• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete mi yoksa başka bir hastalık mı?

seymeh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2017
81
71
88
36
Merhabalar.
2 yıldır panik atak ve anksiyete ile ilgili terapi alıyorum. Çok zor zamanlar geçirdim ama şimdi daha iyiyim çok şükür. Fakat kafama çok takılan bir durum var. Bazen 5-10 saniye kadar kafam sersemliyor,ortamdan kopuyorum,bayılacak gibi oluyorum. Üstünde durmazsam geçiyor,telaşlanırsam daha kötü oluyorum. Kaygılandığım zamanlarda oluyor genelde ama bazende durup dururken oluyor.Şekerim mi düşüyor acaba diye endişelendm ama öyle olsa bu kadar kısa süreli olmaz diye düşündüm. Bu durumu yaşayan var mı? Fikirlerinize çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden.

Kan şekeri de aşağı yukarı aynı tepkileri veriyor ama en doğru sonucu dr söyleyecektir. Bence değerlerinize baktırmanızda fayda var. Tabi aynı şekilde anksiyeteninde belirtileri bunlar

Merhabalar.
2 yıldır panik atak ve anksiyete ile ilgili terapi alıyorum. Çok zor zamanlar geçirdim ama şimdi daha iyiyim çok şükür. Fakat kafama çok takılan bir durum var. Bazen 5-10 saniye kadar kafam sersemliyor,ortamdan kopuyorum,bayılacak gibi oluyorum. Üstünde durmazsam geçiyor,telaşlanırsam daha kötü oluyorum. Kaygılandığım zamanlarda oluyor genelde ama bazende durup dururken oluyor.Şekerim mi düşüyor acaba diye endişelendm ama öyle olsa bu kadar kısa süreli olmaz diye düşündüm. Bu durumu yaşayan var mı? Fikirlerinize çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden.
Öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten bu hastalığı yaşamamış olan hiç bir insan hatta en iyi empati yapabilen bir insan dahi anlayamaz çok zor bende yaşıyorum sanki yer ayağımdan o anlık kayıp gidiyor ilk başlarda bende korkmaya başladım ve check up yaptırdım herşey temiz çıktı gizli şekerden tut beynimde tümör olmasından bile şüphelendim kendi kendime bende hamd olsun birşey çıkmadı ayriyetten beyin cerrahisine de gittim her yere gittim temiz çıktı her ihtimale karşı görün ama anksiyete belirtisi o kadar illet birşey ki artık vücudum olanlara alıştığı için yeni tepkiler vermeye başladı umarım atlatırız bir an önce 🫶

Kan şekeri de aşağı yukarı aynı tepkileri veriyor ama en doğru sonucu dr söyleyecektir. Bence değerlerinize baktırmanızda fayda var. Tabi aynı şekilde anksiyeteninde belirtileri bunlar
Haklısınız baktırmam lazım ama şeker olsa 5-10 saniyede kendiliğinden geçmez diye düşünüyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten bu hastalığı yaşamamış olan hiç bir insan hatta en iyi empati yapabilen bir insan dahi anlayamaz çok zor bende yaşıyorum sanki yer ayağımdan o anlık kayıp gidiyor ilk başlarda bende korkmaya başladım ve check up yaptırdım herşey temiz çıktı gizli şekerden tut beynimde tümör olmasından bile şüphelendim kendi kendime bende hamd olsun birşey çıkmadı ayriyetten beyin cerrahisine de gittim her yere gittim temiz çıktı her ihtimale karşı görün ama anksiyete belirtisi o kadar illet birşey ki artık vücudum olanlara alıştığı için yeni tepkiler vermeye başladı umarım atlatırız bir an önce 🫶
Çok teşekkür ederim. Ne güzel yazmışsınız. Gerçekten yaşamayan bilemez,anlayamaz. Bende kan tahlili yaptırayım kafam rahat etsin diye düşünüyorum ama bence anksiyeteden oluyor. Şeker ya da tansiyon olsa kendiliğimdem geçmez kısa sürede sanırım. Her an başka bi şekilde zorluyor insanı. Ne diyim çok zor. Yazdıklarınız içimi ferahlattı,çok teşekkür ederim. Fiziksel bir şey mi var diye çok takıyordum.

