Anlayişsiz, görgüsüz komşu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla şasirdim ben mi derdimi anlatamıyorum yoksa bazilari sirf aykirilik olsun diye mi yorum yapiyor:kızgın:
bosverın
sahıs odemıyorsa noterden ıhtar cektırılır
elınızde makbuz var yapılan sey bellı gıder bellı odemeyen bellı alacaklı olan bellı
odemezse cekılır bır ıhtar olur bıter

mıllet aıdatı sey sanıyor cogu kısı ne odedıgını bılmıyor anladıgım kadarıyla
kasada bınayı cekıp cevırecek kadar fazla aıdat toplandıgını sanıyor mıllet
aylık gıder ortalama bellıdır gıden deterjan asansor ve ısıkdan dolayı elektrıgı bahce varsa bakımı bına ıcı temızlıgı gorevlı parası cop toplaması servıse cıkması falan bu sabıtdır ortalamadır bu alınır
hatta bazen aıdat fazla gelır bunda da verdıklerı makbuzda bunu gorursunuz ektra not dusulur catı yapıldı ne bıleyım kapı tamır edıldı gıbı

bırgun apartmanın surasında su bozulur ve tamır edılır belkı dıye onceden parası toplanmaz kı :KK70: belkı ev sahıbı evı satıp gıdecek belkı kıracı cıkacak olur mu oyle sey :KK70:

her zaman olan bırsey degıl anten tamırı kapı bozulması otomatların yapılması asansor bakımı falan
bunlar ortak gıderdır ve esktrem durumdur okadar aıdat topluyorsun ode ıste gıbı bır durum soz konusu degıl yanı :D cok guldum yahu

komsunun tuvaletı tasıyor apartmandan nıye para toplanıyor yahu

neden tasmıs tuvalet apartmandakıler bebek bezı ped falan atıp kendı hataları dolayısıyla boruyu tıkadılarsa yıne anlarım herkese ceza olsun bırdaha yapılmasın dıye
ama ne alaka kendı evının tadılatını nıye baskaları oduyor

Esime sordum simdi apartmanın giderini yapmak icin toplamışlar. Normalde ev sahibinin vermesi lazimmis. Biz kiraciydik ama esim vermisti o an kapiya geldiklerinde. Bu kocamda bazen çok salak davraniyor:işsiz: apartmanin giderinde problem varmis ondan tikaniyormus

Esime sordum simdi apartmanın giderini yapmak icin toplamışlar. Normalde ev sahibinin vermesi lazimmis. Biz kiraciydik ama esim vermisti o an kapiya geldiklerinde. Bu kocamda bazen çok salak davraniyor:işsiz: apartmanin giderinde problem varmis ondan tikaniyormus
hah sımdı oldu ıste :) yoksa komsunun evıne para toplanması anormaldı yanı
esınız ev sahıbınden hala tahsıl edebılır onu, ev sahıbı bılıyor zaten ne yapıldıgını bınaya . haber verıyorlar .kırayı eksık verın sız belırtın odemıstık kıradan dusmeyı unuttuk dıye
ev sahıbı farkında bıle degıldır odedıgınızın bosu bosuna sız vermıs olmayın

oda mumkun olmuyor
cunku sorun hemen cozulmelı tek tek daıre dolasmak yerıne tadılatcıyı alır getırır :)
bırde oyle onceden haber verınce bızım surda su tanıdık var su fıyata yapan yer varmıs durumları oluyor
teknık bır arıza varsa yaptırılır daıre basına dusen neyse odenır bu dunyanın heryerınde boyle yanı :)

Duruma göre o tanıdıktan yaptırılır işte, mantığı o zaten. Ya çözecekler ya ses etmeyecekler.
Bir de olması gereken 3 5 fazla toplayıp böyle şeylerde kullanmaktır. Yönetici taşınırsa diye fazla toplamamak olur mu, kasayı da devreder zaten giderken. Rakamları tamamen sallıyorum gider 32 TL ise 35 toplanır 3 5 biriksin diye.
Babaannemlerin eski apartmanda görüntülü sistem takılmıştı valla böyle böyle.

