Anksiyete ve Aşırı siniri antidepresan olmadan nasıl yenebilirim?

Suuu2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2017
124
72
30
Arkadaşlar. Çoğu arkadaş sorumu tamamen tersten okudu. O yuzden değiştiriyorum... Bana yalnızca okuduğunuz bi kitap varsa eğer, hayata olumlu bakmayı öğretecek... Ha işte o kitabın adını söyler misiniz?

Son düzenleme:
Gercekten zor bir durum.
Sinir,stres,gerginlik,uzuntu,aglama durumlari vs zaman zaman bende de oluyor.
Papatya cayi,karanfil cayi
Modern dans
Folklor
Yoga vs bunlari deneyebilirsin.

Stressiz mutlu gunler dilerim hepimize:dondurma:

Sevgili konu sahibesi bebegi kurtarici olarak gormeyin bence. Eger bebek cozum olsaydi sizin aile bireyleriniz takinti hastaligindan kurtulurlardi. Nacizane tavsiyem iyice iyilesmeden cocuk isine girmeyin, aglamasiydi uykusuzluguydu derken daha beter olabilirsiniz.

Bence is bulun, insan icine karisin. Bir de sevdiginiz bir spor yapin. Spor ruh sagligina genel olarak cok iyi geliyor.

Merhabalar. Geçmiş olsun. Antidepresan ilacı doktor kontrolü olmadan başlanıp bırakılabilen bir tedavi türü değildir.
İlaç kullanırken veya akabinde bitkisel ürün kullanımı için tedavi olduğunuz doktor ile görüşmenizi önerebilirim.
Çocuk bana iyi gelecek diyerek, maddi manevi hazır olmadan bir canlının sorumluluğunu almak zor bir karar olmalıdır.
Hekim değilim ancak bu tür konularla çok karşı karşı kaldım.

Merhabalar. Geçmiş olsun. Antidepresan ilacı doktor kontrolü olmadan başlanıp bırakılabilen bir tedavi türü değildir.
İlaç kullanırken veya akabinde bitkisel ürün kullanımı için tedavi olduğunuz doktor ile görüşmenizi önerebilirim.
Çocuk bana iyi gelecek diyerek, maddi manevi hazır olmadan bir canlının sorumluluğunu almak zor bir karar olmalıdır.
Hekim değilim ancak bu tür konularla çok karşı karşı kaldım.
Ya böyle şizofreni derecesinde bi sıkıntım yok. Demek istediğim sadece insanlara takılmak, kendime laf ettirmemek eleştirilere karşı olumsuz olmam. Bu da biraz mükemmelliyetçiliğimden kaynaklanıyor. Çünkü ben her işimi doğru yapmak için uğraşırım buna rağmen biri benim birşeyime muhalefet edince geriliyorum. Bu genelde çoğu insanda vardır. Ben bebeği kurtarıcı olsun diye düşünmüyorum bebek zaten istiyordum hep...

Geçmiş olsun ama bu sorunları aşmadan çocuk düşünmemenizi tavsiye ediyorum. Tedavi olup öyle düşünseniz daha iyi olmaz mı? Bebeğe çok büyük zararı olacaktır sizin sinirinizin ve aksiyete krizlerinin..

Aynen çok doğru bi uğraş bulmak şart..

Öncelikle duş alıp güzel bir makyaj yap ve güzel kıyafetler giy bence
Sonra sevdiğin arkadaşlarınla, kuzeninle yada ailenle görüş ve gidip kendine güzel kitaplar al.
Polisiye, Aşk, Fantastik... Hangisi seni cezbediyorsa...
Hatta seri olanlardan bulursan onlardan almanı öneririm.
Merakla hepsini bitiriyorsun ve kafan başka şeylerle meşgul olmuyor.

Bu arada güzel yabancı filmler, yabancı diziler bulup onlara başlayabilirsin.
Farklı yemekler deneyip bilmediğin bir dil öğremeye başlayabilirsin (işaret dilini tavsiye ederim)
İnternetten herhangi bir dilin bazı kelimelerini ezberleyebilirsin...
Günde 5 kelime mesela...

Sonra sevdiğin arkadaşlarınla, kuzeninle yada ailenle görüş ve gidip kendine güzel kitaplar al.

Farklı yemekler deneyip bilmediğin bir dil öğremeye başlayabilirsin (işaret dilini tavsiye ederim)
Çok doğru kitap okumak bana çok iyi geliyor=) çok sağol.

