1. mesaj:
ben de hem Güngör Hanımı hem Sevda hanımı denedim gözlemlerim:
1) yaşadığınız yere göre değişmekle birlikte Sevda hanımın salonunun yeri avantajlı çünkü kızılayda. ben işyerimden yürüyerek gidebiliyorum.
2)sevda hanım daha pahalı çalışıyor güngör hanıma 30 dakika 30 lira vermiştim sevda hanıma 50-55 dakika 90 verdim. ancak güngür hanımla 90 dakika (90 liralık yani) çalışsak emin olamamakla birlikte bu kadar yeri ancak alırdı -belki alamazdı- diye düşünüyorum. git-gel yol parasını her seferinde randevu alma ve işyerini ayarlama vb şeyleri düşününce bana sevda hanıma bir kere gidip 40 dakidadan az çalışmamak çok mantıklı geldi. bi de deneme seansı yaptı ki para almadı güngör hanıma bi 15- lira filan daha vermem gerekirdi onda yaptırsaydım. kısacası maddi olarak pek fark olmadığını düşünüyorum
3)gelelim şu kabuk-iz-kızarma meselesine. bende Güngör hanımda kabuk hiç olmamıştı. ama şişlik olmuştu. sevda hanımın bir avantajı şu ortamda erkek yok ve yer geniş. rahat rahat buz koyarak oturabiliyorsunuz. ben ilkinde 1 saat (işe gidecektim) ikincisinde ise dudak üstü sıfırlanarak çalışıldığı için 2 saatten fazla kadar buz kompresi uyguladım. şişme hiç olmadı. biraz kızarıklık kaldı tabi ki (e ona da razıyım ağdada bile oluyor) kabuk olacak mı bilmiyorum çünkü ilk çalışma çok çok az bi alandı ölçü değil şimdi yaptırdığım da henüz çok yeni olduğu için yorum yok. gelişmeleri yazarım.
4) en en en büyük faktör bence şu ki Sevda hanım sokağındaki diş hekimleri ile anlaşmış. anestezi uyguluyorlar. ki ben anestezi ile bile tam uyuşmadım. bi de anestezi olmadan düşünemiyorum dudak üstü çalışıldığını. çok pratik 5 lira veriyorsunuz iğne oluyorsunuz. hiç bir şey hissetmiyorsunuz. iğneliden acısı nedeniyle çekinenler bence hiç durmasın.
5) iğneli epilasyondan sonra krem nemlendirici vb. uygulanması ilk gün su değdirilmemesi tavsiye ediliyor. ben su dışındaki tavsiyelere uyan biri değilim. normalde de krem kullanan biri değilim aklıma da gelmiyor, cildim de kuruyor epilasyondan sonra bu nedenle de kabuk vs olursa biraz da bu ihmallerde aramak lazım.
son olarak dudak üstünü daha bugün tam olarak temizlettim şimdi herkese de bilgi olması için her seferi not alacam ve sizlere kaç seans gittim ne oldu yazacam. benim dudak üstümde 40 dakika çalışıldı sıfırlandı. yanaklarımda filan da bi 10 dakika filan çalıştı ama sıfırlama olmadı- zaten olması da gerekmiyor göze batanları alsa benim için kafi-
herkese sıhhatler olsun
2. mesaj
uzuuun bir süredir yazamıyordum son durumlar nelerdir diye yoklamak istedim
Biz Sevda hanımla çok kötü bir tartışma yaşadık :) Yaklaşık 2 sene kadar çalıştıktan sonra randevu veremeyip (ki olabilir, randevu veremiyordur) çok fena ilerleyen bir de mesajlaşma silsilemiz olunca -ki mesajların hepsi duruyor- ama konu o değil şu; kendisinin konuyu ikram ettiği çayı helal etme/etmeme, benim çocuk sahibi olmadığım için ukala ve vicdansız olmam gibi gibi beni şoklardan şoklara sokan bir hale getirmesi. Bu hale geldikten sonra da tabi ki devam edemedik. Sonuçta epilasyon yaptırıyoruz ölüm yok ucunda...
Bir de araya yaz ve iş yoğunluğu girince, üstüne 1 ay kadar da şehirdışı/yurtdışında olunca benim epilasyon işim uzadı da uzadı.
Şu sıra Eda hanıma gidiyorum 3 seans oldu toplamda. Burada deneyimlerimi paylaşayım + bazı sorularım var
Eda hanımın yeri kızılayda. --ancak bana en uygun yer aslında elvankent civarı buralarda hala bir yer bulamadım bilen bana mesaj atarsa çok sevinirim!!!
Ortam temiz, ferah bir yeri var, herhangi bir sıkıntı görmedim
Çalışma saati olarak sabah 7-7.30 gibi randevu verebilmesi benim işime geldi 9'da işim bitiyor, mesaim etkilenmiyor akşam 6-7 gibi bırakıyormuş en geç.