Duruma göre o tanıdıktan yaptırılır işte, mantığı o zaten. Ya çözecekler ya ses etmeyecekler.
Bir de olması gereken 3 5 fazla toplayıp böyle şeylerde kullanmaktır. Yönetici taşınırsa diye fazla toplamamak olur mu, kasayı da devreder zaten giderken. Rakamları tamamen sallıyorum gider 32 TL ise 35 toplanır 3 5 biriksin diye.
Babaannemlerin eski apartmanda görüntülü sistem takılmıştı valla böyle böyle.
Yönetici tasinirsa diye değil her taşınan ev sahibine habire kasadan parası geri verilmez habire aidat ücreti değişikliği demektir bu
Birinin tanıdığı varsa otekininde tanıdığı var :KK70: genelde binayı yapan şirketle anlaşırlar yöneticilik öyle dediginiz gibi yapılmaz işte birde binanın hep bir eksiği hep birşeyi vardır o 3/5 TL fazla olunca habire zamlanan şeylerle dengelenir
Apt için alınanlar hep aynı ücretle kalmıyor 1 senede bir çöp poşeti bile ne kadar zamlandi
En fazla yapılabilen bir diyafon değişikliği olur o para kimbilir kaç senede birikti

Merhabalar.
Şu an bir siteye ait bir apartmanda ailemle yaşıyorum. Konu şu hanımlar:
Babam apartman yöneticisi, binada baska yapmak isteyen olmadigi için mecburen yapiyor. Yaptigi iş binanın sorunlariyla ilgilenmek, aidatlari toplayip site yöneticisine götürmek.
Bugun sabah binanin uydu anteni arizalanmiş, babam da usta getirip yaptirmiş. Toplam 100 lira tutmuş her daireden onar lira toplanacak.
Babam biraz önce paralari toplayip ustaya vermek için daireleri dolaşti.
Komşularimizdan birisi ( kadin) babama edepsiz bir şekilde bağirmiş. Siz aidat alıyorsunuz aldığınız paradan ödeyin bu ne böyle anten bozuldu biz mi yaptiracagiz falan.. saçma ve gereksiz bir tartışma yaratmiş.
Şimdi bu kadina ne yapilmali ne denilmeli sinirlerim o kadar bozuldu ki, haksızliga çirkefliğe hiç gelemiyorum.
( Babam çok sakin bir insandir, kimsyle kavga etmişliği tartışmışlığı yoktur. Eve geldiğinde sinirden kalp atışlarini görünce çok moralim bozuldu. Bu yüzden paylaşmak istedim...)
Not: bizim sitede kural budur. Yani binanin özel işleri arizalari için ayriyeten para toplanir ve herkes de bilir bunu.
Parayi babaniz degil apartman gorevlisi toplar..
Bu tip insanlar her sitede mevcut
O yuzden yonetici olmak zor is babaniz birakabilir istemiyorsa..

Sanırım siz yanlış anladınız
Apartmanın anteni bozulmuş evin değil
Evimin bozulan birseyini apartman niye odesin :KK70:
ayrıca aynı seyden bahsedıyoruz :KK70:
Aidatda ne ödendiğini biliyoruz makbuzda yazıyor deterjan görevli parası diye
Okadar daire sakinlerinden sadece bir kişi sorun çıkarmış farkettiyseniz
:)
Aman sakın olun yeter ki siz haklısınız peki

Yanlis anlayan sizsiniz
Evin degil binanin ortak anteni bozulmus
Kucuk bisehirde yasiyosunuz sanirim ve ilkkez bir sitede :)
Haklisiniz budurumda

Komsu kadin hakli hanimefendi
Cok buyuk sitede oturuyosunuz ama odediginiz aidatin icerigini bilmiyosunuz kat malikleri odedikleri aidat calisanlarin maasi elektrik su gideri ve diger ortak giderlerdir
Heray extra ortak gider olmadigi icin o para birikir ve onunla yapilir
Anten tum apartmana ait dolayisiyla bu ortak giderdir
Apartmanin asanaoru bozulursada ortak giderdir apartmanin genel su vanasinda sorun olursa ortak gider sizin evinizde su da problem olursa bu sizin sorununuzdur
Binaya boya yalitim yaptirilir ozaman extra para toplanir kilit bozuldu otomat bozuldu cam kirildi bunlara pra toplanmazlar cunku bununicin heray odeme yapiyosunuz
Aynen ben de büyük bir sitede oturuyorum her ay toplanan aidat site çalışanlarının maaşı sigortası,temizlik-asansör parası,merkezi uydu parası bozulursa,bozulan lamba vs bunlar aidattan ödeniyor,ha siteye komple boya vs yaptırıldığında ekstra para toplanır dediğiniz gibi.