Çok teşekkür ederim. Ne güzel yazmışsınız. Gerçekten yaşamayan bilemez,anlayamaz. Bende kan tahlili yaptırayım kafam rahat etsin diye düşünüyorum ama bence anksiyeteden oluyor. Şeker ya da tansiyon olsa kendiliğimdem geçmez kısa sürede sanırım. Her an başka bi şekilde zorluyor insanı. Ne diyim çok zor. Yazdıklarınız içimi ferahlattı,çok teşekkür ederim. Fiziksel bir şey mi var diye çok takıyordum.
Anksiyete hastalığının en baş belirtisi bu zaten birşey oluyo kalp krizi geçiriyorum ölücem cehenneme gidicem nefes alamıyorum beyin kanaması geçiriyorum gibi gibi 🥺

Arkadaşlar bende de anksiyete var. Neredeyse 2,5 aydır evdeyim. Yalnız kalmamla iyice arttı. Hastalık hastalığı da var. Ben öğretmenim. Bugün okula gittim ve korkum şu ben okulda da fenalaşırsam ya çalışamazsam evden çıkamazsam :( bugün okulda bu yüzden hıçkıra hıçkıra ağladım korkulu düşüncelerimin ardı arkası kesilmedi. Pazartesi başlıyor okul. Ve ben şimdi de bunun için kaygılanıyorum. Gerçekten artık çok yorgunum…

Daha yeni şeker yada tansiyondan şüphelendim gittim ikisi de normaldi. Ve ben gerçekten bunlardan birinin çıkacağına emindim. Anksiyete aynı etkileri gösterebiliyor :((

Artık insanlar bana bayıl da bi görelim ne olacak diyorlar :( bayılmak dediğim aslında kontrolünü kaybetmek. Bunu kimseye anlatamıyorum.

Arkadaşlar bende de anksiyete var. Neredeyse 2,5 aydır evdeyim. Yalnız kalmamla iyice arttı. Hastalık hastalığı da var. Ben öğretmenim. Bugün okula gittim ve korkum şu ben okulda da fenalaşırsam ya çalışamazsam evden çıkamazsam :KK43: bugün okulda bu yüzden hıçkıra hıçkıra ağladım korkulu düşüncelerimin ardı arkası kesilmedi. Pazartesi başlıyor okul. Ve ben şimdi de bunun için kaygılanıyorum. Gerçekten artık çok yorgunum…
Kaygılarınızı ve aklınıza gelen milyonlarca olumsuz düşünceyi tahmin ediyor ve anlıyorum. Ya fenalaşırsam endişesi zaten ortak noktamız. Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye başlayan düşünceler hep anksiyeteden kaynaklı zaten. Ama kafanızın meşgul olması bence size iyi gelecek. Terapi desteğini de es geçmeyin bence

Daha yeni şeker yada tansiyondan şüphelendim gittim ikisi de normaldi. Ve ben gerçekten bunlardan birinin çıkacağına emindim. Anksiyete aynı etkileri gösterebiliyor :KK43:(
Valla bende şekerim mi var diye takmış durumdayım ama bir yandan da diyorum ki şeker olsa nasıl geçecek 5-10 saniyede. Binbir surat gibi bu anksiyete

Bende çok fazla bayılacağım korkusu var :KK43:((
Bayılma korkusu bende de var. Vücudumdaki her değişikliği bayılmaya yoruyordum. Terapiden sonra bu korku daha kontrol edilebilir düzeye geldi. Anksiyeteda bayılacak gibi olma hissi var,o sebepten korkuyoruz sanırım

Artık insanlar bana bayıl da bi görelim ne olacak diyorlar :KK43: bayılmak dediğim aslında kontrolünü kaybetmek. Bunu kimseye anlatamıyorum.
Ahh ahh o insanlar baktığın zaman anksiyeteden bayılabilrsin ben çok bayıldım nabzım 160 lara çıkıyor krizim tuttuğu zaman öyle nabzın vs yüksek çıkınca doğal olarak bayılma ihtimalin de çok artıyor ama hiç korkma hiç birşey olmuyor öyle bir durumda kriz belirtisi diyip es geçme ama gönlünü de ferah tut nefes egzersizi kesinlikle en doğal çözüm bu onu yap o anda ayaklarını da kalp hizası seviyesinde kaldır ve dinlen atlatıcaz allahın izni ile 🫶

