Anksiyete ve Aşırı siniri antidepresan olmadan nasıl yenebilirim?

Evde olmadığın için öyle konuşuyorsun. Bende hep öyle derdim. Bu kadınlar evde boş boş oturuyorlar ben onların yerinde olsam ahh derdim =) ama sürekli evde olmak insanı tembelliğe sevk ediyor. Bataklık gibi bişey çektikçe çekiyor=) ehliyet kursuna gitmeyi düşünüyorum bakalım o da bana iyi gelecek =)

Doğrudur ama sorun da tam burada başlıyor zaten.
Çünkü evde olunca her şey "sonra yaparım" diyerek erteleniyor

Zamanında böyle şeyler yapmış olman bile çok güzel.
Bence çok kısa sürede toparlayacaksın kendini.
Yeter ki iste ve mutlu olduğun şeyleri yap
Çok doğru canım bu bi boşluk dönemi. Ve yeni bi hayata adım attım. Evlilik dışardan çocuk oyuncağı gibi görünse de cidden zor. Çünkü yanındaki yeni bi insan ve bi uyum süreci tanıma süreci. Dışarda ne kadar tanırsan tanı. Aynu evde çok farklı oluyo. Belki onların sıkıntısını yaşadım... İnşaAllah gececek

Doğrudur ama sorun da tam burada başlıyor zaten.
Çünkü evde olunca her şey "sonra yaparım" diyerek erteleniyor
Aynen çok doğru okula giderken bütün sınavlarım ve sorumluluğuma rağmen haftada bi kitap okurdum... Ama şuan evdeyim boşum ve okuduğum kitaplar hep yarım... Gaflete sarıyo insan kendini çok acayip bi durum =(

Çok doğru canım bu bi boşluk dönemi. Ve yeni bi hayata adım attım. Evlilik dışardan çocuk oyuncağı gibi görünse de cidden zor. Çünkü yanındaki yeni bi insan ve bi uyum süreci tanıma süreci. Dışarda ne kadar tanırsan tanı. Aynu evde çok farklı oluyo. Belki onların sıkıntısını yaşadım... İnşaAllah gececek
İnşallah canım

Bende senin gibi sayılırım. Birisi bir şey dese günlerce kafamda düşünür kendimi yer bitiririm. Şuanda bir yaşında kızım var inanki annem olmasaydı bu işin altından kalkamazdım. Lohusalık dönemi, sütü uykusu.. Sana tavsiyem kendine bir uğraşı edin, severek yapacağın ve sürekli meşgul olacağın şeyler. Çünkü kişilik yapın bu şekilde ise bir anda vurdumduymaz bir insan olamazsın bence bu doğuştan gelen bir özellik diye düşünüyorum.

Arkadaşlar anksiyete ve depresyon tanısı ile yaklaşık 2-3 ay antidepresan kullandım. İlk başta işe yaramıyor dedim fakat bırakınca anladım ki bana baya iyi gelmiş... Şuan ilacımı bırakma sebebim hamilelik düşünüyor olmam... Çünkü biliyorum ki bebek bana yüzlerce mg ilaçtan bin kat iyi gelecekk...

Şikayetlerim=berbat derecede gerginim.. Biri bana muhalefet bişey demeye görsün ya kalbini kırıyorum ya da kendi içime atıp kendi kendimi yiyip bitiriyorum.... Bunu yapmak istemiyorum ama en ufak bişeye okadar takılıyorum ki, hayattan zevk bile alamıyorum artık... Ve çok tembelim evden dışarı çıkmak benim için ölüm... Zor süreçler yaşadım... biliyorum tedavimi yarım bırakmak doğru değildi. Ama zaman geciyo ve dediğim gibi Allah nasip eder de bebeğim olursa o bana inşaAllah herşeyden daha çok iyi gelecek..

