Anksiyete hastalığı

derya_fenerbahce12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
30
11
18
27
İyi geceler arkadaşlar

Bu saatte uyumamamın sebebi ankiseyete hastası olmam. Tam uykuya dalacakken birden kriz tuttu beni zar zor olsa da çok şükür gitti gibi. Üstelik ilk değil bu... Şimdiye kadar bir doktora gitmedim ama artık vakti geldi galiba. Buraya yazmamın sebebi içimi biraz dökebilmek ve bu sıkıntılı durmumu sizle paylaşmak. Aranızda bu hastalığı yaşayan var mı? İlaçın faydası oluyor mu?

Canım yaklaşık 7 yıldır anksiyete hastasıyım. Tabi ki ilaçla yeniyorum. Ne zaman ilacı bıraksam, tepe taklak oluyorum. Evet ilaç kullanmak kulağa çok sevimsiz geliyor ama inan kesin çözüm. Bu arada gece gelen ataklarıma hep Avrupa yakası dizisi iyi gelmiştir.

Maalesef anksiyete çağın hastalığı oldu artık. İlaç kullanıp kullanmamak sizin tercihiniz ama gerekiyorsa da kullanın. İlaç kullanımına karşı önyargılı olmayın. Doğru ve yerinde dozlarla güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Ama ilaçlar mucize yaratmaz bunu unutmayın. Bu anksiyeteyi tetikleyen durumların da anlaşılması gerekiyor o yüzden terapi almak en etkin yoldur. Geçmiş olsun.

Kriz derken nasil oluyosun . Mesela ben pskolojik olarak rahatsızdım surekli hasta olcam korkusu yasiyodum ve kendimi hasta ediyodum dayanilmaz ağrılarım oluyodu . En son artik krize cevirdi ve ellerim ayaklarim titreyip ic sikintisi ve biranda vucudum da bosalma oluyodu antidepresan kullandim gecti allaha sukur acil bi doktora git

Bana aniden bir miğde bulantısı geliyor. Baş dönmesi. Ardından da tüm vücutta titreme o sıra kafam senaryolar yazıyor kendimi bir şekilde sakınleştirmeye çalışıyorum ama tabii sakinleşene kadar ben yıpranıyorum. Dün gece sakinleşmem yaklaşık 1 saatimi aldı ...
Peki ilacı bıraktıktan sonra tekrar başladı mı?

Son düzenleme:
Ayni dert bendede var düşünmekten yemek bile gidemiyorum keyfime gore devamlı düşünceler var kafamda yürüyüşe çıksam şişiyorum sonra aklıma bir suru şey gelio

antidepresan kullanmalısın tek çözüm
bu ataklarını sadece ılaclar düzenleyebılır
bir doktora görünmende fayda var
en yakin 2 arkadasim anksiyete hastası
biri çok agır ılaclar kullanıyor anca yetiyor digeri daha hafif
ama ilaç kullanıyorlar yoksa kriz zamanlari kendi icinde etrafindaki insanlar içinde zor

Teşekkür ederim yorumunuz için. Peki bir psikologla mı görüşmem gerekir yoksa direkt psikatriye mi gitmeliyim?

Teşekkür ederim yorumunuz için. Peki bir psikologla mı görüşmem gerekir yoksa direkt psikatriye mi gitmeliyim?

psikiyatri tabiki
tıbbi bir doktora gitmen gerekiyor ilaca baslaman icin
psikolog belki iyi düsünmeniz icin yardimci olabilir
atak zamanları nasıl davranmanız gerektigi nasıl düsünmeniz nasıl kendını frenlemeniz gibi konularda psikolog daha verimli olur ama psikologlar ilac yazamaz

Çok teşekkür ederim size.

