• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlıyor ama yok konuşmuyo

Memduha1230

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2019
117
181
18
34
Kızlar iyi geceler bu konuyu benzer bi konu daha açmıştım 1 veya 2 ay öncesi.
Kızm 23 Aylık oldu. Ama halen konuşmuyor doktora götürmüştüm otizimden süphelenmiştim netten kendi kendime çocuğa tanı koyup😡
Ama doktor otizim olmadığını bi sıkıntı göremediğini o zamn 18 aylıktı 2 yaşından önce de net bi şekilde değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.
Öncelikle bebeğim ismine bakıyor göz teması var istediği bir şeyi işaret parmağı ile gösterir Dönen yanan şeylere ilgisi yok çevreyle alakalı hayali oyun oynar. Ve bunun gibi bir sürü şey daha yapabilir.
Kırtasiyeden şu meyve kartları falan var onu aldım bu çilek diorum aradan zamn geçiyor çilek nerede desem bulup getiriyor hemen hemen bütün meyve ve sebzeliri tanır.
Manavın önünden geçtik bu akşam karpuz gördü işaret ediyor bak diye.
Algıda bi problem yok anlıyo ama konuşmuyo
Topa gol yerine boo diyo ineğe mee diyo köpeğe hav hav civcive ciiii şeklinde bişey diyo gel dur al gibi ara sıra kelimeleri var ama tam net çıkaramıyor harfleri 1 ay sonraya tekrar randevu aldık götüreceğim
Bu arada ailede konuşma geriliği var eşim aksayarak konuşur ve çok geç konuşmuş 4 yaşında kuzeni de 5 yaşında konuştu
Birde tvye maruz kaldığı dönemler de oldu ama şuan yok haytımızda tamamen kaldırdık
Lütfen 🙏🏻 konum taşınmasın bi süre rica ediyorum
Hepimize çok teşekkür ediyorum şimdiden iyi geceler

Aynısı yaşadım oğlumda. 29 aylıkken anne dedi yüksekten yere çakılmış gibi oldum.. şimdi 34 aylık masallah cümle kurmayı geçti soru yağmuruna tutuyor.. hatta bana bi konuşsun oğlun arkası hemen gelir diyorlardı.. okuyordum internette çocuğum konuşmaya başladı bi kaç ay sonra cümlelere geçti gibi okuyup asla inanmazdım benim durumum hep farklı derdim ama alakası yokmuş :)

algısında problem yok kızınızın.. hatta meyve sebze kartlarını bende kullandım aynı kızınız gibi yaşadık süreci.. benim babam 7 yaşında konuşmuş sanırım genler ile alakalı..

Her çocuğun gelişimi farklıdır.. doktorunuzla irtibatta olun ama bence kızınız gayet normal annesi :)

Benim kuzenimin oğlu 4 yaşindan sonra tam konuştu. MaşAllah şuan koca delikanlı konuşmasi da normal. O da herseyi gösterirdi. Asla söylemezdi. Baba tarafinda konuşma geriligi var demissiniz tabi bu düşündürucü. 2 yaş çok da geç bir yaş değil bence . Kardeşler arasinda bile fark oluyor . Benim abim 1 yaşinda konusmuş cümle kuruyormuş . Ben 2 den sonra başlamişim. Onun oglu da 2 den sonra cümle kurdu. Algısinda sorun yok belli ki . Bence şimdiden endişe etmeyin . Çocuğun üstune gittikçe de konuşmaya bilir. Bizden zekiler valla. Yeğenime bana hala demicek misin diyordum 2 yaşina yakındı. Kafasini olumsuz anlamda salliyordu.

Benim oglum ayni dediginiz gibi 22 aylik. Anliyor ama konusmuyor. Dil gelisimi uyarana bagli bir sey. Evin icinde sadece anneyle buyuyen cocukla, genis ailede akraba veya akranlariyla buyuyen cocuk ayni olmuyor. Imkaniniz varsa cocugu kalabaliga sokun biraz. Bir iki ay ailelerde falan kalin

Benim kuzenimin oğlu 4 yaşindan sonra tam konuştu. MaşAllah şuan koca delikanlı konuşmasi da normal. O da herseyi gösterirdi. Asla söylemezdi. Baba tarafinda konuşma geriligi var demissiniz tabi bu düşündürucü. 2 yaş çok da geç bir yaş değil bence . Kardeşler arasinda bile fark oluyor . Benim abim 1 yaşinda konusmuş cümle kuruyormuş . Ben 2 den sonra başlamişim. Onun oglu da 2 den sonra cümle kurdu. Algısinda sorun yok belli ki . Bence şimdiden endişe etmeyin . Çocuğun üstune gittikçe de konuşmaya bilir. Bizden zekiler valla. Yeğenime bana hala demicek misin diyordum 2 yaşina yakındı. Kafasini olumsuz anlamda salliyordu.
Benim ki de hayır demiyor kafasını sallıyor hayır manasında

Benim oglum ayni dediginiz gibi 22 aylik. Anliyor ama konusmuyor. Dil gelisimi uyarana bagli bir sey. Evin icinde sadece anneyle buyuyen cocukla, genis ailede akraba veya akranlariyla buyuyen cocuk ayni olmuyor. Imkaniniz varsa cocugu kalabaliga sokun biraz. Bir iki ay ailelerde falan kalin
Evet 1 hafta sonra gideceğim 1 hafta 10 günlüğüne bakalım Bi değişim olacak mı

Her çocuğun dil gelişimi farklıdır. Konuşmaması zeka geriliğiyle filan alakalı değil gibi duruyor. Fakat genetik bir problemden bahsediyorsunuz takipte olmanız tabi ki çok önemli. Şayet bir problem yoksa;

Sizin yapabilecekleriniz; onunla bol bol konuşmak. Özellikle hayvan sesleri bebeklerin çok dikkatini çeker. Şarkıya dönüştürün onun tamamlamasını bekleyin; bazen tamamlamadığında şarkıyı bırakın ki konuşması gerektiğinin farkına varsın.

