Sizi mutsuz eden, depresyona sürükleyen sebepler nelerdir, aktif olarak yaşadığınız sıkıntılar mı var yoksa geçmişte bir şeyler yaşadınız da bunlar sizde travma olarak mı kaldı ve hala aşamıyor musunuz bu soruların cevapları çok önemli. Sizi mutsuz eden durum bulunduğunuz ortam mı mesela böyle bir durum da olabilir. Yaşadığımız mutsuzluk sebeplerinde değiştirebileceğimiz-değiştiremeyeceğimiz kısımlar vardır.
İyileşmek istediğinizi söylüyorsunuz, sizi mutsuz eden sebeplerden değiştirme imkanınız olanlar için elinizden geleni yapın. Geçmişte yaşadığınız travmaları kendi başınıza aşamıyorsanız da psikolojik destek almanız şart, başka birine görünün. Değiştiremeyeceğiniz sebepler için de maalesef elden bir şey gelmiyor, üzülme duygusunu yaşamaktansa kafayı başka aktivitelere yormak gerekiyor. Bu çok detaylı bir konu ve durumunuza göre tedavi yöntemi ya da sizin kendiniz için izlemeniz gereken yol değişir.
Ve şunu da unutmayın ki hayata bir kere geliyoruz. Şuan bir olay yaşadınız diyelim, yaşadığınız olay iki yıl sonrasında hala size sorun çıkartan bir olay olmayacaksa unutun gitsin derler. İşin özünde düşünce yapısını değiştirmek ve daha pozitif düşünmeye çalışmak var. Bunun için de hem sizin kendinizi bu konuda geliştirmeniz gerekiyor ve durumunuza göre kullanabileceğiniz antidepresan veya rahatlatıcı bitki çayları, eczanelerden özel olarak alabileceğiniz passiflora bitkisi içeren takviyeler de var.
Bu 3atak diyer ikisinde ilaçlar tedavime cvp vermişti şu anda vermiyorSizi mutsuz eden, depresyona sürükleyen sebepler nelerdir, aktif olarak yaşadığınız sıkıntılar mı var yoksa geçmişte bir şeyler yaşadınız da bunlar sizde travma olarak mı kaldı ve hala aşamıyor musunuz bu soruların cevapları çok önemli. Sizi mutsuz eden durum bulunduğunuz ortam mı mesela böyle bir durum da olabilir. Yaşadığımız mutsuzluk sebeplerinde değiştirebileceğimiz-değiştiremeyeceğimiz kısımlar vardır.
İyileşmek istediğinizi söylüyorsunuz, sizi mutsuz eden sebeplerden değiştirme imkanınız olanlar için elinizden geleni yapın. Geçmişte yaşadığınız travmaları kendi başınıza aşamıyorsanız da psikolojik destek almanız şart, başka birine görünün. Değiştiremeyeceğiniz sebepler için de maalesef elden bir şey gelmiyor, üzülme duygusunu yaşamaktansa kafayı başka aktivitelere yormak gerekiyor. Bu çok detaylı bir konu ve durumunuza göre tedavi yöntemi ya da sizin kendiniz için izlemeniz gereken yol değişir.
Ve şunu da unutmayın ki hayata bir kere geliyoruz. Şuan bir olay yaşadınız diyelim, yaşadığınız olay iki yıl sonrasında hala size sorun çıkartan bir olay olmayacaksa unutun gitsin derler. İşin özünde düşünce yapısını değiştirmek ve daha pozitif düşünmeye çalışmak var. Bunun için de hem sizin kendinizi bu konuda geliştirmeniz gerekiyor ve durumunuza göre kullanabileceğiniz antidepresan veya rahatlatıcı bitki çayları, eczanelerden özel olarak alabileceğiniz passiflora bitkisi içeren takviyeler de var.
Bir nedeni olmalı ,o nedeni bulun önce. Çok geçmiş olsunSize geçen gün de yazmıştım depresyon hastasıyım diye nolur içimi dökebecek kimse kalmadı bana yardımcı olurmusunuz ben derdimi anlatmaya calıtıkca bana sen hastalık hastasısın sen iyileşmek istemiyorsun diyorlar eşimde onların söylediklerini bana gelip söylüyor bunları detirme kendine bak bunu söyleyen stnin kardeşin amcan diyor dahada canım yanıyor ben iylemek istiyorum ama içimde hiç bir his yok ne yapacagıma dair hiç bişey yok ölmek istiyorum artık yok olmak
Arkadaşlarınız var mı, kursa kayıt olun, yeni arkadaşlıklar edinin, hobi edinmek size iyi gelir, her gün mutlaka yürüyüş yapın. Başka bir doktordan psikolojik tedavi alın . Umarım daha iyi olursunuz. Olanla ölmüşe çare yok demişler. Geçmişi değiştiremeyiz ama şuan elimizde. Kendinizi sevin sarmalayin kocaman. Kontrol edemeyeceğiniz şeyleri salın, akışına bırakmaya çalışın. Kontrol edebildiğiniz durumları da bir düşünün bakalım. İyi olmak için neler yapabilirim? Neden böyle hissediyorum? Ben neyi severim? Vb. Soruları sorun kendinize.Size geçen gün de yazmıştım depresyon hastasıyım diye nolur içimi dökebecek kimse kalmadı bana yardımcı olurmusunuz ben derdimi anlatmaya calıtıkca bana sen hastalık hastasısın sen iyileşmek istemiyorsun diyorlar eşimde onların söylediklerini bana gelip söylüyor bunları detirme kendine bak bunu söyleyen stnin kardeşin amcan diyor dahada canım yanıyor ben iylemek istiyorum ama içimde hiç bir his yok ne yapacagıma dair hiç bişey yok ölmek istiyorum artık yok olmak