Merhabalar. İğnelerin değiştirilmesi konusunda bir uzman olarak görüş bildirmek isterim. Kendi uygulamalarım üzerinden konuşabilirim. Yorumunuza göre benim uygulamalarımdaki aynı sebeplerden dolayı iğne değişimi var. Öncelikle çok çeşitli iğneler var. Nemectron, Ballet, Starex gibi iğne türleri vardır. Bunlardan 4 senelik tecrübeme dayanarak ve sadece Türkiye değil Dünya piyasasında yaptığım araştırmalara göre Nemectron'dan daha iyi bir iğne yoktur. Ama buradaki "iyi" amacınıza göre değişebilecek bir tanım. Yani Nemectron reçinesi, izolesi, uzun ömürlülüğü ile fazlasıyla iyi. Fakat esneklik ve çok çok ince tüyler olan omuz başları, omuz kısmı, üst kol ve bıyık üstünde bulunan tüylerde kullanılması neredeyse imkansız. Çünkü Nemectron'da diğer iğnelerde olduğu gibi numaralandırma yok yani ebatı kalınlığı sabittir. Ve diğerleri kadar esnek değildir. Starex balet gibi iğneler tek kullanımlık olarak bilinse de aslında çalışılan alan çok geniş değilse bir kaç defa kullanılabilir. Starex'te K2, K4 gibi boyutları vardır. Üretiminde kullanılan materyal Nemectron kadar kaliteli olmasa da fazlasıyla esnek ve ince olduğu için Starex ince tüylerde kullanılmaya uygundur. Fakat uzman hangi iğneyi kullandığını bilerek uygulama yapmalı. Örneğin Nemectrondaki rahatlığı Starex'te gösteremezsiniz. Çünkü Nemectronun ucundaki izolesiz kısmı ( ayrıca izolesiz nemectron yoktur) çok belirgin parlaktır ve uygulama sonrası en az kabuk bırakan iğnedir. Starex ve balet ise ucundaki izolesiz kısmı çok belirgin değil ve uygulama sonrasında kabuk oluşumu daha fazladır. Bu üç iğneyi de kullandım. Hem uygulama sırasındaki reaksiyonları hem kullanım pratikliği açısından Ballet'i tercih etmiyorum. Ücretlerine gelecek olursak ; Nemectron Almanya'da bir atölyede sayılı olarak elde üretilen bir iğnedir. Ben euro üzerinden tanesini 25 liraya yakın bir ücretle alıyorum. Ballet ve Starex ise tanesi 3-4 lira gibi bir rakama alıyorum. Eğer sizden 3 liralık bir iğne için 20 lira istiyorlarsa bu sömürüdür. Ayrıca iğnelerdeki altın, çelik gibi ifadelere pek itibar etmeyin. Emin olun hiçbirinin hassasiyet konusunda bir farkı yoktur. Hepsinin özü çeliktir. Çeşit olsun , alerjiye karşıymış gibi altın rengiyle üretilsin mantığı ile üretilmiş birbirinden hiç farkı olmayan iğnelerdir.. Kendi ailem ve çevreme iğneli yaptığım için çok fazla hassasiyet göstererek yaptığım araştırmalar ve deneyimlerimin sonucudur. Umarım açıklayıcı olmuştur.