• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlaşmalı mı boşanmalıydım?

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.166
9.609
158
merhaba hanımlar.

daha bu yola girdiğim ilk gün 1 konum vardı. nedense şuan kendi açtığım konuyu bile bulamıyorum.

bilmeyenler için özet geçeyim. 24 yaşında 3 yıllık evliydim. eşim tek erkek, evin en küçüğü. kendisini ablaları ve annesine adamış bir insan.aramızda 12 yaş fark var. birbirimizi çok sevdik, yada sadece ben. bilmiyorum. bir gün ailesiyle bir problem yaşadık ve ayrılık yoluna girdik. 20 gün ayrı kaldıktan sonra barıştık. ama ailesiyle(daha doğrusu sadece ablalarıyla görüşmemeye başladım-onun dışında diğer akrabaları ve annesiyle yine iyiydik denebilir) 3 ay böyle yaşadık ve 3 ay sonunda böyle olmaz, onları atamam, böyle devam edecekse bitsin dedi.

hemen kabul ettim, tartışmadık, bitsin peki dedim. böyle davranmamı beklemiyordu herhalde, ev eşya her şeyi karıştırdı işin içine. davayı sen aç bile dedi. çok sinirlendim. gözümde artık bitmişti.o gece evden gitmesini istedim gitti. sonraki sabahtan tekrar konuşalım diye mesajlar attı, görüşmedim. eve gelme biraz düşüncem dedim.

belki hata yada o anki hırsla yaptım ama ben hemen 8. gün gidip davamı açtım.

boşanma dilekçemdeki her sebep ailesi olmasına rağmen, haberleri olmasına rağmen, kimse beni aramadı sormadı. 1 ay olacak babamın evindeyim. o da avukat tutmuş. ve hatta bende kalan kredi kartını bile iptal etmiş.

çok zoruma gitti, hiç bir sorunumuz olmamasına rağmen bu sebepten yuvamızı dağıtmasına katlanamıyorum şuan. hep bir adım atar diyordum ama bu gelişmelerden sonra güçlü duruşum yıkılmaya başladı. bu sebeple tüm mutluluğumuzu yıkmasını hazmedemedim ama acı çekmeye başladım.

kolay olmayacağını biliyordum, hala içimde son bir konuşma yapıp haklarımızı birbirimize helal ederek ayrılma isteği var. neden bilmiyorum. ondan nefret etmek geçen 4 yılımıza haksızlık gibi geliyor. acaba gidip konuşup davamızı anlaşmalıya mı çevirmeliyim? bunu yaparsam hiç bir şey istemem ondan. yoksa gün geçip de içimde sevgim tamamen bitince ondan almadığım haklarım için pişman mı olurum?

okuyanlara çok teşekkür ederim.

çok zor yaa yorum bile yapamadım.ne olacağamız belli değil inan bizlerinde.böle durumda ne denirki.sadece kendimi senin yerine koyuyorum ablalaları için bitsin diyen çok sevdiğim eşimin sevgisini kalbime gömmeye çalışır aramazdım tekrar.tabi iş başa gelince ne olur bilmiyorum empati yapmaya çalıştım.Rabbim yardımcınız olsun.çocuk varmı peki

bence o birşey söylemediği müddetçe sen anlaşmalı boşanalım deme...bunu haketmiyor...insan karısını hiç mi aramaz hiç mi konuşmak istemez...
2-3 kere konuşma girişimi oldu ama konuşamadık. davayı açtığımı öğrendiğinde gidip avukat tutmak yerine gelip son bir kez konuşmak istemesi gerekirdi değil mi? doğru mu düşünüyorum?

çok zor yaa yorum bile yapamadım.ne olacağamız belli değil inan bizlerinde.böle durumda ne denirki.sadece kendimi senin yerine koyuyorum ablalaları için bitsin diyen çok sevdiğim eşimin sevgisini kalbime gömmeye çalışır aramazdım tekrar.tabi iş başa gelince ne olur bilmiyorum empati yapmaya çalıştım.Rabbim yardımcınız olsun.çocuk varmı peki
aminn.. Allah razı olsun..
yok çocuk yok, ama bundan başka sorun da yoktu. elimi tutmadan uyuyamayan insan ne hale geldi. ben bundan sonra kime nasıl güveneceğim?

2-3 kere konuşma girişimi oldu ama konuşamadık. davayı açtığımı öğrendiğinde gidip avukat tutmak yerine gelip son bir kez konuşmak istemesi gerekirdi değil mi? doğru mu düşünüyorum?

kesinlikle doğru..

olması gereken , yapması gereken, ama doğrusu ......
olması gerekeni , doğrusunu boşverin yaşadığınız durum bu . madem ablaları yüzünden yuvasını yıkmaktan korkmuyor inanın bu düzelmez....
belki böylesi daha hayırlıdır.
evet güzel günler yaşamış olabilirsin, belki çok mutlu da olabilirsin ama bunlar geçmişte kaldı, ayrıca o yaşadığın güzel ve mutlu günleri bir başına değil o erkekle yaşadın yani o da biliyor neden o, o yaşanılan güzel mutlu günleri düşünmüyor....
hakim sorduğunda da söylersin gerekçelerini ailesi yüzünden ablalarıyla görüşmediğim için boşanıyorum diye, daha doğrusu ailesiyle görüşmediğim için benimle evliliğini yürütemeyeceğini söyledi bende bunun üzerine boşanmak istiyorum diye..

