• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamanın acısı

Bende ameliyattan önce sanırım 3 ay kadar nohut kürünü yapmıştım eşime her gün kaynatıp içirdim ama işe yaramadı.
Doğru düzgün izah eden dr da yok. O kadar ticari ki nefret ettim resmen.
Dr bana Azosperm ne olduğunu anlatıyor, eşimi anlatmıyor ki. Onu internete yazınca buluyorum zaten.
Ama dr hepsi aynı tedavi şekli ile ilerliyor herkesi hemen hemen eş değer tutuyorlar.

Tüp bebek sürecide çok yorucu eminim çok kötü hissetmişsindir. Tekrar çaba göstermen ne güzel inşallah tekrar görürsünüz güzel sonuçlar.
Kaan aydosa mutlaka gidin derim, bizde İstanbul'dan gittik, azospermi değildi eşimin sıkıntısı ama burada gittiğimiz 3 doktor bizi tüp bebeğe yönlendirdi normal olmaz diye, Kaan Aydosa gittik ilaç tedavisinden sonraki ay normal yolla hamile kaldım, normal yolla olmasa bile tüp bebek öncesi gerekli ilaç tedavilerinin olması olumlu sonuc almak için çok iyi oluyor

Bende ameliyattan önce sanırım 3 ay kadar nohut kürünü yapmıştım eşime her gün kaynatıp içirdim ama işe yaramadı.
Doğru düzgün izah eden dr da yok. O kadar ticari ki nefret ettim resmen.
Dr bana Azosperm ne olduğunu anlatıyor, eşimi anlatmıyor ki. Onu internete yazınca buluyorum zaten.
Ama dr hepsi aynı tedavi şekli ile ilerliyor herkesi hemen hemen eş değer tutuyorlar.

Tüp bebek sürecide çok yorucu eminim çok kötü hissetmişsindir. Tekrar çaba göstermen ne güzel inşallah tekrar görürsünüz güzel sonuçlar.
ınşallah canım hepımız emegımız karşılığı bı gün alırız

çok şükür bak dondurulmuşun var benimde 5 tane toplanmıştı 2 si iyi 1 biraz daha yavaş dedi doktor ama 5. güne geldi 3 de dondurdular muhtemelen nasip olursa tabi bende ocak gibi transfer olurum heralde adeti bekliyorum bakalım nolacak
Hayırlısı olsun canım inşAllah tedavimiz olumlu sonuçlanırda güler yüzümüz

Yaşadıklarınız çok acı üzüldüm gerçekten. Ama Allah'tan umut kesilmez buna yürekten inanın eğer Rabbim ol derse olur hep dua edin bol bol ve size yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Benim arkadaşım 9 yıllık evliydi ve çocuğu olmuyordu 4 defa tüp bebek denediler ama olmadı herkes ona bebek yokmu niye yapmıyorsunuz hadi yapın artık şu bebeği gibi salakça cümleler söylüyordu. Tüp bebek yaptıkları dönem yerinden bile kalkmıyor du ama olmadı. En sonunda denemeyi bıraktılar ve psikolojik olarak etkilendiği için evinden taşındı taşınmasına yardımcı oldum evi ikimiz yerleştirdik diyebilirim koltuklar eşyalar falan. Sonra bana dedi ki ben kendimi kötü hissediyorum tansiyonun düştü galiba istifra da edince acile gittik ve 2 aylık hamile olduğunu öğrendi karşılıklı hıçkırıklarla ağladık. Hamile olduğunu bilmeden ev bile taşımıştı. Adeti de düzensiz olduğu için anlamamıştı benim şapşik arkşım şuan 2,5 yaşında bir oğlu var. Kusura bakma uzun oldu ama Allah isterse herşey olur bol bol Kevser suresi oku canım Allah'ın izniyle olur inşaAllah
Yaa ne güzel
Rabbim evladını ona bağışlasın
Ne sevinmiştir hiç beklemediği anda gelmiş mutluluk maşAllah
Darısı herkese olsun böyle güzel mucizeler