Anksiyete Atağını Başladığı Anda Bitirmenin 10 Yolu

Daha önce bir anksiyete atağı yaşamış olanlar bunun ne kadar zor ve korkutucu bir deneyim olduğunu bilirler. Kalp atışlarının aniden hızlanması, vücudunuzda bir anda başlayan uyuşmalar, anlam veremediğiniz titremeler, soğuk terlemeler, geçmeyen bir “her an çok kötü bir şey olacakmış” duygusu, dünya sanki üzerinize geliyormuş gibi hissetmenizi sağlayan bir daralma hissi ve en kötüsü de ne yapacağınızı bilememenin verdiği çaresizlik…

Anksiyeteye bağlı bozukluklar; sürekli ve şiddetli bir kaygı hali yaşamanıza neden olan yaygın anksiyete bozukluğundan bir anda başlayan korku, kalp atışlarında hızlanma, terleme, titreme gibi etkilere neden olan panik ataklara kadar birçok şekilde kendisini gösterebilir. Kaygıyla başa çıkmanın 7 etkili yolu yazımızda da bahsettiğimiz gibi anksiyete yaşayan kişiler için özellikle atakların başladığı, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi gelen anları atlatabilmek son derece önemlidir. Böyle zamanlarda düşüncelerinizin kontrolünü yeniden elinize almanızı sağlayacak olan ve uzmanların önerdiği 10 tekniği aşağıda görebilirsiniz.
Anksiyete bozuklukları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz "Anksiyete" sayfamızdaki yazıları okuyabilirsiniz.
Şimdi hazırsanız başlıyoruz...

Anksiyete & Panik Atak Krizi Sırasında Ne Yapılmalı?

1. Anksiyete krizinin başladığını hissettiğinizde 3-3- 3 kuralını uygulayın.
Etrafınıza bakın ve gördüğünüz üç şeyin ismini söyleyin. Ardından duyduğunuz üç sesi söyleyin. Son olarak vücudunuzdaki üç bölümü; bileklerinizi, parmaklarınızı ve kolunuzu oynatın. Bir anksiyete krizinin başladığını hissettiğiniz anda bu kuralı uygulamanız zihninizde ışık hızıyla dönen kaygılı düşüncelerden kurtulmanıza ve sakinleşmenize yardımcı olacaktır.

2. Ayağa kalkın ve vücudunuzu dik tutun.
Kaygılı ya da korkmuş olduğumuz zamanlarda bilinç altından gelen bir motivasyonla öne eğilerek kalbimizin ve akciğerlerimizin bulunduğu vücudumuzun üst kısmını korumaya çalışırız. Bu doğal reaksiyona anlık bir çözüm olarak omuzlarınızı geriye atın ve vücudunuz dik bir şekilde ayağa kalkın. Böylece vücudunuza her şeyin normal olduğu mesajını vererek sakinleşmenize yardımcı olabilirsiniz.

3. İçinde bulunduğunuz an’a odaklanın.

Anksiyete geleceğe odaklı bir zihin durumudur. Biraz sonra olacaklar hakkında kaygılanmak yerine kendinizi şu an’a odaklayın. Kendinize “Şu anda tam olarak ne oluyor?”, “Güvende miyim?”, “Şu anda yapmam gereken bir şey var mı?” diye sorun. Kaygılanmanıza neden olacak bir şey olmadığını kendinize bilinçli olarak hatırlatın. Gerekirse günün farklı bir saatinde kaygılarınızı yeniden değerlendirmek için kendinizden bir “randevu” alın. Böylece aklınızda dolaşan, olma ihtimali uzak senaryoları belirli bir saat dilimine yönlendirip sakin bir şekilde gününüze devam edebilirsiniz.
4. Derin nefes alıp verin.
Derin nefes alıp vermek sakinleşmenize yardımcı olur. Farklı egzersizlerde olduğu gibi belirli bir sayıda nefes alıp vermeye odaklanarak kaygılanmanıza gerek yok, alıp verdiğiniz nefeslerin derin ve eşit olması yeterli. Böylece sakinleşerek yeniden odaklanmayı sağlayabilirsiniz.

5. Yaşadıklarınızı yeniden isimlendirin.

Panik ataklar, kendinizi sanki bir kalp krizi geçiriyormuşsunuz, ölecekmişsiniz gibi hissetmenize neden olabilir. Böyle anlarda kendinize yaşadığınız şeyin bir panik atak olduğunu, bunun aslında zararsız ve geçici bir durum olduğunu ve yapmanız gereken hiçbir şey olmadığını hatırlatın. Yaşadığınız fiziksel belirtilerin yaklaşan ölümün habercisi değil, sizi hayatta tutan savaş & kaç mekanizmasının belirtileri olduğunu tekrarlayın. Panik ataklar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz "Panik atak ile nasıl savaşabiliriz?" adlı blog yazımızı da okumanızı öneririz.

