• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete bozukluğu

kumunike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2012
19
1
86
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık ilaç kullanıyorum. Bu 2 yıllık süre zarfında bütün sorunlarım bitti. 1 aydır ilacı bırakma sürecindeyim. Fakat yine aksiyete bozukluğum kendini göstermeye başladı. Yine kalbime ateş oturuyor sanki kalbim sıkışıyor sanki boğulacak gibi oluyorum. Nefes almakta sıkıntı çekiyorum. Ve midem bulanıyor. Ölsem de kurtulsam artık yeter çektiğim diyorum...
Bunlar bir yana, ilaca bağlı yaşamak istemiyorum. Doktoruma durumdan bahsetmedim, ilaca devam ettirmesinden korkuyorum. İlaca devam etmek istemiyorum. Ama bu durumumla nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun diyorum aynı sorun bende de vardı ve üç senedir falan ilaç kullanıyordum ameliyat olunca ilacı bırakmak zorunda kalmıstım bırakıncada bende bir daha kullanmak istemiyordum bıraktıktan sonra kendi kendime tedavi sürecine girdim iş başa düşmüştü artık tıp gerekeni yaptı gerisini benim halletmem gerekiyordu bunu iyice beynime kazıdım sonra nelerden rahatsızlık duyuyosam üzülüyosam onlşardan uzaklaşmaya başladım mesela ben imkanı yok haber izleyemezdim o zamanlar çok felaket hissediyordum kendimi aklıma takardım falan tv izlemeye başladım beni ürküten ne varsa hepsini çıkardım hayattımdan sonuç mu ?

Artık çok çok iyiyim kişisel gelişim kitapları okumaya başladım ağrımmı var ateşmi basıyor hiç birini umursamamaya başladım ve zaman içinde alişiyorsun emin ol şimdi çok iyiyim en azından artık haberleri saeyredebiliyorumm :D

Umarım sende atlatırsın çok lanet bir hastalık farkındayım biraz sabır çaba ve ağrılara karsı gamsızlık inan işe yarıyor çok geçmiş olsun tekrar allah yardımcın olsun :D

Son düzenleme:
Ahh ah keşke gamsız olabilsem... Şu hiç bir şeyi umursamayan insanlara heves ediyorum resmen. Keşke öyle olabilsem diyorum. Elimde değil işte bir anda çarpıntı geliyor :( Cevabın için teşekkür ederim; İnşallah kurtulurum ben de...

bende gamsız değilim inan bende çok özenirim hala şu hiç bişeyi takmayanlara atlatacağın süreç çok zor bir süreç ben zorlandım ama bunun çabasını verirsen atlatırsın benim anlattıklarım kısa bir zamanı içermedi inan çok uzun süre çabaladım şükür atlattım ama inşallah senin içinde aynı şey olur

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık ilaç kullanıyorum. Bu 2 yıllık süre zarfında bütün sorunlarım bitti. 1 aydır ilacı bırakma sürecindeyim. Fakat yine aksiyete bozukluğum kendini göstermeye başladı. Yine kalbime ateş oturuyor sanki kalbim sıkışıyor sanki boğulacak gibi oluyorum. Nefes almakta sıkıntı çekiyorum. Ve midem bulanıyor. Ölsem de kurtulsam artık yeter çektiğim diyorum...
Bunlar bir yana, ilaca bağlı yaşamak istemiyorum. Doktoruma durumdan bahsetmedim, ilaca devam ettirmesinden korkuyorum. İlaca devam etmek istemiyorum. Ama bu durumumla nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

benim dr.un değerini gittikçe daha da iyi anlıyorum. zamanında bana şizofreni teşhisi koyup iğrenç bir ilaç verip elimi ayağımı ayrı oynatan peeek ünlü dr.u tepeleme bırakıp sağın solun tavsiyesine bakmadan kendi bulduğum dr.a gitmeye başladım. anksiyete için ilaca da başladık ve terapiye. ilaçları 6 ay önce bıraktım . şimdi arada soruyorum dr.a yeniden başlasam mı, yokluyor beni panik atak ve sürekli endişeliyim diye 'hayır' diyor. canım dr.um benim. halbuki elime tutuştursa reçeteyi günün tuhaf saatlerinde arayıp rahatsız etmem. o da rahat eder. ama buna rağmen direniyor ilaca dönmemem için. canım dr.um

Back