- 11 Ocak 2017
- 157
- 76
- 18
- 37
- Konu Sahibi derya_fenerbahce12
Mrb ben hamileligimin 6.ayında bu hastalıgi ilk defa geçirdim çok zor bi durum ki hamilelikte çok daha zor bence hiç vakit kaybetmeden dr gitmelisin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet anksyete atağı gibi anlattıkların. Ama altında mutlaka bir sebep vardır yani sorunu kökünden çözmen için bir psikoloğa gitmeni tavdiye ederim. Insallah daha da iyi olursun. Geçmiş olsun.
Hep keşke depresyon hastası olacagıma anksiyete hastası ya da panik atak hastası olsaydım diye saçma sapan düşünürdüm çünki anksiyete hastası arkadaşım var ve ben dışarı dahi çıkmak istemezken o çıkardı ben ölmek isterken o ölümden korkardi ki bu da benim için güzel bir şeydi ölümden korkuyor demek ki yaşamayı çok seviyor derdim ama bu yorumlardan görüyorum ki anksiyete de zor bir hastalıkmış her insana kendi yaşadığı en zor geliyor demek ki Allah hepimizin yardımcısı olsun
Canım herkeste farklılık gösterebilir o süre bende mesela 2 aya yakın öyleydi. Öyle bir sey kiArkadaşlar merhaba, ben ilaca başladığımda çok yoruluyorum. Yorgunluk, aşırı halsizlik oldu. Bu nasıl geçer? Bu yüzden ilacı kullanmayı daha ilk haftalardan bıraktım. Birkaç ay geçti, düşünceler arttı, hayatımdaki zorluklar arttı ve tabii ki bu hastalık beynimi yiyor...
Biraz düzeldiniz mi durumunuzda bir degisiklik var mıBen de yıllardır 'yaygın anksiyete bozukluğu' ile uğraşıyorum. Bunun gerçekten çok üzerine gittim. Görmezden gelmeye çalışmadım hiç. Hem terapi hem ilaç tedavisine devam ettim. İlaçlarımın dozları hep arttırıldı. O işe yaramadı başka ilaç, o yaramadı başka.. yanına ilave ilaçlar derken iyi kötü bir düzlüğe çıkmıştım. Ancak hamile kalmak istediğimde ilaçlarımı doktor kontrolünde bıraktım. Daha sonra hem psikiyatrist hem de terapi uygulayan bir hekim ile yeniden terapilere başladım. İlaç hala kullanmıyorum bıraktığımdan beri. Terapileri de bıraktım çünkü gram fayda görmedim ve maddi olarak da çok yıprandım. Anksiyetem ise artık önümde kocaman bir dağdan farksız. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. Resmen ömrümden ömür alıyor.
Ayrıca illa ki sadece düşüncelerinde olacak veya illa ki vücüduna yansıyacak diye bir şey yok. Yaşayanlar bilir ki, o düşünceler, endişe ve korku halleri öylesine güçlü oluyor ki, beyniniz size öyle oyunlar oynuyor, öyle kanıtlarla çıkıyor ki karşınıza,, ve o an düşündüğünüz şeyin sanki gerçekten olacağına öyle inanıyorsunuz ki, buna vücudun tepki vermemesi imkansız olur zaten. Kolumda uyuşmalar, başka bir şey düşünememe ve odaklanamama, aniden ateş basması ve terleme, elimin ayağımın boşalması , bunlar benim yaşadıklarım.
Doktorsuz olmaz diyemeyeceğim, çünkü yıllarca gittim geldim hepsi boşa...! Belki işinde iyi birine denk gelmedim hiç. Sadece ilaç kullandığım dönem biraz iyiydim. Doğru ilacı bulana kadar da deneme tahtasına döndüm ayrıca. Zaten bu tarz ilaçlara başlayınca hemen etkisini göstermiyor ve vücut alışana kadar bir çok yan etkisini yaşıyorsunuz.
Doktorsuz olur da diyemiyorum ama, çünkü kendi kendime de üstesinden gelemiyorum. Bunlar benim tecrübelerim.
Allah yardımcımız olsun, gerçekten zor bir durum.
