Anksiyete-panik atak semptomları ve önemsiz rahatsızlıklar

Benim de öyle. Yaşım henüz 30 değil ama kendimi yaşlı gibi hissediyorum. Mesela komik bir şey anlatayım :) az önce survivor izliyodum ay dedim ben böyle parkurda falan ölür kalırım :)) bunu bile düşünüyorum izlerken

Hangi vitaminler ruhsal duruma iyi gelir hangilerini kullandınız siz? Veya ilaç dışında iyi gelebilecek bitkisel bir şeyler var mı?

Benim eşimde çok umursamaz. Ben de evlendikten sonra kaygılarım başladı. Bununla da ilgisi olabilir :)

Ben bu ıllete 23 yasımda bulaştım
Sımdı 38 yasındayım ara ara duzelıyor gıbı ama baska sekılde patlak verıyor hıc tamamen gıtmedı

Sana ben daha komıgını soyleyeyım yıllar once ben survıvorı ızlemeyı cok severdım ama parkıru tamamlıyorlar ya orda o kosturma vs benı oyle panıkletıyordukı gercekten kalp krızı gecırcem sanıyordum
O parkurun sonunda benım kalbim cıkacak gıbı atmaya başlıyordu
Ozaman ızlemeyı bıraktım acillik oluyordum
Ölücem dıye korktum
Sımdı ızlerım mesela

Hangi vitaminler ruhsal duruma iyi gelir hangilerini kullandınız siz? Veya ilaç dışında iyi gelebilecek bitkisel bir şeyler var mı?
B12 beni baya ayağa kaldırdı.d vitamini çinko zaten ruhsal sağlığını etkiliyor direk.çarpıntı için kan ilacını hala kullanıyorum.kas ağrıları için de magnezyum takviyesi alıyorum.değerlerim düzene girince bırakıyorum kendimi kötü hissedersem ara ara başlıyorum yine.siz değerlilerine güzelce baktırın önce.aslında bitkisel bi ilaç buldum ama kötü bir etki yapar mı korkuyorum sovital diye bi markanın kaygı vs için.antidepresan yerine bunu kullanmak daha iyi sanki bilemiyorum.

Gamsız bir insan olmayı çok isterdim.benim eşimde öyle keşke azıcık biz de olsak.

Benim eşimde çok umursamaz. Ben de evlendikten sonra kaygılarım başladı. Bununla da ilgisi olabilir :)
Yıllarca eşimle savaştım gercekten türünün tek örneği
Umursamazlık boyutu cok farklı kendıne has bır ınsan
Maşallah 15 yıldır bırkere ılac ıcmedı hastaneye gıtmedı
Ama benı hasta ettı dıyorum
Onunla savasmayı bıraktım. Kendı derdımdeyım
Ikı cocuk var ekonomık ozgurluk yok
Babam daha baskıcı be mukemmellıyetcı
Yanı gıtsem nereye gıdıcem
Esımın umursamazlıgı sayesınde en azından istesem gece bile tek gezebılıyorum
Babamın evınde markete gıdemem tek
Tuhaf bır celıskı ıkısıde tam tersının uç noktası
Bende bu karmasada hasta olduguma ınanıyorum
Aslında eşimin normal olmayıp benı hasta ettıgını dusunuyorum ama bunlarıda gectım
Artık sıkıntılar boyut degıstı vucudumda hasar bırakacak dıye gıttım ılac basladım

Yakın bir zamanda kan değerlerime baktıracağım ben de. Çok teşekkür ederim. İnş iyi gelir hepimize.

Eskisine göre daha iyisiniz demek ki :) sizin normalde kalp atışlarınız nasıldı. Panik olduğunuzda ne kadar oluyor? Benim kendimi bildim bileli yani anksiyete ile tanışmadığım zamanlarda hep 90-100 arası falandı. İşte panik olunca da 138 gördüm sanırım en çok. Sizin nasıl

Benım carpıntım oldugunda nekadar oldugunu bılmıyorum oraya hıc takılmadımda
Benım takıldıgım bı durup bı atıyor
Ikı durup bır atıyor
Rıtım bozuklugu oluyor yani
Onlar oldugunda korkuyla halıyle hızlı carpıyor
Ama hıc kac attıgına bakmadım
Bazende calar saat takılı kalır gıbı takılı kalıyordu uc dort dakka gecmıyordu
Acıle gıdıyorum ekg vs ritim bozuklugu taşikardi dıyorlar psıkolojık dıyıp gonderıyorlardı

Gamsız bir insan olmayı çok isterdim.benim eşimde öyle keşke azıcık biz de olsak.

Midenizde hazımsız olduğunda çarpıntınız olduğunda soda için ama geğirerek içerideki gazı çıkarın bana iyi geliyor

Merhaba. Bende de sizin gibi ataklar oluyordu şu an daha rahatım. Psikolog Özlem Tokgöz Özsoylar YouTube izleyin lütfen. Zihin karışıklığında ve panik atak sırasında uygulamanız gereken şeyleri anlatıyor. Şifa olur inşallah, bizim gibi olan kişilere.