komsunun tuvaletı tasıyor apartmandan nıye para toplanıyor yahu

neden tasmıs tuvalet apartmandakıler bebek bezı ped falan atıp kendı hataları dolayısıyla boruyu tıkadılarsa yıne anlarım herkese ceza olsun bırdaha yapılmasın dıye
ama ne alaka kendı evının tadılatını nıye baskaları oduyor
Evinin tadilatı olmuyor canım biz de eskiden 1.katta oturduk banyodan vs sular çıkardı öyle böyle değil resmen taşardı,üst katların banyo suyu çamaşır suyu olduğu gibi çıkardı bizim sular giderdi neyse geçmiş zaman komşular inanmadı yok bizden kaynaklı değil biz banyoyu kullanmıyoruz bile diyen oldu ki imkansız zaten sadece 1 banyo var :) ustalar geldi tek değil bir kaç tane hem üst katların boruları tıkanmış hep bizden kaynaklı olmadığı ortaya çıktı zaten oradan çıkan pislikleri kendileride gördü.

Evinin tadilatı olmuyor canım biz de eskiden 1.katta oturduk banyodan vs sular çıkardı öyle böyle değil resmen taşardı,üst katların banyo suyu çamaşır suyu olduğu gibi çıkardı bizim sular giderdi neyse geçmiş zaman komşular inanmadı yok bizden kaynaklı değil biz banyoyu kullanmıyoruz bile diyen oldu ki imkansız zaten sadece 1 banyo var :) ustalar geldi tek değil bir kaç tane hem üst katların boruları tıkanmış hep bizden kaynaklı olmadığı ortaya çıktı zaten oradan çıkan pislikleri kendileride gördü.
apartmanın gıder borusu tadılat edıldıgınde veya apartmandan kaynaklanan bırseyde tabıkı apartman sakınlerı karsılamalı

Yanlis anlayan sizsiniz
Haklisiniz budurumda
hayır buyuk bır sehırde yasıyorum ve esım sıtede yonetıcılık yapıyor
bu yasıma kadar da hep en az 200 m2 evlerde ve buyuk sıtelerde yasadım
benı bel altı vurmak ıstedınız ama ben sızı anlayısla karsılıyor sevgıyle kucaklıyorum
ve evet apt ortak antenı bozulmus bende oyle dıyorum zaten aynı seyden bahsedıyoruz dıyorum ısrarla baska bırsey anlatıyormusum gıbı konusuyorsunuz
su cevap vermek ıcın alıntıladıgınız mesajımda bıle duruyor aynı seyı soyledıgımız :KK70:

bır yuzunuzu falan yıkayın ayılın bence . karsınızdakının ne dedıgını anlamıyorsunuz cunku

Son düzenleme:
Yanlis anlayan sizsiniz
Haklisiniz budurumda

sunu da eklemeden gecemeyecegım
100 tl tutan daıre bası 10 tl tadılat dusen apartman muhtemelen maksımum 4 katlı maksımum 3 bloklu bır sıtedır
tahmınen...
burda sızın sandıgınız gıbı apartman gorevlılerı aıdat ıslerı olmaz
bınadan bınaya degısen durumlar vardır mesela ;

ılk oturdugumuz evde esım yonetıcıyken gorevlı daıresını kıraya vermıstı
o kıra ıle aptnın tum gıderlerı karsılanıyordu aıdat hıc yoktu

ıkıncı oturdugumuz evde esım yıne yonetıcıydı aıdat 150 tl ıdı guvenlık bahce bakım gunde bır kere servıs ve cop toplama haftada bır etkınlıkler gunluk temızlık vardı 4 bloklu 13 katlı her katda 4 daırelı sıteydı

son oturdugumuz yerde 5 bloklu 14 katlı her katda 4 daırelı bır sıte ve yıne yonetıcı
mesela burdakı sıstemde aıdat 90 tl sadece bahce bakım parası bu temızlık ıcın ayrı para verılıyor servıs ıcın ayrı

burda sıstem boyle oturmustu cunku . oturmus bır sıstem degıstırılmez her yerın ayrı sıstemı vardır sızde sıstem oyle dıye heryerde oyle olmak zorunda degıl

sız kucuk sehırde kucuk bınada yasıyorsunuz bılmemenız normal tarzı uslup cok nahoş yanı
ıyı forumlar sıze

Son düzenleme:
Sitenizde henüz site yönetimi geçerliliği yok anlaşılan.
Birkaç ay öncesine kadar şirket tarafından yönetiliyordu sitemiz ve sistem şudur;
Masraf karşılanır ve o ayki bilgilendirme evrağına fatura dökümleri verilir.
Ekstra olarak aidata eklenir o gider.
Yani sabit 400 tl aidat, masraf yapıldıktan sonraki aya daire başı 430 tl olarak yansıtılır.

