Anlayişsiz, görgüsüz komşu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadın terbiyesiz belli ki ama yönetici de yaptırdıktan sonra haber vermemeli.

Şunu, şuradan, şu fiyata yaptırıyorum. Daire fiyatına düşen bedel bu demeli.
oda mumkun olmuyor
cunku sorun hemen cozulmelı tek tek daıre dolasmak yerıne tadılatcıyı alır getırır :)
bırde oyle onceden haber verınce bızım surda su tanıdık var su fıyata yapan yer varmıs durumları oluyor
teknık bır arıza varsa yaptırılır daıre basına dusen neyse odenır bu dunyanın heryerınde boyle yanı :)

Ama aidatin belli gittigi yerler var
Mesela asansor,kapıcı gelip çöp topluyorsabgir kısmı kapiciya. Merdiven siliniyorsa merdiven silene falan. Ben oyle biliyorum.
Ekstra yani bu anten bozulmasi
Tabi ki vermesi gerekir.

Biz de sistem bu degildi. Gayet de aidat icinden veriliyordu para. Babam da bir donemvyaoti yoneticilik. Ekstra arizalar icim para toplanmadi hic. Demek ki her yer farkli uyguluyor

cok buyuk bır sıtede oturuyorum guvenlıklı falan
gorevlı kapı kapı dolasıp elden topluyor odemelerı karsılıgında makbuzuda verıyor
gıdıp bankaya yatıramayacak yaslılar falan var
apartman temızlıgı varsa apt gorevlısı aıdata dahıldır
asansor bozulur catı yapılması gerekır apt nın antenı bozulur bunlar ekstrem bı durumdur ortak gıdere tabı tutulur daıre basına ne dusuyorsa herkes oder
apt yonetmelıgınde var bu . komsu kadın haklı degıl yanı. kanunı bır durumdan bahsedıyoruz

Komsu kadin hakli hanimefendi
Cok buyuk sitede oturuyosunuz ama odediginiz aidatin icerigini bilmiyosunuz kat malikleri odedikleri aidat calisanlarin maasi elektrik su gideri ve diger ortak giderlerdir
Heray extra ortak gider olmadigi icin o para birikir ve onunla yapilir
Anten tum apartmana ait dolayisiyla bu ortak giderdir
Apartmanin asanaoru bozulursada ortak giderdir apartmanin genel su vanasinda sorun olursa ortak gider sizin evinizde su da problem olursa bu sizin sorununuzdur
Binaya boya yalitim yaptirilir ozaman extra para toplanir kilit bozuldu otomat bozuldu cam kirildi bunlara pra toplanmazlar cunku bununicin heray odeme yapiyosunuz

Kadinin uslubu yanlis ama soyledigi dogru. Aidat neden toplaniyor ki o zaman? Benim de kapima her ay aidat verdigim halde ariza parasi icin gelseler ben de vermek istemezdim. Kadin bence hakli. Sadece uslubu yanlis.

Doğru değil. Arıza ve tadilat durumları ekstra masrafa girer.
Mesela büyük site içi binalarda asansör bakımı düzenli yapıldığı için ekstra para toplanmaz. Zaten o binaların da aidat ücreti yüksektir.
Bizim bina 5 daire 25tl veriyoruz. O para sadece haftada 2 defa apartman silen kadına, temizlik malzemesine ve bina elektriğine..

Konuya gelince bence babanız alttan almasın akşam eşiyle konuşsun. Ayrıca kadının kötü üslubundan da bahsetsin..

Komsu kadin hakli hanimefendi
Cok buyuk sitede oturuyosunuz ama odediginiz aidatin icerigini bilmiyosunuz kat malikleri odedikleri aidat calisanlarin maasi elektrik su gideri ve diger ortak giderlerdir
Heray extra ortak gider olmadigi icin o para birikir ve onunla yapilir
Anten tum apartmana ait dolayisiyla bu ortak giderdir
Apartmanin asanaoru bozulursada ortak giderdir apartmanin genel su vanasinda sorun olursa ortak gider sizin evinizde su da problem olursa bu sizin sorununuzdur
Binaya boya yalitim yaptirilir ozaman extra para toplanir kilit bozuldu otomat bozuldu cam kirildi bunlara pra toplanmazlar cunku bununicin heray odeme yapiyosunuz
Sanırım siz yanlış anladınız
Apartmanın anteni bozulmuş evin değil
Evimin bozulan birseyini apartman niye odesin :KK70:
ayrıca aynı seyden bahsedıyoruz :D
Aidatda ne ödendiğini biliyoruz makbuzda yazıyor deterjan görevli parası diye
Okadar daire sakinlerinden sadece bir kişi sorun çıkarmış farkettiyseniz
:)
Aman sakın olun yeter ki siz haklısınız peki