Kaygılarınızı ve aklınıza gelen milyonlarca olumsuz düşünceyi tahmin ediyor ve anlıyorum. Ya fenalaşırsam endişesi zaten ortak noktamız. Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye başlayan düşünceler hep anksiyeteden kaynaklı zaten. Ama kafanızın meşgul olması bence size iyi gelecek. Terapi
Valla bende şekerim mi var diye takmış durumdayım ama bir yandan da diyorum ki şeker olsa nasıl geçecek 5-10 saniyede. Binbir surat gibi bu anksiyete
Terapi denedim fakat Doğru doktoru bulamıyorum sanırım. Bir de benim boşluklarda nüksediyor sizin de öyle mi ? Ayrıca şekere gerçekten takıldıysanız gidin bir açlık tokluk ölçtürün benim ölçüldü hiçbir şey çıkmadı anında unuttum şekeri. Tansiyon da öyle. Tansiyonum düştü diye kendimi oradan oraya attım doktor ölçtü çok iyi çıktı. O zaman dedim şekerim düştü açtım zaten ve ölçtü gayet iyi dedi anında hepsi bitti gitti

Daha yeni şeker yada tansiyondan şüphelendim gittim ikisi de normaldi. Ve ben gerçekten bunlardan birinin çıkacağına emindim. Anksiyete aynı etkileri gösterebiliyor :KK43:(
Aynı şeyleri yaşıyoruz ve bizi bizden başkası anlamaz çok illet bir hastalık ve çevremizin bize çok abartıyorsun en fazla ne yaşıyor olabilirsin ki gibi gibi düşünceleri bizi bu hastalığa daha fazla itiyor bizzat acil doktoru bile bana bunun bir saçmalık olduuğunu z kuşağının herşeyi abarttığını söyledi tersledim hastahaneyi terk ettim

Terapi denedim fakat Doğru doktoru bulamıyorum sanırım. Bir de benim boşluklarda nüksediyor sizin de öyle mi ? Ayrıca şekere gerçekten takıldıysanız gidin bir açlık tokluk ölçtürün benim ölçüldü hiçbir şey çıkmadı anında unuttum şekeri. Tansiyon da öyle. Tansiyonum düştü diye kendimi oradan oraya attım doktor ölçtü çok iyi çıktı. O zaman dedim şekerim düştü açtım zaten ve ölçtü gayet iyi dedi anında hepsi bitti gitti
Siz psikoloğa mı psikiyatri doktoruna mı gittiniz

Ahh ahh o insanlar baktığın zaman anksiyeteden bayılabilrsin ben çok bayıldım nabzım 160 lara çıkıyor krizim tuttuğu zaman öyle nabzın vs yüksek çıkınca doğal olarak bayılma ihtimalin de çok artıyor ama hiç korkma hiç birşey olmuyor öyle bir durumda kriz belirtisi diyip es geçme ama gönlünü de ferah tut nefes egzersizi kesinlikle en doğal çözüm bu onu yap o anda ayaklarını da kalp hizası seviyesinde kaldır ve dinlen atlatıcaz allahın izni ile 🫶
Aslında bayılsak ne olur ? Ölüm mü var sanki. Kendime çok kızıyorum ama işte engel olamıyorum. Ben kan görmeye iğneye dayanamam ve o durumların bazılarında bayılırım. Yani bilmediğim bir şey de değil bayılmak. Ama benimki sanki kontrolü kaybetme korkusu.

Benim de öyle ama bazenleri en iyi en mükemmel geçen anımda bile yaşayabiliyorum çoğunlukla o boşlukta olduğumuz zaman nüksediyor ama

Aynı şeyleri yaşıyoruz ve bizi bizden başkası anlamaz çok illet bir hastalık ve çevremizin bize çok abartıyorsun en fazla ne yaşıyor olabilirsin ki gibi gibi düşünceleri bizi bu hastalığa daha fazla itiyor bizzat acil doktoru bile bana bunun bir saçmalık olduuğunu z kuşağının herşeyi abarttığını söyledi tersledim hastahaneyi terk ettim
Bir doktor bunu diyorsa biz ailemizden çevremizden şikayet etmeyelim anlamıyorlar diye. Çok üzücü. İnsan kendine bile bile bunu yapar mı hiç ?

Back