Size sorum ise şu:Antidepresan olmadan rahatlayabileceğim, bir kitap olabilir, bir çay olabilir, bir uğraş olabilir artık aklınıza be gelirse tavsiyelerinizi bekliyorum... Şöyle vurdumduymaz bi insan olmak istiyorum. Biri bana bişey diyince onu akşam evime gelip kafamda kurcalamak istemiyorum. =(çocukluğumdan beri böyleyim ama artık had safhada. İlerde çocuk yetiştircem. Benim ailemde çok takıntılı insanlar, ben şuan onlardan bin beterim ben çocuklarımında böyle olmasını istemiyorum. Çocuklarım, içi huzur sevgi dolu insanlar olsunlar. Ama onun için önce benim de öyle olmam gerek dimi?!.. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...
Dinle aranız varsa bol bol Allah ın isimlerini zikredip duaya namaza kur anı Kerim e yönelmenizi tavsiye ederim.Değilse de bitki çayları spor salonu yürüyüş ve dramatik olmayan kitaplar okumanızı tavsiye ederim ...

Ya böyle şizofreni derecesinde bi sıkıntım yok. Demek istediğim sadece insanlara takılmak, kendime laf ettirmemek eleştirilere karşı olumsuz olmam. Bu da biraz mükemmelliyetçiliğimden kaynaklanıyor. Çünkü ben her işimi doğru yapmak için uğraşırım buna rağmen biri benim birşeyime muhalefet edince geriliyorum. Bu genelde çoğu insanda vardır. Ben bebeği kurtarıcı olsun diye düşünmüyorum bebek zaten istiyordum hep...

işte bu kişilik yapısında bebek sizi daha da yıpratır

ay sütün gelmiyor mu dese biri mazallah çok bunalırsınız

ya da çocuk bu bir düşse dünyanız yıkılır

oğlum hep zayıf bir çocuktur yer ama zayıftır ama siz bunu gelin çevreye anlatın

ben kendim yiyorum da ona vermiyorum o nednele kilo aldım dahi diyorum bu sıralar

yani özetle takıntılı, mükemmeliyetçi ve özellikle diğer insanları kafaya takan birisi için bebek büyütmek bu elalem yüzünden zor

bir de pimpiriklilik eklenirse hayatınız daha zor olur

önce bir tedavi olun az relaks yaşayın sonra güzel güzel bebeğinizi kucağınıza alın

Bende senin gibi sayılırım. Birisi bir şey dese günlerce kafamda düşünür kendimi yer bitiririm. Şuanda bir yaşında kızım var inanki annem olmasaydı bu işin altından kalkamazdım. Lohusalık dönemi, sütü uykusu.. Sana tavsiyem kendine bir uğraşı edin, severek yapacağın ve sürekli meşgul olacağın şeyler. Çünkü kişilik yapın bu şekilde ise bir anda vurdumduymaz bir insan olamazsın bence bu doğuştan gelen bir özellik diye düşünüyorum.
Bencede canım, bu en çok da şundan dolayı oluyor, ben insanların hayatına karışan biri değilim ve kimseye karışmam. Ama haddi olan olmayan herkes bana karışınca ben artık kendimi tutamıyorum... Bu aslında gayet de normal bişey.. Bide takmasam kafaya.. Mesela ben 1 buçuk yıllık evliyim. Önüne gelen çocuj çocuk çocuk. Yahu kardeşim SANANE SANANE! Gelip benim çocuğuma sen mi bakacaksın senin mi derdin oldu yapmıyorsam var bi bildiğim.. İnsanlar bi acayip bu devirde. Bide bazılarıda sanki olmuyomuş gibi yaklaşıyor. Ya hu nerden çıkarıyorsun, korunma denen şeyi duymamışlar sanki

