Anlayişsiz, görgüsüz komşu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar hepiniz güzel gülüyorsunuz ama güzel güzel gülüp çaktırmadan laf söylemelerin acı acı banlaması oluyor

aaa tebiyesize bak.biz de de kural odur ki normal olan o.aidat her zamanki giderler için kullanılır ekstralarda para toplanır.eğer parayı vermezse apartmanın panosuna ismini yazın şu kişiler parasını ödemedi ödesin tarzı ve onun adı dursun bir tek.ya da onun evine giden anten girişini çıkartın o tarz bir şey yapın ki faydalanamasın.

Ayy iyi en zengin, en büyük, en lüküs evlerde yaşayan hep senmişin.
Temizlik düzenle ilgili bir konuda da kendini övmüştün paragraflarca böyle, konu ile alakasızdı yazdıkların nasıl eğreti duruyordu.
Çok mu üzdüler seni gerçek hayatta? Söz hakkı vermedi mi kimse? Durmadan niye böbürleniyorsun kendinle?

İstanbul'da otururken 4 sene yöneticilik yaptım. O zamanlar cüzi bir aidat topluyordum. En son (2,5 sene önce) 50 tl civarı idi. O paradan sadece apartmanın sabit aylık giderleri ödenirdi. Örnek: Temizlikçinin parası, deterjan, otomat elektiriği vs.. 20 daire vardı ve gelir-gider hesabı yapıldığında çok büyük paralar kalmıyordu. Herhangi bir arıza çıktığında tamir ettirir, tamirat bedelinin faturasını girişteki panoya asar ve daire başına düşen bedelin bir sonraki aidat ile ödenmesini rica ederdim.

Şimdiki sitede ise 17 eviz. Yaz dönemi hariç ayda 280 tl aidat veriyoruz. Yazın havuz için aylık 150tl fazladan veriyoruz. Hiç bir masrafa da karışmıyoruz. Havuz motoru da yansa, girişteki ana kayan kapının motoru da bozulsa, lambalar da patlasa para vermiyoruz. Çünkü aylık aidat hesaplaması ona göre yapılmış ve mutlaka geriye para kalıyordur.

Yani demem odur ki; ne kadar ekmek, o kadar köfte :)

Not: Aidat sabit aylık giderler için toplanır, ekstra her durumda ekstra para verilir.

Babanda yöneticilik yapmasın madem site yönetimi ilgilensin herseyle.

İyi de her yerde sizin dediğiniz gibi değil ki.
O ay ne olacağı bilinmez ki öncesinden para toplansin. Önce yaptırılır. Sonra ay sonu gelir, bina masraf makbuzu gelir. Orda tek tek yazar.

Mesela bi ay çok elektrik kesildi diye 6000tl ekstra jeneratör yakıtı cıktı. Diğer ay 500tl.

Bi ay asansör bozuldu normal bakımın dışında +1000tl.

Binaya alınan çöp poşeti, deterjan miktarı bile her ay değişiyor.

Yani bizde de bu şekilde. Sabit kalan rakam guvenlikler+site gorevlisi+site telefon faturasi+aylık asansör bakımı. Elektrik su jeneratör zaten her ay değişir. Mesela geçen ay 190 tl ödediğim aidat, bu ay 270 tl gelmiş.

Konu sahibi; benim tek garibime giden sitedeki her binaya ayrı yönetici. Bir de başlarında site yöneticisi mi var?

Bu kadar kapsamlı ise gerek var mi? Kaç binali site orası? Sanki cumhurbaşkanlığı. 260 daireli sitedeyim. Boyle sacmalik gormedim. Ha bir de biz yoneticiye aylik 750tl maas gibi oduyoruz sirf gelen gideni ugrassin diye. Bence bi kazancı da yoksa o zaman babanız yapmasin yazık.

Ama maalesef sitenin kurali bu. 30 yildir kurulmuş böyle gidiyor, yani bizim yapabileceğimiz bişey yok. Ayrica kadinin babamla böyle gereksiz bi muhabbete girmesi can sıkıcı olan sizin de dediğiniz gibi..
Ee o zaman baban da kadina..sitenin 30 yillik kurali bu vermek zorundasiniz..deseydi ya.

Yapacak baska birsey yok ki
Vermezse de hatali kadin o zaman ama zorla da alinmaz

Tamam, yarin gider söylerim değiştirirler 30 yillik düzeni. Mecburiyetten yapiyor diyorum, her bina kendi sorumlusuna veriyor aidati. Biz boyle olsun demedik ki. Ben bunu mu soruyorum ya konu bu mu?

Tamam, yarin gider söylerim değiştirirler 30 yillik düzeni. Mecburiyetten yapiyor diyorum, her bina kendi sorumlusuna veriyor aidati. Biz boyle olsun demedik ki. Ben bunu mu soruyorum ya konu bu mu?
Sen değilsin kadının muhattabı. Baban.

İşte soruna cevap.

Bence aidatlari ve odemeleri kapici toplasin...bizde oyle yapiliyor...baban hic ugrasmasin
Ekstra odemeler icin de apartman girisine bir yazi asin...ama ayrica kadin cok saygisiz net ...kadini apartmanda gorsen ve babama olan uslubunuz cok cirkindi desen tartisma cikar bilmiyorum gerek var mi (benzer bir olayi annem yasadi kizkardesim o komsuyla tartisti bi guzel haddini bildirdi) tabi ki bu senin kararin

Apartmanda toplanan aidat genelde apartmanın genel giderleri içindir eksra durumlarda para toplanır zaten ben olsam o anteni yapan arkadaşa o bayanın evine giden kabloyu koparttırırdım görürdü edepsizliği

Fıstıkçı şahab ı bilir misin?[/QUOTE]
Bilirim ama ne yazık ki bu kelimenin yazımı ile pek alakası yok, tutturamadın yani
Muhatap ve muhattap ne demekmiş, farkları neymiş, fıstıkçı şahap nerede kullanılırmış bi koşu öğren gel de öyle tartışalım

Sağ ol.
Konunla ne ilgisi var, sorunla?[/QUOTE]

Bilmem onu önce sana sormalı? Gereksiz detaylara takılan sensin
Bi konuya yorum yaparken oku düşün sonra yaz. Yoksa yazip yazip düzenlemek zorunda kalirsin böyle.

Sağ ol.
Konunla ne ilgisi var, sorunla?

Bi konuya yorum yaparken oku düşün sonra yaz. Yoksa yazip yazip düzenlemek zorunda kalirsin böyle.[/QUOTE]
Sen acaba o bağıran komşusunun evinde mi yetiştin?
Ne çirkin sözlerin var.

Bi konuya yorum yaparken oku düşün sonra yaz. Yoksa yazip yazip düzenlemek zorunda kalirsin böyle.
Ne çirkin sözlerin var.[/QUOTE]
Sen de galiba o bağıran komşusun.
Aynı çirkinlik sende de var.

Ne çirkin sözlerin var.
Sen de galiba o bağıran komşusun.
Aynı çirkinlik sende de var.[/QUOTE]
Aman da yancısı da beğenirmiş hemen
Aman da acısı varmış yandaşının
Gıyamam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…