Anlayişsiz, görgüsüz komşu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nickyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
288
131
103
Merhabalar.
Şu an bir siteye ait bir apartmanda ailemle yaşıyorum. Konu şu hanımlar:
Babam apartman yöneticisi, binada baska yapmak isteyen olmadigi için mecburen yapiyor. Yaptigi iş binanın sorunlariyla ilgilenmek, aidatlari toplayip site yöneticisine götürmek.
Bugun sabah binanin uydu anteni arizalanmiş, babam da usta getirip yaptirmiş. Toplam 100 lira tutmuş her daireden onar lira toplanacak.
Babam biraz önce paralari toplayip ustaya vermek için daireleri dolaşti.
Komşularimizdan birisi ( kadin) babama edepsiz bir şekilde bağirmiş. Siz aidat alıyorsunuz aldığınız paradan ödeyin bu ne böyle anten bozuldu biz mi yaptiracagiz falan.. saçma ve gereksiz bir tartışma yaratmiş.
Şimdi bu kadina ne yapilmali ne denilmeli sinirlerim o kadar bozuldu ki, haksızliga çirkefliğe hiç gelemiyorum.
( Babam çok sakin bir insandir, kimsyle kavga etmişliği tartışmışlığı yoktur. Eve geldiğinde sinirden kalp atışlarini görünce çok moralim bozuldu. Bu yüzden paylaşmak istedim...)
Not: bizim sitede kural budur. Yani binanin özel işleri arizalari için ayriyeten para toplanir ve herkes de bilir bunu.

Kadinin uslubu yanlis ama soyledigi dogru. Aidat neden toplaniyor ki o zaman? Benim de kapima her ay aidat verdigim halde ariza parasi icin gelseler ben de vermek istemezdim. Kadin bence hakli. Sadece uslubu yanlis.

Kadinin uslubu yanlis ama soyledigi dogru. Aidat neden toplaniyor ki o zaman? Benim de kapima her ay aidat verdigim halde ariza parasi icin gelseler ben de vermek istemezdim. Kadin bence hakli. Sadece uslubu yanlis.
Ama maalesef sitenin kurali bu. 30 yildir kurulmuş böyle gidiyor, yani bizim yapabileceğimiz bişey yok. Ayrica kadinin babamla böyle gereksiz bi muhabbete girmesi can sıkıcı olan sizin de dediğiniz gibi..

Ama aidatin belli gittigi yerler var
Mesela asansor,kapıcı gelip çöp topluyorsabgir kısmı kapiciya. Merdiven siliniyorsa merdiven silene falan. Ben oyle biliyorum.
Ekstra yani bu anten bozulmasi
Tabi ki vermesi gerekir.

Bizim bina da da rutın bır aidat parası vardır . (merdiven silen kişiye ve bina elektriği ödenir )
Eğer + masraf olursa butun dairelerle konusulur . Para toplanır öyle yapılır.
Çünkü aynı bu örnekte gördüğümüz gibi insanlar çıkabılıyor ...

Rabbım karşılaştırmasın ..

Yalniz şöyle birsey söyleyeceğim. Bundan önce oturduğumuz yerde en alt komsunun tuvaleti taşmış. Les gibi olmus kadincagizin evi eve geldi yönetici kapıya, para istediler. Aslında biraz ayıp oluyor hani belki üzerimizde o an para yok. Olabilir dimi insanlik hali. Mesela benim cebimden ancak sigara parasi çıkar.:işsiz:

Esim verdi parayı. Bu tasindigimiz evde asansor bozuldu bi cocuk geldi imza istedi imzaladim ama para istemedi. Her yerin kanunu farklı ama kadin terbiyesizmis ha tam dayaklik. Boyle cirkeflere de naif insanlar denk düşüyor. Yazik yani babana üzüldüm. Napsin adam. Keyfinden istedi sanki cebine indircek. Ahlaksiz kadin ya

Üzüldüm. O insanın çirkefliğine verin. Tekrar görüşmek gerekirse siz gidin. Hakettiği cevabı verin. Şimdi sakinleşmeye çalışın. Değmez bu insanlar yüzünden gerilmeye

aidat rutin giderler icin toplanir benim bildigim..extralar icin ayri para toplanir..ama giderlerden fazla aidat toplaniyorsa her ay kalan para birikiyorsa falan onu bilemem o zaman kadin hakli olur..
Tesekkurler..ama kadin hakli bile olsa çemkirmesi gereken kişi babam değil cunku kararlari babam almiyor. Mesela toplantı olunca hiç biri katilmaz ama alinan kararlara bütün çirkinlikleriyle itiraz ederler

Kadın terbiyesiz belli ki ama yönetici de yaptırdıktan sonra haber vermemeli.

