak. Ama inan hepsine değiyor icinde varlıgını hissettigin evlat...

Azosperm icin şans 3te 1 diyorlar bence erken umudunuzu kesmeyin. İstanbulda celaleddin peru emre bakırcıoglu ankarada kaan aydos bunlarla görüsün derim. Bizim azosperm akraba eşi benden önce hamile kaldı ve doğum yaptı cünkü bize her doktor doğal olur sebebi yok olmamasının dedi ama onlara her türlü tedavi yapıldı. Belki eşinin sperm kanalında tıkanıklık vardır belki hormon düzeyi kötüdür. 3 yıldır araştırmadıgım sey kalmadı hemen böyle pes etmeyin

Sağol canım amin inşAllah
Rabbim evladını sana bağışlasın
Ne mutlu sana
Herşeyin bir vakti var işte ister tüp bebekle ister normal bir şekilde Rabbim ol deyince oluyor
Bakalım bizlere ne zaman ol diyecek yüce rabbim herşeyin hayirlisi

Bende çok uğraştım ama olmayınca olmuyor
Benimde bir düsügüm bir başarısız aşılamam birde kimyasal gebeliğim var genetik test yapıldı canım kan pıhtılaşması çıktı bnde
Eşimin sperminde sıkıntı vardı varikosel ameliyatı oldu düzeldi onunki
Hsg den snnra benim tüplerde sorun çıktı
Histeroskopi ameliyatı oldum rahime çizik atıldı ve rahim yıkama yapildi
Dediğin gibi maliyetli de olsa uğraşıyoruz bunuda yapsaydık keşke dediğimiz birşey kalmasın diye .
Rabbim inşAllah emeklerimizi boşa çıkarmaz da bir an önce gönderir yavrumuzu bu mübarek günün hürmetine hayırlısıyla canm

Kayserideymisinz prof mehmet tsyyari oneririm cok bilgili her konuda en ince ayrintiya kdr iniyor kizkardesimn miyom ameliyatini cok basarili yapti rahime ve zara hic bi zarar vermeden tip fak.semih hoca var semih uludag onuda oneririm infertilite bolum baskani

Birde arkadaşlar malum kadındaki infertilite bir şekilde çözüm odaklı çalışmalar yapılabiliyor ama malesef erkekte oldugu zaman bi katman daha zorlasıyor. Bi yakınımın eşi iki defa tese yapıldı malesef bir tane bile sprem bulamadılar haliyle hepimiz yıkıldık. Çok üzülüyoruz elden birşey gelmiyor. Haliyle kök hücreyi bekliyolar tek umutları o. Dua edelim allah hekimlerimize zihin açıklığı versin de kök hücre tedasivi başlatılsın

Eylülcüm birşey merak ettim ben ileri seviyede pko var ve uterus çok dardı histrskp ile kazıdılar. Tekrarlayan başarısız tüp denemelerim var. Henüz dr ye gitmedim ama sanırım bundan sonra dr de araştırmalar isticektir. Genetik tarama nasıl oluyor devlet hastanesi yapıyormu özelde maliyet ne kadar. Genetik tarama dediğimiz şey spermlerin ayrı loblar halinde yurt dışına gönderilip inceleme yapılıyor o olaydanmı bahsediyorsun acaba?

Bayaği Dr değiştirdim suanki Dr Uma güveniyorum
Bir Dr değiştiriyorsun herşey sil baştan oluyor nerdeyse
Öneriniz için tşk ederim bir araştırayım ben duymamistim bu Dr lari

Embriyoya genetik taramadan bahsediyorsan onu tüp bebek merkezi yapıyor embriyo başı 295 dolar ödedik biz. Ama kendimize de genetik tarama yaptırdık biz eğitim araştırma hastanesine gidip (ben haseki hast. De yaptırdım istanbulda) durumunu anlaırsan sana genetik tarama yaparlar eşine de. Mesela bi arkadas vardı eşi 47 kromozomlu cıkmıs ama down sendromu değil gayet normal görünümlü... bunun gibi şeyler de olabiliyor

Nefes aldıgın sürece umut var demektir. Bak sıkıntılar cıkmıs hicbirsey sebepsiz değil. Sebebi bulana kadar cabalamaya devam

Bayaği Dr değiştirdim suanki Dr Uma güveniyorum
Bir Dr değiştiriyorsun herşey sil baştan oluyor nerdeyse
Öneriniz için tşk ederim bir araştırayım ben duymamistim bu Dr lari
Rica ederim cok haklisin bende 2yildir ugrasiyorum 4.5 yillik evliyim his.lap.oldum kaliteli embriyoydu ama tutunma olmadi gunlerce agladim fakat taktir Allahtn elimizden geleni yapiyoruz ins rabbim bizlerede nasip eder birgun umidimi yitirmedim yaza kdr ara verip silbastan baslicam moralini yuksek tut kayserinin 2 iyi uzmani arastirin hak vereceksinz hocaliktan ziyade insanliklari cok mutevazi semih hoca seker gibidir istda olmasam hic tereddut etmezdim keza mehmet beyde ole sonu guzel olur ins

Bizim iki taraflı sıkıntı, tüp bebek bile zor olur. Anne olmaya hazır değilim diye geçiştiriyorum kendimi bile. Boşver , çıkar aklından. Dünyada bebek dışında da güzel şeyler var. Onlara odaklan

Ah bu kulaklar neler duydu..
Sabaha kadar ağladığım günleri geceleri bilirim ...

Bu dogurana kadar ben 3. Çu yu doğururum diyenler..
Bi beceremedinmi diyenler ...
Al benim bebegimi kokla cennet kokusu sen bilmezsin diyen...
Çocugun artık sana nine der yaşın kac oldu diyenler...
Ne koşuyorsun sanki evde çocuğun mu ağlıyor diyenler...
Sabaha kadar saysam kitap olur...
Acıtıyor yıpratıyor allah biliyor allah görüyor.. beni veren allah sabrı da veriyor elhamdülillah...

Sağol canım. Allah'dan ümit kesilmez ama benim hiç olmayacak çocuğum. Benim de belki böyle yaşamamı istedi. Başka şeylerle mutlu olurum belki de. Senin de inşallah olur canım, ümidini kesme.

Allah varsa imkansiz diye bir sey yoktur.
Musa Peygamberin cocugu olmayan ciftle alakali hikayesini okumanizi tavsiye ederim.
Bazen imtihan olur bazen de hayirlisi olmadigindan gerceklesmez.
Her cocuk sahibi mutlu degil veya ne yazik ki evladi hayirli degil.

Amin insallah dualarimiz tum isteyen kardeslerimize de

Cok afedersiniz ama bunlari diyenlere ne diyecegimi bilemedim icimde "yuh artik!" dedim ya.Ne kadar cahil insanlarmis bunlar.Allah korkusu da yok iclerinde herhalde bu agir laflari saka gibi soyluyorlar .Hadsizler.Bunun gibileri Allaha havale ediceksin.Elbet ya bu dunyada ya da ahirette karsiligini alirlar hic merak etmeyin.Bir kalbi kırmanın altindan bu kadar rahat kalkamazlar.Herseyin karsiligini verecek Rabbim iyilik yapanin da kotuluk yapanin da.Iciniz rahat olsun akittiginiz gozyaslariniza degmezler. Kalbinizden ne geçiyorsa Allah nasip etsin hakkinizda hayirlisi olsun.Inanin boyle seyleri okuyunca cok uzuluyorum.Kotu insan olmak bu kadar mi kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…