Bir de bazen onu anlamıyormuş gibi davranın. Parmağıyla suyu işaret ettiğinde "Ne istediğini anlayamadim?" "Su mu istiyorsun?" gibi sorularla ufak ufak teşvik edebilirsiniz.

Güle gule büyütün bebeğinizi.

Oğlum 3.5 yaşına kadar konuşmadı. Bir anda konuştu. Kreşe gittiği halde. Boş yere üzülmüşüm diyorum. Hep endişeyle bir şeyleri kaçırmış gibi oldum.

Evde bol bol konuşun. Şarkı söyleyin, kitap okuyun... yaşıtlarıyla bir araya getirin. İstediği şeyi hemwn vermeyin sabredip söyletmeye çalışın

Her çocuğun dil gelişimi farklıdır. Konuşmaması zeka geriliğiyle filan alakalı değil gibi duruyor. Fakat genetik bir problemden bahsediyorsunuz takipte olmanız tabi ki çok önemli. Şayet bir problem yoksa;

Sizin yapabilecekleriniz; onunla bol bol konuşmak. Özellikle hayvan sesleri bebeklerin çok dikkatini çeker. Şarkıya dönüştürün onun tamamlamasını bekleyin; bazen tamamlamadığında şarkıyı bırakın ki konuşması gerektiğinin farkına varsın.

Bir de bazen onu anlamıyormuş gibi davranın. Parmağıyla suyu işaret ettiğinde "Ne istediğini anlayamadim?" "Su mu istiyorsun?" gibi sorularla ufak ufak teşvik edebilirsiniz.

Güle gule büyütün bebeğinizi.
Saolun çok teşekkür ederim

Kızlar iyi geceler bu konuyu benzer bi konu daha açmıştım 1 veya 2 ay öncesi.
Kızm 23 Aylık oldu. Ama halen konuşmuyor doktora götürmüştüm otizimden süphelenmiştim netten kendi kendime çocuğa tanı koyup😡
Ama doktor otizim olmadığını bi sıkıntı göremediğini o zamn 18 aylıktı 2 yaşından önce de net bi şekilde değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.
Öncelikle bebeğim ismine bakıyor göz teması var istediği bir şeyi işaret parmağı ile gösterir Dönen yanan şeylere ilgisi yok çevreyle alakalı hayali oyun oynar. Ve bunun gibi bir sürü şey daha yapabilir.
Kırtasiyeden şu meyve kartları falan var onu aldım bu çilek diorum aradan zamn geçiyor çilek nerede desem bulup getiriyor hemen hemen bütün meyve ve sebzeliri tanır.
Manavın önünden geçtik bu akşam karpuz gördü işaret ediyor bak diye.
Algıda bi problem yok anlıyo ama konuşmuyo
Topa gol yerine boo diyo ineğe mee diyo köpeğe hav hav civcive ciiii şeklinde bişey diyo gel dur al gibi ara sıra kelimeleri var ama tam net çıkaramıyor harfleri 1 ay sonraya tekrar randevu aldık götüreceğim
Bu arada ailede konuşma geriliği var eşim aksayarak konuşur ve çok geç konuşmuş 4 yaşında kuzeni de 5 yaşında konuştu
Birde tvye maruz kaldığı dönemler de oldu ama şuan yok haytımızda tamamen kaldırdık
Lütfen 🙏🏻 konum taşınmasın bi süre rica ediyorum
Hepimize çok teşekkür ediyorum şimdiden iyi geceler
Çok geçmiş olsun. Bence boslamayin. Çocuğunuz konuşuyor kelimeler var ama biçimsiz. Konuşma terapisi gidebilirsiniz. Her şehirde özel eğitim kurumları var. Oralarda bu eğitimler veriliyor. Maddi imkanınız yoksa çocuk nöroloji veya çocuk psikiyatri den randevu alıp heyet raporu cikartabilirseniz bu eğitimleri devlet karşılıyor. Eşiniz ve ailesinde bozukluk varmış, onlarda geç konuşmuş vs diyecekler olacaktır ancak duzeltilebilecek bir şey ise neden erkenden müdahale etmeyesiniz. Geçmiş olsun.

Bazı erkek bebekler geç konuşur. Benim yeğenim 3 yaşında konuşmaya başladı. Bi problemi de yok çok şükür.

Neye taktınız bu kadar anlamadım.
23 aylık oğlum, baba, dede, mama, emme, su, bello ve bir kaç kelime daha söylüyor.
Hayvan seslerini taklit ediyor.
Müziğe ilgisi var, tek seferde duyduğu melodiyi seslendiriyor
Normal hayatımıza devam.
Aaaaa konuşmuyor mu diyene, babasi da gec konuşmuş diyorum geciyor.
Daha vaktiniz var. Bu kadar paniğe gerek yok.

Back