Son düzenleme:
Site yöneticisine söylesin babanız.
Yüzgöz olmaya gerek yok.
Kendine yakışanı yapmış.
Lâkin bencede aidattan alınmalı.
Kural böyleyse sitenin yöneticisine bunu değiştirmesi söylenmeli çünkü çok saçma.

Merhabalar.
Şu an bir siteye ait bir apartmanda ailemle yaşıyorum. Konu şu hanımlar:
Babam apartman yöneticisi, binada baska yapmak isteyen olmadigi için mecburen yapiyor. Yaptigi iş binanın sorunlariyla ilgilenmek, aidatlari toplayip site yöneticisine götürmek.
Bugun sabah binanin uydu anteni arizalanmiş, babam da usta getirip yaptirmiş. Toplam 100 lira tutmuş her daireden onar lira toplanacak.
Babam biraz önce paralari toplayip ustaya vermek için daireleri dolaşti.
Komşularimizdan birisi ( kadin) babama edepsiz bir şekilde bağirmiş. Siz aidat alıyorsunuz aldığınız paradan ödeyin bu ne böyle anten bozuldu biz mi yaptiracagiz falan.. saçma ve gereksiz bir tartışma yaratmiş.
Şimdi bu kadina ne yapilmali ne denilmeli sinirlerim o kadar bozuldu ki, haksızliga çirkefliğe hiç gelemiyorum.
( Babam çok sakin bir insandir, kimsyle kavga etmişliği tartışmışlığı yoktur. Eve geldiğinde sinirden kalp atışlarini görünce çok moralim bozuldu. Bu yüzden paylaşmak istedim...)
Not: bizim sitede kural budur. Yani binanin özel işleri arizalari için ayriyeten para toplanir ve herkes de bilir bunu.

Biz de sitede yaşıyoruz mevcudu çok olan bir site.. Bir şey yapılacağında yönetim kurulu toplanır karar alınır kabul edilirse her sakinden alınır o para. Yok kabul edilmezse yaptırılmaz.

Site yöneticisine söylesin babanız.
Yüzgöz olmaya gerek yok.
Kendine yakışanı yapmış.
Lâkin bencede aidattan alınmalı.
Kural böyleyse sitenin yöneticisine bunu değiştirmesi söylenmeli çünkü çok saçma.
Öyle kesinlikle bize de fazla geliyor hem aidat hem ekstra şeyleri ödemek ama biz kimseye bağirip çagirmiyoruz mesela.
Her şeyin üslubu var. Site toplantisi olduğunda katilmaz hiç birisi, sadece eleştimeyi bilirler uzaktan uzaga

Biz de sistem bu degildi. Gayet de aidat icinden veriliyordu para. Babam da bir donemvyaoti yoneticilik. Ekstra arizalar icim para toplanmadi hic. Demek ki her yer farkli uyguluyor
Olabilir valla bence de öyle. suan bizim apt asansor bozuldu para almadilar ama oteki apartmandayken aşağı komsunun tuvaleti taştı diye para almislardi.

bu arada sunu da belırteyım
eger o bagıran komsu kadın kıracıysa kendısı odemeyecek ev sahıbı odeyecek kendısı odedıyse kıradan dusulecek

Biz de sitede yaşıyoruz mevcudu çok olan bir site.. Bir şey yapılacağında yönetim kurulu toplanır karar alınır kabul edilirse her sakinden alınır o para. Yok kabul edilmezse yaptırılmaz.
Ama bu sadece bir binanin ortak uydu anteni, her binanin ayri ayri. Diger binalarin kabul edio etmemesi bişey değiştirmez yani..
Ki geçen sene yine rüzgardan dolayi anten arizalanmisti, bir gün televizyon izleyemediler diye çikarmadiklari dedikodu kalmamıştı

bu arada sunu da belırteyım
eger o bagıran komsu kadın kıracıysa kendısı odemeyecek ev sahıbı odeyecek kendısı odedıyse kıradan dusulecek
Öyle zaten kiraci ve ev sahibine kirayi on lira eksik verecek. Yani çirkinleşmesi boşuna