Allah herkese sağlıklı gebelikler nasip etsin gerçekten anneliğin başıda sonuda imtihan tüm kalbimle tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlanmasını diliyorum. Lütfen sağlıklı bir bebeğin yanında sağlıklı bir gebelikte dualarınızda olsun çok yıpranıyor insan. Evlat için güçlü duruyoruz işte.
Allah razı olsun içten ve güzel duaniz için
Rabbim evladınızi size bağışlasın
İnşAllah kalan hamileliğinizi kolaylıkla geçirirsiniz
Hayırla alın bebeğinizi kucağınıza

Yıllardır aynı acı ile yanıp kavruluyorum..
Ve ben sadece ben bunu yaşıyorum zannediyordum.. bu bitek benim sınavım sanıyorum.. O kadar güzel anlatmışsınız ki içimdeki hisleri.. eltim hamile öyle zorki sürekli karnını görmek sürekli aynı ortamda bulunmak geçen gün eşimle de konuştuk bunu.. asla onu kıskanmıyorum üstüne bide para ve bebeğini verseler yıne istemem.. Ben kendi imkansizligima her ay yaşadığım aynı hüsrana üzülüyorum..
Hamile olan herkesten bağımı koparıyorum çünkü acı veriyor bana.. Ben kötü bi insanmiyim niçin böyleyim diye içim içimi yiyor.. allah sonumuzu hayır etsin hepimizin yuzunu güldürsün..
1 negatif tüp bebek deneyimim var..
Oysa o kadar umutla gitmiştim ki.. iğneden korkan ben iğne saatini sabırsızlık la bekliyordum.. transfer günü aşırı heyecanlıydım.. içinde artık o minicik noktaya baktım baktım sevdim 10 gün..
Oysa o nokta benden gitmişti bile tutmamıştı malesef.. şimdi ikinci tüp bebek için çok korkuyorum...
Herkesin içinde olduğu durum aynı o duygu mahvediyor insanı ve neden ben sorusu
Ve her zaman görmek zorunda olduğun hamileler
Üzülme lütfen belki 2. De gelir bebeğin
Umutsuz olma her şer bildiğimizde vardır bir hayır
Rabbim hayırlı kapılar açsın bizlere
Mükafatımızı alacağız elbet
Dualarıma senide katacağım

Canim bendede tek tüpte hidrosalpenks suphesi var ama kesin degil tekrar hsg cekilcem.ameliyattan bahsetmistin bunun iicnmi oldun eger bunun icinse nerde oldun 2 bine benimde olmam gerekebikir cunku tup bebek merkezi bir tup parasi istedi bu ameliyat icin.
Benim iki tüpte var malesef.
Histeroskopi ameliyatı oldum canım rahim yıkandı ve çizik atıldı
Tüp ameliyatına karar vermek gerçekten zor
Ve maliyetli de tabii.
Tüp bebek denemek istedi Dr um tutmazsa bende ameliyat olacağım
Tüp açma ameliyatı

Merhaba arkadaşım bendede vardı hidrosalpenks..
Emin olmadıkları için tüp bebek yaptırdık sonradan cıktı ortaya.. lütfen hidrosalpenks olanlar tüp bebek yaptırmayın önce ameliyat olun.. Ben eylül de ameliyat oldum.. sol tüp normal sağ tüp hidrosalpenksliydi aldılar...
Ameliyat kararı gerçekten zor bir karar Dr um bir kez deneyelim tutmazsa ameliyat ederim dedi
Bende denemek istedim bilmiyorum belki tutar belki tutmaz ama onuda deneseydim demek istemedim