Randevu: ben -hep yaptığım gibi- mesaj atıyorum şu gün şu saat civarı randevu alabilir miyim diye (neden böyle yapıyorum çünkü ben de gün boyu çok meşgul olduğum bir işi ve kendi işimi yapıyorum, müşterisi yoksa bana hemen dönsün hem de karışıklık olmasın diye düşünüyorum) mümkün mertebe makul şeyler istiyorum, alternatifli mesaj atıyorum. hiç sorun yaşamadım randevuları almakta ve o saatte kendisinden hizmet almakta.
Ücret: nakit ödemede 1.30 liradan çalışıyor kart kabul ediyor ama ben hep nakit ödedim ücretlendirme farkı varsa da bilmiyorum
başka hizmetler de veriyormuş onlardan hiç haberim yok
Kişiliği-tavrı konusunda da olumsuz bir intibam olmadı ancak genelde benim de kafam 1 milyon oluyor gittiğimde :) pek öyle koyu muhabbetimiz de olmadı
İşlem: Eda hanım 9 ile çalışıyor...Benim şimdiye kadar yaptırdığım işlemler arasında en canımı yakan işlem olduğunu söyleyebilirim ve bu farkın akım derecesinden kaynaklandığını düşünüyorum. bir kere -üst bacaklarda- acı sebebiyle işleme devam ettirmedim ama sonraki işlemde üst kola vs. çalışabildik. bu yüzden aç karna ve yorgun gitmemeye karar verdim. Eda hanım diğer müşterilerinin dayanabildiğini söylüyor belki benim ağrı eşiğim daha düşük bilemedim :))
Uyuşturucu uygulaması: iğne yaptığını söylüyor ama ben uzuun süre ara vermiştim, tekrar başlayınca da ağırlıklı olarak ve öncelikli olarak geniş bölgelerdeki seyrek kılları sıfırlattığım için şu ana kadar uyuşturucu yaptırtarak işlem görmedim. daha küçük ve daha sık kıl olan bir bölgeye geçince kesinlikle uyuşturucuyu isteyeceğim.
Hız: ne çok hızlı ne çok yavaş ama zaten akım yüksekliğinden dolayı daha hızlı çalışsa cildi yakar (ya girerken ya çıkarken akım vermek zorunda kalır) bir de bazen sert kıllara 2 kere akım uygulamak gibi bir tutumu var. Aslında Eda hanımın "mottosu" şu diyebiliriz: her kıla büyük bir akım uygulayıp, titiz çalışıp, az sayıda seansla bitirmek. benim kıllarım için bunların çoğu tekrar çıkmayacak diyor --sonucu yazarım 1 sene sonra--
Karşılaştırırsam :Eda hanımla Güngör hanımın ortalama aynı hızla çalıştığını söyleyebilirim Sevda hanım daha hızlı çalışıyor.
Kabuk iz: bu konu en büyük handikap-- bu konuda daha fazla deneyim paylaşılsa çok iyi olurdu!!!
o kadar şiddetli çalışıyor ki kabuk olmasa şaşarım zaten. Kabuklar dökülüyor ondan korkum yok da şimdilik yer yer bazı çukurluklar var bunlar kalacak mı bilmiyorum. Şu anda yoğun bir uygulama yaptırdığım bölgeyi takip ediyorum bakalım birşey kalacak mı kalmayacak mı --onu da yazarım 1 sene sonra
ben özel bir bakım yapıyor muyum? kesinlikle su değdirmiyorum en az 2 gün. yaz boyu yaptırmadığım için terleme olayı da olmuyor kabuklara da dokunmuyorum hiç. hep evde olduğumdan (evden çalışıyorum) zaten açıkta olan bir yerim de olmuyor güneş vb. etkilenmiyor yani. --yüzüme işlem yaptırmadım pudra vs hiç sürmüyorum-- İlk gün kesinlikle krem sürüyorum ama illa bepanten medacassol filan özel birşey sürmüyorum, evde ne nemlendirici varsa onu sürüyorum diyeyim sonra da aklıma geldikçe sürüyorum cildim ne yağlı ne kuru özel bir sorunum yok. yüzünüze düzenli krem sürün ama :)) Sevda hanım işlemden sonra mutlaka yağ sürüyordu (Güngör hanımı unuttum napıyordu hatırlamıyorum) Eda hanım birşey sürmedi.
Son olarak ben uzun süre ara verince bir de yaz dönemi daha açık kıyafetler filan giyince uzayan kılları jiletle almak durumunda kaldım benim bildiğim kadarıyla köklere müdahale edilen -ağda,epilatör- gibi işlemler daha mahsurlu jiletle alabiliriz diye biliyordum. (tabi jiletle de almasak en iyisi) Eda hanım bana 1 kereye mahsus ağda yapsan jiletten daha iyi dedi, jilet sertleştiriyor dedi. Ben bu konuda akademik bir makale okuduğumu ve jiletin sertleştirmediği yorumu yaptıklarını hatırlıyorum (bu arada bu benim işim, insan bu konuda nasıl makale okur kısmına takılmayalım lütfen) Kafam karıştı açıkçası size uygulama yapan kişilere hiç sordunuz mu bunu ya da siz nasıl tecrübeler yaşadınız?
Herkese kılsız günler