Nasıl mecbur bıraktı? Nafaka çocuğunuzun hakkı.Merhaba anlaşmalı boşanma kararı verdik karşı taraf mecbur bıraktığı için nafaka ve tazminat talep etmedim duruşma da hakim sizce kendisi bir talep belirler mi çocuğum var 2,5 yaşında çalışmıyorum velayet bende olacak bir sorun olur mu lütfen bilgi verin
Eğer nafaka talebinde bulunursam boşanmayacağını söylüyor ki yapar da çok uzar konu çocuğumun ve benim bunları kaldıracak psikolojimiz kalmadı cok yorulduk bitmesini istiyorumNasıl mecbur bıraktı? Nafaka çocuğunuzun hakkı.
bir avukatla görüştüm ve bana hakimin uygun gördüğü zaman iştirak nafakası belirleyebileceğini söyledi istenmese dahisiz anlaşma protokolünde tarafların birbirinden talebi yoktur diye mi yazdınız?
siz böyle yazdınız ama hakim yine de duruşmada bir talebiniz var mı diye sorsun diye mi bekliyorsunuz?
Aynı süreci yeni yaşadım. Önce sizin gibi yeter ki boşanayım derdindeyim,hatta protokolü ben hazırladım ve kızımı dahi ona bırakmayı düşündüm öyle de yazdım protokole,hiçbir şey de istemedim. Tabi velayeti verme sebebim karşı çıkacak bir şeyi kalmasın hemen hemen boşanalımdı.Malları da esit demisttim.Kendimce diyorum ki hani kızımı versem kağıt üstünde ne olur ki ,kızım,bensiz yapamaz gibi bir düşünce. Gittim davayı açtım ve bir hafta boyunca her gün ne yaparım kızımsız diye içim sıkıntıdan kahroldu. Avukat tuttum çekişmeliye çevirdik davayı,milyon maddi,extra manevi tazminatlar,nafaka talep ettik üst seviyeden. Sonra o da avukat tuttu,avukatlar araci olup yeni bir anlasma yaptılar. Ev ortak ama ben kızımla istediğim kadar kalacağım süresiz, araba benim. Nafaka da 10 Bin. Bir de özel okul ücretinin yarısı. Ben de çalışıyorum. Şu an için her şey yolunda şükürMerhaba anlaşmalı boşanma kararı verdik karşı taraf mecbur bıraktığı için nafaka ve tazminat talep etmedim duruşma da hakim sizce kendisi bir talep belirler mi çocuğum var 2,5 yaşında çalışmıyorum velayet bende olacak bir sorun olur mu lütfen bilgi verin
Sizin için çok sevindim ben çekişmeliye çeviremem onu ödeyecek durumum yok umarım bende de hayırlısı olur benim düşündüğüm nafaka falan da almıyorum velayet konusu sıkıntı olur muAynı süreci yeni yaşadım. Önce sizin gibi yeter ki boşanayım derdindeyim,hatta protokolü ben hazırladım ve kızımı dahi ona bırakmayı düşündüm öyle de yazdım protokole,hiçbir şey de istemedim. Tabi velayeti verme sebebim karşı çıkacak bir şeyi kalmasın hemen hemen boşanalımdı.Malları da esit demisttim.Kendimce diyorum ki hani kızımı versem kağıt üstünde ne olur ki ,kızım,bensiz yapamaz gibi bir düşünce. Gittim davayı açtım ve bir hafta boyunca her gün ne yaparım kızımsız diye içim sıkıntıdan kahroldu. Avukat tuttum çekişmeliye çevirdik davayı,milyon maddi,extra manevi tazminatlar,nafaka talep ettik üst seviyeden. Sonra o da avukat tuttu,avukatlar araci olup yeni bir anlasma yaptılar. Ev ortak ama ben kızımla istediğim kadar kalacağım süresiz, araba benim. Nafaka da 10 Bin. Bir de özel okul ücretinin yarısı. Ben de çalışıyorum. Şu an için her şey yolunda şükür
Teşekkür ederim2 buçuk yaşındaki bir çocuğun tabiki annesine verilmesi öngörülür. Muhtemelen hakim sorar nafakayı ,istemiylr musun diye,o an orada bir anlaşma sağlayabilirseniz bir şekilde belki de olur
Nafaka almıyorsaniz nasıl geçireceksinizSizin için çok sevindim ben çekişmeliye çeviremem onu ödeyecek durumum yok umarım bende de hayırlısı olur benim düşündüğüm nafaka falan da almıyorum velayet konusu sıkıntı olur mu
Ailem ile yaşayacağım ve çalışacağım oğlumu da kreşe vermeyi düşünüyorumNafaka almıyorsaniz nasıl geçireceksiniz
Ya gerçekten çok tatlısınız teşekkür ederim gerçekten zor şeyler yaşadım çok yoruldum onun küfürlerinden aldatmasından çocuk için katlanmaktan en sonunda gidip davamı açıp bavulumu hazırlayıp çocuğumu de alıp çıktım o evden beni mahvetmesine rağmen hala arsız arsız konuşuyor vazgeçmeyeceğimi zannediyor ama dediğinizi gibi yapacağım yeni bir hayat inşaa edeceğim zor ama imkansız değilMahkeme günü dimdik durun ,kendinizden emin olun, sabah güzel bir kahvaltı yapın,kıyafetlerinizi hazırlayıp güzelce giyinin. Evet maddi manevi zor da olsa inanın o dayanılmayacak evin içinde dört duvar arasında kalmaktan çok daha iyi sizi bekleyen şeyler
Sizin için çok sevindim ben çekişmeliye çeviremem onu ödeyecek durumum yok umarım bende de hayırlısı olur benim düşündüğüm nafaka falan da almıyorum velayet konusu sıkıntı olur mu
Çok teşekkür ederimİştirak nafakasını protokolde talep etmeseniz bile boşanma sonrası istediğiniz zaman dava açarak talep edebilirsiniz .Ve kazanırsınız .
Evet ben de öyle biliyorum yani anlaşmalı protokolde mutlaka 100 TL de olsa bir rakam yazın çocuk büyüdükçe ihtiyaçları artıyor eğitim artık çok pahalı sonrasında nafaka artırım davası açabilmeniz için küçük bir meblağ da olsa belirtilmesi gerekiyor diye biliyorumProtokole temsili olarak 200tl bile olsa nafaka yazin. Baska talebim yoktur gibi bir ibare varsa protokolde sonradan nafaka dahil baska bisey talep edemrzsiniz(kendiniz icin). Cocugun nafakasinsonradan istenebiliyor diye biliyorum