anlaşmalı boşanmaya ikna etmek!

canım benim evi terk etmedimki.
terketsem herhalde iç çamaşırıma kadar her şeyi alırdım.

ben ona şöyle mesaj attım. kayıtlı duruyo:

bu şekilde bebeğime bakamıyorum. psikolojik ve fiziksel olarak zorlanıyorum. anneme gitmek istiyorum dedim.

yani terketsem, ben beş aylık hamileyken bir çöpünü bile bırakmadan ve bana haber vermeden çekip giden eşim gibi yapardım.

Kayıp de yenisini çıkar bunda bisi yok
Ac davayı gönder celbi bak nasıl tutuşuyor
şimdi o geldi aklıma.
nüfus idaresi annemlere de yakın. öyle yapayım madem.

peki canım avukat tutmadan mahkeme açabilir miyim?
para vermek istemiyorum.
eyülde başlıycam işe. çok birikimim yok.
ailem destek olur ama babam aldığı tüm para sıfır kuruşakadar bitiyor bebek de olunca.

Hala uğrasıyorsun mihribancım ya. Eskidendi o 4 yıl süren çekişmeli davalar. Git ac davanı boşanırsa boşanır boşanmazsa da hakim icabına bakar.

Umudun var biliyorum ama tersine akıyor su.
Anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyorsa davayı siz açın, eğer gerçekten kararlıysanız. 4 celsede bitiyor. O kadar uzun sürmüyor artık.
Canlarımmmm:). Benim davam 3. Yılı bitti 4e girdi, demeyin öyle:). Avukatım bu yıl kasım gibi biter, 1 yılda temyizden dönme, karar düzeltme derken, etti mi size 5 yıl:). Gerçi şimdi emin olamadım, benim dava yılan hikayesi, her davada öyle olacak diil. Hakkınızda hayırlısı olsun.

bi de bana kilit kırıldı demişti. eski anahtarın kırılmaya garantili olduğunu ispatlayıp bunu mahkemeye sunabilir miyim?

Avukat tutmadan çekişmeli bosanamazsin. Bi kısmını şimdi verir kalanı dava sonunda verebilirsin

çocuk var mı canım?
neden uzadı?

Ben esinin tam bir korkak OLDUĞUNU düşünüyorum. O kadar direnmez

Avukat tutmadan çekişmeli bosanamazsin. Bi kısmını şimdi verir kalanı dava sonunda verebilirsin

kesinlikle korkak. mahkemeye bile gelmez o kesin.

annem geçen akşam benden habersiz aramış.
ona da açmamış.
belki bebeğe bişey oldu. acil bi durum var. böyle bi adam işte.

avukatsız çekişmeli boşanma olmaz mı? yasal mı değil? uğraşması mı zor olur?

çocuk var mı canım?
neden uzadı?
Çocuk var canım, hemde ben hamileyken açıldı davam ama oğlum 1 aylıkken beni evden kovmaya kalktı. Mutlu bir ailem yoktu (28 yıl sonra bambaşka bir ailem oldu, şimdi daha çok sahip çıkıyoruz birbirimize) güvenemedim ailemin yanına gitmeye, oğlumun babası zorla beni sokağa atmaya çalıştı. Aradım polisi kocam beni 1 aylık bebeğimle sokağa atıyor gelin beni alın dedim. (Cingar çıkardım:)). Polis geldi, karakolda polisler, kucağında bebekle bir yere gidemez illa birisi gidecekse sen gideceksin o evden dediler, bizimki paşa paşa bir iğne almadan çıktı gitti evden. ben anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışırken karşı taraf çekişmeli boşanma davası açtı. Dava dilekçesi inanılmazdı. İlk dilekçesinde oğlundan dna testi bile istedi. Sonra avukatını değiştirdi, avukatımızın hatasıyla yazılmış bir dilekçeydi ilki dediler. Yeni dilekçe çok daha inanılmazdı. Velayeti de istedi. Bende karşılığında tazminat istedim. bizim boşanmamız 3. şahıs yüzünden gerçekleşiyor. Delil tespitde uzuyor haliyle, 3 ay da bir duruşma tarihi verdiler.