Lavanta çayı iç. Bi de el işi falan yapmaya çalış çok rahatlatıyor. Örgü olur dantel olur aç bak pinterestten bi şeyler dene

2-3 ay dediniz, gerisini düzgün okumadım çünkü cevap burada.
2-3 aylık bir depresyona direnme tecrübesi ile çocuk gibi bir sorumluluğun altına girmeyin. En az 2 sene verin kendinize.

2 sene kendinizi takip edin. Sonra girin o işlere.

Çok doğru kitap okumak bana çok iyi geliyor=) çok sağol.

Rica ederim, ne demek :)
Güzel bilgisayar ya da varsa PS4 oyunları alabilirsin mesela...
Kitapçıya gitmişken mandala alıp onları boyayabilirsin sevdiğin bir müziği dinlerken
O kadar çok şey var ki yapabileceğin...
Evde olsam hiç boş durmazdım herhalde

Arkadaşlar anksiyete ve depresyon tanısı ile yaklaşık 2-3 ay antidepresan kullandım. İlk başta işe yaramıyor dedim fakat bırakınca anladım ki bana baya iyi gelmiş... Şuan ilacımı bırakma sebebim hamilelik düşünüyor olmam... Çünkü biliyorum ki bebek bana yüzlerce mg ilaçtan bin kat iyi gelecekk...

Şikayetlerim=berbat derecede gerginim.. Biri bana muhalefet bişey demeye görsün ya kalbini kırıyorum ya da kendi içime atıp kendi kendimi yiyip bitiriyorum.... Bunu yapmak istemiyorum ama en ufak bişeye okadar takılıyorum ki, hayattan zevk bile alamıyorum artık... Ve çok tembelim evden dışarı çıkmak benim için ölüm... Zor süreçler yaşadım... biliyorum tedavimi yarım bırakmak doğru değildi. Ama zaman geciyo ve dediğim gibi Allah nasip eder de bebeğim olursa o bana inşaAllah herşeyden daha çok iyi gelecek..

Size sorum ise şu:Antidepresan olmadan rahatlayabileceğim, bir kitap olabilir, bir çay olabilir, bir uğraş olabilir artık aklınıza be gelirse tavsiyelerinizi bekliyorum... Şöyle vurdumduymaz bi insan olmak istiyorum. Biri bana bişey diyince onu akşam evime gelip kafamda kurcalamak istemiyorum. =(çocukluğumdan beri böyleyim ama artık had safhada. İlerde çocuk yetiştircem. Benim ailemde çok takıntılı insanlar, ben şuan onlardan bin beterim ben çocuklarımında böyle olmasını istemiyorum. Çocuklarım, içi huzur sevgi dolu insanlar olsunlar. Ama onun için önce benim de öyle olmam gerek dimi?!.. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...
Terapi alabilirsin?

İnternetten herhangi bir dilin bazı kelimelerini ezberleyebilirsin...
Günde 5 kelime mesela...

Ömrüm boyunca hiç boş durmadım okul kurslar, kitap okumaları vs... Ama evlendikten sonra bi anda kendimi tamamen boşluğa attım. Ondan zaten bu kadar bunaldım... İnanır mısım bazen örgü örüyorum o bile insanın kafasını okadar rahatlatıyor ki. Aslında herşey bende başlıyor ve bende bitiyor :KK39::KK39:

Rica ederim, ne demek :)
Güzel bilgisayar ya da varsa PS4 oyunları alabilirsin mesela...
Kitapçıya gitmişken mandala alıp onları boyayabilirsin sevdiğin bir müziği dinlerken
O kadar çok şey var ki yapabileceğin...
Evde olsam hiç boş durmazdım herhalde

Evde olmadığın için öyle konuşuyorsun. Bende hep öyle derdim. Bu kadınlar evde boş boş oturuyorlar ben onların yerinde olsam ahh derdim =) ama sürekli evde olmak insanı tembelliğe sevk ediyor. Bataklık gibi bişey çektikçe çekiyor=) ehliyet kursuna gitmeyi düşünüyorum bakalım o da bana iyi gelecek =)

Ömrüm boyunca hiç boş durmadım okul kurslar, kitap okumaları vs... Ama evlendikten sonra bi anda kendimi tamamen boşluğa attım. Ondan zaten bu kadar bunaldım... İnanır mısım bazen örgü örüyorum o bile insanın kafasını okadar rahatlatıyor ki. Aslında herşey bende başlıyor ve bende bitiyor :KK39::KK39:
Zamanında böyle şeyler yapmış olman bile çok güzel.
Bence çok kısa sürede toparlayacaksın kendini.
Yeter ki iste ve mutlu olduğun şeyleri yap

X