Dinle aranız varsa bol bol Allah ın isimlerini zikredip duaya namaza kur anı Kerim e yönelmenizi tavsiye ederim.Değilse de bitki çayları spor salonu yürüyüş ve dramatik olmayan kitaplar okumanızı tavsiye ederim ...
Dinle aram çok iyiydi zaten yoğun bi dini yaşamım vardı. Ama evlendikten sonra o yaşantımı da boşladım Allahım affetsin. O da beni en çok bunaltan şey zaten... Dualarınızı esirgemeyin

işte bu kişilik yapısında bebek sizi daha da yıpratır

ay sütün gelmiyor mu dese biri mazallah çok bunalırsınız
Çok doğru hayatıma muhalefet olc
ya da çocuk bu bir düşse dünyanız yıkılır

oğlum hep zayıf bir çocuktur yer ama zayıftır ama siz bunu gelin çevreye anlatın

ben kendim yiyorum da ona vermiyorum o nednele kilo aldım dahi diyorum bu sıralar

yani özetle takıntılı, mükemmeliyetçi ve özellikle diğer insanları kafaya takan birisi için bebek büyütmek bu elalem yüzünden zor

bir de pimpiriklilik eklenirse hayatınız daha zor olur

önce bir tedavi olun az relaks yaşayın sonra güzel güzel bebeğinizi kucağınıza alın
Evet, hayatıma muhalefet olacak öyle çok insan var ki.. Ben işte bu tarz yaklaşımlara genelde sert tepki veririm. Yada içime atarım. Çünkü ben insanlara karışmam ama insanlar maşallah herşeye maydanoz=)

Çok iyi olmak zorunda değil, seni anlayıp yardımcı olsun yeterli.senin rahatsızlığın öyle çok büyük bir şey değil

Biz eşimle beraber aile danışmanına gitmiştik. Adamın tek dediği siz ne hissediyorsunuz siz ne hissediyorsunuz. Eşimle o an iyi olduğum halde ordan çıkarken eşimle tartışarak çıkmıştım... Adam hayatımda gördüğüm en mimiksiz ruhsuz insandı... Bu işi yapanda biraz insancıl ve kabiliyetli olmalı bence

siz önce ruh saglıgınızı dinlendirin üzüntü/stres içinizde birikenleri tüketin kocaman bir rahatlamayı yaşayın sonra bebek
ruhunuz bebege yansıyacak yenemediginiz duygular hamilelik sürecinde sizinle birlikte var olacak.
lütfen bebegi beklet yada doktorunla görüş bu süreci ilaçla geçirende var

siz önce ruh saglıgınızı dinlendirin üzüntü/stres içinizde birikenleri tüketin kocaman bir rahatlamayı yaşayın sonra bebek
ruhunuz bebege yansıyacak yenemediginiz duygular hamilelik sürecinde sizinle birlikte var olacak.
lütfen bebegi beklet yada doktorunla görüş bu süreci ilaçla geçirende var
Doktorum kesinlikle ilaç kullanamazsın dedi. Zaten doktorum bana kendi dedi sen hayatında güzel şeyleri harekete gecirmeden ilaç çok fayda etmez... Hamilelik konusundada çocuk düşünme falan demedi. Yani doktorumun haberi var

Biz eşimle beraber aile danışmanına gitmiştik. Adamın tek dediği siz ne hissediyorsunuz siz ne hissediyorsunuz. Eşimle o an iyi olduğum halde ordan çıkarken eşimle tartışarak çıkmıştım... Adam hayatımda gördüğüm en mimiksiz ruhsuz insandı... Bu işi yapanda biraz insancıl ve kabiliyetli olmalı bence
Evet insancıl ve kabiliyetli olmalı ama çok iyi doktor diyince öyle prof a gitmene falan gerek yok

İyi olmayı istemen 1. adım onu atmışsın zaten inşallah gerisi gelir. Bence maneviyata yönel derim. Bana en iyi gelen şey O.. Değil insanları kırmak, Korkunç zararlı böcekleri bile öldürmeye kıyamıyorum nerden geliyor bu sevgi biliyor musun O’nu sevmekten. İstersen özel mesaj at birkaç tavsiye verebilirim :) Allah yardımcın olsun.

nereden biliyorsun . cocuk sevgidir ama aynı zmanda sabırsır ilacına devam et 6 ay kadar enaz sonra düaün cocugu

X