Halbuki her alanda olduğu gibi siyasette de farklı görüşlerin olması gerekir, suçlamak kolaydır, bende yazayım buradakilere sen şucusun, Öbürü bucu diye, zekâlara da Atıf yapılıyor ki, insanların hakikaten dilinin kemiği yok, birinin zekasını küçümserken lafın ucu taaa nerelere kadar gidiyor düşünemiyorlar.
Acımasız olayım mı?
Örneğin Zekası kıt diyen biri zihinsel engelli birini görünce ah canım benim diyor, üzülüyor, niye üzülüyor ki? Neden birini kıt zekalı olmakla suçlayıp aşağılamak için zekasına laf söylerken engelli birine Şirin gözükme çabasına giriyor?
Bir başkasını koyun deyip yeriyor koyunlar kesilince ağlamaktan içleri çıkıyor, ee hani koyun sözünü yermek için söylemiştin, yerdiğin canlının kesimine niye üzülüyorsun?
Bu Örnekleri çoğaltabilirim, iktidar ve muhalif taraftan lafın nereye gideceğini bilmeden söyleyenlere ne denir ki?
Benim bildiğim insanlar platformlarda bilgi paylaşır, düşünce alışverişinde olur, farklı Düşüncedeki kişiye saygısı olmasa da savunduğu fikre hoşgörülü olur, insanlar her fikre açık olmalı, mantığına yatanı alırsın, yatmayanı almazsın ama yine de yermezsin, bu benim düşüncemdir, diğeri de sizin düşünceniz, ben sizden siz benden birşeyler öğrenirsiniz, arada tabii üslubunu bilmeyenler olur ama onlara da cevap vermezsin mevzu uzamaz, iş kavgaya dönmez ama burda herkes kendini savunmaya geçmiş, biri birşey dediğinde mutlaka cevap verme gereği duyuyor, cevap vermeyince kendimizden birşey kaybetmiyoruz oysa.
Bu bölümde sizler gibi insanların pes edip gitmesine üzülüyorum ben, site kimsenin değil, herkesin, sizinde herkes kadar söz hakkınız var.