Ankara'da ölenler şehit mi sayılacak?

üzerine alınma genel olarak dedim.
silahlı eylem yapmayan insanların arasına bomba girdi. Ankara'nın en işlek yerlerinden birinde bomba patladı 2 tane.
vallaha Dombik yakından da gayet puslu görünüyor.
bak mesela Suruç Katliamı'nın failinin abisi deniyor.
anlatabiliyor muyum.
Suruç'ta teröristtiler.
Ankara'da aralarına masum insanlar karışan teröristtiler.
yakında doğrudan pazar yerini patlattıklarında geç kalmış olmayın diye yazıyorum.
ölenin arkasından ah vah eden çok olur, mesele ölmeden bir şey yapmak.
ve evet. devletin bu olayda bir zaafiyeti varsa ölenlerin ailesini tazmin etmek durumunda. bu devletin sokağında 3 saniyede 100 insan öldü.

ak partiye oy veren biri olarak inanılmaz rahatsız oldum.
dilerim böyle bir şey gerçekleşmez.
ayrıca kendi iplerini çekerler.

Şehit ilan edilse ne olacak,bu ülkede huzur gelsin diye teröristlerle savaşan hayatlarını kaybeden askerimin polisimin kemikleri sızlıyordur şimdi..
Gerçek şehit vatanı için canını siper edendir..
Bende bunu diyorum savunuyorum. Sen asker eşisin en iyi sen bilirsin şehit analarından sonra. Ama bunu dahi ölüm üzerinden prim alıyor diyen insanlar oldukça vallahide sızlıyor billahide

Bende bunu diyorum savunuyorum. Sen asker eşisin en iyi sen bilirsin şehit analarından sonra. Ama bunu dahi ölüm üzerinden prim alıyor diyen insanlar oldukça vallahide sızlıyor billahide

Dediğim gibi o yürüyüşte teröristte vardı masum halkta vardı..
Kalkıpta o teröriste şehitlik verilip ailesine tazminat verilse ben hakkımı helal etmem bu ülkeye..

Ben patlama günü kızılaydaydım. Arkadaşımla otururken bi kafede garson geldi dışarıda dolaşmayın patlama var biz mecbur işimize bakıyoruz siz eve gidin dedi. Yollarda alabildiğine polis gazeteci. Ve ben oraya iki günlüğüne gittim nefes almak için yaşadığım şehirden kaçıp. Ki ben dediğim gibi yine diyorum masum insanlara sözüm yok. Bende olabilirdim o garda ki bi gün önce oradan geçtim. Benimki sadece bi gezi. 100 kişinin içinde masum insan kesinlikle var onda hemfikirim zaten.

işte onu diyorum.
ama bir ülkenin sokağında birkaç saniye içinde 100 kişi ölebiliyorsa, ölenlerin ailesinin acısı maddi olarak da tazmin edilir. ülke yasalarına göre en fazla hak şehit yakınlarına verildiği için böyle bir uygulama var.
yoksa kimse bu insanlar teröriste göğsünü siper etti demiyor.
edenler zaten şehit.
mantık şu:
ben bu ailelerin çocuklarının ölmesini engelleyemediysem en azından maddi ve sosyal hak olarak yanında olmalıyım.
bu sorumluluğu kabul etmektir sadece.

marilyn monroe peki aralarına karışan teröristler ne olacak? Onlarada o hak verilecek? Devlet bu ayrımı yapabilecek mi? Patlamadan sonra eşimi Kızılayda bırakıp annemin yanına döndüm. Eşimle konuşurken bi çağrış bağırış arkadan katil devlet sesleri... Bi işyerine saldırıp bağırıyorlar. Şimdi bunlara ne tazminatı vereceksin ne maaşı bağlayacaksın. Bu arada teşekkür ederim '' saçmalama ve küçümseyici '' tavır kullanmadan konuşman için. Çok görülmeyen bi durum artık siyasette

devlet eğer suçluyla suçsuzu ayırabilecekse ne ala, yok benim maaşımdan hesabıma yatmadan kesilen vergi, savcıyı öldürenlerin yada buna destek verenlerin yada benzerlerinin cebine giricekse, hakkım helal değil, öbür dünyada yakalarındayım.

bak şimdi kul hakkına girdin. sen orada ölenleri,paramparça olanları, asker polis öldürdü diye yaftalarsan ,en büyük günahı işlersin

orada ölenlerin hepsi için geçerli olmayabilir. öldürmesinler, öldürüldüğünde bundan rahatsız olmayan insanlar da var orada. masum olan alakasız insanlar da.

tabi bir de keşke aynı hassasiyet devlet düşmanları için de olsa..