6. Düşüncelerinizin doğruluğunu yeniden kontrol edin.

Anksiyete yaşayan kişiler genellikle olabilecek en kötü olasılığa odaklandıkları için kendilerini muazzam bir kaygı içinde bulurlar. Bu düşüncelerinizin ne kadar gerçekçi olduğunu yeniden değerlendirin. Örneğin iş yerinde yapmanız gereken bir sunum sizde anksiyeteye neden oluyorsa başarısız olacağınızı değil bu sunuma hazırlıklı olduğunuzu, bazı şeyler kötü gitse de sonunda başarılı olacağınızı düşünün. Korkularınızı yeniden değerlendirmek beyninizi kaygı verici düşüncelere karşı eğitebilmenize yardımcı olur. Daha fazla ipucu için iş yerinde panik atak krizi ile başa çıkmanın yolları yazımıza göz atabilirsiniz.

7. Kendinizi meşgul edin.

Ayağa kalkın, küçük bir yürüyüşe çıkın ya da o anda dikkatinizi dağıtmanızı sağlayacak fiziksel bir şey ile meşgul olun. Zihninizi öğrendiği kaygılı düşünce kalıplardan uzaklaştırmanız kontrolü yeniden elinize almanızı sağlayacaktır.

8. Krizin başlayacağını hissettiğiniz anda şekerden uzak durun.

Her ne kadar stresli olduğumuz zamanlarda bir parça çikolataya uzanmak birçoğumuzun aklına gelen ilk şey olsa da araştırmalar fazla şeker tüketiminin anksiyeteyi kötü etkilediğini gösteriyor. Bir anksiyete atağının başladığını hissettiğiniz zamanlarda şekerli gıdalara yönelmek yerine bir bardak su için ya da protein oranı yüksek besinler tüketin. Proteinli besinlerin sindirimi daha yavaş olacağı için vücudunuz buradan gelen enerjiyi kendisini toplarken kullanabilecektir.

9. Yakınlarınızı arayarak ikinci bir fikir alın.

Yakın bir arkadaşınızı ya da ailenizden birini arayarak aklınızdan geçen kaygılı düşünceleri onlarla da paylaşın. Düşüncelerinizi sesli bir şekilde başka birine söylemeniz, bu düşüncelere sizin de yeni bir bakış açısıyla bakmanıza yardımcı olacaktır.

10. Komik bir video seyredin.

Araştırmalar, gülmenin psikolojik ve fiziksel sağlığımız için birçok pozitif etkisinin yanında anksiyeteyi azaltmakta da etkili olduğunu gösteriyor. Anksiyete atağının başladığını hissettiğiniz zamanlarda dikkatinizi kaygılı düşüncelerden komik bir videoyla uzaklaştırmak hem rahatlamanıza hem de gülümsemenize yardımcı olacaktır.

Anksiyeteye bağlı psikolojik sorunlar yaşayan kişiler için anlık çözümlerin yanında içinde bulundukları durumu yönetmelerini kolaylaştıracak psikolojik destek gibi daha uzun soluklu çözümler oldukça önemlidir.
Psikologofisi sayfasindan
Alıntıdır
Ben çok faydasını gördüm....

Geçmiş olsun öncelikle.illet bir durum ben de yaşıyorum. Üstelik hamileyim ve ilaç kullanmak zOrunda kaldım keyfim neşem hiçbişeyim kalmadı. İlaç.ve terapi birlikte kullanılabiliyor ama bir doktor A görünmen gerek ilerlemeden

Çok teşekkür ederim eminim faydası olacaktır.

Sağ olun size de çok geçmiş olsun. Çok kötü bir hastalık gerçekten. Allah cümlemize şifa versin.

Bu yazdiklarinizin hiçbiri bende işe yaramayacak kadar ağır durumdaydım ilaçla düzeldim hatta hamileykende kullanmak zorunda kaldim ilacı ama doz düşük oldugundan hicbir işe yaramadı.kabus dolu günlerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…