Annemlerin sitesi, oluşturdukları bir heyet tarafından yönetiliyor yine düzen budur.
Bir sitede kimse kapı dolaşıp para toplamamalı, o an cepten harcanıp faturalandırılmalı.

Baban gerekli cevabı vermiştir sen neden kavgaya girişeceksin. Keşke daha resmiyete dökseydi bu işi yönetici bey. böyle devam ederse bu zamanda daha çok kavga çıkar. İlk toplantıda dile getirilmeli,

Tesekkurler..ama kadin hakli bile olsa çemkirmesi gereken kişi babam değil cunku kararlari babam almiyor. Mesela toplantı olunca hiç biri katilmaz ama alinan kararlara bütün çirkinlikleriyle itiraz ederler
evet cemkirmesi zaten doğru değil :) hakli bile olsa dogru üslup bu değil,belirtmemisim onu mesajımda :)

sunu da eklemeden gecemeyecegım
100 tl tutan daıre bası 10 tl tadılat dusen apartman muhtemelen maksımum 4 katlı maksımum 3 bloklu bır sıtedır
tahmınen...
burda sızın sandıgınız gıbı apartman gorevlılerı aıdat ıslerı olmaz
bınadan bınaya degısen durumlar vardır mesela ;

ılk oturdugumuz evde esım yonetıcıyken gorevlı daıresını kıraya vermıstı
o kıra ıle aptnın tum gıderlerı karsılanıyordu aıdat hıc yoktu

ıkıncı oturdugumuz evde esım yıne yonetıcıydı aıdat 150 tl ıdı guvenlık bahce bakım gunde bır kere servıs ve cop toplama haftada bır etkınlıkler gunluk temızlık vardı 4 bloklu 13 katlı her katda 4 daırelı sıteydı

son oturdugumuz yerde 5 bloklu 14 katlı her katda 4 daırelı bır sıte ve yıne yonetıcı
mesela burdakı sıstemde aıdat 90 tl sadece bahce bakım parası bu temızlık ıcın ayrı para verılıyor servıs ıcın ayrı

burda sıstem boyle oturmustu cunku . oturmus bır sıstem degıstırılmez her yerın ayrı sıstemı vardır sızde sıstem oyle dıye heryerde oyle olmak zorunda degıl

sız kucuk sehırde kucuk bınada yasıyorsunuz bılmemenız normal tarzı uslup cok nahoş yanı
ıyı forumlar sıze

Hanımefendi sizin eşiniz neden profesyonel apartman yöneticisi ya ajsjajsjja dayanamıyorum akşamdan beri sorucam. Her şey hakkında neden bu kadar bilgilisiniz ajsjajsj
Tamam en apartman yöneticisi sizin aileniz. Başka türlüsü yok. Olanı, olabileceği yazıyoruz onu bile kabul etmiyorsunuz Bi nefes alıp girin şu foruma ya ajsjajs

Hanımefendi sizin eşiniz neden profesyonel apartman yöneticisi ya ajsjajsjja dayanamıyorum akşamdan beri sorucam. Her şey hakkında neden bu kadar bilgilisiniz ajsjajsj
Tamam en apartman yöneticisi sizin aileniz. Başka türlüsü yok. Olanı, olabileceği yazıyoruz onu bile kabul etmiyorsunuz Bi nefes alıp girin şu foruma ya ajsjajs
tamam ajajsjsjaj
heralde boyle anlasabılıcez ajssjasj
:KK70:
ogretmenmıydınız sız ?
ajsadajs

tamam ajajsjsjaj
heralde boyle anlasabılıcez ajssjasj
:KK70:
ogretmenmıydınız sız ?
ajsadajs

Yok değilim. Oradan vuramazsınız yani. Bu arada random gülüşe her hangi bir meslek grubunun bu kadar uç tepki verebileceğini de düşünmemiştim. Demek apartman yöneticisi olunmuyor, doğuluyormuş cidden.
Ben polemiğe girmek istemiyorum son mesajım bu. Umarım hayatınız boyunca aidatlarını sorunsuzca yatar.

10 lira için kavga çıkaran, işi engeleyen insanın nesi haklı olur. Hakkımızı savunucaz diye degısık olmanın neresı dogru gercekten anlayamıyorum
:D ustelık ev sahıbı bıle degıl yanı... ev sahıbınden tahsıl edılır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X