• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket:Hayalinizdeki meslek hangisiydi?

Mimarlık biraz geciktim meslek seçiminde... ama zamanında buna karar verseydim kesin olurdum. şimdi oturmuş burda asansör çizmezdim

ingilizce öğretmenliği şimdide çevirmenlik yapıyorum ama ingilizce öğretmenliğini 40 yaşındayken bile hayal ediyor olacağım galiba... :(

ben ilkokuldan itibaren şu anki mesleğimi yapmak istiyordum.gözüm başka birşey görmedi.13 yıldır aynı işte çalışıyorum ve işimi çok seviyorum ama yine de;
Büyüyünce evhanımı olcaaaaammm...:dance::dance:

bende hep hemşire olcam diye tutturdum ortaokulda.sınavı kazandım gitmedim.daha sonra avukat olmayı hayal ettim.össde yeteri puanı alamayınca rehberlik bölümü düşündüm,oda olmadı vee sınıf öğretmeniyim suan.meslegimi seviyorum ama en güzel meslek ev hanımlığı olsa gerek

ben hep coğrafya öğretmeni olmak isterdim ama olamadım şimdi ev hanımıyım

kızlar hep hayalimde polis olmak vardı baba mesleği yaaaaa :)kazandığım halde babam göndermedi kendi mesleğinde çalıştırmak istemedi beni zoraki tarih okumaya başladımmm üniversiteyi kazanmak için girmedim sınava sadece polislik için ama puanım ıyı geldi yazdım babam zorladı oku dıye ve şimdi okadar çok seviyorum ki bölümümü ilerde işşizlik kadroların dolu olma ihtimali var fakat severek okudum emek verdimm dicem en azından ayrılmaz parçam oldu tarih onunla yaşıyorum onunlaaaaaaaa nefes alıyorum adeta hala hayalimdeki meslek bana çok yakın istesemm polis olurum ama gönlüm razı değil gül gibi okulumu bırakmayaaaaaa insan gün gelipte hayllerinden vazgeçebiliyormuşşşşş başka kapılarda açılıyormuşşşş herşeyde bir hayır var diyelim kızlar olaki bu güzelimmmmm okulu bırakmaya razı olurda polis olursammmmmm sizinle paylaşacağım buradannnnnnn

Okulunu bırakmak zorunda değilsin ki...Eğer lisans öğrencisiysen 6 aylık polis meslek eğitimi var.Ona başvurabilirsin.Yaşım geçecek diye düşünme,bildiğim kadarıyla 28 yaşına kadar başvuru yapmaya hakkın var bayan olduğun için.

Ben de senin gibi polis olmak istiyordum ama henüz olmadı.Üniversiteyi bitirince tekrar sınava gireceğim.

bende hep çocuk doktoru olmak istemişimdir ama konservatuarda tiyatro bölümündeyim.gerçi çok seviyorum hep hobimdi ama doktorlukta özeldir benim için ahh ahh :)

tek hayalim arkeolog olmaktı.. ve oldum.. işimi bir süre yaptım .. hemde zevkle ama zor bir sektör.hayatın gerçekleriyle yüzleşince (para kazanmak ve hayata babandan ayrı devam etmek gibi) mesleğimi daha fazla yapamadım. ve farklı yönde gelişti. Şimdi işim çok farklı ama memnunum. Türkiyedeki 365 kişiden biriyim... ama arkeoloji herzaman hayatımın bir parçası olarak kalacak..

ben hep doktor olmak istedim ama malum biraz daha fazla çalışkan olmak gerekli
mühendis oldum:)))ama seviyorum mesleğimi

doktorluğada bulaştım ama sevgili eşim bir doktor:))))))))))))))

Ben hayallerimin en taze olduğu dönemlerde turist rehberliği isterdim sürekli gezmek değişik yerler kültürler görmek için ve bi de veterinerlik hayvan sevgimin sınırsız boyutta olmasından dolayııı ama bu mesleklerin olduğu bölümde bile okuyamadım lise de istediğimiz bölüm acılmadı aksine EA ve Fen bölümlerini açıp fen dışındakileri bu alana salladılar hem de izmirde okuma oranının hat safhada olduğu bir yerdeee...bizi mahfettiler hepsi belasını bulur insallah...neyseee:a015:
Ben de sosyoloji okudum,tabi 3ncü yılımda kazandım yanlış alan kurbanı olarak,ama sevdim ben sosyolojiyi şimdi hayatımda çıkmaz asla,şuan çalışmasam da işimi yapabilmeyi bekliyorum..benneyaptımki

en çok istediğim psikolog olmaktı,lise zamanlarında bol bol sorunları olanları dinleyip moral vermeye çalışırdım,tabi olamadım.:1no2:2. olarak turizmi istiyordum,turizm okudum:dance: evlenip çocuk yapınca yapmak istediğim kariyer planları suya düştü:sm_confused:

işimden genel anlamda memnunum ama arkeolog olmak isterdim....ören yerlerinde kazı yapmak, değerli eşya ve parçaları gün ışığına çıkarmak... ahh ahhh.

içimizde neler saklı imiş meğer !!!!!!!!!!!! ben orta1 den orta 3 e kadar avukat olucam dıye kafaya koydum,, liseye yda okuyunca 4 sene ingilizce öğretmenliğine terfi ettim,, tercih kazalarından kamu yönetimi okudum,Şu an muhasebe şefliği yapmaktayım:uhm:

içimizde neler saklı imiş meğer !!!!!!!!!!!! ben orta1 den orta 3 e kadar avukat olucam dıye kafaya koydum,, liseye yda okuyunca 4 sene ingilizce öğretmenliğine terfi ettim,, tercih kazalarından kamu yönetimi okudum,Şu an muhasebe şefliği yapmaktayım:uhm:

Benimki de sana yakın bir kaza olmuş canım..Orta okul ve lise 2.sınıfa kadar ben de avukat olmayı hayal ediyordum..Ardından alanlara ayrılınca yabancı dil e geçtim ingilizce öğretmenliği hayal ediyordum tercih hatasıyla az daha kamu yönetimine veriyorlardı ki almanca öğretmenliğine dalış yaptım..Bu arada lise yıllarımda matematiğime güvenerek tıp okumayı bunun yanında arkeolog olmayı ve daha aklıma şu an gelmeyen bilumum meslekleri seçmeyi düşünüyordum..Nereden nereye yani..Ahh şu sınav sistemi kalksada yurt dışındaki gibi sınavsız herkes lise deki başarı alanına göre ünv.eğitimine devam edebilse..a.s.

kuçuklugumden beri hep aktris olmayi hayal ettim, fakat piyasanin kotu durumu yuzunden bir adim atmaya hiç cesaret edemedim.. simdi arastirma gorevlisiyim..

:ecrin_bebek::ecrin_bebek:aslında çocukluğumdan buyana hep ana sınıfı ögretmeni olmak istemişimdir ama hayat bu insana neler gösteriyo öğretmenlik derken hemşire olduk neyse bunada şükür:teselli::teselli:

Back