Bakın bu sürece çok hızlı gelmediniz, anksiyete ve panik atak geçmiş birikimlerimizin bize yansıması. Beynimizin elektrik dalgalarının değişmesi, artık 20-30 yıllık güncellenmeyen teknolojik cihazlar gibi ERROR vermesi, bakımsız kalan bakır kaplar gibi kararması çürümesi... O kadar çok şey araştırdım okudum ki. Dedim ben bunu aşacağım, kendime en başta çok büyük haksızlıklar ettim çok suçladım güçsüzlüğümü ve korkaklığımı. Bir doktor buldum ismi lazım değil aşağılığın tekiydi bir seans gittim bir sürü paramı aldı ve bana 2 ilaç verdi size yemin edebilirim ki eşim olmasaydı yanımda ölmüştüm. Ambulansla acile kaldırdılar beni ambulanstaki doktor önce intihar zannetmiş ilaç falan lafı geçince sonra meğer o da zamanında bu durumu yaşamış ve iyileşmiş sımsıkı tuttu elimi asla unutamıyorum o anları... Hastanede anlaşıldı ki uygun olmayan dozdan dolayı ilaçlar zehirleyip kalp krizi geçirmeme sebep oluyormuş az daha acildeki doktor reçeteme açıp bakınca, ilaçlarımı ve dozlarını öğrenince şok geçirdi bir doktorun hastasına bunu yaptığını gördüğü için. Ve biliyor musunuz benim için en kötüsü o geceydi, geçmeyecek sandım, ölüyorum dedim bu sefer gerçekten... En çok acı olan benim için, eşim bana bugüne kadar sonsuz güvenen bir insanken yaşadığım semptomları da ilaca kaygıyla yaklaşıp kafamı çok taktığım için oluyor sandı en başta, krizi anlayamadı, bana ilaca ve doktora zaman vermem için telkinlerde bulunurken ben kendimi tanıdığım için kendim arayıp 112'yi çağırdım ambulansı. Sonra hastaneden çıkıp eve geldiğimde saatlerce kendime gelemedim. İnsan kendine acırmış o gün anladım çok acıdım çokta ağladım içerledim, kendime bir kere daha dedim güçsüzsün sen, yalnızsın, ya sensin ya SEN! Sonra o gün evimde tek kalmak istedim ve dinlendim. O sırada aklıma bir müşterimizin psikiyatrist olduğu geldi. Düşünün yani aslında ilk doktoru o telaşla düştüğüm denizde aradım ve köpek balığı çıktı karşıma :) Her neyse ben arayıp hemen ertesi gün için randevu aldım kendime de dedim iyileşeceksin, bu işin peşini de bırakmayacaksın. Kendine gel kızım! dedim toparlandım o gece yepyeni bir sayfa açmak için uyudum. Ertesi gün gidip görüştüm doktorum psikoterapi yöntemini kullandı 2 saat sürdü seansım anlattım, doktorum sordu ben döküldüm. Çok iyi ve dünyanın en samimi hocalarından biridir hala gördüğümde sımsıkı sarılıp içime ağlarım emeklerinden dolayı. O gün ilacımı verdi eşimle de görüştü seansın bi 10-15 dakikasında oradan ayrılmadan önce. Şimdi bana herkes soracak verdiği ilaçları. Ama bakın ASLA söylemek istemiyorum. Size birileri de söylerse sakın doktorunuza danışmadan gitmeden alıp içmeyin. Eğer benim doktorumdan destek almak isterseniz özelden mesaj atarsınız adını yazarım orası ayrı. Ben ilaçlarımı kullanırken kendimi sadece ilaçla stabil tutup, bu konuyu daha etkili ve en doğru şekilde çözebilmek için kendime adadım kendimi. Reiki master birisi var ona gidip Aile dizimi de yaptırdım, dua açıp dua ettim zikir çektim, spor yaptım yürüdüm, haberleri kapattım, sosyal medyadan uzak durdum mümkün olduğu kadar, cenazelere mevlütlere gitmedim, kimsenin derdini dinlemedim, kavga etmedim, meditasyonlarımı yaptım, örgü, resim, farklı yemek tarifleri denedim. Kedilerimi çoğalttım :) Köpeğimle daha çok yürüyüşe çıktım. Eşimin desteğini kabul ettim ve her seferinde sarılıp bu minneti dile getirdim, beni anlayabildiği için aslında ne kadar şanslı olduğumu söyledim ona. Bakın o kadar önemli ki sizinle başlıyor her şey ama gördüğünüz desteğin karşılığında iyi olduğunuzu bilmek istiyorlar sevdikleriniz. Kimse anlamaz, deli derler bana, yok ilaç bağımlılık yapar, meditasyon 5 vakit namazmış otur müzik dinleyeceğine ilahi dinle o da iyi gelir diyen bir sürü böyle saçma sapan yorumların seslerini kapattım ben sildim onları hayatımdan :) Sadece beni anlayabilecek 3-5 insanla yoluma devam ettim. Size yemin ederim ki 1. haftadan itibaren görebileceksiniz kendinizdeki değişimi. Ne olursunuz kapatın telefonları, tv'yi, sosyal medyaları... Bu süreçte sizin hep çok iyi şeyler duymaya ve yaşamaya ihtiyacınız var. Bana yazın ya :) Elimden geldiğince sizin için bir şeyler yapmaya çalışırım... Bana iyi gelen size de gelir belki denersiniz, yada sizinle beraber okuyanlar faydalanır. Ama ne olursunuz hacıya hoca hurafeye yok bilmem kime fal baktıran teyzelere gitmeyin dinlemeyin :)))