Anne haller...:) biraz da gülelim

Ay başlara gelsin konu inşallah bana da yazmak nasip olur anılarımı

Ben de oğlum doğduğunda hastanede kimseyi istemedim. Eşimle kalacağım dedim. Çocuk doğana kadarda deli dehşet kitaplar makaleler filan okumuşum, gelişimi hakkında doğduktan sonraki bakımıyla ilgili vs.

İlk gece hastanedeyiz eşimle. Bebekle ilk gecemiz. Ama nasıl ağlıyor ortalığı yıkıyor bizimki. Aç. Ama ben de emzirdim sanıyorum dogru düzgün sütüm de yok. Mama da asla kullanmayacağım diye ideal anne modundayim. Hiç mama için biberon mama filan getirmemisim. Neyse gece bebek çok ağlayınca siringayla mama getirdi hemşireler. Bir bardaktada mama verdiler. Ben de siringadaki mamayı verdim çocuğa. Bardaktakini de bozulmasın diye odadaki buz dolabına koydum gece boyu dolaptan çıkarıp çıkarıp onu verdim nasıl bir kafaysa karı koca yeni doğmuş bebege buz gibi mama verdik

Hastaneden ciktik. 5. Gün kontrolü vardı sanrim. Çocuğu pusete koyduk ben de yandan asmalı minik çantamı aldım çıktık. Anam hastaneye bı gittik emzirme odasına kadınlar bavulla giriyorlar. Çocuğun bütün malzemeler yanlarında. Bizim o sıra kocamla dank etti biz bu çocuğa hiç birşey getirmedik diye altına yaptı, hastaneden bez ve ıslak mendil istedim. Üstü kirlendi pis pis dolandirdik. Ayy çok utanmıştım bir de ideal anne olmaya çalışıyordum elit elit

Bir tane daha anlatayım. Biz çocuk 2 yaşındayken, oglumu haftada bir anneme yatılı bırakmak zorundaydık çalıştığım icin. Yine sıcak bir yaz günü oğlanı anneme bıraktık. Gece uyuyorduk. Eşim uyanmış, çocuğun yatağına bakmış çocuk yok, balkon kapısı açık, cam balkon açık.. bizimki odaya bir koştu mono mono diye bağırdı gözlüğünü alıp gitti balkondan aşağı bakmak için (Allah kimseye öyle bir acı vermesin) sonra koşarak yine odaya geldi "mono çocuk!" Diye bağırdı. bir an durdu ve "Annenlerde kaldı" diye hatırladı :)) ama o anki telaşı sonraki saflığı

Bizim cocuk 1,5 yasinda simdi. Bir iki ay oncesine kadar, geceleri esim yatakta hareket ettigi zaman (donmek, yorgani cekmek vb) cocugun adini sayiklayip dusuyor sanarak esimi siki siki tutardim. Gun icinde cocuk biryerlerden dusecek tutamayacagim korkusuyla kendimi artik nasil kasiyorsam her gece esimi uykusundan uyandiriyorum.

Okurken anilarim depresti yeminle :)))

Benim de esim gece sagindan soluna donerken mermi hiziyla yattigim yerden ustune kapaklanmistim; oglum donuyor sanmistim guya dusmeden tutacagim..korkudan adamin akli gitmisti :)) ne gunlerdi ya..

Bi kere de oglum esimle aramizda yatarken, babasini ben zannetmis, pijama ustunden adamcagizin memesini emmeye calismisti.. esim durttu beni, emzir su cocugu beni emmeye calisiyor diye kizmisti bi de bana uyku sersemi.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…