Bence bir avukata git. Anlasmali bosanmak istiyorsan da dolekceno o yazsin. Kebdi kendine is yapma bence. Avukat arasin anlasma metnini imzalamasi icin sen hic muhatap olma. Eger yanasmazsa da acarsin davani. Evlenmek gibi bir acelen yoksa hakkini ara. cekismeli zor bir surec ama inan boyle arafta kalmaktan daha iyidir. Bu durum daha yipratici iyi biliyorum.

İki tarafta boşanmak istiyor, ama bir türlü sonuçlanmıyor. Yorumlarıma denk geldin mi bilmiyorum, benim hayatımda 2 aydır biri var.( 10 yıllık arkadaşım, beni doğuma dahi o götürdü). Boşanır boşanmaz evlenmeyi düşünüyoruz. Velayeti kaybetti. Daha 1.5 Yıl süreceğini öğrendim, aradım oğlumun babasını gel anlaşmalıya çevirelim tazminatın senin olsun, oğluna da nafaka verme kabulum dedim. Senin namussuzluklarını ortaya döküp boşanacağım, bana yaptıklarını Allah ödetecek dedi:). (Genellikle inançsızların böyle dini sömürü yaptığını düşünmüşümdür). İyi ama dava şekillendi, aldatıldığım, maddi-manevi kayba uğradığım ortaya çıktı. Onun iddalarını bir bir çürüttüm, hem bebeğimi emzirdim hemde onun bunun kapısında nolur doğruyu söyleyin diye ağladım. Sonuç; iftiralar bir bir kendi içlerinde çürüdü. Hakim, siz çelişiyorsunuz dedi bütün tanıklarına:)

canım benim.
neler yaşamışsın hem de lohusayken.
ama şimdi yazdıklarından anlaşılan bu acılar seni çok güçlendirmiş.
ah canım minicik bebekle karakola gitmek komşuda kalmak ne kadar zordur.
her dağın karı başka.
ama demek ki bazı erkekler merhametin m sini bile haketmiyorlar.
ben de davamı açıcam.
bakalım nasıl olacak?

peki canım oğlun babasını arıyor mu? ya da babası görmek istiyor mu seviyor mu?

ben de bıktım bu sessizlikten.
zaten kalbim iyice soğudu. açmak istiyorum davamı.
eşim bize plancı olmakla suçluyordu.
annem de dava açarsak plancı olduğumuzu zannetmeye devam eder diyor. haziranda açalım diyo.
bence beklemenin bir anlamı yok.
siz de mi eşinizden boşandınız?

Tabiki arıyor, gelsin hep yanımda kalsın istiyor. Şuan 2,5 yaşında.

Evet. Biz de bir gün bir akşam durup dururken "düşüneceğim, mutsuzum" diye evden gitmesiyle başladı her şey. Meğer planlar yapılmış, kendine ev tutmuş ya da o ev daha önceden de vardı bilemiyorum. Bana da orada burada kalıyorum arkadaşlarımda kalıyorum dedi. Gidiş o gidiş. Ne arama, ne sorma, ne çocuğunu görmeye okula bile gitme... 6 ay bir beklemeden sonra aradı, konuşalım diye. "Çekişerek mi boşanacağız, anlaşarak mı" dedi. Ben anlaşmalardan anlamam, bizim her şeyimiz belli, kanunlarda belli, hakim karar versin dedim. Şaka yapıyor sandım. Bu konuşmadan 10 gün sonra mail göndermiş, ekte bir anlaşma, imzala ve bitsin bu iş diye. korkunç bir anlaşmaydı. Resmen onunla geçen yıllarıma acıdım. İmzalamadım. Dava açtım. Ben dava açınca o da karşı dava açtı. 4 celse de bitti. Tazminat ödeyecekti, ödememek için temyize verdi, bir yıl sonra temyizde karar aynen onandı.
O arafta kaldığım dönem de ben de kötü idim. Ne bekliyorsun ne dönüyorsun, ne dava açıyorsun, ne yapmaya çalışıyorsun dediğimde hep sessizdi.
Mahkeme dönemi çok yıpratıcı. Onların gerçek yüzü işte o zaman açığa çıkıyor. Ama böyle ortada ne olacağını bilmeden kalmak daha yıpratıcı.

