ANKSİYETE & PANİK ATAK

esmermio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2023
35
23
3
27
Merhaba arkadaşlar.
Anksiyete ve panik atak yaşayanlar , ne hissediklerini ne yaşadıklarını anlatabilir mi?

Panik atak birkaç kez yaşadım terleme, kontrolümü kaybetme, çıldırıyormuş hissi geliyordu bazen titreme yaşıyordum bazen de zaman çok yavaş geçiyor gibi geliyordu sanki zaman durmuş gibi bazen aşırı hızlı geçiyor zamanın kontrolünü kaybetmişim gibi hissediyordum. Anksiyete bende kısa süreli değil uzun süreli oluyor yani uzun süreli geçmeyen bir kaygı hali yaşıyordum…

Al benden de okadar. Durumun normalliğini merak ediyorum hastanede yatarak tedavi olduğum halde devamlı kaygı . İlaç kullanıyormusun peki?

2 yıl önce başlamıştım tedavi olmaya ilaçlar verdi sonra değiştirdik derken ben de ara ara bıraktım şu ara sadece prozact kullanıyorum. Kaygım büyük ölçüde azaldı ama devam ediyor halen malesef. Bir de eskiden benim zihnim durmuyordu inanılmaz düşünceler vardı boğuluyordum resmen onlar geçti allaha şükür. Siz şuan kullanıyor musunuz

Tabiki efexor , rexapin , zestad. Ama sürekli kendimi dinlemekten kendimi alamıyorum. Kasılmalar vs vs. Çokta geniş bir cevrem var. Ama ben kendimi ısrarla soyutluyorum. Atak yaşamıyorum sadece ama kaygı hala devam ediyor.

Tabiki efexor , rexapin , zestad. Ama sürekli kendimi dinlemekten kendimi alamıyorum. Kasılmalar vs vs. Çokta geniş bir cevrem var. Ama ben kendimi ısrarla soyutluyorum. Atak yaşamıyorum sadece ama kaygı hala devam ediyor.
Ben de tamamen aynılarını kullandım ama rexapin beni çok sarsttığı için bırakmıştım. En son atağımı birkaç ay önce sınavda yaşamıştım sanki içimden canavar çıkacak gibi hissetmiştim anlatınca komik geliyor ama malesef kaygı için doktorum meditasyon ve eft yi önerdi bana. Dediler ki içinde cevaplandırmadığın sorunlar var bunlara çözüm bulamıyorsun bu yüzden anksiyete yaşıyorsun. Benim doktor bana biraz sert konuşup kendimi sevmediğimi kendimi kabul etmediğimi önce bunları düzeltmem gerektiğini de söylemişti belki size de yardımı olur.
Düşünce yapımızı komple değiştirmemiz gerekiyor iyi hissetmek diye bir kitap var onu okumuştum tavsiye ederim. Bir de bu yaz plasebo sensin kitabını okuyacağım onu da çok önerdiler bakalım…

Bende de kasılma vardı özellikle çenem hala düzelmedi anormal sıkıyorum. Ama eskiye oranla iyisinizdir diye düşünüyorum siz de. Ne kadar zaman geçti tedaviye başlayalı sizin

6 - 7 yıldır yaşıyorum dönem dönem iyi oluyorum ama defalarca yatarak tedavi gördüm. Ilaçlarım değişeli 3 4 ay oldu. Duşa girememe vsvs girince gelen ataklar oluyor. Sizdede bu oluyormuydu?

Benim de 2016dan bu yana aşağı yukarı aynıyız. Bende kapalı alanlarda sorun oluyordu cam açık olmayınca boğulma hissi yaşıyordum bazen. Duşta ise şöyle bende zaten tansiyon düşüklüğü var duşta sıcak havayla iyice düşüyor baygınlık geliyor ama herkesi tetikleyen ortam da farklı tabi. Böyle hissettiğim an hemen nefeslerimi kontrol altına almaya çalışıyorum derin nefes alıp birkaç saniye tutup veriyorum bunu tekrarlıyorum güzel etkisi oluyor bana

Benim ki nefes alamamak değilde , duşta kalp krizi geçirme korkusu vsvs. Öyle bir yakınımız olmuştu ama adam kalp hastasi yaşı da vardı fakat o an gel anlat bu beyine onu malesef. Vcde kalp krizi geciren 80 yaşndaki adam da wc fobim oldu. Hep böyle şeyler olaylardan yola çıkarak bana da olması korkusu. Ah ahh...

Anladım doktorlar çok da yardımcı olamıyor psikolojik konularda ilaçlar da bir yere kadar. Bir şekilde öleceğiz ve nerede öleceğimiz de bizim kontrolümüzde değil. Kontrolümüzde olmayan şeyleri düşünmemeliyiz ne olacaksa olsun formuna gelmek lazım. Ben tevekkül ile zihnimi rahatlatmaya çalışıyorum genelde böyle durumlarda

Evet , nereye kadar sürecek bilmiyorum. Aktif bir insan olarak tüm aktifliğim sona erdi resmen arkadaslarim bulusmak için sıraya giriyo ben duş korkumdan dolayı duştayken atağım tutuyo çıkamıyorum. Nasıl çıkacam bu durumun içinden onuda bilmiyorum.

Kapı açık duş alsanız hem duşakabin hem de banyonun. Evdekilere söylersiniz. Alışana kadar bir süre öyle deneyin bence. Süreli de girebilirsiniz banyoya 15dakika işinde çıkıcam şekilinde. Ufak ufak aşma denemelerinden başka önerebilecek bir şeyim yok. Bir de atak gelecek gibi hissettiğiniz zaman nefes egzersizi yapın

Sadece öyle duş alabiliyorum zaten. Ama nefes egzersizini mutlaka deneyeceğim. Ilgilenip yorum yaptigin için teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda geçer gider hastalığınız , hastalığımız

İnşallah hepimiz. Psikonet’in kitaplarını da öneririm bu arada panik atak anksiyete depresyon için ayrı ayrı kitapları var ben fayda görmüştüm.

Birkaç kere bunu bende yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…