Anlayışsız ve Saygısız Komşu

Aynen böyle görgüsüz komşular yüzünden ben de kendi evimden kiraya çıktım.
Yeni yeni kendime geliyorum.
Sayelerinde hergün sinir harbi yaşıyordum.
Hakkım onlara helal değil!
Ben 3 sene dayandım umarım siz de evinizi alana kadar dayanirsiniz.
İnşallah düzelirler siz de kafanızı dinlersiniz.

Anlaşılan çoğu kişi çekmiş bu durumdan... Ben de helal etmiyorum hakkımı.

Düzeleceklerine dair umudum kalmadı da artık bir an önce kurtulmayı hedefliyorum.

konuya yorum yapan arkadaşlarım, az empati yapın lütfen. bakın hemen hemen her apartmanın belli başlı kuralları vardır. ve kişinin kendine ait görgü nezaket kurallarıda vardır. aksi olduğunda sorun olur zaten. mesela konu sahibesi Finrod Felagund balkonda kahvaltı yaparken kadının orda il güç yapması normalmİ veya halı çırpması pencereye bakmadan uyarmadan
yok kşracıymışta yok üst komşuyu kıskanıyormuş. çocuklar gece 12 de 1 de ne diye tepinir , benim 2 evladım var bana emanet , akşam 9 dan sonra gürültü olmaz. velevki ayda yılda bir oldu ondada zaten komşu ses etmez. bizimkiler çocuktur çek kafasında. valla kusura bakmayın çekilmiyor. dün gece misafiri vardı üst komşumun tam gece 2 ye kadar , evet evet gece 2 ye kadar biz inanılmaz bir gürültü dinledik. eşim rahatsız olmaz normaldé ama bunlar ne yapıyor dedi. Allahtan benimkiler uyanmadı. komşu hakkında canım Peygamberim bizi çok uyarmıştır. hak hukuk meselesidir . gerçek mümin elinden ve dilinden insanların rahat ettiği kimselerdir. é biz burda nerdeyiz acaba. Kadının tek derdi kendi evi temizliği. komşu umrunda değil. Aman ne çok yazdım, okuyanların dillerine gözlerine sağlık.

Ellerine sağlık. İnsanın kendisine saygısı olmayınca karşısındakine de saygısı olmuyor. Açıkçası ben o kadının yerinde olsam ve çocuğum geç vakitte o hareketleri yapsa kesinlikle izin vermem. Veya milletin haklarını ihlal edecek, rahatsız edecek hareketlerden kaçınırım. Vicdanen rahat olamıyorum bir kere.

Keşke herkes böyle düşünse ama, yok...

Düzeleceklerine dair umudum kalmadı da artık bir an önce kurtulmayı hedefliyorum.

bence sen dua et. kendin için huzurun için. ve Allaha bırak. umarım düzelir .

Sizin sorununuz ne ?
Yoksa konu sahibinin tuhaf komşusu siz misiniz?

insanlar çok bencil . dediğim gibi benim evladım ses yapar. sen suçlu oluyorsun. çekmeyen sorunlu kişi sen oluyorsun. yani ben
çocuk bu yapar ama anne erken uyandırırsa zaten çocuk akşam sızıp kalıyor. ben çok ses yapıyorlar demiştim. çok iyi bir başka komşum var , ne dese iyi . ayyy benim alt komşudan Allâh razı olsun hiç gürültümğze laf etmez. bak gene kötü ben oldum . laf eden ben oldum . Kadın penceremin açık olduğunu fark etmedi veya etti bilerek pencereyi sert çekilde kapattım. O daha sert silkmeye devem etti. söylesem diyecek ben olsam pencereyi yavaşça kaoatordım. sabahın 7 sinde akşamın 7 sinde sirkler dururdu. bu aralar sesi yok elhamdülillah.

He doğru halı silkelemekten 15 yıl filan ceza alır artık Hepiniz sarayda büyüdünüz herhalde. Amaaannn Allahmmm halı silkeliyorrrr kadın çocucğu zıplıyorrrr ülkeden kovalımmmmm
Gerçi banlanmışsınız ama yinede yazayım balkondan halı, örtü vs. çırpmak düpedüz medeniyetsizlik...
Sadece size değil burda yapan varsa okuyorsa yapmayın, çırpmayın Allah aşkına

Alt komşum evini süpürürken bile ben yukardan süpürgenin parkeye sürtme sesini net duyuyorum. Düşünüyorumda kimbilir benim sesim nasıl gidiyordur aşağıya. Ne kadar dikkat etsemde illaki rahatsızlık veriyorumdur.

Komşuluk ilişkilerini kul hakkına girmeden yürütmek öyle zorki. Allah yardımcımız olsun

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Ama böyle insanlar laftan anlamıyor, uyarınca işi inada bindiriyorlar. Bazı insanlar gerçekten eğitilemiyor.

Ofisin önünde sigara izmariti, karton çöpler falan buluyoruz her gün. Yukarıdan atıyorlar, bunu neden yapıyorlar anlamıyorum. Tuvalete attıkları bebek bezleri yüzünden bütün tesisat çöktü, bizi ve yandaki daireyi pis su bastı. Biz taşınmadan önce defalarca yemişler aynı haltı, buna rağmen kavga çıkardılar sorun bizden kaynaklanmıyor diye. Yani tuvalete bebek bezi atılmayacağını bilmeyen insanlara ne anlatayım bilemiyorum.

Siz de komşunuza ne söylerseniz söyleyin çirkefleşecek gibi duruyor. Umarım gittiğiniz yerde toplu yaşama adabını bilen komşularınız olur.

Sizin sorununuz ne ?
Yoksa konu sahibinin tuhaf komşusu siz misiniz?

Bence belinayın hesabı çalınmış. Kendisini şahsen tanımıyorum ama yorumlarından biliyorum, gayet düzgün yorumlar yapardı. Bugün hangi konuda yorumunu görsem hepsi saçma sapan, konu sahiplerini tahrik etmeye yönelik ve onun yazmayacağı tarzda.
Ya da kafasına bir şey falan düştü bilemiyorum.

Ben çalındığını düşünmüyorum.
Bazı üyeler biraz pohpohlandiktan sonra tuhaflasiyorlar. Açık sözlü olacağım diye garip garip cevaplar yazıyorlar.

Fotoğraf video her zaman en temizi mesela bizim üst katın habire kliması damlatıyordu sabaha kadar tık tık eşimle çektik yöneticiye gösterdik doğrudan o kişiyle hiç muhatap olmadan en iyisi cidden hallettiler kendi aralarında

karsi komsumuz alt kattaki yeni gelinin camasirlarina sigara külü dökmüş kasitli

sürekli de gurultu yapiyolarmis

kiz artik kulleri dokerken videoyu cekmis

kavga yonetici uyarisi falan ise yaramadi

benim eski ust kat komsum da esimin isten gelip uyudugu saatlere gore yatak odasinda esya cekerdi surekli ses olsun diye

adam nobetten gelirdi sabah dokuzda cekerdi, nobete gidecegi zaman da oglene kadar cekerdi, sabah erken gitcekse esim kalkmadan ceker on dk birakirdi. tam bi ruh hastasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…