olması gereken , yapması gereken, ama doğrusu ......
olması gerekeni , doğrusunu boşverin yaşadığınız durum bu . madem ablaları yüzünden yuvasını yıkmaktan korkmuyor inanın bu düzelmez....
belki böylesi daha hayırlıdır.
evet güzel günler yaşamış olabilirsin, belki çok mutlu da olabilirsin ama bunlar geçmişte kaldı, ayrıca o yaşadığın güzel ve mutlu günleri bir başına değil o erkekle yaşadın yani o da biliyor neden o, o yaşanılan güzel mutlu günleri düşünmüyor....
hakim sorduğunda da söylersin gerekçelerini ailesi yüzünden ablalarıyla görüşmediğim için boşanıyorum diye, daha doğrusu ailesiyle görüşmediğim için benimle evliliğini yürütemeyeceğini söyledi bende bunun üzerine boşanmak istiyorum diye..
dilekçeye de yazıldı bu zaten, mahkemeye de gidersem derim tabi. çok sağolun yorumunuz için.

dilekçeye de yazıldı bu zaten, mahkemeye de gidersem derim tabi. çok sağolun yorumunuz için.
rica ederim.
geri adım atıp atmamak size kalmış,ama sırf ablası ile konuşmuyor diye insan yuvasını yıkarsa, eşinden hayat arkadaşından boşanırsa bunun vebali ağırdır. ve bu eşinizin bileceği iş. belki aklı başına gelir, belki de daha da kinlenir bunu bilemeyiz.
ama siz sağlıklı kara verin ve önce kendinizi düşünün ve zarar vermelerine müsade etmeyin. sonrası Allah kerim..

su akar yolunu bulur,
siz zamana bırakın inanın bir sonuca kavuşursunuz...
haklısınız, kendi kendimi yememin bir anlamı yok tabiki, ama bana karşı o da adımlar atınca şaşırdım haliyle.
çünkü başım omzuna yaslı tv izlerken dedi bana bunları. bir kavga esnasında dökülen laflar değildi bunlar. onun yokluğuna değil asla, bu kadar küçülebilmesine üzülüyorum.

rica ederim.
geri adım atıp atmamak size kalmış,ama sırf ablası ile konuşmuyor diye insan yuvasını yıkarsa, eşinden hayat arkadaşından boşanırsa bunun vebali ağırdır. ve bu eşinizin bileceği iş. belki aklı başına gelir, belki de daha da kinlenir bunu bilemeyiz.
ama siz sağlıklı kara verin ve önce kendinizi düşünün ve zarar vermelerine müsade etmeyin. sonrası Allah kerim..
yok asla geri adım atmak gibi bir niyetim yok.
sağda solda arkadaşlara benim ondan tek isteğim buydu benim için bunu bile yapmadı. o beni yarı yolda bıraktı demiş.
ayrılmak istemiyorumlar havada uçuşuyor ama bana bir şey diyen yok.
yerim yurdum belli, iş yerim belli. yani gelmemesinin tek sebebi artık istememesi diyorum kendime.

Sende kalan kredi kartını mı iptal etmiş bir de
Siz hiç birşeye tenezzül etmezken adam kartının derdinde

Geri adım atmayın bence de.

haklısınız, kendi kendimi yememin bir anlamı yok tabiki, ama bana karşı o da adımlar atınca şaşırdım haliyle.
çünkü başım omzuna yaslı tv izlerken dedi bana bunları. bir kavga esnasında dökülen laflar değildi bunlar. onun yokluğuna değil asla, bu kadar küçülebilmesine üzülüyorum.
erkekler çocuk, evet 4-6 yaşlarında erkek çocuğundan hiçbir farkı yok, çünkü anneleri onları hep oğluşları olarak yetiştiriyor ve hiç büyümüyor ve sorumluluk vermiyor. evlenince de tabi böyle sudan çıkmış balığa dönüyor ve evlilik gemisini yürütemiyorlar..

Bu kadar gururlu ve karakterli durduğunuz için tebrik etmek istedim sizi sadece...Kocasından dayak yiyip yiyip ayyyy acaba boşansam mı diyenlere ibret olur belki...
çok sağolun.
affetmeyeceğimi benden iyi o biliyordu. söylediği sözlerden sonra konuşmaya bile gitmeyeceğimi daha ilk günden çevremize söylemiş. geri adım atmaması da kabul etmeyeceğini bildiğindenmiş.

Çocuk ta yok sanırım. Çok saçma; ablalarından vazgeçmesi gerekmiyordu ki, sensiz de buluşup görüşebilirdi, ama sırf onlar için yuvasını dağıtması gerçekten çirkin. Onun en kıymetlisi sen olmalıydın. Böyle olmuyor mu? İnsanlar eşlerini öz kardeşlerinden daha çok sahiplenip, daha yakın hissetmiyor mu?
Haksız olan sen olsaydın, annesi de sana karşı tavır alırdı zaten. Bence de ne pişman ol, ne önce sen adım at.
36 yaşında bir adam bir daha zor bulur senin gibi 24 ün de gencecik ve olgun bir kızı.

Sende kalan kredi kartını mı iptal etmiş bir de
Siz hiç birşeye tenezzül etmezken adam kartının derdinde

Geri adım atmayın bence de.
aynen öyle yapmış. normalde zaten ben kullanıyor, borcunu da ben ödüyordum.

Back