Anksiyete kötü düşünceler

Öncelikle merhabalar. Yazdıklarınızı gülümseyerek okudum çünkü aynıyız. Doğum anne olmak anksiyeteyi tetikliyor. Maalesef bende ilk çocuğum 8 aylıkken anksiyete basladı. Aynı korkular aynı düşünceler. İlaclar terapiler derken kendimi biraz toparladım tabi ama ara ara yokluyor. Bunların hepsi vesvese inanın yalnız değilsiniz sizin gibi benim gibi binlerce anne var. Ben suan 9 aylık hamileyim ölüm aklımdan çıkmıyor diyebilirim . Dediğiniz gibi herşeyden bi işaret arıyorum. İlk çocuğum 4 yasında 1-2 haftadır aşırı huysuz sürekli ağlıyor bende sizin gibi kesin bana bisey olacak cocugun icine doğuyo falan diye düsünüyorum. Psikiyatristim bu duruma anksiyetede kehanetcilik demisti. Gördüğün rüyalardan anlam cıkarma, yanlıs kurdugun bi kelimeyi işaret sayma, burc yorumları vs şeyleri kafaya takma vb. Bu tarz şeyler anksiyetenin getirdiği kehanetcilikten olurmuş. Yani tamamen kurgu tamamen vesveve. İnanın o kadar aynıyız ki yazdıklarınızı okurken gülümsedim

Hayır maalesef ilaç kullanmayı bile korkuyorum. Kilolu biriyim ve ilaçlar çok kilo aldırıyor diyorlar o yüzden cesaret edemiyorum
Hiçbir şey akıl sağlığınızdan daha önemli değil. Bebekleriniz var, öyle aşırı kilo alımı diye birşey de yok. Psikiyatrik destek almanızı öneririm geciktirmeyin.

Ayy canım bende gülümseyerek okudum. Benim de oğlum 4 yaşında arada gelip seni seviyorum derdi aam son zamanlarda bu daha sık olunca onu bile kötüye yordum acaba hissediyor mu diye. Halbuki kardeşini kıskandığı için bu şekilde kendini göstermek istiyor ilgi çekmek istiyor. Ama maalesef her şeyi ona yoruyorum

Mesela geçen Hepsiburada müşteri hizmetlerine bağlandım işte mesajda kadın ürün kargoya verildi yerine ölüm kargoya verildi yazdı yaa sana yemin ederim 1hafta kendime gelemedim ağladım herkesten helallik istedim bu bir mesaj diye çünkü her şeyi ona yoruyorum jnstagrami bir açıyorum full ölüm haberi aaa diyorum bu mesaj falan gülüyoruz falan ama bunu yaşamak çok zooorr

Aynı bende öyleyim inan. Aslında biliyorum bunun beynimin oyunu olduğunu ama kapılmadan edemiyorum. Bi ihtimal düsünüp duruyorum. Sosyal medyada ne izlersen algoritma onu önüne cıkarıyor. Benim bi ara full ölüm, kanser hastaları falan çıkıyordu. Bunları görmek istemiyorum butonuna basa basa kaybettim o videoları. Simdi hic bakmıyorum kaza deprem yangın vs o haberlere. Duyarsız kalmaya calısıyorum kendi psikolojik sağlığım icin. Anksiyetemizle inatlaşmaktan baska caremiz yok. Bunu doktorumda söylemisti. O asağı çekecek sen yukarı cekeceksin. O korkutacak sen gülüp gececeksin. Direnirsen atlatırsın dedi. Ama kapılırsan iyice bogulursun dedi. Ben hastaneye gitmeyi bıraktım cok sükür en azından sürekli tahlil tetkik yaptırmaktan bıkmıştım. Şimdi bisey olsa bile gitmiyorum gecmesini bekliyorum unutmaya baska seylere adapte olmaya çalışıyorum . Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…