Olabilir valla bence de öyle. suan bizim apt asansor bozuldu para almadilar ama oteki apartmandayken aşağı komsunun tuvaleti taştı diye para almislardi.
komsunun tuvaletı tasıyor apartmandan nıye para toplanıyor yahu

neden tasmıs tuvalet apartmandakıler bebek bezı ped falan atıp kendı hataları dolayısıyla boruyu tıkadılarsa yıne anlarım herkese ceza olsun bırdaha yapılmasın dıye
ama ne alaka kendı evının tadılatını nıye baskaları oduyor

Ama bu sadece bir binanin ortak uydu anteni, her binanin ayri ayri. Diger binalarin kabul edio etmemesi bişey değiştirmez yani..
Ki geçen sene yine rüzgardan dolayi anten arizalanmisti, bir gün televizyon izleyemediler diye çikarmadiklari dedikodu kalmamıştı

Diğer bina değil, tek bir site ama oturan mevcudu çok.. Şimdi herkes aidata takmış durumda herkesin geçim derdi arttı.. Durumu iyi olanlar bile zorlanıyor.. Binanın girişine asansöre yazı assaydınız haberleri olurdu. Bu ay anten tamir parası için ek şu kadar para alınacaktır diye yazsaydınız daha az sorun olurdu.. Şahsen benim de sonradan ek para isteseler canım sıkılırdı.

Öyle zaten kiraci ve ev sahibine kirayi on lira eksik verecek. Yani çirkinleşmesi boşuna
burda bıle goruyorsunuz bagıra bagıra konusanlar cıkabılıyor :) yonetmelık hakları kanunları var her sıtenın farklı olabılır ama yonetmelık kanunu var
yonetıcı gıderler karsılıgında makbuz verır bunları deftere ısler muhasebecısı vardır o defterı muhasebecı ısler noterde onaylatılır o defter :) yanı cebe ındırme durumu soz konusu bıle degıl

zaten bagıran kadın kıracıymıs kendısı bıle odemeyecek ev sahıbı odeyecek cunku demırbaslara gırıyor :D
aman bılmeyene bırsey anlatmak ımkansız bosverın

Diğer bina değil, tek bir site ama oturan mevcudu çok.. Şimdi herkes aidata takmış durumda herkesin geçim derdi arttı.. Durumu iyi olanlar bile zorlanıyor.. Binanın girişine asansöre yazı assaydınız haberleri olurdu. Bu ay anten tamir parası için ek şu kadar para alınacaktır diye yazsaydınız daha az sorun olurdu.. Şahsen benim de sonradan ek para isteseler canım sıkılırdı.
Zaten sorun bu değil ki.
Ben kadinin üslubuna sinir olduğumu söylüyorum.
Evet bazen gereksiz yere para aliniyor benim bile çileden ciktigim oluyor.
Benim demek istediğim kadinin üslubunun çirkinliği.

Beğenmediğiniz bişey varsa toplantiyi teşrif edip orada söylersiniz. Kapiya gelen 55 yaşında adama caniniz istediği gibi bağıramazsiniz

bak bu dogru asansor yanına mesela herkesın gorebılecegı yere

burda bıle goruyorsunuz bagıra bagıra konusanlar cıkabılıyor :) yonetmelık hakları kanunları var her sıtenın farklı olabılır ama yonetmelık kanunu var
yonetıcı gıderler karsılıgında makbuz verır bunları deftere ısler muhasebecısı vardır o defterı muhasebecı ısler noterde onaylatılır o defter :) yanı cebe ındırme durumu soz konusu bıle degıl

zaten bagıran kadın kıracıymıs kendısı bıle odemeyecek ev sahıbı odeyecek cunku demırbaslara gırıyor :KK70:
aman bılmeyene bırsey anlatmak ımkansız bosverın
Valla şasirdim ben mi derdimi anlatamıyorum yoksa bazilari sirf aykirilik olsun diye mi yorum yapiyor:kızgın:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X