Tabiki arıyor, gelsin hep yanımda kalsın istiyor. Şuan 2,5 yaşında.

benimki babalığımı anlamadım diyor.
bizi oğlumla alıp gezdirip yine anneme bırakıyordu.
bebeğim ağladığında çok duyarsızdı.
korkum şu: mahkeme aşamasında hakim 15 günde bir görme hakkı verecek.
ben oğlumu ona nasıl teslim edicem.
oğlum arbanın arkasında ağlar o hiç takmaz bile.
mahkeme böyle bi karar vermesini engelleyebilir miyim?

ne adamlar var ya!
sen yazınca öyle bi sinirlendim ki!
ya bu insanlarda hiç mi vicdan olmaz
çocuğunun anasısın yani
terbiyesiz, ahlaksız adam.
ama ailesinden kaynaklanıyordur kesin.
ya benimki gibi pasif bir ailedir ya da onu kışkırtan bi ailesi vardır.

ah canım kurtulmuşsun.
darısı başıma.
bunların hepsi aynı.

oğlumun onun genlerini taşımasına bile üzülüyorum bazen o derece.

canım yukarda bi arkadaşa da sordum. senin de fikrini alayım.
bebeğim çok küçük. babasının yanında ağladığında hiç umrunda olmuyor. susturmaya çalışmıyor.
mahkemede hakim 15 günde bir görme hakkı veriyor.
ben oğlumu o merhametsiz sefil adama nasıl emanet edicem?
oğlum arbanın arkasında ağlar o hiç bakmaz bile.
ne yapsam? bu kararı almayı engelleyebilir miyim?

Birincisi bizler bebek doğunca anne oluyoruz ama babalık sonradan olan bir şey. Onun şu anda babalığı idrak edememesi de öyle. Çoğu erkek ilk başta bu idrake varamaz.
İkincisi bildiğim kadarıyla çocuk 6 yaşına gelene kadar yatılı vermiyor hakim, yani baba bebeğini görebiliyor ama yatılı alamıyor. Tam emin değilim ama bir avukattan öğrenebilirsin. Bebeğin emiyor sanırım şu an. Öyle bir durum olduğunda bebek emdiği için sanırım evde görmesi gerekecek bebeği, bu durumu aranızda biraz zor biliyorum ama konuşarak bebeğin iyiliği için çözmeniz gerekiyor.
Bizde ben şanslıydım oğlum o gittiğinde 7 yaşındaydı. Şu an oğlum 9 yaşında. İlk başlarda maalesef erkekler anneyle boşanırken çocukla da boşanır gibi oluyorlar. Çocukla da bağları kopuyor. Biraz zaman geçip de akılları başlarına gelince baba olduklarını anlıyorlar. Merak etme, zaman her şeyi öyle güzel düzene sokuyor ki... Benim de bir sürü endişelerim vardı, ama güneş her gün yeniden doğuyorsa inan bana her şey için de bir güzellik var demektir yani üzülmene gerek yok, yıpratma kendini. Her şey olacağına varıyor çünkü.
Sorunlarınızı bilmiyorum, ama konuşarak aşılabilecek problemlerse eğer bir destek almanızı ya da ikinizin oturup konuşmasını tavsiye ederim. Ama eğer düzeltilemeyecek problemlerse o zaman karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…