Sizin yasadiklarinizin aynısıni yaşıyorum, bende sizin gibi sürekli boynumdaki damarların atışını kontrol ediyorum, boyun duzlesmem ileri seviyede var, midemde şiskinlik oluyor,ve sürekli geğirme hissi geliyor,tabi bunla beraber çarpıntı. Dişçi konusunda da geçmişte hiç problem yasamiyordum, bir yıl önce iğne vurulacagi zaman heyecanlandim ve korktum,vurulunca çarpıntı hissetmeye başladım,ama doktora söylemedim,bu yılda çok korkarak gittim, gitmeden once kendimi telkin ettim, iğneden sonra korktuğum için çarpıntı olabilir ,bu normal,çarpıntı olsada telaslanmiycam diye,ve hiç bir şey olmadi. Anksiyete gerçekten zor bir problem,ancak yaşayan anlıyor zorlugunu

S.a ben 36 yasindayim ve q senedir agir panik atak ve anksiyete yasiyorum. Dediginiz gibi bazilari panik atagi yasiyor ve geciyor. Bende oyledim taki bu gecmis seneye kadar. Cok agir bir panik atak gecirdim ucaga binmeden ve o gunden sonra her gun sabahtan yatiya kadar hatta uykuda bile geciriyorum. Cok zor yasayan bilir. Bende olan seyler gunluk titreme icimin titremedi
Kaslarim gerilmesi
Damarlarin zonklamasi
Kalp carpinti
Gogusumde cok feci bir agirlik
Bas donmesi
Beynimin ellerimin bacaklarimin uyusmasi
Migdenin ust kisminda bi rahatsizlik
Migde yanmasi
Dilim cenemin uyusmasi
Bicak saplamalari sirtima gogusume ani bir sekilde gozum seyirmesi
Bulanik gormek
Vertigo
Burnum sizlamasi
Kulak cinlamasi
Nefes darligi
Kemik agrisi
Ve bunlar her sefasinda farkli farkli sekilde vuruyor ve ben alisamiyorum cok kotu cok korkunc bir durum Butun bu saydiklarim ilk agir panik ataktan sonra basladi. Check up yaptirdim iyi cikti kan testleri herseyi yaptim
Demir eksikligi vitMin eksikleri vardi takviye alioyrum 7 aydan beri ama duzelme olmuyor bi 3 hafta iyiydim sonra hersey tekrar basladi her gun her gun yasiyorum. Bu sabah bile gogusumde yogun bir baski ile uyandim. Cok korkunc alisamiyorum. Citoles verdi doktor ona basladim 3 gundur. Doktor 2 hafta sonra etki eder dior ama benim ataklarimi daha fazla tetiklio gibime geliyor ve farkli sekilde. Umarim yanlis yapmiyotumdur.

Çok zor bi durum geçen hafta ben de çekap yaptırdım eksiklerim vardı düzelmiş onlar.Biraz aç kalayım hemen ellerim ayaklarım boşalıyor midem bulanıyor.baş dönmesi ve nefes darlığı zaten sürekli var.aylardır kalbe gidiyorum ancak çekaptaki doktor eser aort yetmezliği yazmış rapora kafama takıldı o günden beri.bi kaç kez önemli bişey olmadığını söyledi doktor 6 7 kalpçi gördü onlar bundan bahsetmemişti bile.internetten bakınca da tüm şikayetlerimle uyuşuyor günlerdi keyfim yok.sabahları çok kötü hissediyorum antidepresana henüz başlatmadım.aslında tüm bunların psikolojik olduğuna inanmıştım ama şu an kesin bişey var diyorum kalbimde.çocuk var evde yemek hazırlayacak güç bulamıyorum çoğu zaman.burda bişeyler yazınca okuyunca bi nebze olsun rahatlıyorum.

Buna katılıyorum çünkü bende öyleyim ve bu nedenle bende anksiyete başladığını artık kabul ettim

Ayy aynı şeyleri bende yaşadım ve 1 haftadır doktor doktor geziyorum kardiyoloji, KBB, beyin cerrahına gözüktüm en son mr istedi kapalı mr a giremedim çünkü hayatımda hiç yaşamadığım kadar kaygı bozukluğumudur panik atakmıdır bilmiyorum adı neyse onu yaşıyorum. Ben hep cesaretli bir insandım ama 2 haftadır sizin düşündüklerinizi düşünüyor evde bile yalnız kalamaz hale geldim kapalı alanda oksijen bitmiş gibi hissediyorum, mr a girmek berbattı midem hala bulanıyor afedersiniz bana da boyun düzleşmesi var dendi ama daha doktor görmedi umarım geçer yoksa hayat böyle yaşanamaz.

Merhabalar panik bozukluk dendi bana da başta panik ataklar geçirdim mide sorunu çok oldu gastrit dendi sonra kardiyolojiye gittim eko VS bakıldı ve holter takıldı sinüs taşikardi dedi önemsiz sonrası geçti çok şükür hiç biri kalmadı ara ara çarpıntı hissi var şuan bende

Ama şöyle diyim bende de. Sürekli ay kalbim hasta ay kalp krizi geçiricem korkusu çokk var panik atak geçirmiyorum ama ara ara bu korku geliyor gezerken yok muhabbet ederken yok arada bir geliyor oluyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…