Öyle olacak! Ben kızıma bi dahaki ay alırım dediğim şeyin eksikliğini kesilen vergi üzerinden değerlendireceğim. Diyorum ya hesap günü hesabını soracağım. Eğerki bu devlet bunu yapsın çok ahlar alacak.

Biri beni aydınlatsın.. Bu olay başka bir ülkede olsa ve 100 vatandaşımız ölse ölenler için tazminat ister miydik? istemez miydik? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum..
Ben o 100 kişiyi teröristler ve insanlar diye ayırdım.

devlet ayırsın o zaman aralarında cani, katil ,gidip terör eylemine katılmış kim varsa bulsun..
ha şehit olayı bencede olmaz
bu durumda geçmişte, terörde bombalı saldırıda ölen her sivil halk için şehit demek gerekir.
hsbc, mavi çarşı saldırılarında ölenler için mesela.
haksızlık olur bu durumda geçmiş vefatlara..
ha, şehitlik farklı birşey benim gözümde o ayrı. bence bu tarz ölümler şehitt olmaz

Ya dusunsenize orda apoyu hdp yi destekleyen picin biri geberecek onun yakinida sucladigi devlete memur.olcak ondan sonra dicek "dövlet bize bahmiiir".
İstemiyorum yaa istemiyorm.. Masum olanlar iclerinden secilemeyecegine gore boyle bisey yapilmasin.

Oh vala bende cikiyim "bu meydan kanli meydan" diye zirvalayim , gelsin bana memuriyet.. Ulen ne adalet ama!!

Ben o 100 kişiyi teröristler ve insanlar diye ayırdım.

Yok o anlamda demedim dombiğim. İnsanların sokağa çıkma özgürlüğü var ve birileri gelip bu özgürlüğü elinden alıyor.. Devlet insanlarını koruyamıyorsa bu devletin suçu ve evet para ödemek zorunda.. bunun yanında içlerinde terörist var ve bu teröristleri eylem yapana kadar tutuklayamayıp bunun yüzünden o teröristlerin içinde onlarca masum insan ölüyorsa bu da devletin suçu ve devlet yine tanzim etmek zorunda..

özetle içimizde, Ankaranın göbeğinde terörist yaşıyor ise bu da devletin suçu.. sen, ben nasıl bileceğiz kim? ne?

şehit bambaşkadır bunu herkes bilirken neden o ölenler şehit oluyor anlamıyorum böyle haberleri okuyunca inan şehit askerlere üzülüyorum hemde çok üzülüyorum ve asker ailelerin acıları bin kez daha artıyor.

bu hükümet kimi nasıl koruyacağını bilmez hale geldi

iki gün önce polis şehit oldu hamile eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde oldu o çocuk o eş bunu nasıl atlatıcak,bunu çok yazdım dağlıca şehit düşenlerden iki asker tanıdıktı tabutlarında bir şey yoktu o çocuklar 20 li yaşlarında şehit oldular bunların karşısına ölen pkk lıları getirip bunlarda şehit denmemeli yazıktır ALLAH bunun vebalini çıkarır.

bazıları herşeyi görüyor tek kelime üzerine burda kk da oynanıp yorumlar bambaşka şekle getiriliyor yok efendim pkk yapmaz diyorlar işit diyorlar nedense işit yapsa rahatlıyacaklar ama her ikiside kanla beslenen hainler bu ülkede yaşayıp bu ülkeye hainlik ediyorlar.barış adı altında yürüyüş yapıp insanları katlediyorlar.

ha masum ölenler oldu gar da tren bekliyenler orda simitçisi polisi hava güzel yürüyelim diyenler belki yürüyüşte masumlar onlara tazminat verilebilir babasının tabutuna pkk bayrağı örtürmeyen selahattin demiştaşa tepki gösteren o çocuğa ve onun gibilere verilebilir tazminat diyorum okuyanlar bunu başka yormasın şehitlik yine demiyorum

ama pek çok cenazede pkk bayrakları vardı tabutların üzerine pkk bayrağı örtüldü bunlara tek kuruş verilmemeli hemde tek kuruş...

bunları nasıl oluyordu görmeyip halen savunuluyor hayret ediyorum..

bunlar ne barış ister ne özgürlük bunların derdi ülkeyi iç savaşa çekmek ve böyle olaylarla ülkeyi zor duruma çekerek masum insanları katletmektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…