Benimde rezerv azligim vardi.ilk 4 ikinci de 5.. 3. De 4 ..4 de 3 tane yumurta olusmustu.(nasil kafaya taktiysam artik hiv birini unutmamisim).5 tedavimde hergun 15 inciri kaynatip suyunu ictim.yogurda isirgan tohumu atip onu yedim.ari sutu bal polen karisimi tukettim bunu 3 ay boyunca yaptim 7 tane yumurta olustu.2 tanesi 1.kalitede 5.gune ulasti ve onlarla hamile kaldim.
bildigim kadariyla dondurulmus yumurtayla hamilelik sansi dahada yukseliyor.
Ya ne güzel Rabbim evladınızi sizlere bağışlasın .
Evet bnde duymuştum dondurulmuşlarla başarı şansı artiyormus diye inşAllah olur

Rabbim gene almasaydı keşke ..
Gene atsaydı havasınıda ..
Bişey olmadı ama kötü niyetlilik işte.
Benim 11 senedir olmayan arkadaşım var şuan hamile ..
Benim bebeğimin 40ında hamileymiş bilmiyordu :)
gayette sevdi bebeğimi asla da esirgemedimde esirgememde çünkü başıma geldi
Elbette ki insan yaşayınca dahada iyi anlıyor
Güzel yüreğinizin karşılığını vermiş Rabbim

Ameliyat kararı gerçekten zor bir karar Dr um bir kez deneyelim tutmazsa ameliyat ederim dedi
Bende denemek istedim bilmiyorum belki tutar belki tutmaz ama onuda deneseydim demek istemedim
Canım doktorun kim acaba merak ettim ? inşallah rabbim hepimize nasip eder ya :dua:

Cok duygulandim.Rabbim isteyen kullarina hakkinda hayirli olanlarini versin.Umarim bu duyguyu isteyen dileyen kardeslerim yasasin.Allahtan umidi kesenlerden olmayip ancak ondan medet bekleriz.Insallah bu duygulari yasarsiniz ve ben de dahil yasarim.
Amiiin inşAllah
İsteyen herkese nasip etsin Rabbim :KK200:

Seni çok iyi anlıyorum ve aynı hisleri halen yaşamaktayım. İmanımız oldugu için imtihanımız bu diyoruz. Elden birşey gelmiyor. Birtek dua edebiliyoruz. Geceleri eşimde üzülmesin diye sessizce ağlamanın acısını ben biliyorum. Benim yaşadıklarımı bir ben birde allah bilir. Etrafımdaki arkadas gruplarımın hepsi şuan ikinciyi doğuruyor.. ve ben muhtemelen iki gün sonra 5. Negatif sonucumu alıcam.
Malesef ki benimde çevrem öyle ama umutsuz olmayın lütfen Rabbim bu kez göndermiştir meleğini belki
Kendini üzüpte negatif düşünme
İnşAllah güzel sonucu alırsınız
İnanıyorum ben sende inanki güzel olsun

39 yasinda 2 kez tup bebek denemis biri olarak Allah kolaylik versin diyorum. Kendinizi bu kadar harap etmeyin.u tedavide moral son derece onemli. eger olmazsa bu dunyanin Sonu degil.negativ sonucu alinca gunlerce kendime gelememistim ayni aciyi sizin de yasamanizi istemem. O yuzden her turlu sonuca kendinizi alistirmalisjnjz
Evet şimdiden kendimi her sonuca hazırlıyorum güzel düşünceniz ve duaniz için sağolun .
Rabbim gönlünüze göre versin

Allah bütün isteyenlere hayırlısıyla versin inşallah. Bende bir süre bekledikten sonra hamile kaldım bu duyguları iyi bilirim. Asla kötü gözle bakmadım ama nasıl imrenerek baktim hamile olan kadınlara. Birinin hamilelik haberini aldığımda eşimden gizli cook aglamisligim var. Günlerce kendime gelemiyordum ilk duyduğumda. Bu o kişiyi kiskanmak değil insan neden benimde olmuyor diye üzülüyor maalesef.. Hele olmazsa olmaz anlayissiz insanlar, akrabalar,komşular.. Birkaç kişiye cidden hakkımı helal etmiyorum kurdukları cümlelerden ötürü. Ki düşünmüyoruz diye yalan söylüyordum buna rağmen aa x de öyle diyordu 5 sene olmadı çocuğu gibi cümleler..
Sonra ne mi oldu şimdi yanımda uyuyor :)
Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Verende Allah alanda Allah ama bizim insanlar dusunmeden çok yaralıyor karşısındaki insanı..
Aynı dediklerinizi bende yaşadım
Bende düşünmüyoruz diyorum ama hala bir Dr a görün diyen akrabalar mevcut etrafımda
Rabbim evladınızi size bağışlasın
Ne güzel ki kavuşmuşsunuz yavrunuza
Darısı herkesee inşAllah

