- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
İyi de her yerde sizin dediğiniz gibi değil ki.
O ay ne olacağı bilinmez ki öncesinden para toplansin. Önce yaptırılır. Sonra ay sonu gelir, bina masraf makbuzu gelir. Orda tek tek yazar.
Mesela bi ay çok elektrik kesildi diye 6000tl ekstra jeneratör yakıtı cıktı. Diğer ay 500tl.
Bi ay asansör bozuldu normal bakımın dışında +1000tl.
Binaya alınan çöp poşeti, deterjan miktarı bile her ay değişiyor.
Yani bizde de bu şekilde. Sabit kalan rakam guvenlikler+site gorevlisi+site telefon faturasi+aylık asansör bakımı. Elektrik su jeneratör zaten her ay değişir. Mesela geçen ay 190 tl ödediğim aidat, bu ay 270 tl gelmiş.
Konu sahibi; benim tek garibime giden sitedeki her binaya ayrı yönetici. Bir de başlarında site yöneticisi mi var?
Bu kadar kapsamlı ise gerek var mi? Kaç binali site orası? Sanki cumhurbaşkanlığı. 260 daireli sitedeyim. Boyle sacmalik gormedim. Ha bir de biz yoneticiye aylik 750tl maas gibi oduyoruz sirf gelen gideni ugrassin diye. Bence bi kazancı da yoksa o zaman babanız yapmasin yazık.
Sabit bi aidatiniz yoksa bu dediginiz olur
Yaklasik 400 dairelik bi sitede dogdumcbuyudum ailem hala orada heray aidat sabittir yazda kista seneden seneye artar
Cunku herseyin amortisman giderleri icin de para dahil edilip toplaniyo ki aidat bununicindir
Site yonetiminde calisan kisi 5000 lira maas aliyo yaninda 3 ayri calisan daha var bukadar insandan o yapilicak bu yapilocak diye her extra toplanamaz
Tek 1 apartman olur gider neyse onun aidati alinir