Şunu, şuradan, şu fiyata yaptırıyorum. Daire fiyatına düşen bedel bu demeli.
Haklisiniz ama bizim bina buna da gelemiyor. Televizyonlari iki saat çalişmasin nerde bu yönetici niye ilgilenmiyor a dönüyor iş

Yalniz şöyle birsey söyleyeceğim. Bundan önce oturduğumuz yerde en alt komsunun tuvaleti taşmış. Les gibi olmus kadincagizin evi eve geldi yönetici kapıya, para istediler. Aslında biraz ayıp oluyor hani belki üzerimizde o an para yok. Olabilir dimi insanlik hali. Mesela benim cebimden ancak sigara parasi çıkar.:işsiz:

Esim verdi parayı. Bu tasindigimiz evde asansor bozuldu bi cocuk geldi imza istedi imzaladim ama para istemedi. Her yerin kanunu farklı ama kadin terbiyesizmis ha tam dayaklik. Boyle cirkeflere de naif insanlar denk düşüyor. Yazik yani babana üzüldüm. Napsin adam. Keyfinden istedi sanki cebine indircek. Ahlaksiz kadin ya
Biz en alt katta oturuyoruz kadin beşinci kat. Bağirma seslerini annem duymuş da çıkmiş ne oluyor diye.. siz düşünün artik.
Dediginiz gibi üzerimde para yok yarin veriyim dese kabul. Kadinin amaci tartişma cikarmak sanki

Haklisiniz ama bizim bina buna da gelemiyor. Televizyonlari iki saat çalişmasin nerde bu yönetici niye ilgilenmiyor a dönüyor iş

Fırsat işte size.
Kurun WhatsApp grubu. Bugünkü olayın lafını sokun. Sonraki işlerde onay alın, her şeyle anında ilgilenmeyin zaten heveslisi değilmişsiniz o işin. Adam olmayı öğrensinler.

Fırsat işte size.
Kurun WhatsApp grubu. Bugünkü olayın lafını sokun. Sonraki işlerde onay alın, her şeyle anında ilgilenmeyin zaten heveslisi değilmişsiniz o işin. Adam olmayı öğrensinler.
Teşekkür ederim cevabınız icin.
İnanin hiç bir karimiz yok, başka kimse kabul etmediğinden yapiyor babam da.
Kendileri yapsinlar da fazla parayi onlar cebe indirsinler bundan böyle

Biz en alt katta oturuyoruz kadin beşinci kat. Bağirma seslerini annem duymuş da çıkmiş ne oluyor diye.. siz düşünün artik.
Dediginiz gibi üzerimde para yok yarin veriyim dese kabul. Kadinin amaci tartişma cikarmak sanki

Evet canim kadın diyebilirdi abi ben size sonra veririm parayi üzerimde yok sanki baban gırtlağına mi yapışacak kendinin
Annen de üzülmüştür
Ay ne biçim bisey su apartmanda yaşama işi dimi
Kadının amaci o dengesiz.

Evet canim kadın diyebilirdi abi ben size sonra veririm parayi üzerimde yok sanki baban gırtlağına mi yapışacak kendinin
Annen de üzülmüştür
Ay ne biçim bisey su apartmanda yaşama işi dimi
Kadının amaci o dengesiz.
Vereceği para da 10 lira üstelik, ağzini eğip bükmeye değmez

Burasi bi siteyse aidatin elden toplanmasi kadar sacma bisey olmaz
Site yonetimi i isteyen gider yatirir isteyen bankadan oder
Ayrica anten ortaksa sitenin toplanan paralarla yaptirmasi gerekir cunku ortak kullanim alanlarinda bozulanlar icinde para biriktirilir
Yani aidat 100 liraysa gider 100 lira degildir 80-90 liradir kalani birikir
Kadin hakli babanizda sadece yonetici olaun aidatini site dusunsun

normal rutın apartman ıslerı degıl kı estrem bır durum bı tabıkı parayı vermesı lazım
babanız cebınden vermeyecegıne gore yapılan tadılata gore daıre basına ne dusuyorsa herkes vermek zorunda
vermezse noterden ıhtar ceker babanız
esım de yonetıcı de ınsanlarla ugrasmak zor valla

Burasi bi siteyse aidatin elden toplanmasi kadar sacma bisey olmaz
Site yonetimi i isteyen gider yatirir isteyen bankadan oder
Ayrica anten ortaksa sitenin toplanan paralarla yaptirmasi gerekir cunku ortak kullanim alanlarinda bozulanlar icinde para biriktirilir
Yani aidat 100 liraysa gider 100 lira degildir 80-90 liradir kalani birikir
Kadin hakli babanizda sadece yonetici olaun aidatini site dusunsun
cok buyuk bır sıtede oturuyorum guvenlıklı falan
gorevlı kapı kapı dolasıp elden topluyor odemelerı karsılıgında makbuzuda verıyor
gıdıp bankaya yatıramayacak yaslılar falan var
apartman temızlıgı varsa apt gorevlısı aıdata dahıldır
asansor bozulur catı yapılması gerekır apt nın antenı bozulur bunlar ekstrem bı durumdur ortak gıdere tabı tutulur daıre basına ne dusuyorsa herkes oder
apt yonetmelıgınde var bu . komsu kadın haklı degıl yanı. kanunı bır durumdan bahsedıyoruz

binanın kenarda 100 tlsi bile yok mu? gelir gider bu kadar mı tutuyor birbirini?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X