Seni o kadar iyi anliyorum ki
Kiminle konussam hamile Allah saglicakla almayi nasip etsin elbette
Neyin olmasa zor derler ya bu bambaska para ile alinan bisey degil ki nasip
Cevremdeki herkes hamile dogurdu 2. Ye kalnda oldu tayinimuz cikti ortam ddgisti dedim yan komsum dogurdu yeni digeride 3 aylik hamile
Nasil stres yaomayayim istemedigi halde hamile kaldi napim aldiramsm ki demez mi bide
Bsbasi terk etmis onlari kucuk yasta baba kelimesini kullanmam bile oysaki o her seyi anlatir offf birilerine anlstsam kiskanma der anlayan anlar beni bizde 5,5 yillik evliyiz:cry:
Acılarımız aynı malesef ki
Ama inanıyorum Rabbim hayırlı zamanda gönderecek tır meleklerimizi
Vardır Rabbimin bir bildiği
Dua edelim sabredelim
Alacağız karşılığını inşAllah

Korkma cnm korkunun ecele faydası olmuyor. Olacak olan yine oluyor işte. Ağlasakta gülsekte nasipte ne varsa onu yaşııyoruz elden ne gelirki. Bu benim 5. Denemem üç gün sınra test günüm muhtemelen bundada aynı cevabı alıcam. Eşim kızıyor allahtan ümit kesilmez ama benim o ışığım söndü sönecek. Allahım diyorum beni daha fazla imtihan etme nolur. Okadar hasretimki.. benim etrafımdaki herkes ikinciyi doğuruyor bende mecbur gülen yüz maskeleriyle dolasıyorum ortalıkta. Bu okadar zorki benim için. Eve geldikten sonra başlardım kendi kendime ağlamaya. Aah ahh allah başka dert vermesin ne diyelim. Allah ağız tadımızı bozmasın kocalarımızla
Amiin canım amiin
Rabbim başka dert vermesin
Çok zor gerçekten başkalarının mutluluğunun bizi üzmesi
İnsan artık bir an önce olsun istiyor
Çevreme bakıyorum sanki bir tek ben sinaniyorum gibi herkesin hemen oluyor
Umutsuz olma inşAllah bu sefer alırsın güzel haberi
Rabbim mükâfatını verir inşAllah canım benimm

Soyle bir bakinca hayata diyorsun ki bin bir dert var kim agzi acsa bir seyden yakinir .Bunlar hepimiz icin imtihan .Ve bu imtihani Sabir gostererek ve de bununla isyan etmeden savasmamiz lazim gelir.Elinden gelen her seyi yapmali insan ve Allaha birakmali.Cunku vaadi var Rabbimin benden umidinizi kesmeyin diyor.Allah sabredenlerle beraberdir diyor.Umarim cektiginiz bu sıkıntılar gunahlarıniza kefaret olur ve insallah o duyguyu yasarsiniz.Tanimadigim burada ve ya baska yerde olan kardeslerime dua edicem .Allah bu cuma gunu dualarumizi kabul etsin insallah.
Haklısınız herkesin derdi başka işte herkes kendi derdini büyük sanıyor
Hepimiz bir imtihanın içindeyiz
Bizimde imtihanimiz buymuş
Evlat hasreti çekenler olarak bu imtihanı hayırlısıyla geçebilmeyi nasip etsin Rabbim.

Back