Rabbimden yardım dileriz inşallah gün gelir şifa buluruz biz deBen de 2 yıldır uğraşıyorum anksiyeteyle. Ben de aynen sizin gibi düşündüm ilaca başlamak istemedim. Size katılıyorum kendimi meşgul etmeye başlayınca düşünceleri engelleyebiliyorum. Buradaki mağdur arkadaşlara da tavsiyem anksiyetenin geldiğini anlar gibi olursanız sakın düşüncelerinize izin vermeyin hemen başka bir şeyle meşgul olun. örneğin yanınızda biri varsa o an onunla konuşun bir şey sorun filan olun veya izlediğiniz bir film/diziyi, okuduğunuz bir kitabı düşünün örneğin ‘şu kitaptaki adam acaba neden öyle yaptı’ ya da ‘kitabın sonunda ne olacak’ herhangi bir şey olabilir yeterki ankiseyetenin düşüncelere müsade etmeyin o an. Örneğin bu ankiseyeteli düşünceler bana yemekten sonra gelir gibi oldu hemen ‘çok yedim ya fazla geldi birazdan rahatlarım’ deyip hemen masayı topluyorum veya başka bir şey yapıyorum. Çünkü biliyorum beynimi susturmazsam devam edecek. Kendimi daha iyi hisetmessem hemen Allahtan güç kuvvet istiyorum (La havle vela kuvvete ...). Gün içersindede Allahı zikretmeye çalışıyorum salavat getiriyorum filan. Umarım başkalarınada yardımcı olur.
Bizdeki anksiyete bozukluğu o yüzden hastayız elbette anksiyete hayatta gerekli birşey fakat bizdeki durum sınırın üstünde olunca anksiyete bozukluğu devreye giriyor hayatı günlük yaşam kalitesini düşürüyorAnksiyete aslında insana gerekli olan bir şey bence. İnsanlar yıllarca kaygı duyduğu için hayatta kalmış değilse yen olurlardı. Belki de anksiyete ile bu kadar savaşmak değil de daha kabul edilebilir bir seviyeye indirip barışmak lazım. İlaçsa ilaç terapiyse terapi. Deneyerek bulmaktan başla çare yok sanırım
Mrb cnm bu hastalıkla 5 sene uğraştım 5 sene ilaç kullandım anksiyete bozukluğu panik atak... Çok şükür iyiyim arada vuruyor ama eskisi kadar değil. Doktora gitmelisin ve bol bol dua et Allah yardımcımız olsun Ruh sağlığı hastalığı çok zor çeken bilir.İyi geceler arkadaşlar
Bu saatte uyumamamın sebebi ankiseyete hastası olmam. Tam uykuya dalacakken birden kriz tuttu beni zar zor olsa da çok şükür gitti gibi. Üstelik ilk değil bu... Şimdiye kadar bir doktora gitmedim ama artık vakti geldi galiba. Buraya yazmamın sebebi içimi biraz dökebilmek ve bu sıkıntılı durmumu sizle paylaşmak. Aranızda bu hastalığı yaşayan var mı? İlaçın faydası oluyor mu?
Kesinlikle ilacın faydası var...hamilelik durumunuz yada kalma düşünceniz yoksa doktora gidn zaten ilaç vericektir...ben yıllardır uğraşıyorum bi iyi bi kötüyüm öyle illet birşey ki...ilerlemeden tedavi olun...İyi geceler arkadaşlar
Bu saatte uyumamamın sebebi ankiseyete hastası olmam. Tam uykuya dalacakken birden kriz tuttu beni zar zor olsa da çok şükür gitti gibi. Üstelik ilk değil bu... Şimdiye kadar bir doktora gitmedim ama artık vakti geldi galiba. Buraya yazmamın sebebi içimi biraz dökebilmek ve bu sıkıntılı durmumu sizle paylaşmak. Aranızda bu hastalığı yaşayan var mı? İlaçın faydası oluyor mu?
Bu kitapları okuyup içindeki alıştırmaları düzenli yaptık anksiyete için sadece iyi hissetmeyi bile okusanız çok faydalı ama alıştırmalar hergün düzenli yapılmalı,ilaçsız yendim bunlar ve içindeki alıştırmalar ileİyi geceler arkadaşlar
Evet var..Ama ilaç içtiğimde azalıyor...ilaca yeni başladıysanız sabırlı olmalısınız anca 6 ayda düzene giriyor iyi hissedyorsunuz...uzun zamandır iyi değilseniz ilaca rağmen ozaman ilacı doktorunuz değiştirir zaten..geçmiş olsunAnksiyeteyi depresyonla yaşayan varmı ilaç içmesine rağmen iç sıkıntısı geçmeyen varmı
Mrb bende tedavi goruyorum size hangi ilac iyi gelmisti tek ikac yeterli oluyormuyduCanım yaklaşık 7 yıldır anksiyete hastasıyım. Tabi ki ilaçla yeniyorum. Ne zaman ilacı bıraksam, tepe taklak oluyorum. Evet ilaç kullanmak kulağa çok sevimsiz geliyor ama inan kesin çözüm. Bu arada gece gelen ataklarıma hep Avrupa yakası dizisi iyi gelmiştir.