- 26 Aralık 2015
- 41
- 76
Annem ve babam bundan 11 yıl önce ayrıldılar. Ben bu o dönemde lisedeydim. Ayrıldıktan 8 yıl sonra tekrar birleştiler. Bu süreç içinde babamın başından başka bir evlilik geçti. Eski eşi babamı mutlu ederken bize hayatı zehir etti. babam bunları gördüğü halde bizi hiç korumadı. Bu 8 yıl içinde babamın evine bir kez giden kardeşimi o kadın ve kadının eski eşinden olan çocuğu evden kovdu. O kadın bizi istemezken babam onun önceki evliliğinden olan çocuğuna sahip çıktı bize göstermediği ilgi alakayı gösterdi. 8 yıl sonra kendi aralarındaki sorunlar, babaannemlerin o kadını istememeleri, o çocuğun şımarıklıkları yüzünden ayrıldılar. Bu süreçte annem hiç evlenmedi, temizlik yaparak evin geçimini sağladı, kendine ev aldı krediyle. Biz kız kardeşimle üniversiteyi kazandık, ben mezun oldum o halen okuyor. (Üniversite masraflarımızın hepsini babam karşıladı) Annem babamı her şeye rağmen seviyordu ama affedemiyordu. Babam o kadından ayrıldıktan sonra biraz da bizim baskımızla annemle evlendiler tekrar. 2 yıldır evliler ve bu süreç içinde abim nişanlandı ben nişanlandım mutluyuz derken o kadının babama tekrar musallat olduğunu gördüm. Tekrar görüşüyorlar sanırım ve artık annem de ben de ne yapacağımızı bilemiyoruz. Anneme tekrar bir yıkım yaşatmak istemiyorum. Hele o kadına geri dönmek isterse anneme, etrafa, nişanlımın ailesine bu durumu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Babam hepimizin hayatını etkileyecek bir karar verir diye korkuyorum. O kadının bizde yarattığı psikolojik etkileri düşününce tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Ama eğer geri dönerse bizi sonsuza kadar kaybedecek...